Sad ozbiljno, ne mogu da vjerujem da neko Begovića smatra boljim golmanom od Hasagića. Možda on ima potencijala da bude bolji od Buffona, Cesara i Casillasa skupa, ali u ovom momentu Begović je rezerva Sorensenu. Igra na kapaljku. Sve dok je tako ni mi,a naravno ni selektor se nećemo moći uvjeriti u njegove kvalitete, tako da je najbolje da Keno ostane prvi golman. On je prilično siguran golman, sigurno najbolji kojeg smo ikad imali( govorim o BiH, ne o ex-Yu golmanima).
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
extraordinary
#776 Re: Golman reprezentacije BiH
Tako već može 
Sad ozbiljno, ne mogu da vjerujem da neko Begovića smatra boljim golmanom od Hasagića. Možda on ima potencijala da bude bolji od Buffona, Cesara i Casillasa skupa, ali u ovom momentu Begović je rezerva Sorensenu. Igra na kapaljku. Sve dok je tako ni mi,a naravno ni selektor se nećemo moći uvjeriti u njegove kvalitete, tako da je najbolje da Keno ostane prvi golman. On je prilično siguran golman, sigurno najbolji kojeg smo ikad imali( govorim o BiH, ne o ex-Yu golmanima).
- BarbaDue
#777 Re: Golman reprezentacije BiH
Uđe li Asmir ikada u ovih nekoliko utakmica, pricalo se da bi mogao poceti jednu od utakmica?
- Edin H.
#778 Re: Golman reprezentacije BiH
Nazalost ne, ovo stvarno postaje problem ne samo za Asmira, nego i za reprezentaciju.BarbaDue wrote:Uđe li Asmir ikada u ovih nekoliko utakmica, pricalo se da bi mogao poceti jednu od utakmica?
Keno je dobar, ali ipak ne i kompletan golman, stariji je i vrijeme bi bilo za Asmira da lagano preuzima.
Ali kako to uraditi kada nikako ne brani u klubu. Ne ljava.
-
extraordinary
#779 Re: Golman reprezentacije BiH
A po čemu je Asmir kompletan golman ljudi dragi? Koliko je to odigrao utakmicu da možemo zaključiti da se radi o vanserijskom golmanu?
- Edin H.
#780 Re: Golman reprezentacije BiH
Nisam rekao vanserijski, nego kompletan.extraordinary wrote:A po čemu je Asmir kompletan golman ljudi dragi? Koliko je to odigrao utakmicu da možemo zaključiti da se radi o vanserijskom golmanu?
Ima golmansku fizionomiju, pokrete, sportski zivi, ali da bi postao vanserijski, naravno da bi morao imati i malo srece da uleti i da se dokaze u jakom timu.
-
michio
#781 Re: Golman reprezentacije BiH
Meni dovoljno sto su mnogi u Engleskoj zainteresovani za Asmirove usluge da bude bolji od Hasagica. Vise mi ne treba.
U otvaranju igre Hasagic je presmijesan.
U otvaranju igre Hasagic je presmijesan.
-
ljekar
#782 Re: Golman reprezentacije BiH
a istog tog hasagica je trazio arsenal liverpool aston vila i mnogi drugi
a to si gledo ovog kanadjanina kako otvara igru
a to si gledo ovog kanadjanina kako otvara igru
-
michio
#783 Re: Golman reprezentacije BiH
I siromah zavrsio u Istanbulu 
- zecko_kupuz
#784 Re: Golman reprezentacije BiH
Čuj Hasagić stariji.
Čovjek ima 30 godina, idealan period za jednog golmana. I Begović nije kompletniji, već smo pričali o njegovom strahu da izađe s gol-linije kod prekida. 
-
michio
#785 Re: Golman reprezentacije BiH
Kod Hasagica se ta nesigurnost najbolje vidi kod boksanja lopte.
- Obuca9
#786 Re: Golman reprezentacije BiH
Poredite golmane, od kojih jedan ima više godina nego ovaj drugi utakmica. Begović ima iza sebe tek 15 premijerligaških utakmica, 6 kup utakmica i 2 reprezentativne utakmice (plus ona treća, onih par sekundi u Estoniji), od kojih niko nije gledao više od 5-6, smijem se kladiti, tako da ne vidim na osnovu čega zaključujete ko je bolji golman.
Recimo, ja sam ga gledao u tri utakmice, protiv Manchestera u zadnjem kolu lani, protiv Gane i protiv Švedske. Protiv Uniteda je fasovo 4 komada (ili 3, nisam siguran), sto toliko i od Šveđana, dok je jedino protiv Gane sačuvao mrežu, mada mu je i nisu nešto previše ugrožavali (čak je imao i onaj kiks s ispadanjem lopte iz ruku) i realno, još uvijek nisam vidio ništa vrijedno pažnje. Što ne znači da Asmir nije veliki golman, da se razumijemo, niti da to neće postati, nego samo da u te tri utakmice koje sam gledao, nije ništa pokazao.
Još Asmir mora pure jesti, da skine Kenu s gola.
Recimo, ja sam ga gledao u tri utakmice, protiv Manchestera u zadnjem kolu lani, protiv Gane i protiv Švedske. Protiv Uniteda je fasovo 4 komada (ili 3, nisam siguran), sto toliko i od Šveđana, dok je jedino protiv Gane sačuvao mrežu, mada mu je i nisu nešto previše ugrožavali (čak je imao i onaj kiks s ispadanjem lopte iz ruku) i realno, još uvijek nisam vidio ništa vrijedno pažnje. Što ne znači da Asmir nije veliki golman, da se razumijemo, niti da to neće postati, nego samo da u te tri utakmice koje sam gledao, nije ništa pokazao.
Još Asmir mora pure jesti, da skine Kenu s gola.
-
extraordinary
#787 Re: Golman reprezentacije BiH
Dobro vam je Semir ovo napisao. Sjećam se utakmice protiv Gane na Koševu i momenta kad mu je neka bezveze lopta ispala iz ruku. Malo falilo gol da primi. A branio je čini mi se i za Stoke protiv Drogbe i kompanije, fasovao 5-6 komada.
-
Tarik19
#788 Re: Golman reprezentacije BiH
Neznam samo po cemu je to Begovic bolji golman od Hasagic. Keno igra za reprezentaciju vec 7. godina, ima iskustva i sigurno spada medu 3 najbolja golmana u Turskoj ligi. S druge strane, Begovic je mlad, neiskusan i ne uspjeva da sakupi ni 5 nastupa za jedan vrlo prosjecan engleski klub. Takoder, u svakoj utakmici u kojoj je on nastupao, njegov klub ili reprezentacija BIH je primila par komada.
Svaka cast Begovicu ali JEDAN JE KENO!
Svaka cast Begovicu ali JEDAN JE KENO!
- Edin H.
#789 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa i ne ispala mu kada ne igra.extraordinary wrote:Dobro vam je Semir ovo napisao. Sjećam se utakmice protiv Gane na Koševu i momenta kad mu je neka bezveze lopta ispala iz ruku. Malo falilo gol da primi. A branio je čini mi se i za Stoke protiv Drogbe i kompanije, fasovao 5-6 komada.
Je li se zaboravilo kako je branio u Ipswichu, digao ih je sa posljednjeg mjesta, njihovu legendu skinuo sa gola i onda ga je trazio Porsmouth nazad. U Portsmouthu je kod Granta skinuo Jamesa sa gola. Istina bile su igre i oko Jamesovog ugovora, ali u svakom slucaju odlicno je branio u nekoliko utakmica.
Ali onda ode u Stoke i ne daju mu sansu osim protiv Chelsea koji i pored primljenih golova polkazuje interes za njega (stoga je valjda jasno koliko je on kriv za te golove). Treba iz Stoke bjezati cim prije, pa i u First Division ako nema drugog rjesenja da se dokaze. Ali Stoke ima novaca, posluju pozitivno i hoce jakog drugog golmana ako se povrijedi Sorensen, zato i nece da ga puste.
Gledao sam ga ja u vise utakmica nego semir, i ne kazem da je on spektakularan golman, jednostavno covjek brani ono sto se od njega ocekuje da brani. Ne pamtim kada je svojom krivicom primio gol. Nekako se cini da ima i vise srece od Kenana. Kenan izgleda spektakularniji, tacno je da cesce izlazi, pa nekada brani nemoguce situacije. Ali zato i kiksa kada to nije neophodno. Precesto pliva u prazno, ne donosi uvijek najbolje procijene, osobito iz kornera i situacijama nakon prekida. Ipak, djeluje samouvjereno.
Dva potpuno razlicita stila. Keno je imao svoje sanse i sve vazne utakmice izgubismo, bez obzira sto on nije najveci krivac za to, ali kadkada treba kao golman i da imas malo srece, poput Nemanje.
Stoga bi bilo logicno dati sansu Asmiru. A onda, kako da mu das sansu kada ne brani u klubu, cime naravno gubi na sigurnosti. Vrzino kolo.
-
Corola
#790 Re: Golman reprezentacije BiH
Logicno je da neko sigurno nema ama bas nikakve logike u postovima.Primjeri i zakljucci ''strahobalni''
Cuj vrzino kolo

Cuj vrzino kolo
- zecko_kupuz
#791 Re: Golman reprezentacije BiH
Momak ne igra uklubu, ali neka dobije šansu u reprezentaciji?
Ne kontam, je li ovdje posmatramo samo napredak igrača ili možda i reprezentacije, između ostalog? Hasagić je ipak skinuo i par "zicera" Francuzima, spasio nas je totalnog potopa.
Pametnije je analizirati igru u napadu ili vezi, gdje smo opasno zaštekali u ovim posljednjim utakmicama.
Pametnije je analizirati igru u napadu ili vezi, gdje smo opasno zaštekali u ovim posljednjim utakmicama.
-
extraordinary
#792 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja sam otkad je Hasagić stao na gol reprezentacije bio najsigurniji u tu poziciju i u napad. Ne sjećam se da je ikad u bitnoj utakmici napravio neku pretjeranu grešku koja nas je koštala na kraju. Bilo je sitnih grešaka, ali ukucajte na youtube Casillas mistake pa ćete vidjeti kakvih je gluposti jedan Iker napravio kroz karijeru, a opet je jedan od najboljih golmana na svijetu. Svi golmani griješe, tako sigurno i Keno, ali kad ga samo uporedim sa Toljama, Dedićima, Gušama, Supićima i sličnim, on je zlatan. I onaj penal Henriju 
- vicious
#793 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma ne znam što je uopšte krenula ova diskusija, kao da je Hasagić kriv za nešto. Pa on je protiv Francuza još i bio jedina donekle svijetla tačka (uz Rahimića).
Nisam ni ja neki njegov fan, i mislim da je Begović sigurno perspektivan golman, ali njegovo vrijeme će doći. Sada bi bilo pogrešno mijenjati golmana, na ostalim dijelovima terena imamo puno veće probleme nego na golu.
Nisam ni ja neki njegov fan, i mislim da je Begović sigurno perspektivan golman, ali njegovo vrijeme će doći. Sada bi bilo pogrešno mijenjati golmana, na ostalim dijelovima terena imamo puno veće probleme nego na golu.
-
hali gali halid
#794 Re: Golman reprezentacije BiH

"...That meant an easy return for Stoke goalkeeper Asmir Begovic in his first appearance since refusing to play in the last round - but it was almost very different.
Fans took notice of Pulis's pre-match plea to lay off the Bosnian. But, if Clint Dempsey pounced when Begovic dropped a simple cross with the score 1-0, even the Stoke boss may have been on the goalkeeper's back.
Stoke needed a second, especially after Begovic had their hearts in their mouths and a Delap exocet provided it."
"Begovic flapped at a cross from Gera in the 54th minute and the ball dropped to Dempsey, but the goalkeeper's blushes were spared as the American volleyed it over the crossbar."
- Edin H.
#795 Re: Golman reprezentacije BiH
Pulis tells Asmir Begovic: You won't join Chelsea
Simon Johnson
Chelsea transfer target Asmir Begovic has been warned by Stoke City manager Tony Pulis that going on strike will not earn him a move to Stamford Bridge, writes Simon Johnson.
The Bosnia and Herzegovina goalkeeper is wanted by Chelsea coach Carlo Ancelotti to provide stronger back-up for Petr Cech.
Chelsea have already had one bid turned down by Stoke for the 23-year-old, who refused to play in the club's 2-1 Carling Cup second-round victory against Shrewsbury last night.
Fulham, who host Port Vale in the same competition tonight, are also interested in signing Begovic as a possible replacement for Mark Schwarzer if he moves to Arsenal.
But Pulis insists Begovic is going nowhere despite his attempts to force a move.
Pulis said: "With our chairman [Peter Coates] it is less likely. I do not think Peter will be pushed around. Obviously people have been blowing in his [Begovic's] ear.
"We won't be giving him away and doing a deal because of what he has done."
Meanwhile, Chelsea defender Jose Bosingwa has handed the club a major boost after 10 months out with a knee injury by taking part in his first training session with the squad.
Simon Johnson
Chelsea transfer target Asmir Begovic has been warned by Stoke City manager Tony Pulis that going on strike will not earn him a move to Stamford Bridge, writes Simon Johnson.
The Bosnia and Herzegovina goalkeeper is wanted by Chelsea coach Carlo Ancelotti to provide stronger back-up for Petr Cech.
Chelsea have already had one bid turned down by Stoke for the 23-year-old, who refused to play in the club's 2-1 Carling Cup second-round victory against Shrewsbury last night.
Fulham, who host Port Vale in the same competition tonight, are also interested in signing Begovic as a possible replacement for Mark Schwarzer if he moves to Arsenal.
But Pulis insists Begovic is going nowhere despite his attempts to force a move.
Pulis said: "With our chairman [Peter Coates] it is less likely. I do not think Peter will be pushed around. Obviously people have been blowing in his [Begovic's] ear.
"We won't be giving him away and doing a deal because of what he has done."
Meanwhile, Chelsea defender Jose Bosingwa has handed the club a major boost after 10 months out with a knee injury by taking part in his first training session with the squad.
- BarbaDue
#796 Re: Golman reprezentacije BiH
ima li nastavka ove price 
- Edin H.
#797 Re: Golman reprezentacije BiH
Asmir ponovo jedna od glavnih vijesti engleskih sportskih vijestiBarbaDue wrote:ima li nastavka ove price
Totenham trazi ciglu
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... 023173.stm
Portsmouth administration not affected by Begovic deal
Begovic joined Stoke from Portsmouth in January
Portsmouth's appeal over £1m owed to Tottenham will not delay their exit from administration, says chief executive David Lampitt.
The Premier League insists the sum must be paid after Asmir Begovic's move to Spurs collapsed and he joined Stoke.
Lampitt, who joined Pompey after the deal was struck, told BBC Radio Solent: "We've considered our position and think the right thing to do is appeal.
"Whether it will have a delay, I would say no."
He added: "We are still hoping that an exit from administration is around the corner."
Portsmouth and Spurs originally agreed a joint deal for Begovic and Younes Kaboul.
But in order to secure an immediate payment Portsmouth completed the transfer of Kaboul and agreed that if Begovic was loaned or sold to another club before his move went through they would pay Tottenham £1 million.
The Premier League told Portsmouth it would deduct the sum from its parachute payment for 2011.
Lampitt said: "We are in the middle of the legal process so I don't want to go into the ins and outs.
"Maybe at the end of the process there will be a decision that gives people a bit more insight into what was an extremely unusual financial arrangement between football clubs."

Begovic joined Stoke from Portsmouth in January
- Edin H.
#798 Re: Golman reprezentacije BiH
Chelsea nudi Ross Turnbulla i novac za Begovica
Chelsea ready to throw in Ross Turnbull in bid to lure keeper Asmir Begovic from Stoke
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... z11XMDd0Js
Chelsea ready to throw in Ross Turnbull in bid to lure keeper Asmir Begovic from Stoke
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... z11XMDd0Js
-
extraordinary
#799 Re: Golman reprezentacije BiH
Nek ode, biće rezerva Cechu narednih pet godina, a onda će ispred njega biti onaj Matej Delač, iz Intera iz Zaprešića.
- van Basten
#800 Re: Golman reprezentacije BiH
nije mu puno bolja perspektiva ni u Stoke-u... Sorensen može još 3-4 godine glat, a Pullis je svakako kreten. Debelo se zeznuo prelaskom u taj seljački klub, u Chelsea bi bar imao više prostora za popuniti prazninu (više utakmica, povredama sklon Cech...)