Apsurd SDPa

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#776 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:SDP je slijednica Komunističke partije ali djeluje u promjenjenim uvjetima uslvima, pa ne će gledati tko posjećuje Džamiju ili crkvu. Nikada se ni su osudili diktaturu proleterijata, velikog zločinca druga Tita. Znam mnogi su Bišnjaci glasovali za SDP vjerujući da će riješiti socijalne probleme. Uostalom na tom su jašili sve ovo vrijeme. Volio bih da sami preuzmu vlast i da narod vidi da oni nemaju čarobni štapić. Oni su naučili demagogiju u njihovim komunističkim školama.
budi ljubazan pa odgovori sto sam pitala
kad si ti vec iz brda postova replicirao moj :oops: :D
dogovor

#777 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

plain vanilla wrote:
dogovor wrote:SDP je slijednica Komunističke partije ali djeluje u promjenjenim uvjetima uslvima, pa ne će gledati tko posjećuje Džamiju ili crkvu. Nikada se ni su osudili diktaturu proleterijata, velikog zločinca druga Tita. Znam mnogi su Bišnjaci glasovali za SDP vjerujući da će riješiti socijalne probleme. Uostalom na tom su jašili sve ovo vrijeme. Volio bih da sami preuzmu vlast i da narod vidi da oni nemaju čarobni štapić. Oni su naučili demagogiju u njihovim komunističkim školama.
Odgovorio sam draga ljepotice. to je bilo ranije. Ti si neako spora.
plain vanilla

#778 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:
plain vanilla wrote:
Odgovorio sam draga ljepotice. to je bilo ranije. Ti si neako spora.
ovo sto si napisao nema veze s onim sto sam ja pitala :zzzz:

vrati se par postova ranije, kad si obojio moj tekst, pa sam ti na to odgovorila...
dogovor

#779 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

hrvata (i srba) u sdp,sto me citiras u boji, vec sam mislila da sam banovana
druze, novi
de ti meni reci ko je s dodiko surovao pred izbore
ko je govorio da ce se praviti treci, ali se nece dirati RS
lagumdzija? ne
covic ? o, da
ko daje krila dodiku? covic, a sam tim i oni koji glasase za covica
mada, vidjela sam par tvojih postova, nisam sigurna bas da si hdz-ovac

sdp respektuje bosnu i hercegovinu
mozda bi bilo puno vise da ih vi odmah ne etiketirate kao bosnje

Slično ovom postu napisao sam ranije na drugoj temi.
Gospođo, gospođice moramo poći od toga da se BiH sastoji od 3 konstituivna naroda. Nepravedno je podjeljena na RS i Federaciju. Hrvati u Federaciji su danas neravnopravni. Uzmi primjer. Federacija BiH je u zajedničkoj državi sa Srbijom, ili Hrvatskom bez definiranog teritorija i institucija. Bošnjaci manjina osijećali bi se neravnopravni. To je današnji slučaj s Hrvatima u Federaciji. Neka SDP pokaže benevolentnost prema Hrvatima budi sigurna dobivat će glasove u Širokom I Tomoslavgradu.
Ne vjerujem Dodiku ali na Bošnjačkoj je strani izbiti adute iz ruku Miloradu.
Bezbroj putta se čulo iz RS a la: U unitarnoj bosni Srbi bi došli u položaj u kojem su Hrvati. Siguran sam da je Bošnjacima u intweresu imati Hrvate uzase, Ovako se nikda ne zna ne daj Bože!
Last edited by dogovor on 26/11/2010 19:25, edited 1 time in total.
popajic

#780 Re: Apsurd SDPa

Post by popajic »

udwarach wrote:Moj problem ???
...ali mi se cini da je u tom "MULTIRELIGIJSKOM" SDPu nesto malo katolika i pravoslavaca!

Hajde sad, ozezite.
Ne cini ti se, ali ne bi bilo zgoreg da se upitas zasto je to tako !
Odgovor ti je na dohvat ruke...AKO zelis da ga vidis ?!
plain vanilla

#781 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote: Slično ovom postu napisao sam ranije na drugoj temi.
Gospođo, gospođice moramo poći od toga da se BiH sastoji od 3 konstituivna naroda. Nepravedno je podjeljena na RS i Federaciju. Hrvati u Federaciji su danas neravnopravni. Uzmi primjer. Federacija BiH je u zajedničkoj državi sa Srbijom, ili Hrvatskom bez definiranog teritorija i institucija. Bošnjaci manjina osijećali bi se neravnopravni. To je današnji slučaj s Hrvatima u Federaciji. Neka SDP pokaže benevolentnost prema Hrvatima budi sigurna dobivat će glasove u Širokom I Tomoslavgradu.
Ne vjerujem Dodiku ali na Bošnjačkoj je strani izbiti adute iz ruku Miloradu.
Bezbroj putta se čulo iz RS a la: U unitarnoj bosni Srbi bi došli u položaj u kojem su Hrvati. Siguran sam da je Bošnjacima u intweresu imati Hrvate uzase, Ovako se nikda ne zna ne daj Bože!
morat ce te gospodjica nauciti citirati :D

ja se slazem da su Hrvati u neravnopravnom polozaju, i u FBiH i u RS, i sta cemo sad
i ja sam o tome govorila na drugij temi (a ja ne mogu tvoje odgovore ganjati po drugim temama)

Poklonite vi (Hrvati) malo vise povjerenje SDP-u. a nemojte ovdje citirati Covica
Da sam na vasem mjestu,"pritisla" bih Komsica
ali vi ni ne pokusavate, mislite da je ignoriranje i negiranje Komsica najbolja stvar
plain vanilla

#782 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

Samo_jako wrote:Image

Sudbina nove federalne vlasti Alijanse, na čijoj uspostavi predano radi SDP i njegov lider Zlatko Lagumdžija, nalazi se u rukama Elvire Abdić-Jelenović, kćerke Fikreta Abdića.

http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com ... Itemid=401

Kako ljuti krajišnici gledaju na ovaj "apsurd SDP-a"?
presmijesan naslov, a ako je s poskoka, to valjda sve i govori :zzzz:
bicebolje

#783 Re: Apsurd SDPa

Post by bicebolje »

Mićo. Mićko, Mićkice
I opet mu ga Mićko šukno
Lagumdžija je rekao da su samo SDP i SNSD nezaobilazni u formiranju vlasti, a da su svi ostali "zaobilazni", na šta je Dodik rekao da SNSD ima dogovor sa SDS-om, koji je za ovu stranku nezaobilazan.
ultima_palabra

#784 Re: Apsurd SDPa

Post by ultima_palabra »

bicebolje wrote:Mićo. Mićko, Mićkice
I opet mu ga Mićko šukno
Lagumdžija je rekao da su samo SDP i SNSD nezaobilazni u formiranju vlasti, a da su svi ostali "zaobilazni", na šta je Dodik rekao da SNSD ima dogovor sa SDS-om, koji je za ovu stranku nezaobilazan.
Malo si too eager za nekoga ko je neutralan ;-)
plain vanilla

#785 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

e ako je iz slobodne bosne onda :shock:
:lol:
udwarach

#786 Re: Apsurd SDPa

Post by udwarach »

plain vanilla wrote: Poklonite vi (Hrvati) malo vise povjerenje SDP-u. a nemojte ovdje citirati Covica
ali vi ni ne pokusavate, mislite da je ignoriranje i negiranje Komsica najbolja stvar
Uh yebote, po ovome SDP/Komsic ispadose nesto kao brijeg, a Hrvati su Muhamed.
Nece brijeg Muhamedu...
:-)

De malo olabavi.
plain vanilla

#787 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

udwarach wrote:
plain vanilla wrote: Poklonite vi (Hrvati) malo vise povjerenje SDP-u. a nemojte ovdje citirati Covica
Nece brijeg Muhamedu...

De malo olabavi.
ocekuju pomoc komsica kojeg ne priznaju, ni kao hrvata ni kao predsjednika :roll:
i ko treba tu da olabavi?
dogovor

#788 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

Da bi mogla tumačiti sadašnjost trebala bi Vanilijo moja poznavati i prošlost. Hrvati u BiH nalaze se u situaciji kako su se cijeli Hrvati nalazili u astrougarskoj monarhiji. Sada je to između Sarajeva i Banja Luka a nekad je bilo između Beča i Pešte. Iznijeli smo živu glavu. Bogu Hvala!
udwarach

#789 Re: Apsurd SDPa

Post by udwarach »

plain vanilla wrote:
udwarach wrote:
Nece brijeg Muhamedu...
De malo olabavi.
ocekuju pomoc komsica kojeg ne priznaju, ni kao hrvata ni kao predsjednika :roll:
onaj ko je PRISEGNUO !
plain vanilla

#790 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:Da bi mogla tumačiti sadašnjost trebala bi Vanilijo moja poznavati i prošlost. Hrvati u BiH nalaze se u situaciji kako su se cijeli Hrvati nalazili u astrougarskoj monarhiji. Sada je to između Sarajeva i Banja Luka a nekad je bilo između Beča i Pešte. Iznijeli smo živu glavu. Bogu Hvala!
uhhh
hajde sa raspravljamo od austrougarske :oops:
nisam ja toliko mlada, pa necemo stici ni do danasnjih dana, a kamoli do buducnosti :-)
Pa sta Vanilija da uradi, de reci kako da ti pomognem? :D
dogovor

#791 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

plain vanilla wrote:
dogovor wrote:Da bi mogla tumačiti sadašnjost trebala bi Vanilijo moja poznavati i prošlost. Hrvati u BiH nalaze se u situaciji kako su se cijeli Hrvati nalazili u astrougarskoj monarhiji. Sada je to između Sarajeva i Banja Luka a nekad je bilo između Beča i Pešte. Iznijeli smo živu glavu. Bogu Hvala!
uhhh
nisam ja toliko mlada, pa necemo stici ni do danasnjih dana, a kamoli do buducnosti :-)
O čemu bi ti?
Nudiš li mi nešto bolje od politike?
plain vanilla

#792 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:
plain vanilla wrote:
uhhh
O čemu bi ti?
pa tema je apsurd SDP-a
ako necemo da nas banuju zbog trolanja, a s obzirom da u doba austrougarske nije bilo SDP-a da tlaci Hrvate, nema smisla da pricamo ni o austrougarskoj, ni o osmanlijama :D

i bilo bi lijepo da neko pocne pricati "svojim rijecima", vec sve parafraze istaknutih politicara
dogovor

#794 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

pa tema je apsurd SDP-a
ako necemo da nas banuju zbog trolanja, a s obzirom da u doba austrougarske nije bilo SDP-a da tlaci Hrvate, nema smisla da pricamo ni o austrougarskoj, ni o osmanlijama :D

i bilo bi lijepo da neko pocne pricati "svojim rijecima", vec sve parafraze istaknutih politicara[/quote]

Mislim da sve ovo ima veze s temom.
Vidim da si apologet Partije SDP. Pozdravio bih kad bi donijeli boljitak a tebi bi priznao vodovitost.
plain vanilla

#795 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:pa tema je apsurd SDP-a

i bilo bi lijepo da neko pocne pricati "svojim rijecima", vec sve parafraze istaknutih politicara
Vidim da si apologet Partije SDP. Pozdravio bih kad bi donijeli boljitak a tebi bi priznao vodovitost.[/quote]
a zasto ja vidim da ti nisi HDZ-ovac? :roll:
mozda onaj devedesetke, ali onog hdz-nisi
dogovor

#796 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

plain vanilla wrote:
dogovor wrote:pa tema je apsurd SDP-a

Vidim da si apologet Partije SDP. Pozdravio bih kad bi donijeli boljitak a tebi bi priznao vodovitost.
mozda onaj devedesetke, ali onog hdz-nisi[/quote]

Vidim ja bistra si ti cura. Reci ti meni po čem se ja razlikujem od HDZa?
plain vanilla

#797 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

udwarach wrote:
plain vanilla wrote:
udwarach wrote:
onaj ko je PRISEGNUO !
ne vici, ziv bio :oops:
a kako da olabavi? da se povuce, pa da ga covic zamijeni?
plain vanilla

#798 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:
plain vanilla wrote: Mislim da sve ovo ima veze s temom.
mozda onaj devedesetke, ali onog hdz-nisi
Vidim ja bistra si ti cura. Reci ti meni po čem se ja razlikujem od HDZa? [/quote]

pa vec si presao 10 postova, a jos nisi spomenuo blentitet, na primjer :D

da se razumijemo, nisam ironicna, stvarno mislim da Hrvati jesu ugrozeni u BiH
ali u cijeloj
i na onoj zakljucanoj temi sam pisala, da bih voljela da se pojavi neki novi hrvatski politicar (kad vec ne priznajete Komsica za Hrvata) koji će u Hrvatima probuditi svijest o cijeloj BiH kao domovini, i koji će se boriti za Hrvate na prostoru cijele BiH.
dogovor

#799 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

Ovdje ili na drugoj temi sam naveo da je BiH podjeljena nepravedno i za Bošnjake a za Hrvate dvostruko nepravedno. RS je priznata u Daytonu i to je svršena stvar. Bošnjaci i Hrvati biti će manjina u RS ma štogod mi uradili. Meže se u sve zakone i ustav stvaiti da ni su manjina ništa ne pomaže.
Lijepo da priznaš da položaj Hrvata ni je zavidan ali ne možete očekivati da zatvorenik voli zatvor, jedino ako je lud.
plain vanilla

#800 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:Ovdje ili na drugoj temi sam naveo da je BiH podjeljena nepravedno i za Bošnjake a za Hrvate dvostruko nepravedno. RS je priznata u Daytonu i to je svršena stvar. Bošnjaci i Hrvati biti će manjina u RS ma štogod mi uradili. Meže se u sve zakone i ustav stvaiti da ni su manjina ništa ne pomaže.
Lijepo da priznaš da položaj Hrvata ni je zavidan ali ne možete očekivati da zatvorenik voli zatvor, jedino ako je lud.
pa manjina su jer ih je malo
a malo ih je iz vise razloga
jer ih je bilo najmanje
a i zahvaljujuci ratu, srbima, bosnjacima, a bogme i franji
zao mi je ako bih vidis kao zatvor
bih bi trebao vidjeti kao svoju domovinu
Post Reply