A šta su to parcijale ? Izvinjavam se ako te zamaram, ali želim da znam značenje ovih pojmova.zlaataan wrote:Prisustvo + zadaće/laboratorijske vježbe + prvi parcijalni ispit + drugi parcijalni ispit + usmeniTesla10 wrote:Nego recite mi nešto. Na koje sve naćine vi to možete skupljati bodove ?
Maksimalno 10+10+20+20+40=100 bodova
ETF
- Tesla10
#776 Re: Vodic za brucose na ETF
- Bluesman
#777 Re: Vodic za brucose na ETF
Parcijale su ti ispiti koje radis poslije 7. sedmica predavanja.
- Tesla10
#778 Re: Vodic za brucose na ETF
Hvala ti puno na odgovoru. Meni su na nekom drugom forumu govorili da su parcijale nekakvi popravni ispiti, ali vidim da su pogriješili.Bluesman wrote:Parcijale su ti ispiti koje radis poslije 7. sedmica predavanja.
- Tic-tac
#779 Re: Vodic za brucose na ETF
Ima nesto sto se zove redovni rokovi, popravni rokovi i septembarski rokovi
Eh sad , svi ti rokovi , imaju ispite, koje mi zovemo parcijale , zato sto se polazu parcijalno(po dijelovima)... kao sto kolega rece svakih 7 predavanja imamo jednu parcijalu(prvo redovan rok ... pa onda popravni rok za one koji nisu uspjeli poloziti redovan) ... pa onda opet prodje 7 predavanja pa imamo drugu parcijalu ( redovan rok , pa popravni rok za one koje nisu uspjeli da poloze) ... pa onda imamo usmene ( takodje imamo popravne i redovne usmene)
Ako ti je sad malo jasnije x)
Eh sad , svi ti rokovi , imaju ispite, koje mi zovemo parcijale , zato sto se polazu parcijalno(po dijelovima)... kao sto kolega rece svakih 7 predavanja imamo jednu parcijalu(prvo redovan rok ... pa onda popravni rok za one koji nisu uspjeli poloziti redovan) ... pa onda opet prodje 7 predavanja pa imamo drugu parcijalu ( redovan rok , pa popravni rok za one koje nisu uspjeli da poloze) ... pa onda imamo usmene ( takodje imamo popravne i redovne usmene)
- Tesla10
#780 Re: Vodic za brucose na ETF
Ma znao sam ja da su parcijale dijelovi, ali nisam znao puno o rokovima koje si mi ti sada ovdje objasnio, i nisam znao kada se te parcijale polažu ! Hvala ti na odgovoru.Tic-tac wrote:Ima nesto sto se zove redovni rokovi, popravni rokovi i septembarski rokovi
- Bluesman
#781 Re: Vodic za brucose na ETF
recimo redovni rokovi su ti dosta laksi od popravnih.
Svako ima svoju taktiku kako da polozi predmet. Neko uzme 3 pa rijesi pa 2 integralno ili tako nesto (To nam je Mirza (Bildo) rekao da je on tako radio)...
Kod mene ti je recimo bilo Fiziku i jos 2 za redovni... Onda nesto polozim nesto padnem , ali sam uvijek dobar na popravnim ...
Polozio sam matematiku,krugove i Fiziku 2 integralno...
A imaju oni sto sve redovno spreme ...

Svako ima svoju taktiku kako da polozi predmet. Neko uzme 3 pa rijesi pa 2 integralno ili tako nesto (To nam je Mirza (Bildo) rekao da je on tako radio)...
Kod mene ti je recimo bilo Fiziku i jos 2 za redovni... Onda nesto polozim nesto padnem , ali sam uvijek dobar na popravnim ...
Polozio sam matematiku,krugove i Fiziku 2 integralno...
A imaju oni sto sve redovno spreme ...
- Sunrise00
#782 Re: Vodic za brucose na ETF
joj meni su sklopovi za septembar ostali, smor su mi nesto bas
valjda sto ih nisam ucila kako treba nikako, sve pomalo...
jos sam na automatici
jos sam na automatici
- Mišo_Kovač
#783 Re: Vodic za brucose na ETF
Na prve tri godine ne postoji predmet vezan za elektroniku koji nije smor
Analogna Elektronika, Digitalna Elektronika, Digitalni integrirani krugovi = svi ovi predmeti su očajno isplanirani, očajno ispredavani, očajno objašnjeni s očajnim materijalima
Dernek uglavnom 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#784 Re: Vodic za brucose na ETF
kad se sjetim Hadzimejlicevih predavanja/slajdova iz energetske elektronikeMišo_Kovač wrote:Na prve tri godine ne postoji predmet vezan za elektroniku koji nije smorAnalogna Elektronika, Digitalna Elektronika, Digitalni integrirani krugovi = svi ovi predmeti su očajno isplanirani, očajno ispredavani, očajno objašnjeni s očajnim materijalima
Dernek uglavnom
- Mišo_Kovač
#785 Re: Vodic za brucose na ETF
Ah da kako sam zaboravio energetsku
Doduše ona je opcionalna, može se izbjeci
Predavanja su mu idalje ludilo, 20 slajdova sa slikama bez naziva slika, bez ikakvog opisa, bez formula, bez icega
pa ti gataj šta je pisac htio reći 
- bosnianidiot
#786 Re: Vodic za brucose na ETF
Ista situacija i na elektronikama na TK kod Hadzimejlica
Zadatke naucis raditi preko sveski iz srednje skole studenata koji su dosli iz elektrotehnicke
Zadatke naucis raditi preko sveski iz srednje skole studenata koji su dosli iz elektrotehnicke
- mk ultra
#787 Re: Vodic za brucose na ETF
Hadzimejlic mozda ima mutava pradavanja, ali je lik OTAC za elektroniku na balkanu...
ja sam se jednom pogubio koliko i sta sve covjek zna 
- bosnianidiot
#788 Re: Vodic za brucose na ETF
To se slazemmk ultra wrote:Hadzimejlic mozda ima mutava pradavanja, ali je lik OTAC za elektroniku na balkanu...ja sam se jednom pogubio koliko i sta sve covjek zna
- Sunrise00
#789 Re: Vodic za brucose na ETF
znaci nije samo meni takoMišo_Kovač wrote:Na prve tri godine ne postoji predmet vezan za elektroniku koji nije smorAnalogna Elektronika, Digitalna Elektronika, Digitalni integrirani krugovi = svi ovi predmeti su očajno isplanirani, očajno ispredavani, očajno objašnjeni s očajnim materijalima
Dernek uglavnom
- Mišo_Kovač
#790 Re: Vodic za brucose na ETF
Ma kakvi, nisi samaSunrise00 wrote:znaci nije samo meni takoMišo_Kovač wrote:Na prve tri godine ne postoji predmet vezan za elektroniku koji nije smorAnalogna Elektronika, Digitalna Elektronika, Digitalni integrirani krugovi = svi ovi predmeti su očajno isplanirani, očajno ispredavani, očajno objašnjeni s očajnim materijalima
Dernek uglavnom
zabrinuh se
Usput budi receno, sve pohvale za odabir odsjeka
- Eluveitie
#791 Re: Vodic za brucose na ETF
to su ti etfovci, i na forumu bi barili
šalim se
šalim se
- Mišo_Kovač
#792 Re: Vodic za brucose na ETF
Ih ne može čovjek više ni bit fin
Što bi rekao prof. Mujo, duhovni vođa AiE, automatičarke su naše cvijeće i moramo ih čuvati
ha ja

Što bi rekao prof. Mujo, duhovni vođa AiE, automatičarke su naše cvijeće i moramo ih čuvati
- Sunrise00
#793 Re: Vodic za brucose na ETF
izgleda bas gotiva biti zensko na automatici

- Tesla10
#794 Re: Vodic za brucose na ETF
Dobro jutro svima !
. Imam jedno pitanje. Kakve sve beneficije imaju studenti koji su na budžetu, to jeste, kakve sve olakšice imaju ? Koliko plaćaju autobusku kartu ? Želim da mi kažete sve što znate, normalno, ako to vi želite
. A ovo pitanje se odnosi na sve studente koji su na buđetu, bez obzira na kojem se fakultetu nalaze. Ugodan dan vam želim.
- mk ultra
#795 Re: Vodic za brucose na ETF
Nema veze jesi li samofinansirajuci ili da ti kanton placa, ti si prije svega redovan sudent...
Svi imaju pravo na besplatno zdravstveno (studentski dom zdravlja) i povlaštenu kartu za prevoz, osim vandrednih studenata. Vandredan si cini mi se ukoliko 3x obnavljaš jednu godinu
Svi imaju pravo na besplatno zdravstveno (studentski dom zdravlja) i povlaštenu kartu za prevoz, osim vandrednih studenata. Vandredan si cini mi se ukoliko 3x obnavljaš jednu godinu
- Tic-tac
#796 Re: Vodic za brucose na ETF
Mjesecna karta je 16 km 
-
numizmatic
#797 Re: Vodic za brucose na ETF
Kad počinju popravni ispiti?
- Bluesman
#798 Re: Re: Vodic za brucose na ETF
26.8 ali govore da ce biti pomjeren za 2.9 do 20.9 jer godina pocinje 7.10...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Mišo_Kovač
#800 Re: Vodic za brucose na ETF
Što je pomjeren početak, jel to da se možemo aklimatizirati na novu pedersku roze fasadu?