Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
Ricken

#776 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Ricken »

Bosnjak333 wrote:
seln wrote:
žuta wrote:ta će Željko ušutio se ko ......... pa će oslije bit nisam znao
Sta te boli, ionako nisi glasala za njega. Pitam li ja tebe za najmanjeg princa?
Ti vjerovatno jesi pa si i jedan od krivaca zato sto BiH ima najnesposobnijeg clana predsjednistva od samostalnosti drzave.
Plakat ćete i vi za Komšićem i takvim hrvatskim članom. Ili nećete?
Bosnjak333

#777 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

Ricken wrote:
Meni je sasvim svejedno,od onog dana kada se slozio sa Radmanovicem i podrzao budzet za mene je ovaj covjek spao na nivo Milorada Dodika.Zanemarivao sam njegov nerad i kriminal,ali sa onim potezom je definitivno izdao Bosnu i pridriuzio se crvenim fasistima.
branimir stulic

#778 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by branimir stulic »

Na iducim izborima glasam za dvojac Sejdic-Finci...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#779 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by sabina1 »

Bosnjak333 wrote:
Ricken wrote:
Meni je sasvim svejedno,od onog dana kada se slozio sa Radmanovicem i podrzao budzet za mene je ovaj covjek spao na nivo Milorada Dodika.Zanemarivao sam njegov nerad i kriminal,ali sa onim potezom je definitivno izdao Bosnu i pridriuzio se crvenim fasistima.
Šta ćemo bez budžeta ? Ti nas hraniš ? Ili oni koje ti podržavaš?
Bosnjak333

#780 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote:
Bosnjak333 wrote:
Ricken wrote:
Ti prihvati budzet i priznaj RS kao drzavu,znam da bi to Komsic i SDP rado uradili,a samim tim i njihovi simpatizeri i jos dajte HDZ-u treci entitet,ili mozda i njima drzavu...
sabina1

#781 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by sabina1 »

Bosnjak333 wrote:
tvsabina wrote:
Bosnjak333 wrote:
Ti prihvati budzet i priznaj RS kao drzavu,znam da bi to Komsic i SDP rado uradili,a samim tim i njihovi simpatizeri i jos dajte HDZ-u treci entitet,ili mozda i njima drzavu...
Ja sam mislila dosada da je entitet RS nastala u Dejtonu. Potpisnici iz BiH - Izetbegović Alija , Silajdžić Haris i Šaćirbegović Muhamed. Usvajanje budžeta države unutar kog obitava entitet RS nije priznanje bilo kakve "države".
I nisi odgovorio na pitanja a replicirao si : Šta ćemo bez budžeta ? Ti nas hraniš ? Ili oni koje ti podržavaš?
madner

#782 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by madner »

Moze li mi neko objasniti kako ovaj budzet, koji je 50 miliona veci od tehnickog predstavlja udar na drzavu?
Bosnjak333

#783 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote: Ja sam mislila dosada da je entitet RS nastala u Dejtonu. Potpisnici iz BiH - Izetbegović Alija , Silajdžić Haris i Šaćirbegović Muhamed. Usvajanje budžeta države unutar kog obitava entitet RS nije priznanje bilo kakve "države".
I nisi odgovorio na pitanja a replicirao si : Šta ćemo bez budžeta ? Ti nas hraniš ? Ili oni koje ti podržavaš?
Isto kao i sa budzetom,umirati od gladi.Oni su potpisali RS kao entitet,a Komsic,Zlaja i co kako su krenuli jos malo ce i drzavnost potpisati.Komsic se nije pojavio na TV-u od onog pizdenja pred kamerama nakon svadje sa big Zlajom,a to mu je bilo jedino pojavljivanje od kako je ponovo izabran u predsjednistvo.Jednostavno on krade u tisini,a moze tako jer upravlja Federalnom televizijom koja ne smije da izvjestava o njegovom kriminalu jer ko god to uradi biva smijenjen od SDP-ovca Damira Kaletovica.
sabina1

#784 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by sabina1 »

Bosnjak333 wrote:
tvsabina wrote: Ja sam mislila dosada da je entitet RS nastala u Dejtonu. Potpisnici iz BiH - Izetbegović Alija , Silajdžić Haris i Šaćirbegović Muhamed. Usvajanje budžeta države unutar kog obitava entitet RS nije priznanje bilo kakve "države".
Isto kao i sa budzetom,umirati od gladi.....
Ako želiš diskutirati - diskutuj , to je osnovno ljudsko pravo. Prvo se teoretski informiši šta je budžet (organizacije,opštine ili države) , na koji način se usvaja i kako se dijeli, Dobićeš kompetenciju i ozbiljnost u diskusijama.
To što Željko Komšić nije htio de facto preći u SDA , ne znači da ova država treba ispaštati (razmisli koliko dječijih usta u BiH se ipak nahranilo usvajanjem takvog budžeta). Svoje marifetluke nek provode - mimo naroda ako ikako mogu.
I budi pozdravljen ;-)
Bosnjak333

#785 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

tvsabina wrote:
Bosnjak333 wrote:
Isto kao i sa budzetom,umirati od gladi.....
Ako želiš diskutirati - diskutuj , to je osnovno ljudsko pravo. Prvo se teoretski informiši šta je budžet (organizacije,opštine ili države) , na koji način se usvaja i kako se dijeli, Dobićeš kompetenciju i ozbiljnost u diskusijama.
To što Željko Komšić nije htio de facto preći u SDA , ne znači da ova država treba ispaštati (razmisli koliko dječijih usta u BiH se ipak nahranilo usvajanjem takvog budžeta). Svoje marifetluke nek provode - mimo naroda ako ikako mogu.
I budi pozdravljen ;-)
Dok je Dodik u Zlaji vidi prijatelja i saradnika znas koliko je sati...
seln

#786 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by seln »

Bosnjak333 wrote: Dok je Dodik u Zlaji vidi prijatelja i saradnika znas koliko je sati...
To sto je prijatelja i saradnika do sada vidio u Sulji (a prije njega Momcilo u Aliji), nije nikakav problem?
Corto Maltese

#787 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Ustavne promjene predviđaju peteročlano predsjedništvo BiH, po modelu: tri predstavnika konstitutivnih naroda, Sejdić ili Finci iz reda Ostalih, i Željko Komšić iz reda Nestalih
Bosnjak333

#788 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

seln wrote:
Bosnjak333 wrote: Dok je Dodik u Zlaji vidi prijatelja i saradnika znas koliko je sati...
To sto je prijatelja i saradnika do sada vidio u Sulji (a prije njega Momcilo u Aliji), nije nikakav problem?
Ne izmisljaj druze.Saradnja je do sada bila zasto je tako MZ nalagala,a danas je meni se cini cista ljubav izmedju Lagumdzije i Dodika.Dodik je napokon nasao sebi ravnog cetnika.
Banksy

#789 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

Bosnjak333 wrote:
seln wrote: Sta te boli, ionako nisi glasala za njega. Pitam li ja tebe za najmanjeg princa?
Ti vjerovatno jesi pa si i jedan od krivaca zato sto BiH ima najnesposobnijeg clana predsjednistva od samostalnosti drzave.
Koga briga, to je hrvatski član, još bolje ...

Sreća naša da je naš, bošnjački član Bakir Izetbegović sposoban i okretan, pošten i pravedan, ukratko, pravi čovjek na pravom mjestu. :)
Challenger__

#790 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Challenger__ »

Kad već pominjemo ostale... Gospodin Nebojša Radmanović ima gospodsko držanje i državničke manire. Ko god je imao kontakta sa njim, mogao je u to da se uvjeri, pa i ja lično.

On je za malog pajaca Ž.K., gospodin i državnik par excellence.
Skijaš

#791 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Challenger__ wrote:Kad već pominjemo ostale... Gospodin Nebojša Radmanović ima gospodsko držanje i državničke manire. Ko god je imao kontakta sa njim, mogao je u to da se uvjeri, pa i ja lično.

On je za malog pajaca Ž.K. gospodin i državnik par excellence.
Radmanović je četnik par excellence. Uglađen je, bio je i Koljević, ali četnik je četnik. Ono što čovjeka čini čovjekom jeste njegov odnos prema pravdi, a ne kako drži viljušku.
nosara

#792 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by nosara »

Skijaš wrote:
Challenger__ wrote:Kad već pominjemo ostale... Gospodin Nebojša Radmanović ima gospodsko držanje i državničke manire. Ko god je imao kontakta sa njim, mogao je u to da se uvjeri, pa i ja lično.

Radmanović je četnik par excellence. Uglađen je, bio je i Koljević, ali četnik je četnik. Ono što čovjeka čini čovjekom jeste njegov odnos prema pravdi, a ne kako drži viljušku.
zelja u tom segmentu briljira... :lol:
Banksy

#793 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

nosara wrote:
Skijaš wrote:

zelja u tom segmentu briljira... :lol:
:(
Challenger__

#794 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Challenger__ »

Skijaš wrote: Radmanović je četnik par excellence. Uglađen je, bio je i Koljević, ali četnik je četnik. Ono što čovjeka čini čovjekom jeste njegov odnos prema pravdi, a ne kako drži viljušku.
Govor mržnje par excellance. Sve sreća ma mu je domet - Bogu hvala - ograničen, kao i Komšić.
ultima_palabra

#795 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by ultima_palabra »

Challenger__ wrote:
Skijaš wrote: Radmanović je četnik par excellence. Uglađen je, bio je i Koljević, ali četnik je četnik. Ono što čovjeka čini čovjekom jeste njegov odnos prema pravdi, a ne kako drži viljušku.
Govor mržnje par excellance. Sve sreća ma mu je domet - Bogu hvala - ograničen, kao i Komšić.
Poserem se na državnika.

Žali se Sanji Vlaisavljević.
Banksy

#796 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

Skijaš wrote:
E ovo bih ti već potpisala.
Challenger__

#797 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Challenger__ »

ultima_palabra wrote: Poserem se na državnika.

Žali se Sanji Vlaisavljević.
Nema potrebe. Drukanje ostaje za autsajdere.

Od Komšića pa nadalje.
Skijaš

#798 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

Challenger__ wrote:
Trebamo imati jasan gard prema šovinističkoj ideji velikosrpstva i bilo bi opasno da pod krinkom "kulture dijaloga" relativiziramo zlo dovodeći ga u istu ravan s plemenitim idejama i ljudskošću.
v33

#799 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by v33 »

ma Komsic je super :thumbup: :bih: :sax:
Corto Maltese

#800 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Skijaš wrote:Trebamo imati jasan gard prema šovinističkoj ideji velikosrpstva i bilo bi opasno da pod krinkom "kulture dijaloga" relativiziramo zlo dovodeći ga u istu ravan s plemenitim idejama i ljudskošću.
Skijaš wrote: Kao što su SDP-ovci rekli, moramo napraviti otklon od dosadašnjeg šablona podjele tala po kojem se uvijek znalo koja stranka dobija koji dio kolača. Taj etnički princip je nametnuto i pogrešno tumačenje ustava i dobro je da smo izašli van tog okvira. Ali isto tako, ne smijemo otklizati ni u isključivo građansku državu u kojoj se vlada prostom većinom.
Molbica? Možemo li se dogovoriti (ti i ja, ne mi svi) da kad god pišeš u prvom licu množine, što je gotovo uvijek, da dodaš i disklajmer, nešto kao: "Kad kažem Mi, mislim Ja, u množini!"
Teško te pratiti, ne znam predstavljaš li neku interesnu grupu ili samo podvojenu ličnost u pitanju, pa ne znam kome da repliciram. Tebi, vama, svima vama, nekima od vas...
Post Reply