ETF

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply

Koji smjer odabrati na ETF-u:

1. RI - informatika
133
50%
2. EE - elektroenergetika
43
16%
3. TK - telekomunikacije
33
12%
4. AiE - automatika i elektronika.
56
21%

Total votes: 265

Tesla10

#776 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

zlaataan wrote:
Tesla10 wrote:Nego recite mi nešto. Na koje sve naćine vi to možete skupljati bodove ?
Prisustvo + zadaće/laboratorijske vježbe + prvi parcijalni ispit + drugi parcijalni ispit + usmeni
Maksimalno 10+10+20+20+40=100 bodova
A šta su to parcijale ? Izvinjavam se ako te zamaram, ali želim da znam značenje ovih pojmova.
Bluesman

#777 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Bluesman »

Parcijale su ti ispiti koje radis poslije 7. sedmica predavanja.
Tesla10

#778 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Bluesman wrote:Parcijale su ti ispiti koje radis poslije 7. sedmica predavanja.
Hvala ti puno na odgovoru. Meni su na nekom drugom forumu govorili da su parcijale nekakvi popravni ispiti, ali vidim da su pogriješili.
Tic-tac

#779 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tic-tac »

Ima nesto sto se zove redovni rokovi, popravni rokovi i septembarski rokovi
Eh sad , svi ti rokovi , imaju ispite, koje mi zovemo parcijale , zato sto se polazu parcijalno(po dijelovima)... kao sto kolega rece svakih 7 predavanja imamo jednu parcijalu(prvo redovan rok ... pa onda popravni rok za one koji nisu uspjeli poloziti redovan) ... pa onda opet prodje 7 predavanja pa imamo drugu parcijalu ( redovan rok , pa popravni rok za one koje nisu uspjeli da poloze) ... pa onda imamo usmene ( takodje imamo popravne i redovne usmene)

Ako ti je sad malo jasnije x)
Tesla10

#780 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Tic-tac wrote:Ima nesto sto se zove redovni rokovi, popravni rokovi i septembarski rokovi
Eh sad , svi ti rokovi , imaju ispite, koje mi zovemo parcijale , zato sto se polazu parcijalno(po dijelovima)... kao sto kolega rece svakih 7 predavanja imamo jednu parcijalu(prvo redovan rok ... pa onda popravni rok za one koji nisu uspjeli poloziti redovan) ... pa onda opet prodje 7 predavanja pa imamo drugu parcijalu ( redovan rok , pa popravni rok za one koje nisu uspjeli da poloze) ... pa onda imamo usmene ( takodje imamo popravne i redovne usmene)

Ako ti je sad malo jasnije x)
Ma znao sam ja da su parcijale dijelovi, ali nisam znao puno o rokovima koje si mi ti sada ovdje objasnio, i nisam znao kada se te parcijale polažu ! Hvala ti na odgovoru.
Bluesman

#781 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Bluesman »

recimo redovni rokovi su ti dosta laksi od popravnih.

Svako ima svoju taktiku kako da polozi predmet. Neko uzme 3 pa rijesi pa 2 integralno ili tako nesto (To nam je Mirza (Bildo) rekao da je on tako radio)...

Kod mene ti je recimo bilo Fiziku i jos 2 za redovni... Onda nesto polozim nesto padnem , ali sam uvijek dobar na popravnim ...

Polozio sam matematiku,krugove i Fiziku 2 integralno...

A imaju oni sto sve redovno spreme ... :D :D
Sunrise00

#782 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Sunrise00 »

joj meni su sklopovi za septembar ostali, smor su mi nesto bas :lol: valjda sto ih nisam ucila kako treba nikako, sve pomalo...
jos sam na automatici :lol:
Mišo_Kovač

#783 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Na prve tri godine ne postoji predmet vezan za elektroniku koji nije smor :D Analogna Elektronika, Digitalna Elektronika, Digitalni integrirani krugovi = svi ovi predmeti su očajno isplanirani, očajno ispredavani, očajno objašnjeni s očajnim materijalima :D Dernek uglavnom :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#784 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by mk ultra »

Mišo_Kovač wrote:Na prve tri godine ne postoji predmet vezan za elektroniku koji nije smor :D Analogna Elektronika, Digitalna Elektronika, Digitalni integrirani krugovi = svi ovi predmeti su očajno isplanirani, očajno ispredavani, očajno objašnjeni s očajnim materijalima :D Dernek uglavnom :D
kad se sjetim Hadzimejlicevih predavanja/slajdova iz energetske elektronike :lol: a što je najgore, garantujem da je jedan od najpametnijih profesora na etf.u
Mišo_Kovač

#785 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Ah da kako sam zaboravio energetsku :D Doduše ona je opcionalna, može se izbjeci :D Predavanja su mu idalje ludilo, 20 slajdova sa slikama bez naziva slika, bez ikakvog opisa, bez formula, bez icega :D pa ti gataj šta je pisac htio reći :D
bosnianidiot

#786 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by bosnianidiot »

Ista situacija i na elektronikama na TK kod Hadzimejlica :lol:
Zadatke naucis raditi preko sveski iz srednje skole studenata koji su dosli iz elektrotehnicke :D
mk ultra

#787 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by mk ultra »

Hadzimejlic mozda ima mutava pradavanja, ali je lik OTAC za elektroniku na balkanu... :wink: ja sam se jednom pogubio koliko i sta sve covjek zna :mrgreen:
bosnianidiot

#788 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by bosnianidiot »

mk ultra wrote:Hadzimejlic mozda ima mutava pradavanja, ali je lik OTAC za elektroniku na balkanu... :wink: ja sam se jednom pogubio koliko i sta sve covjek zna :mrgreen:
To se slazem :thumbup:
Sunrise00

#789 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Sunrise00 »

Mišo_Kovač wrote:Na prve tri godine ne postoji predmet vezan za elektroniku koji nije smor :D Analogna Elektronika, Digitalna Elektronika, Digitalni integrirani krugovi = svi ovi predmeti su očajno isplanirani, očajno ispredavani, očajno objašnjeni s očajnim materijalima :D Dernek uglavnom :D
znaci nije samo meni tako :lol: zabrinuh se :D
Mišo_Kovač

#790 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Sunrise00 wrote:
znaci nije samo meni tako :lol: zabrinuh se :D
Ma kakvi, nisi sama :D elektronike gotive samo ekstremni entuzijasti i fantomi :D
Usput budi receno, sve pohvale za odabir odsjeka :evil: :evil: Automaticarke su zakon 8) :lol:
Eluveitie

#791 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Eluveitie »

to su ti etfovci, i na forumu bi barili :lol:
šalim se :D
Mišo_Kovač

#792 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Ih ne može čovjek više ni bit fin :D :D
Što bi rekao prof. Mujo, duhovni vođa AiE, automatičarke su naše cvijeće i moramo ih čuvati :D ha ja :D 8-)
Sunrise00

#793 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Sunrise00 »

izgleda bas gotiva biti zensko na automatici :D :ljulja:
Tesla10

#794 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tesla10 »

Dobro jutro svima ! :) . Imam jedno pitanje. Kakve sve beneficije imaju studenti koji su na budžetu, to jeste, kakve sve olakšice imaju ? Koliko plaćaju autobusku kartu ? Želim da mi kažete sve što znate, normalno, ako to vi želite :) . A ovo pitanje se odnosi na sve studente koji su na buđetu, bez obzira na kojem se fakultetu nalaze. Ugodan dan vam želim.
mk ultra

#795 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by mk ultra »

Nema veze jesi li samofinansirajuci ili da ti kanton placa, ti si prije svega redovan sudent... :wink:
Svi imaju pravo na besplatno zdravstveno (studentski dom zdravlja) i povlaštenu kartu za prevoz, osim vandrednih studenata. Vandredan si cini mi se ukoliko 3x obnavljaš jednu godinu
Tic-tac

#796 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Tic-tac »

Mjesecna karta je 16 km :-D
numizmatic

#797 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by numizmatic »

Kad počinju popravni ispiti?
Bluesman

#798 Re: Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Bluesman »

26.8 ali govore da ce biti pomjeren za 2.9 do 20.9 jer godina pocinje 7.10...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
numizmatic

#799 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by numizmatic »

:lol: Pa zato i pitam :lol:
Mišo_Kovač

#800 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Mišo_Kovač »

Što je pomjeren početak, jel to da se možemo aklimatizirati na novu pedersku roze fasadu? :lol: :lol:
Post Reply