SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- eluna
#7776 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cure kad bude sljedeća šminkerijada voljela bih baš da probam surmu - zanima me zbog zdravlja očiju 
- alica.k
#7777 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moj tata preporucuje inace surmu preko bilo kakvih olovaka za oci, pogotovo ako neko ima bas osjetljive oci. i pogotovo ako ih stavlja unutra na kapak a ne vani.eluna wrote:cure kad bude sljedeća šminkerijada voljela bih baš da probam surmu - zanima me zbog zdravlja očiju
dok sam bila mladja redovno mi je branio kupovati te olovke...sad vise ne brani
- Michun
#7778 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eluna ako je zbog zdravlja, onda ti preporucam da surmu stavis uvece pred spavanje. kad se umijes, ocistis lice, sta vec. ne moras cekati sljedeci skup a i bolje da kupis svoju zbog radi infekcija.
kupi onu u begovoj kao olovka, ne u prahu. ova u prahu je "ljuta", ugrize za oci.
kupi onu u begovoj kao olovka, ne u prahu. ova u prahu je "ljuta", ugrize za oci.
- eluna
#7779 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ih .... ja ću do begove za nekih milion godinaMichun wrote:eluna ako je zbog zdravlja, onda ti preporucam da surmu stavis uvece pred spavanje. kad se umijes, ocistis lice, sta vec. ne moras cekati sljedeci skup a i bolje da kupis svoju zbog radi infekcija.
-
zamzija
#7780 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sjo žene, ja sam u toj ruti haman svaki daneluna wrote: ih .... ja ću do begove za nekih milion godina![]()
![]()
![]()
gore uopšte ne idem
p.s. došle mi avon sjene, jooooj kako cu clatkeeeeeeeeeeeeeeeeeee, žao mi ih koristiti
- Michun
#7781 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kao i ostatak divnog pribora koji imaszamzija wrote:sjo žene, ja sam u toj ruti haman svaki daneluna wrote: ih .... ja ću do begove za nekih milion godina![]()
![]()
![]()
gore uopšte ne idem
just ask me
![]()
p.s. došle mi avon sjene, jooooj kako cu clatkeeeeeeeeeeeeeeeeeee, žao mi ih koristiti
jesi sta nakom sminkerijade pocela koristiti?
- LONGMAN
#7782 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
yellow cat wrote:djeste žene..
nego, odoh ja sutra u CM.. kupujem maskaru.. otkako znam za trepavice, znam i za makaru MF 2000 caloria.. Eh sad, ja bih sebi kupila ovu, ali bojim se da ću se razočarati.. Ima li ko iskustva sa ovom maskarom?? Nisam vidjela četkice zato što u nigdje ne vidjeh otvoren tester ove bourjois maskare, što mi je baš bezze, ali ova četkica broj 2 mi liči na ovu 2000 cal. Šta vi velite?
To kupi, vrijedi svaki kf
-
nera18
#7783 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hau mac i sta radiLONGMAN wrote:yellow cat wrote:djeste žene..
nego, odoh ja sutra u CM.. kupujem maskaru.. otkako znam za trepavice, znam i za makaru MF 2000 caloria.. Eh sad, ja bih sebi kupila ovu, ali bojim se da ću se razočarati.. Ima li ko iskustva sa ovom maskarom?? Nisam vidjela četkice zato što u nigdje ne vidjeh otvoren tester ove bourjois maskare, što mi je baš bezze, ali ova četkica broj 2 mi liči na ovu 2000 cal. Šta vi velite?
To kupi, vrijedi svaki kf
jel definise, razdvoji i izduzi trepavice mozda
- LONGMAN
#7784 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
U cm-u bila oko 23 KM, trepavice kao one sa reklame
Ja stvarno imam grozne trepavice, ova ih pogusca, potamni i izduuuzi
radi s njima sta god hoce, samo eto treba se paziti pri pocetku jer previse maskare dodje pa ocijediti onaj visak jer onda dobijes ogromnu grudvu na trepavicama 
-
zamzija
#7785 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jao ubićeš me, nisam se ni jednom našminkala od tada, majke miMichun wrote: jesi sta nakom sminkerijade pocela koristiti?
dobar ti danas onaj mantilić, pravo je cool
gdje se michun može vidjeti u gradu, nego blizu parfimerije gdje isprobava mirise
-
nera18
#7786 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma mi nismo najboljeg zdravlja
kolektivno
kolektivno
- Michun
#7787 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa bona zbranicemo ti na temu dok se ne budes 1 hefticno sminkala i dokaz poslala.zamzija wrote:jao ubićeš me, nisam se ni jednom našminkala od tada, majke miMichun wrote: jesi sta nakom sminkerijade pocela koristiti?![]()
dobar ti danas onaj mantilić, pravo je cool
gdje se michun može vidjeti u gradu, nego blizu parfimerije gdje isprobava mirise
A jesam, jasta vec parfeme probavala. Al cekam ja svoj midnight rain, nasla jeftinije.
O hvala, mantil doso iz US.
-
Mrs.Zurbrigen
#7788 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jeli iko ikad postavio rezultate sminkerijade? 
btw, kako bi vi uradili 50's style make up?
- eluna
#7789 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
oooo ženo hvala ti ..... pa ajd uzmi mi neku, ali smeđu ...... ne znam da li imazamzija wrote:sjo žene, ja sam u toj ruti haman svaki daneluna wrote: ih .... ja ću do begove za nekih milion godina![]()
![]()
![]()
gore uopšte ne idem
just ask me
![]()
- eluna
#7790 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
za ovo drugo nemam pojma, a za šminkerijadu smo zaboravile aparateMrs.Zurbrigen wrote:jeli iko ikad postavio rezultate sminkerijade?
- eluna
#7791 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i da zamzi ....... moraš se šminkat, pa makar samo okice ......... eksperimentiši sa tim sjenama koje si uzela .... mislim, kad sam ja probala zlatno-zelene

-
zamzija
#7792 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
iiiiiiiiiiii kako su ti ispale 
a tu smeđu surmu pogledaću naravno, samo mi Michun objasni gdje se to tačno nalazi ? pored begove džamije ?
a tu smeđu surmu pogledaću naravno, samo mi Michun objasni gdje se to tačno nalazi ? pored begove džamije ?
- eluna
#7793 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa obzirom na zelenu bluzu još je i lićilo na nešto ...... bude bolje dok mi venum pokaže smokovezamzija wrote:iiiiiiiiiiii kako su ti ispale
-
zamzija
#7794 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sad bih ti ovdje postavila hankinu pjesmu, al je offtopic pa ne mogu 
- VenomousV
#7795 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh evo mene sa kratkom recenzijom elfove stipple brush 
dobra je, nije wow al' je dobra
mislim da je pain in the ass nanositi cijelu foundation sa njom, jako je dobra za prekrivanje nekih nesavrsenosti tipa mrljice i sl
ugl obavi fin posao
eto bezidejna, nisi se zeznula sto si narucila
dobra je, nije wow al' je dobra
mislim da je pain in the ass nanositi cijelu foundation sa njom, jako je dobra za prekrivanje nekih nesavrsenosti tipa mrljice i sl
ugl obavi fin posao
eto bezidejna, nisi se zeznula sto si narucila
- Partizzanka
#7796 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
165'000 Likes it's Amazing x TY all :0) FREE SHIPPING is now on :OP
UK Use Code - BOOM165UK
EU Use Code - BOOM165EU
Italy Use Code - BOOM165IT
sa facea
UK Use Code - BOOM165UK
EU Use Code - BOOM165EU
Italy Use Code - BOOM165IT
sa facea
-
wel
#7797 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
gdje si vidjela ovu maskaru po ovoj cijeni?kod mene kosta 58KM u mercatoru u beautique,nadam se da nece poskupiti.koja ti je bolja maskara diorshow ili ysl?alica.k wrote:ysl effet faux cils. ima genijalan ucinak stvarno, al veliki minus toj maskari je sto se osusi za cca mjesec i po. a kosta 72KM a ne 100
to je i meni jedina maskara s kojom sam vidjela razliku izmedju ovih mojih polumrtvih trepuski i onih WOW.
definitivno se ne isplati.
- alica.k
#7798 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
to je bila cijena kad je tek dosla...sjecam se ko jucer da je bilo, jer sam skuuuupljala da je kupim.
mozda je sad pojeftinila, ipak je to bilo prije 3-4 godine :S mada nisam znala da je praksa da pojeftine maskare, a ni da u beautique ima ysl :S:S:S
bolja mi je diorshow, al to je jer ja tu maskaru obozavam. nisam objektivna.
mozda je sad pojeftinila, ipak je to bilo prije 3-4 godine :S mada nisam znala da je praksa da pojeftine maskare, a ni da u beautique ima ysl :S:S:S
bolja mi je diorshow, al to je jer ja tu maskaru obozavam. nisam objektivna.
- ema_
#7799 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imam ja jedno pitanjce za iskusne šminkerice, hvala Bogu da me većina od takvih vidjela, pa ima predstavu
Eh, ima li neki puder (ili bilo šta što "boji"), da bi se mogao moj ten "prefarbati" i dobiti neki tamni, ali ne California klix narandžasti, nego ala ona blago tamna boja arapkinja? Ima li nešto da bi to uradilo, koja nijansa, koja marka, i najbitnije da ne našteti i da mi od toga ne dođu bubuljice i slično?

Eh, ima li neki puder (ili bilo šta što "boji"), da bi se mogao moj ten "prefarbati" i dobiti neki tamni, ali ne California klix narandžasti, nego ala ona blago tamna boja arapkinja? Ima li nešto da bi to uradilo, koja nijansa, koja marka, i najbitnije da ne našteti i da mi od toga ne dođu bubuljice i slično?
- VenomousV
#7800 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne treba ti puder, ne treba ti cak ni tinted moisturizer... molim ne te nemoj se bezveze i bez ikakve potrebe sa tim petljati...