Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7776 Re: Crna hronika BH cesta

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote: 11/11/2021 16:43 sta ba vi znate gdje neko zuri i zasto zuri i da li ''bespotrebno'' prestize? odakle ti pravo da blokiras nekoga i ne das mu da prodje? sta te boli q nek vozi 200,maknes se desno i nek ide...on ce odgovarati za svoj prekrsaj i brzu voznju...
Logy
black_adrian
Vozim: vjetar

#7777 Re: Crna hronika BH cesta

Post by black_adrian »

Samo da dodam. Yebem i one što se nabiju na kamion il na drugo auto sa rastojanjem od pola metra, pogotovo kad se nabije na kamion. Neću ulazit u to je li u pitanju slabo auto, nesigurnost ili nedovoljno iskustva za procjenu, al brate ostavi mjesta za onog ko može preticat sa sigurnošću da se ubaci ako je potrebno. Ako ti nisi u stanju da pređeš kamion, ja ću se ubacit ispred tebe i preteći ga prvom prilikom. A ne on ide 10 kilometara nabijen na kamion i onda moraš preticat i kamion i njega.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#7778 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Evolution_IV »

black_adrian wrote: 11/11/2021 16:55 Tačno se vidi ko je iskusan vozač, živi na cesti, ima X pređenih kilometara, a ko je friško položio i ko od otvorene vožnje ima guslanje do Neuma jednom godišnje.
Ma pusti :thumbup:

Najjaca je 130 na autoputu, od kud kao nekom pravo da vozi preko i nemam potrebe da se sklanjam🤣, logika 0, mozak ko plivadon...btw sinoc sam blicao policiji, guslaju 40 gdje je 60, skrenuse bez zmigavca 2x, jos im kao nije jasno...eto kad oni to rade nemamo sta dalje pisat...
semsasuljakovic

#7779 Re: Crna hronika BH cesta

Post by semsasuljakovic »

bitanga_sa_otesa wrote: 11/11/2021 16:43 sta ba vi znate gdje neko zuri i zasto zuri i da li ''bespotrebno'' prestize? odakle ti pravo da blokiras nekoga i ne das mu da prodje? sta te boli q nek vozi 200,maknes se desno i nek ide...on ce odgovarati za svoj prekrsaj i brzu voznju...
I sam sam više puta naletio na nekog ko da gas i ne da da prođem. Vratim se u svoju traku i sve 5.
Valjda je nekom ko ima IQ više od 50 to znak da neće biti pušten i da se vrati u svoju traku. A ako i dalje juni kao ovan da da pretekne, njegova krivica ako se šta desi.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7780 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

semsasuljakovic wrote: 11/11/2021 19:11

I sam sam više puta naletio na nekog ko da gas i ne da da prođem. Vratim se u svoju traku i sve 5.
Valjda je nekom ko ima IQ više od 50 to znak da neće biti pušten i da se vrati u svoju traku. A ako i dalje juni kao ovan da da pretekne, njegova krivica ako se šta desi.
:thumbup: takoe
NediM17

#7781 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

Semsa Suljakovic i ansambl "Juzni vetar".
artur morgan

#7782 Re: Crna hronika BH cesta

Post by artur morgan »

Kako je moguce preci 2 mil km ovdje a da niko ne naleti na tebe od ovih trkaca ili neznalica na cesti ili da ne izgubis zivce od raznih vozaca na cesti :D

Sto vise vozim i vidim ovu crnu hroniku, mislim da ko vozi puno svakodnevno pored normalne voznje na nasoj cesti treba imati dosta i srece da ostane citav.
bitanga_sa_otesa

#7783 Re: Crna hronika BH cesta

artur morgan wrote: 11/11/2021 19:30 Kako je moguce preci 2 mil km ovdje a da niko ne naleti na tebe od ovih trkaca ili neznalica na cesti ili da ne izgubis zivce od raznih vozaca na cesti :D

jbga nalijecu svakodnevno i svakodnevno gubim zivce...
refleksi me jos sluze,iskustvo mi pomaze da mislim unaprijed sta je koji degenerik (ne)sposoban da uradi ,a neka iskustva sa trka su me spasila par puta ...
lonely_wolf

#7784 Re: Crna hronika BH cesta

Post by lonely_wolf »

Ovde se pojedini ni tastature ne stide, a kompleks je čudo :roll: :roll: :roll:
hladan.preminger

#7785 Re: Crna hronika BH cesta

Post by hladan.preminger »

Tehnički ga ne blokira. :D
hladan.preminger

#7786 Re: Crna hronika BH cesta

Laplace wrote: 11/11/2021 16:52
TomANDJerry wrote: 11/11/2021 16:32 Dakle, ne pricam ja da treba dodati gas, ali kada neko to uradi krivica je mnogo vise (90%) na strani onog koji prestize gdje nema potrebe.
Dakle, on je počeo preticanje za koje je procijenio da će ga završiti bez ugrožavanja ostalih. Na stranu to da li je njegova procjena bila dobra,ali šta je ovaj uradio ubrzavanjem? Povećao potreban put pri preticanju, povećao potrebnu brzinu za preticanje, a uz to je i sam prekoračio brzinu preko tolerancije.

Time je napravio tri prekršaja + četvrti: ubrzavanje dok ga neko pretiče. Ovaj koji pretiče je napravio jedan prekršak.

Pogađaj kako će to policija i tužilaštvo tumačiti ako dođe do saobraćajne nesreće, a naročito ako bude sa smrtnim ishodom.
Da ti odgovorim na pravno pitanje, kao neko ko se bavi krivicom.
Onaj koji pretice će da bude odgovoran za sve.
hladan.preminger

#7787 Re: Crna hronika BH cesta

black_adrian wrote: 11/11/2021 18:19 Samo da dodam. Yebem i one što se nabiju na kamion il na drugo auto sa rastojanjem od pola metra, pogotovo kad se nabije na kamion. Neću ulazit u to je li u pitanju slabo auto, nesigurnost ili nedovoljno iskustva za procjenu, al brate ostavi mjesta za onog ko može preticat sa sigurnošću da se ubaci ako je potrebno. Ako ti nisi u stanju da pređeš kamion, ja ću se ubacit ispred tebe i preteći ga prvom prilikom. A ne on ide 10 kilometara nabijen na kamion i onda moraš preticat i kamion i njega.
Đe si šumaheru mihaele?
Ti kad goniš kola po cesti, drugi ne smiju dati gas, njihova brzina mora biti podređena tebi kao i rastojanje. Imaš li kakvih muzičkih želja da ti puste.
emko1234

#7788 Re: Crna hronika BH cesta

Post by emko1234 »

black_adrian wrote: 11/11/2021 12:30 Zbog ovakvih degenerika naredno auto je sigurno 3.0, pa nek mami svojoj ubrzava...

Šta se meni ovo puta desilo, s različitim profilima vozača. Od djece koja hoće da se tačkaju pa neće da se sklone na Bradini, do ljudi koji imaju oznake "beba u autu" kad ih pretices negdje gdje misle da ne bi trebao, do vozila s odobrenjima gdje neki kurton radi ko šofer za nekog našeg kvari funkcionera.
Ali eto kod mene je velika mašina pa s malo kick downa, rijetko ko može pružiti ozbiljan otpor.

Nikad nisam imao kompleks od toga da se sklonim kad neko hoće da me pretekne. Nedavno sam se vraćao iz Hercegovine i pretekao sam čovjeka na izlazu iz Jablanice, dvije trake uzbrdo, sasvim regularno. Od tog momenta do izlaza iz Konjica, lik je dvaput ušao u makaze jer je išao za mnom. Valjda sam mu povrijedio osjećanja.
emko1234

#7789 Re: Crna hronika BH cesta

Post by emko1234 »

TomANDJerry wrote: 11/11/2021 15:56 Realno odgovornost je barem 50:50% ako neko te neko pretice dok ti vozis na samoj granici ogranicenja ...

Uvijek se sklonim i nije da dodajem gas --- ali pricati kako su oni nevine duse slatke, a ovi sto ih se prestize (iako voze na granici ogranicenja) krivi :-) .

Sta imas prestizati ako neko vozi 69 gdje je ogranicenje 60 ... ali mora se pokazat da "more moj Avdi" ... pa eto pokazi.

Kazem, uvijek se sklonim jer necu da gubim sekundu zivota na takve idiote --- ali ne mogu zamjeriti ljudima koji kazu da dodaju gas pa eto pretici.
kakva bolan odgovornost 50:50? Neko te pretiče iz NN razloga i ti daš gas da ga onemogućiš u toj radnji? To je haman ubistvo u pokušaju. Šta ikog boli briga što te neko pretiče?
Situacija u kojoj me neko pretiče i ja u tom mometu dajem gas je meni za psihijatrije. Takve ljude treba promatrat. Mislim da imaju neki gen koji je imao i Ratko Mladić.
emko1234

#7790 Re: Crna hronika BH cesta

Post by emko1234 »

TomANDJerry wrote: 11/11/2021 16:52
Zadnji pokusaj objasnjenja. Prvo niko te ne blokira - to bi bilo da stavi auto ispred tebe u lijevu (ili traku gdje se nalazis) i ne da ti da prodjes ... samo nisi dovoljno brz.

Drugo, sta ti znas zasto ovaj daje gas, odakle ti pravo da ga prestizes ako vozi na granici ogranicenja, sta te boli q sto on dodaje gas -- dodaj ti jos vise na 250 i pretici ... on ce odgovarati za pokusaj zaustavaljnja preticanja --- je li vidis argumentaciju.

P.S. i ja nikad nisam dodao gas, ali jeste meni se jednom desilo --- i bilo je nezgodno ... i umjesto da krivim druge, kada sam se smirio shvatio sam da je covjek vozio na granici ogranicenja i da sam ga ja pokusao preteci ocekivajuci da ce on u svojoj velikodusnosti da uspori, skloni se desno i pusti mene Kimi Raikonena da ga prestignem ... kada se to nije desilo shvatio sam ... i da je krivica za tu situaciju bila moja. Ali naravno, najteze je sebi priznati gresku.

P.S.S. vi ovdje pisete pusti idiota, majmuna itd ... ali ponovo, imate snimak "je li tako i u Njemackoj dodajes gas" i niko da u komentarima ispod napise "a sta ti pretices kolonu i covjeka koji vec vozi na granici ogranicenje" ... nego su komentari uglavnom podrska trkacu i jos poziv da i Tajsona glumi (zasto nisi stao pa ga jos istuko, naravno, trkaci osim sto su brzi poznati su i po borackim sposobnostima)
Da ti imaš imalo muda, stigao bi lika koji ti nije dao da ga pretekneš i potražio francuski ključ u autu. Ovako ti je ostala trauma koju liječiš tako što drugim ljudima radiš ono što su tebi uradili. Ovo je primjer traume iz udžbenika. Za takve košto si ti, ja bi halalio auto skroz u toj situaciji, bez obzira kakvo je i koliko košta. Ali majčin sine, ti poslije tog dodavanja gasa bi mogao samo u tabut leći.
black_adrian

#7791 Re: Crna hronika BH cesta

Post by black_adrian »

emko1234 wrote: 11/11/2021 21:26 Šta se meni ovo puta desilo, s različitim profilima vozača. Od djece koja hoće da se tačkaju pa neće da se sklone na Bradini, do ljudi koji imaju oznake "beba u autu" kad ih pretices negdje gdje misle da ne bi trebao, do vozila s odobrenjima gdje neki kurton radi ko šofer za nekog našeg kvari funkcionera.
Ali eto kod mene je velika mašina pa s malo kick downa, rijetko ko može pružiti ozbiljan otpor.

Nikad nisam imao kompleks od toga da se sklonim kad neko hoće da me pretekne. Nedavno sam se vraćao iz Hercegovine i pretekao sam čovjeka na izlazu iz Jablanice, dvije trake uzbrdo, sasvim regularno. Od tog momenta do izlaza iz Konjica, lik je dvaput ušao u makaze jer je išao za mnom. Valjda sam mu povrijedio osjećanja.
Ma ima svega drug, nagleda se čovjek vremenom svakakvih slučajeva. Ma normalno, ko hoće brže nek ide, al što kažeš tačno im takneš u osjećanja, zato to i rade.

Ja trenutno vozim 2.0 TDI 140KS što je OK za normalno preticanje, al ipak je malo za neke radnje pogotovo kad je natovaren. S obzirom da je situacija takva je, a to je da sam od zadnjih 20.000km sigurno 18 prešao na otvorenoj, planiram i ja sebi kad posložim neke prioritete kupiti neku došta jaču mašinu. Ništa sad maestralno, al nešto će bit duplo jače od ovog sad.
emko1234

#7792 Re: Crna hronika BH cesta

Post by emko1234 »

black_adrian wrote: 11/11/2021 21:43
emko1234 wrote: 11/11/2021 21:26 Šta se meni ovo puta desilo, s različitim profilima vozača. Od djece koja hoće da se tačkaju pa neće da se sklone na Bradini, do ljudi koji imaju oznake "beba u autu" kad ih pretices negdje gdje misle da ne bi trebao, do vozila s odobrenjima gdje neki kurton radi ko šofer za nekog našeg kvari funkcionera.

Ma ima svega drug, nagleda se čovjek vremenom svakakvih slučajeva. Ma normalno, ko hoće brže nek ide, al što kažeš tačno im takneš u osjećanja, zato to i rade.

Ja trenutno vozim 2.0 TDI 140KS što je OK za normalno preticanje, al ipak je malo za neke radnje pogotovo kad je natovaren. S obzirom da je situacija takva je, a to je da sam od zadnjih 20.000km sigurno 18 prešao na otvorenoj, planiram i ja sebi kad posložim neke prioritete kupiti neku došta jaču mašinu. Ništa sad maestralno, al nešto će bit duplo jače od ovog sad.
Ma treba biti normalan i gledati svoja posla, ako se nekom žuri, bujrum što se mene tiče. Ali ne mogu da vjerujem da postoje mozgovi koji su si umislili da će oni disciplinovat ljude po cesti. Čuj ako je ograničenje 60, ja vozim 69, šta ti mene imaš preticati :lol: :lol: :lol:
Imao sam auto s tim motorom, pa sam ga kasnije malo i pojačao. 2.0tdi pd, meni lično jedan od najbolji tdijeva :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#7793 Re: Crna hronika BH cesta

hladan.preminger wrote: 11/11/2021 20:47

Tehnički ga ne blokira. :D
recimo da dolazi auto u susret ,onda itekako blokira :-D
artur morgan

#7794 Re: Crna hronika BH cesta

Post by artur morgan »

black_adrian wrote: 11/11/2021 21:43

Sta je suprotno od normalnog preticanja ? :D

ljep je osjecaj imati jace auto ali ne za utrkivanje na lokalnim cestama sa lokalnim budalama :wink:
drug_profi

#7795 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Laplace wrote: 11/11/2021 16:52
TomANDJerry wrote: 11/11/2021 16:32 Dakle, ne pricam ja da treba dodati gas, ali kada neko to uradi krivica je mnogo vise (90%) na strani onog koji prestize gdje nema potrebe.
Dakle, on je počeo preticanje za koje je procijenio da će ga završiti bez ugrožavanja ostalih. Na stranu to da li je njegova procjena bila dobra,ali šta je ovaj uradio ubrzavanjem? Povećao potreban put pri preticanju, povećao potrebnu brzinu za preticanje, a uz to je i sam prekoračio brzinu preko tolerancije.

Time je napravio tri prekršaja + četvrti: ubrzavanje dok ga neko pretiče. Ovaj koji pretiče je napravio jedan prekršak.

Pogađaj kako će to policija i tužilaštvo tumačiti ako dođe do saobraćajne nesreće, a naročito ako bude sa smrtnim ishodom.
Mene je jednom kod Bijele policija svrnula jer sam trojicu nanizao. Mene pustili sa opomenom jer je drugi kojeg sam preticao ubrzavao i zatvarao mi traku da se vratim, pa smo tako stigli i treceg i ja ga obisao.
Ovog sto me je ugrozavao su ostavili da jos malo popricaju. Sve oni vidjeli, nisam im nista trebao objasnjavati.
black_adrian

#7796 Re: Crna hronika BH cesta

Post by black_adrian »

artur morgan wrote: 11/11/2021 22:11
Sta je suprotno od normalnog preticanja ? :D

ljep je osjecaj imati jace auto ali ne za utrkivanje na lokalnim cestama sa lokalnim budalama :wink:
malo sam se loše izrazio :D

Recimo da je problem baš u ovom slučaju kao sa videa, kad krenešpreticat i auto približne snage krene davat gas. Tako da dosta preticanja tih idiota što daju gas kad ih kreneš preticat odradim "na foru". Isto tako preticanje uz neko brdo je malo kritično, npr. iz Trebinja ka Herceg Novom, valja ga dobro nagazit da pretekneš. Ili na dosta kratkim relacijama a preglednim da ne bih došao u situaciju da se vraćam preko pune. Ili npr. preticanje kamiona/autobusa koji ubrzavaju naročito u kanjonu prema Mostaru.

Ni ja ne bih koristio to za divljanje, nego jednostavno da se riješim brige hoće li ko dat gas i hoće li šta izletit dok sam ba pola preticanja kamiona/autobusa, eto tako ukratko. Mislim da ćeš skontat šta sam mislio nisam baš najbolje opisao smrzoše mi se ruke pa žurim.
emko1234 wrote: 11/11/2021 21:55 Ma treba biti normalan i gledati svoja posla, ako se nekom žuri, bujrum što se mene tiče. Ali ne mogu da vjerujem da postoje mozgovi koji su si umislili da će oni disciplinovat ljude po cesti. Čuj ako je ograničenje 60, ja vozim 69, šta ti mene imaš preticati :lol: :lol: :lol:
Imao sam auto s tim motorom, pa sam ga kasnije malo i pojačao. 2.0tdi pd, meni lično jedan od najbolji tdijeva :thumbup:
Slažem se u potpunosti. Kod mene je CR, al imam osjećaj da je PD eksplozivniji kad sam ga probao, nekako bolji "kick" ima, pogotovo sa nižih obrtaja :thumbup: Odličan je pogotovo u kombinaciji sa DSGom.
artur morgan

#7797 Re: Crna hronika BH cesta

Post by artur morgan »

black_adrian wrote: 11/11/2021 22:25
malo sam se loše izrazio :D

Recimo da je problem baš u ovom slučaju kao sa videa, kad krenešpreticat i auto približne snage krene davat gas. Tako da dosta preticanja tih idiota što daju gas kad ih kreneš preticat odradim "na foru". Isto tako preticanje uz neko brdo je malo kritično, npr. iz Trebinja ka Herceg Novom, valja ga dobro nagazit da pretekneš. Ili na dosta kratkim relacijama a preglednim da ne bih došao u situaciju da se vraćam preko pune. Ili npr. preticanje kamiona/autobusa koji ubrzavaju naročito u kanjonu prema Mostaru.

Ni ja ne bih koristio to za divljanje, nego jednostavno da se riješim brige hoće li ko dat gas i hoće li šta izletit dok sam ba pola preticanja kamiona/autobusa, eto tako ukratko. Mislim da ćeš skontat šta sam mislio nisam baš najbolje opisao smrzoše mi se ruke pa žurim.
Zanimljiv si ali ima nekih stvari koje trebas korigovati :thumbup:

Kad smo kod preticanja sa videa. Zasto je on preticao ? Da li je preticao sto je morao ili iz zabave ? Nije ga morao preticati jer nije vozio sporo vozac ispred njega. Nije ga trebao preticati jer nista time nije dobio jer je imao kolonu vozila ispred sebe. Znaci, preticao je iz ciste zabave samo da bi preticao i bio ispred drugog a to vec ide prema utrkivanju na cesti.

Hocu da kazem sa aspekta sigurnosti pretices kad trebas a ne samo da bi bio ispred drugoga jer to moze biti opasno iz vise razloga a jedan od tih se vidio na videu. Sta je problem voziti u koloni ? Nema dovoljno pravca, puno ima saobracaja, slabo ubrzava, drugi ubrzava dok ga ovaj pretice i lagano ulazi u makazice. U opasnu situaciju. Zbog cega ? Samo da bi bio ispred drugog ? Kada kupe jace auto, tada jos vise zele to da rade. Jaca masina i tad krene ludovanje. I tad nastaju problemi. Prebrzo ubrzava pa razvija puno vece brzine kad pretice od dozvoljenih i sve to u raznim kombinacijama na cesti koja takvu brzu voznju ne dozvoljava moze biti veoma opasno. To onda koliko god mislio da je samo preticanje u stvari predstavlja trkanje i ludiranje na cesti.

Jace auto ima smisla na autoputu gdje mozes povremeno jako ubrzati, povremeno razviti vece brzine ako nema puno saobracaja malo se zabaviti ali ne prenagliti. Odnosno ne trkati se. Iako i tad ozbiljno krsis saobracajne propise barem kod nas. Na drugim cestama posto ima puno saobracaja ne mozes to raditi bezbjedno i kad imas jace auto. Ceste su lose pa onda i razvali auto. Radara puno pa ode vozacka. Ili se preforsiras i ne daj Boze neku glupost napravis. Radije nikad ne bi sjeo za auto.

Ja volim kad ima dobre brdske planinske ceste pa ako nema drugih auta malo probam auto kroz krivine, jace ubrzam ili jace kocim ali imam u vidu da je to cesta a ne trkaca staza tako da opet dosta pazim. Da ne budem samo robot za volanom. Ako ima saobracaja ja to ne radim. Isto i sa autoputem. Ako je dobar pravac i nema nikog ubrzacu kratko da osjetim brzinu i vratiti ga na 130-140 kmh.

Ali stalna potreba za preticanjem i brzom voznjom je pravo losa navika. To su losi vozaci, koji pojma nemaju. Svaka budala zna gasati nije u tome poenta. Poenta je voziti po propisu uvijek ili gotovo uvijek. I nista drugo. Bolje lagano voziti kad ima dosta saobracaja a vecinom je tako, kao ovo prema Mostaru, pustis auto ispred sebe malo dalje da bude, muzika radio, nemas srklera niti nerviranja i najbezbjednije je. Probaj tako jer kod nas nemas ceste za 3.0. Ako odes u De tamo nema ogranicenja na nekim dijelovima autobana i tamo mozes :-D
S4mpion

#7798 Re: Crna hronika BH cesta

Post by S4mpion »

Dok vozim svojom brzinom i niko me ne haba, zaboli me hoće li onaj pored mene proletjet' 300, zaboli me i zašto piči 300 i jel' mu hitno ili nije, široko mu polje.
Dimu1927

#7799 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Dimu1927 »

neki dan je bio radar na autoputu, lokacija kameni dvorac prije kaknja, gdje je 80 ogranicenje

kazu da se zabiljezene kazne 21+ (sa oduzimanjem vozacke) broje u hiljadama :D
TomANDJerry

#7800 Re: Crna hronika BH cesta

Post by TomANDJerry »

emko1234 wrote: 11/11/2021 21:39
TomANDJerry wrote: 11/11/2021 16:52

Zadnji pokusaj objasnjenja. Prvo niko te ne blokira - to bi bilo da stavi auto ispred tebe u lijevu (ili traku gdje se nalazis) i ne da ti da prodjes ... samo nisi dovoljno brz.

Drugo, sta ti znas zasto ovaj daje gas, odakle ti pravo da ga prestizes ako vozi na granici ogranicenja, sta te boli q sto on dodaje gas -- dodaj ti jos vise na 250 i pretici ... on ce odgovarati za pokusaj zaustavaljnja preticanja --- je li vidis argumentaciju.

P.S. i ja nikad nisam dodao gas, ali jeste meni se jednom desilo --- i bilo je nezgodno ... i umjesto da krivim druge, kada sam se smirio shvatio sam da je covjek vozio na granici ogranicenja i da sam ga ja pokusao preteci ocekivajuci da ce on u svojoj velikodusnosti da uspori, skloni se desno i pusti mene Kimi Raikonena da ga prestignem ... kada se to nije desilo shvatio sam ... i da je krivica za tu situaciju bila moja. Ali naravno, najteze je sebi priznati gresku.

P.S.S. vi ovdje pisete pusti idiota, majmuna itd ... ali ponovo, imate snimak "je li tako i u Njemackoj dodajes gas" i niko da u komentarima ispod napise "a sta ti pretices kolonu i covjeka koji vec vozi na granici ogranicenje" ... nego su komentari uglavnom podrska trkacu i jos poziv da i Tajsona glumi (zasto nisi stao pa ga jos istuko, naravno, trkaci osim sto su brzi poznati su i po borackim sposobnostima)
Da ti imaš imalo muda, stigao bi lika koji ti nije dao da ga pretekneš i potražio francuski ključ u autu. Ovako ti je ostala trauma koju liječiš tako što drugim ljudima radiš ono što su tebi uradili. Ovo je primjer traume iz udžbenika. Za takve košto si ti, ja bi halalio auto skroz u toj situaciji, bez obzira kakvo je i koliko košta. Ali majčin sine, ti poslije tog dodavanja gasa bi mogao samo u tabut leći.
Mnogi su zavrsili pod zemljom koji si ti stigao ... internet ratnici su uvijek bili ljudi sa kojima se nije z****t.

A druga stvar da ti znas citati procitao bih "P.S. i ja nikad nisam dodao gas" ...

Ali dobro, uopste ideja da na forumu raspravljam sa anonimnim likovima koji idu okolo u tuku sve pred sobom jeste moja greska ...
Post Reply