Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post Reply

U Jugoslaviji su muslimani bili ravnopravni

Da
109
58%
Ne
78
42%

Total votes: 187

BiH-x

#776 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by BiH-x »

Vodenjak wrote:To ona sto ste ih uzeli da bi bili glavesine kod Turaka?
Jebo te, pa cak ste djecu na STRANOM jeziku nazivali, samo da bi se turskom agresoru u shupak uvukli! :wink:
Ko su to "mi", Dr. Dabicu? :)
Vodenjak

#777 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Vodenjak »

BiH-x wrote:
Jebo te, pa cak ste djecu na STRANOM jeziku nazivali, samo da bi se turskom agresoru u shupak uvukli! :wink:
Ko su to "mi", Dr. Dabicu? :)
Dabic ti je tajo, sokole! :x
I on promijeni ime kad mu je zagustilo... :wink:
BiH-x

#778 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by BiH-x »

Nisi mi odgovorio: ko su to mi? :)
chuchumbamayumbe

#779 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by chuchumbamayumbe »

Uh Vodenjak, ovo u sridu?!
Ne, salu na stranu, otisla je tema skroz u off topic.
Ja bih samo glede ravnopravnosti.
U danasnjoj BiH, tacnije na "teritoriji koji je pod kontrolom bosnjacke vecine", ljudi koji nisu Bosnjaci su, u najmanju ruku, manje ravnopravni nego sto su to bili muslimani/Muslimani/Bosnjaci u bivsoj Jugoslaviji.
Tako da ne znam cemu ovolika buka i halabuka oko ravnopravnosti?!
Vodenjak

#780 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Vodenjak »

BiH-x wrote:Nisi mi odgovorio: ko su to mi?
Ma, podmetaču, nisi vrijedan bilo kakvog odgovora, ali hajd...

VI ste svi oni koji ljude gledate iskljucivo kroz imena, naciju, vjeru!
Svi vi koji se ljudima petljate u tako intimne stvari kao sto je davanje imena svome djetetu.
Svi vi koji drugima zavirujete u tanjire napunjene hranom koju su SAMI zaradili...
Je li ti dosta?
Prepoznajes li se? :zzzz:
Vodenjak

#781 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Vodenjak »

chuchumbamayumbe wrote:Uh Vodenjak, ovo u sridu?!
Ne, salu na stranu, otisla je tema skroz u off topic.
Ja bih samo glede ravnopravnosti.
U danasnjoj BiH, tacnije na "teritoriji koji je pod kontrolom bosnjacke vecine", ljudi koji nisu Bosnjaci su, u najmanju ruku, manje ravnopravni nego sto su to bili muslimani/Muslimani/Bosnjaci u bivsoj Jugoslaviji.
Tako da ne znam cemu ovolika buka i halabuka oko ravnopravnosti?!

Pa covjece, ako malo prelistas temu, vidjeces koliko je istinskih argumenata izneseno. I to i na jednoj i na drugoj strani.
Ali, sad se pojavila grupica ljudi koja, ne shvatajuci to, pljuje po sopstvenim ljudima nazivajuci ih izdajnicima naroda zato sto su davali imena koja nisu u njihovom registru "ispravnih" imena.
Pa jebo te, Sheselj i Draskovic su medju prvima nazivali Muslimane Srbima - zalutalim ovcicama, odrodima, a sad su se nasli i ovi pjetlici koji zapravo istu pjesmu pjevaju i guraju ih upravo tamo gdje su i pomenuta dvojica svrstavali - dakle medju Srbe!

Suma sumarum - nimalo cudno da se vec 20 godina nacionalisticki smradovi tako tijesno drze jedni drugih!
BiH-x

#782 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by BiH-x »

Prvo kazes:
Jebo te, pa cak ste djecu na STRANOM jeziku nazivali, samo da bi se turskom agresoru u shupak uvukli!
pa onda:
Vodenjak wrote: VI ste svi oni koji ljude gledate iskljucivo kroz imena, naciju, vjeru!
Svi vi koji se ljudima petljate u tako intimne stvari kao sto je davanje imena svome djetetu.
Svi vi koji drugima zavirujete u tanjire napunjene hranom koju su SAMI zaradili...
Je li ti dosta?
Dakle, mislis da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena? Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima? :) :) Pa i oni imaju "strana", "turska", "agresorska" imena, sram i stid ih bilo :)
chuchumbamayumbe

#783 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Ma to je jedna glupost pricati o tome kakvo ko ime daje djetetu, a pogotovu implicirati da je to zbog prodje na poslu i slicno.
Kladim se da niti jedan od njih nema dijete.
Jer da ima, znao bi da svako normalan, kada daje ime djetetu, nece razmisljati o stvarima koje oni spominju.
Ja ne znam puno slucajeva da su muslimani davali djeci "nemuslimanska" imena, ali isto tako, ima mnogo imena koja se neopravdano stavljaju pod "hriscanska", a zapravo nisu.
Mislim da smo to poprilicno apsolvirali na temi "Imena u Bosni i Hercegovini".
Vodenjak

#784 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Vodenjak »

BiH-x wrote:Prvo kazes:
Jebo te, pa cak ste djecu na STRANOM jeziku nazivali, samo da bi se turskom agresoru u shupak uvukli!
pa onda:
Vodenjak wrote: VI ste svi oni koji ljude gledate iskljucivo kroz imena, naciju, vjeru!
Je li ti dosta?
Dakle, mislis da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena? Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima? :) :) Pa i oni imaju "strana", "turska", "agresorska" imena, sram i stid ih bilo :)
Boli, ha? A ne boli kad gromade od ljudi poput Dzemala Bijedica srpskim ulizicama nazivas(te)?
I jos, kao dokaze svojim teorijama, i ostale casne ljude navodis. Pitam se samo kako bi se isti osjecali da znaju da ih ti od mene branis?
:roll:
BiH-x

#785 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by BiH-x »

I opet mi ne odgovaras :) :) Da ponovim:
Dakle, mislis da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena? Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima? :) :)
Pitanja su vrlo jednostavna i vrlo se brzo mogu odgovoriti :)
chuchumbamayumbe

#786 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

BiH-x wrote:I opet mi ne odgovaras :) :) Da ponovim:
Dakle, mislis da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena? Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima? :) :)
Jes da nisi pitao mene, ali sto se mene tice, mislim da se ne uvlace.
Danasnji BH Muslimani imaju veze sa Turskom, otprilike ko i BH Srbi sa Srbijom, nidje veze.
To je sada postala tradicija, a u pocetku je bilo onako kako je Vodenjak rekao, cisto uvlacenje.
Mozda grijesim, ko ce ga vise znati...
Deki43

#787 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Deki43 »

Kliknuo sam na temu i unapred sam znao da je u pitanju svađa.... Dokle više?
Svi smo mi ljudi, sve što se dešavalo na ovim prostorima, za sve su odgovorni tadašnji političari koji ni sami ne bi sve to radili da nisu dobili direktivu od "velikih sila" :evil:

Živimo svi u slozi!
Živela JUGOSLAVIJA!!
chuchumbamayumbe

#788 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

ma meni dosadno, pa se malo umijesao, nije mi to bilo potrebno
odoh, sretna nova kome je u tradiciji!
pojedinac

#789 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by pojedinac »

Jel`i sebe sine Brute TU podrazumijevaš.
Vodenjak wrote:Ja samo znam da mi svaki put kad podjem prema gradu od svoje kuce nedostaje ona stara, lijepa, prelijepa dzamija pored koje sam rastao i stasavao i u kojoj su se Bogu molili oni koji su me covjekom napravili! Zlikovci, zlocinci, barbari su je srusili, a oni koji su mogli, nisu htjeli da je vrate onakvom kakva je bila... :(
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
mofo33

#790 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by mofo33 »

Deki43 wrote:Kliknuo sam na temu i unapred sam znao da je u pitanju svađa.... Dokle više?
Svi smo mi ljudi, sve što se dešavalo na ovim prostorima, za sve su odgovorni tadašnji političari koji ni sami ne bi sve to radili da nisu dobili direktivu od "velikih sila" :evil:

Živimo svi u slozi!
Živela JUGOSLAVIJA!!
mislim da je tacno, ali je kasno... "balkan dream" je zavrsen, nema vise
Vodenjak

#791 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Vodenjak »

pojedinac wrote:
Jel`i sebe sine Brute TU podrazumijevaš.
Vodenjak wrote:Ja samo znam da mi svaki put kad podjem prema gradu od svoje kuce nedostaje ona stara, lijepa, prelijepa dzamija pored koje sam rastao i stasavao i u kojoj su se Bogu molili oni koji su me covjekom napravili! Zlikovci, zlocinci, barbari su je srusili, a oni koji su mogli, nisu htjeli da je vrate onakvom kakva je bila... :(
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
Podrazumijevam, @Kalimero i to kako! Samo sto sam ja duboko svjestan bremenite istorije i mog naroda i mene kao pojedinca te ne pokusavam bilo sta da gledam kroz ruzicaste naocare! :oops:
BiH-x

#792 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by BiH-x »

Vodenjak; ja i dalje cekam odgovor :)
Dakle, mislis da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena? Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima?
Vodenjak

#793 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Vodenjak »

BiH-x wrote:Vodenjak; ja i dalje cekam odgovor :)
Dakle, mislis da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena? Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima?
Ili se pravis blesav ili si stvarno blesav? :-)
Jesi li pratio diskusiju i znas li u kom je kontekstu ono moje napisano?
Nije tesko shvatiti poentu. Cak ni tebi! :roll:
Ali, ako treba da ti nacrtam, samo kazi... :oops:
BiH-x

#794 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by BiH-x »

Majko moja mila, zar je tako tesko jednostavno odgovoriti? :)

Ponavljam:

1. Mislis li da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena?
2. Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima?

Pitanja su vrlo jednostavna, ali ako nemas odgovora, fino to reci i ne pokusavaj da se izvuces :)
mujagak

#795 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by mujagak »

samo bi zelio "odgovoriti" mostarcu,bez polemika i bilo kakvih prepucavanja(rodjen sam i odrastao u istom gradu i znam o cemu se radi u njegovom komentaru).
Sve si nam jako lijepo i opsirno objasnio,ili pokusao objesniti,ali u tvom izlaganju vidim samo onaj komunisticki stil pojasnjavanja i obrazlozavanja problema,a to je da uopste ne pominjemo bilo kakve pozitivne stvari onoga sa cime se neslazemo i nezelimo ih zvati pozitivnim i dobrim!!!
Svi oni koji su bili imalo obrazovani u vrijeme stare YU,a nisu se priklonili ucenju komunizma,njihovim dolaskom, bilu su proglaseni mladim muslimanima i odvedeni na put bez povratka.
Grad koji je gotovo najvise stradao je bas "nas mostar",i bas se cudim da nisi upoznat sa rusenjem dzamija,odmah poslije rata,oduzimanju kuca i zemlje i davnju istih srbima iz nevesinja...i jos mnogo toga!!!
Ma cuo si ti, ali bilo lijepo u dzabaluku,pa sta cemo o tome, mozemo izgubiti dobre pozicije..ili biti izbaceni iz partije nedaj boze!!!!
Vise se pricalo i culo za Mehu Trbonju nego za Husagu Cisica,moj mostarac...ne zato sto je bio bolji i uceniji covjek nego sto je uzivao u komunizmu!!!
A sto se tice obrazovanja za vrijeme komunizma..vecini su samo isprali mozak i sada oni misle da su obrazovani!!!!
selam svima od mujagek!!!!
Vodenjak

#796 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by Vodenjak »

BiH-x wrote:Majko moja mila, zar je tako tesko jednostavno odgovoriti? :)

Ponavljam:

1. Mislis li da samo "oni koji ljude gledaju kroz imena, naciju i vjeru" imaju i daju djeci "strana" imena?
2. Sta je sa Bakirom Hadziomerovic? Danis Tanovic? Jasmila Zbanic? Safet Susic? Edin Dzeko? Vedad Ibisevic? Uvlace li se i oni turcima?

Pitanja su vrlo jednostavna, ali ako nemas odgovora, fino to reci i ne pokusavaj da se izvuces :)
Elem, da zavrsimo s ovim:

Dzemal Bijedic je, po tumacenju nekoliko forumasa ovdje, dao svojoj djeci "srpska" imena da bi se uvukao Srbima i komunistima u anus.
Dragan i Milenko nisu s tim imali nista jer ih niko nista nije ni pitao, bili su mali... :wink:

Kada su Turci dosli na nase prostore, domicilno stanovnistvo je pocelo da daje djeci "turska" imena da bi se agresoru uvukli u istu rupu.
Niti Bakir, niti Safet, niti moja malenkost o tome nismo mogli da odlucujemo.

I ne izvrci vise napisano, zivota ti.

Osim toga, totalno je off topic! Osim za one kojima je Dzemin izbor imena svojoj djeci dokaz ugrozenosti muslimana u Jugoslaviji... :zzzz:
_majevica_

#797 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by _majevica_ »

Posto malo naleti na ovu temu gdje sam mislio da cu naci vise "brastvo i jedinstvo",ideje komunizma,ravnopravnost
naroda i nesto kao u susret zajednickim idejama ka tolerantnijim pogledima na trenutnu situaciju i sl....

Ali kad smo vec kod imena evo par dana u postovima..malo da bez citiranja postova nesto i napisem :-)

Muslimanska imena kao i sam izraz "musliman" ima porijeklo u arapskom rijecniku i posto su se dolaskom osmanlija
na ove prostore i prihvacanjem islama stanovnistvo po prihvatanju vjere islama opredijelilo tako je i u licnim imenima
koristilo i nadijevanje licnih imena arapskog porijekla.Takodje kao i svaki osvajaci sto su bili na ovim prostorima tako je
i dosta izraza iz tih jezika ostalo u upotrebi tog perioda osvajaca(osmanlija,nijemaca,..)(avlija,aksam,pendzer...suster,
nazivi alata-sarafciger,roncage,...kvacilo...)....znaci "turcizam"ili dosta izraza latinskog i grckog porijekla....

Nego znaci licna imena muslimana su se nadijevala poet arapskog,persijskog porijekla....sto je vid takoreci odmah
po rodjenju opredjeljenja u kojoj vjeri je predodredjen nosilac tog licnog imena...
Medjutim takodje je opasnija stvar koja se dogodila nadijevanjem prezimena koja su vise nosilac porijekla porodice
ili sto bi crnogorci rekli plemena.Zalosno je sto je vecinu nadijevanja prezimena u nasim krajevima odradila osmanlijska
"administracija".Tako da imamo opet u muslimanskim porodicama porijeklo arapskih izraza u sastavu prezimena..
Dok tadasnjim vlasima,pravoslavcima takodje nadijevaju prezimena i koji su ista prihvatili.Tako da imamo danas
prezimena koja su cinjenica te politike osmanlija:Kravljaca,Curguz,Guzina,Supljoglavic,Kobilic,Ciric,Cmar,Zloćudić
Smrtić,Despot, Mrtvac,Guzić,Prdić,Prdavac,Zaguz,Supak ,Pičeta,Glavić,Budalica,Budalić,Likokur,Zlikovac,Govedarica,
Droce,Prce,Skočibušić,Peško,Konjic,Karic,.....

Nego vidimo politike osmanlija koji su postavili oznake na porijeklo i nadijevanje licnih imena i prezimena koja su
po samom imenu razdvajala i po vjeri i slicno....
mostarac

#798 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by mostarac »

mujagak wrote:samo bi zelio "odgovoriti" mostarcu,bez polemika i bilo kakvih prepucavanja(rodjen sam i odrastao u istom gradu i znam o cemu se radi u njegovom komentaru).
Sve si nam jako lijepo i opsirno objasnio,ili pokusao objesniti,ali u tvom izlaganju vidim samo onaj komunisticki stil pojasnjavanja i obrazlozavanja problema,a to je da uopste ne pominjemo bilo kakve pozitivne stvari onoga sa cime se neslazemo i nezelimo ih zvati pozitivnim i dobrim!!!
Svi oni koji su bili imalo obrazovani u vrijeme stare YU,a nisu se priklonili ucenju komunizma,njihovim dolaskom, bilu su proglaseni mladim muslimanima i odvedeni na put bez povratka.
Grad koji je gotovo najvise stradao je bas "nas mostar",i bas se cudim da nisi upoznat sa rusenjem dzamija,odmah poslije rata,oduzimanju kuca i zemlje i davnju istih srbima iz nevesinja...i jos mnogo toga!!!
Ma cuo si ti, ali bilo lijepo u dzabaluku,pa sta cemo o tome, mozemo izgubiti dobre pozicije..ili biti izbaceni iz partije nedaj boze!!!!
Vise se pricalo i culo za Mehu Trbonju nego za Husagu Cisica,moj mostarac...ne zato sto je bio bolji i uceniji covjek nego sto je uzivao u komunizmu!!!
A sto se tice obrazovanja za vrijeme komunizma..vecini su samo isprali mozak i sada oni misle da su obrazovani!!!!
selam svima od mujagek!!!!
lijepo je da te moja licnost toliko zaintrigirala da si joj svoj jedini post posvetio :D
Zatim ako cemo bas da budemo tako posteni i dosljedni mujaga komadina jeste bio uspjesan gradonacelnik mostara ali je bio izdajnik i sluga okupatora i uz to je i on bio "od neveseinja".
Zatim ta zemlja sto je oduzimana ja se sa tim slazem da se oduzme onome ko ima da ne zna sta ce od nje i da se da siromasnima makar to bili i tebi omrazeni Srbi iz Nevesinja. Na kraju krajeva bilo bi lijepo da se moze ispitati porijeklo te imovine i gomilanja kapitala.
Zatim rusenje dzamija spominjes ti, tvoji istomisljenici ali programirani na rad na drugoj frekvenciji spominju fratre, zatim oni treci nosaju kosti od jame do jame al svi vi isto mislite, ali vam je radna frekvencija drugacija, ali izlazni signal je isti.
mostarac

#799 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by mostarac »

Vodenjak wrote:
Alfa Kentaur wrote:
Jazz_Junkie wrote:
Koja su to vasa imena?
Plitka ti je ta tvoja klerofasisticka vizija povijesti jednog naroda i jedne zemlje. Cao.
Nasa imena su ona tradicionalna koja koristimo vec vijekovima! Mislim da znas o kojima se radi. :wink:
Mene nazivas klerofasistom jer smatram da nije uredu ljude tjerati da pokrste djecu da bi uspjeli na politickom i zivotnom planu! :shock: :?
Pohlupo si loncice!
Mislim da si ti fasista ako podrzavas sistem koji te tjera da budes nesto drugo da bi bio neki glavecina u nekoj firmi!
To ona sto ste ih uzeli da bi bili glavesine kod Turaka?
nemoj covjece vise, mnogo im je :D Nece se oporavit dugo, a onda ce na forumu bit dosadno bez njih :D

Inace davanje imena je strogo stvar licnog izbora i davanje imena nije patriotski cin ili nacin da se neko negdje svrsta. Recimo meni su bas rijetka zenska muslimanska imena koja su mi lijepa, dok je recimo obrnuto sa muskim imenima, koja su mi rijetka nemuslimanska, a da su mi lijepa. Kad kazem muslimanska mislim na tradicionalna imena u posljednjih nekoliko vijekova kod muslimana u Bosni i Hercegovini.
I sad ce se naci neki delegat da mi kaze da sam ja ovakav ili onakav jer mi je ime Jelena, Vesna, Milica sto puta ljepse od nekog zenskog muslimanskog imena i doci ce isto tako neki delegat slicnog mentalnog sklopa da me pita sto je to mom dijetetu ime Mirza, Hamza ili slicno, a nije nekako drugacije.

Covjece to je toliko primitivno da obara teoriju evolucije.
popajic

#800 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost

Post by popajic »

Ufurasmo u 2010-u , a kad procitam primitivna prepucavanja o imenima, a la Latic , vidim da galopiramo u srednji vijek.
Sto vise demokratije ( he, he... :-) ) sve vise plemenskog smrada.
Nista ekonomija, nista obrazovanje,nista tolerancija...heeej- zaglibili se u "nasa" i "vlaska" imena :shock:
O ravnopravnosti u Jugi
Tada nisam potrosio ni sekundu vremena na razmisljanje o istoj.Bice da me nista nije zuljalo , a ZNAM da zbog vlastitog imena nikad nisam ispastao,ZNAM da me niko nije primoravao u partiju niti branio u dzamiju, ZNAM da o politici nisam razmisljao,ZNAM da je cesto falilo banana i cokolade :D , ali nije se stajalo u redu pred narodnim kuhinjama, ZNAM da su hodze i popovi bili "zaduzeni" za religiju, ne za politiku...ma, ko bi sve nabrojao...
Ah, da- molim zlatno- kasikare da se odluce da li je Tito ubio previse ili premalo neistomisljenika !
Jedan dan mu se zamjera diktatorski Goli Otok, drugi dan sto nije anulirao sve fasiste.Nigdje veze....
Danas
niko nije ravnopravana ni sa kim.Svi obespraljeni u odredjenom dijelu drzave, ali se gotovo niko i ne buni.Obecane zlatne kasike cuda cine...makar bile i fata morgana !
A "diskusija" o imenima i vjecnoj ugrozenosti- to je vec za psihijatriju !
Post Reply