SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#7776 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

cure kad bude sljedeća šminkerijada voljela bih baš da probam surmu - zanima me zbog zdravlja očiju :roll:
alica.k

#7777 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

eluna wrote:cure kad bude sljedeća šminkerijada voljela bih baš da probam surmu - zanima me zbog zdravlja očiju :roll:
moj tata preporucuje inace surmu preko bilo kakvih olovaka za oci, pogotovo ako neko ima bas osjetljive oci. i pogotovo ako ih stavlja unutra na kapak a ne vani.
dok sam bila mladja redovno mi je branio kupovati te olovke...sad vise ne brani :) posto ne moze.
Michun

#7778 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

eluna ako je zbog zdravlja, onda ti preporucam da surmu stavis uvece pred spavanje. kad se umijes, ocistis lice, sta vec. ne moras cekati sljedeci skup a i bolje da kupis svoju zbog radi infekcija.
kupi onu u begovoj kao olovka, ne u prahu. ova u prahu je "ljuta", ugrize za oci.
eluna

#7779 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

Michun wrote:eluna ako je zbog zdravlja, onda ti preporucam da surmu stavis uvece pred spavanje. kad se umijes, ocistis lice, sta vec. ne moras cekati sljedeci skup a i bolje da kupis svoju zbog radi infekcija.
kupi onu u begovoj kao olovka, ne u prahu. ova u prahu je "ljuta", ugrize za oci.
ih .... ja ću do begove za nekih milion godina :-) :-) :-) :-) gore uopšte ne idem
zamzija

#7780 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

eluna wrote: ih .... ja ću do begove za nekih milion godina :-) :-) :-) :-) gore uopšte ne idem
sjo žene, ja sam u toj ruti haman svaki dan :) just ask me :wink:
p.s. došle mi avon sjene, jooooj kako cu clatkeeeeeeeeeeeeeeeeeee, žao mi ih koristiti :D
Michun

#7781 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

zamzija wrote:
eluna wrote: ih .... ja ću do begove za nekih milion godina :-) :-) :-) :-) gore uopšte ne idem
p.s. došle mi avon sjene, jooooj kako cu clatkeeeeeeeeeeeeeeeeeee, žao mi ih koristiti :D
kao i ostatak divnog pribora koji imas :)
jesi sta nakom sminkerijade pocela koristiti?
LONGMAN

#7782 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

yellow cat wrote:djeste žene..

nego, odoh ja sutra u CM.. kupujem maskaru.. otkako znam za trepavice, znam i za makaru MF 2000 caloria.. Eh sad, ja bih sebi kupila ovu, ali bojim se da ću se razočarati.. Ima li ko iskustva sa ovom maskarom?? Nisam vidjela četkice zato što u nigdje ne vidjeh otvoren tester ove bourjois maskare, što mi je baš bezze, ali ova četkica broj 2 mi liči na ovu 2000 cal. Šta vi velite?

Image

To kupi, vrijedi svaki kf :D
nera18

#7783 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

LONGMAN wrote:
yellow cat wrote:djeste žene..

nego, odoh ja sutra u CM.. kupujem maskaru.. otkako znam za trepavice, znam i za makaru MF 2000 caloria.. Eh sad, ja bih sebi kupila ovu, ali bojim se da ću se razočarati.. Ima li ko iskustva sa ovom maskarom?? Nisam vidjela četkice zato što u nigdje ne vidjeh otvoren tester ove bourjois maskare, što mi je baš bezze, ali ova četkica broj 2 mi liči na ovu 2000 cal. Šta vi velite?

Image

To kupi, vrijedi svaki kf :D
hau mac i sta radi
jel definise, razdvoji i izduzi trepavice mozda
LONGMAN

#7784 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

U cm-u bila oko 23 KM, trepavice kao one sa reklame :D Ja stvarno imam grozne trepavice, ova ih pogusca, potamni i izduuuzi :D radi s njima sta god hoce, samo eto treba se paziti pri pocetku jer previse maskare dodje pa ocijediti onaj visak jer onda dobijes ogromnu grudvu na trepavicama :D
zamzija

#7785 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Michun wrote: jesi sta nakom sminkerijade pocela koristiti?
jao ubićeš me, nisam se ni jednom našminkala od tada, majke mi :D
dobar ti danas onaj mantilić, pravo je cool :)
gdje se michun može vidjeti u gradu, nego blizu parfimerije gdje isprobava mirise :lol:
nera18

#7786 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ma mi nismo najboljeg zdravlja :lol:
kolektivno :D
Michun

#7787 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

zamzija wrote:
Michun wrote: jesi sta nakom sminkerijade pocela koristiti?
jao ubićeš me, nisam se ni jednom našminkala od tada, majke mi :D
dobar ti danas onaj mantilić, pravo je cool :)
gdje se michun može vidjeti u gradu, nego blizu parfimerije gdje isprobava mirise :lol:
pa bona zbranicemo ti na temu dok se ne budes 1 hefticno sminkala i dokaz poslala.
A jesam, jasta vec parfeme probavala. Al cekam ja svoj midnight rain, nasla jeftinije.
O hvala, mantil doso iz US. :)
Mrs.Zurbrigen

#7788 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mrs.Zurbrigen »

jeli iko ikad postavio rezultate sminkerijade? :D

btw, kako bi vi uradili 50's style make up?
eluna

#7789 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

zamzija wrote:
oooo ženo hvala ti ..... pa ajd uzmi mi neku, ali smeđu ...... ne znam da li ima :-) :-)
eluna

#7790 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

Mrs.Zurbrigen wrote:jeli iko ikad postavio rezultate sminkerijade? :D

btw, kako bi vi uradili 50's style make up?
za ovo drugo nemam pojma, a za šminkerijadu smo zaboravile aparate :D
eluna

#7791 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

i da zamzi ....... moraš se šminkat, pa makar samo okice ......... eksperimentiši sa tim sjenama koje si uzela .... mislim, kad sam ja probala zlatno-zelene :-) :-) :-)
zamzija

#7792 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

iiiiiiiiiiii kako su ti ispale :)
a tu smeđu surmu pogledaću naravno, samo mi Michun objasni gdje se to tačno nalazi ? pored begove džamije ?
eluna

#7793 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

zamzija wrote:iiiiiiiiiiii kako su ti ispale :)
a tu smeđu surmu pogledaću naravno, samo mi Michun objasni gdje se to tačno nalazi ? pored begove džamije ?
pa obzirom na zelenu bluzu još je i lićilo na nešto ...... bude bolje dok mi venum pokaže smokove :thumbup:
zamzija

#7794 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

sad bih ti ovdje postavila hankinu pjesmu, al je offtopic pa ne mogu :lol:
VenomousV

#7795 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

eh evo mene sa kratkom recenzijom elfove stipple brush :D
dobra je, nije wow al' je dobra
mislim da je pain in the ass nanositi cijelu foundation sa njom, jako je dobra za prekrivanje nekih nesavrsenosti tipa mrljice i sl
ugl obavi fin posao :D

eto bezidejna, nisi se zeznula sto si narucila ;)
Partizzanka

#7796 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

165'000 Likes it's Amazing x TY all :0) FREE SHIPPING is now on :OP

UK Use Code - BOOM165UK
EU Use Code - BOOM165EU
Italy Use Code - BOOM165IT

sa facea
wel

#7797 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wel »

alica.k wrote:ysl effet faux cils. ima genijalan ucinak stvarno, al veliki minus toj maskari je sto se osusi za cca mjesec i po. a kosta 72KM a ne 100 :D
to je i meni jedina maskara s kojom sam vidjela razliku izmedju ovih mojih polumrtvih trepuski i onih WOW.

definitivno se ne isplati.
gdje si vidjela ovu maskaru po ovoj cijeni?kod mene kosta 58KM u mercatoru u beautique,nadam se da nece poskupiti.koja ti je bolja maskara diorshow ili ysl?
alica.k

#7798 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

to je bila cijena kad je tek dosla...sjecam se ko jucer da je bilo, jer sam skuuuupljala da je kupim.
mozda je sad pojeftinila, ipak je to bilo prije 3-4 godine :S mada nisam znala da je praksa da pojeftine maskare, a ni da u beautique ima ysl :S:S:S

bolja mi je diorshow, al to je jer ja tu maskaru obozavam. nisam objektivna.
ema_

#7799 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

Imam ja jedno pitanjce za iskusne šminkerice, hvala Bogu da me većina od takvih vidjela, pa ima predstavu :D

Eh, ima li neki puder (ili bilo šta što "boji"), da bi se mogao moj ten "prefarbati" i dobiti neki tamni, ali ne California klix narandžasti, nego ala ona blago tamna boja arapkinja? Ima li nešto da bi to uradilo, koja nijansa, koja marka, i najbitnije da ne našteti i da mi od toga ne dođu bubuljice i slično? :)

:thumbup:
VenomousV

#7800 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ne treba ti puder, ne treba ti cak ni tinted moisturizer... molim ne te nemoj se bezveze i bez ikakve potrebe sa tim petljati...
Post Reply