Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cvrčak_na_hedonizmu

#776 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

MorningStar wrote: 06/05/2020 20:05 Samo ga ne quotajte valjda ce otici ...
Is :D
:D
Tesla Edison

#777 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

Russki wrote: 06/05/2020 20:38
TESLA_EDISON wrote: 05/05/2020 03:17 Meni ovdje nije jasna jedna stvar a to je:

Navodni virus se pojavio u Kini koja opet, gledajući ukupan broj stanovnika, najbolje prošla.

Taj isti virus oslabio svjetsku ekonomiju što opet odgovara Kini.

MMF od svega toga uvidjeo da može tušiti kredite svim mogućim i nemogućim državama.

U SAD-u virus će izvrsno doći Trampu da osigura još jedan mandat.

Domaćim liderima se ukazala odlična prilika da zatvore narod kako bi još više povećali svoje bogastvo i naravno kako bi "svezali" opoziciju. (MMF krediti, Srebrena Malina,...)

U Srbiji opozicije više nema.

U RS-u opozicije više nema.

U FBiH opozicije više nema.

Jako malo ili nimalo informacija o zaraženim osobama.

Sve informacije dolaze od dobro kontrolisanih izvora a sve pod plaštom "ne širenja dezinformacija"

Meni je ovo sve previše organizovano i previše ih ima koristi od ovoga svega da bi ovo bilo slučajno. Ozbiljno sumnjam da virus nikad nije ni postojao.
Mnogo je sumnjivih stvari. Takodjer se slazem da su velike sanse da virus nije ni bio. Dijelim tvoje misljenje.

S obzirom da su se koristili vise puta odredeni pojedinici kao zrtve i prezivjeli u "teroristickim" napadima, neb' me cudilo da se i ovdje isto koristi. To govorim zbog par klipova koji su postali viralni i u kojima "zrtve" sve to opisuju. Smrdi sve totalno.

Primjetio sam takodjer da je nakon ovog COVIDA naglo porasla cenzura. Mislim bilo je toga i prije, ali sada vec polako dostize svoj vrhunac.
Mene najviše zabrinjava gušenje slobode govora. Ko god kaže šta drugačije od onoga što kaže N1 i Klix kod nas ili CNN i BBC na zapadu, taj je odmah etiketiran kao dezinformator. Ovo me podsjeća na Černobilsku katastrofu kada je SSSR sklanjao svakoga ko je iznosio drugačije mišljenje i viđenje od vrha Saveza. Danas se čudimo tome. U budućnosti ćemo se čuditi ovoj situaciji i kako smo dozvolili da se sa nama manipuliše.
MorningStar

#778 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by MorningStar »

Ne znam odakle si umijesao klix sa n1 koji je dio cnn mreze prakticno. Kesiraj klix ce objaviti da je bakir novi tito ukazalo se na nebu :D
Tesla Edison

#779 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

MorningStar wrote: 06/05/2020 21:02 Ne znam odakle si umijesao klix sa n1 koji je dio cnn mreze prakticno. Kesiraj klix ce objaviti da je bakir novi tito ukazalo se na nebu :D
Ma nabrojao sam najutjecajnije medije kod nas. Da se na Klixu objavi da su se marsovci pojavili na Igmanu a N1 to potvrdi, nema medija u BiH koji to može demantovati.
Russki

#780 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Russki »

TESLA_EDISON wrote: 06/05/2020 21:00
Russki wrote: 06/05/2020 20:38

Navodni virus se pojavio u Kini koja opet, gledajući ukupan broj stanovnika, najbolje prošla.

MMF od svega toga uvidjeo da može tušiti kredite svim mogućim i nemogućim državama.

Domaćim liderima se ukazala odlična prilika da zatvore narod kako bi još više povećali svoje bogastvo i naravno kako bi "svezali" opoziciju. (MMF krediti, Srebrena Malina,...)

Sve informacije dolaze od dobro kontrolisanih izvora a sve pod plaštom "ne širenja dezinformacija"

Meni je ovo sve previše organizovano i previše ih ima koristi od ovoga svega da bi ovo bilo slučajno. Ozbiljno sumnjam da virus nikad nije ni postojao.
Mnogo je sumnjivih stvari. Takodjer se slazem da su velike sanse da virus nije ni bio. Dijelim tvoje misljenje.

S obzirom da su se koristili vise puta odredeni pojedinici kao zrtve i prezivjeli u "teroristickim" napadima, neb' me cudilo da se i ovdje isto koristi. To govorim zbog par klipova koji su postali viralni i u kojima "zrtve" sve to opisuju. Smrdi sve totalno.

Primjetio sam takodjer da je nakon ovog COVIDA naglo porasla cenzura. Mislim bilo je toga i prije, ali sada vec polako dostize svoj vrhunac.
Mene najviše zabrinjava gušenje slobode govora. Ko god kaže šta drugačije od onoga što kaže N1 i Klix kod nas ili CNN i BBC na zapadu, taj je odmah etiketiran kao dezinformator. Ovo me podsjeća na Černobilsku katastrofu kada je SSSR sklanjao svakoga ko je iznosio drugačije mišljenje i viđenje od vrha Saveza. Danas se čudimo tome. U budućnosti ćemo se čuditi ovoj situaciji i kako smo dozvolili da se sa nama manipuliše.
To sa slobodom govora je jedna od najgorih stvari s kojom se covjecanstvo suocava. Apsolutna tiranija.

Vec se mi cudimo, no ogromnu vecinu "spavača" to ne interesuje. Zato im ovo sve lako i prolazi.
vet

#781 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by vet »

.

..
nepass1

#782 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by nepass1 »

Pa organizuju se ljudi, lopovi, poslovni ljudi, politicke stranke, drzave itd prema datim okolnostima.
Isto da kazes rat nije postojao mi turisticki bili u svedskoj od '92 pa na dalje. To su sve slagali da bi se nekolicina ljudi obogatila i stwvila narod pod kontrolu.
Moze se raspravljati kako je do toga doslo ali da je bilo to je fakat.
I za virus,bar ja licno, sam otvoren za razne teorije otkud virus. Je li lab ili sismis. A da je namjerno pusten i ostale teorije zavjere su zesce gluposti.
Tesla Edison

#783 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

nepass1 wrote: 07/05/2020 08:18

Pa organizuju se ljudi, lopovi, poslovni ljudi, politicke stranke, drzave itd prema datim okolnostima.
Isto da kazes rat nije postojao mi turisticki bili u svedskoj od '92 pa na dalje. To su sve slagali da bi se nekolicina ljudi obogatila i stwvila narod pod kontrolu.
Moze se raspravljati kako je do toga doslo ali da je bilo to je fakat.
I za virus,bar ja licno, sam otvoren za razne teorije otkud virus. Je li lab ili sismis. A da je namjerno pusten i ostale teorije zavjere su zesce gluposti.
E ovo što si napisao je srž problema. Dakle, svako drugačije mišljenje nailazi na žestok otpor i na osudu javnosti te onaj koji iznese drugačije mišljenje se direktno ili indirektno proglašava budalom i luđakom. Propagandisti su uspjeli u tome bolje nego Gebels u Njemaćkoj i svaka im čast na tome.
nepass1

#784 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by nepass1 »

Pa vise teoreticari zavjere padaju na propagandu. Meni ne ide u glavu da se moraju stvari komplicirati i traziti u svemu zavjere. Pogotovo na osnovu klipova sa yt.
Uzmimo na primjer da je virus nastao u lab sa ciljem umanjenja populacije, utjerivanja straha itd. Koja vlada koje drzave ima muda i pameti pustiti zivi organizam? Da je kakav otrov pa hajde, ali virus koji mutira koji moze biti obicna prehlada da dva tri puta kihnes ili koji moze mutirati i izbrisati pola populacije, koji se nece moci kontrolisati?!
Pa svjetska zavjera da se kontrolise populacija, da virus ne postoji itd itd
5g to mi je vise trolanje ne mogu razumjeti da zdrav razum to povezuje sa virusom i ovim stanjem.
Tesla Edison

#785 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

nepass1 wrote: 07/05/2020 12:38 Pa vise teoreticari zavjere padaju na propagandu. Meni ne ide u glavu da se moraju stvari komplicirati i traziti u svemu zavjere. Pogotovo na osnovu klipova sa yt.
Uzmimo na primjer da je virus nastao u lab sa ciljem umanjenja populacije, utjerivanja straha itd. Koja vlada koje drzave ima muda i pameti pustiti zivi organizam? Da je kakav otrov pa hajde, ali virus koji mutira koji moze biti obicna prehlada da dva tri puta kihnes ili koji moze mutirati i izbrisati pola populacije, koji se nece moci kontrolisati?!
Pa svjetska zavjera da se kontrolise populacija, da virus ne postoji itd itd
5g to mi je vise trolanje ne mogu razumjeti da zdrav razum to povezuje sa virusom i ovim stanjem.
Ovo su sve gluposti i naravno da niko normalan u to neće povjerovati međutim, upravo te teorije su i ubačene kako bi narod zabavljale a ustvari razlog izmišljanja priče o nepostojećem virusu je puno jednostavniji. To je NOVAC i ništa drugo. Sve se vrti oko novca. kakva polulacija i bakrači.

Kao što sam napisao, od navodnog virusa hajrovali su svi (Kina, MMF, EBRD, WB, Trump, Gates, Tehnološki divovi, vlade svih zemalja, mediji, profiteri i naravno Fikret). Previše ih je omastilo brke da bi ovo bilo slučajno, spontano i katastrofalno. Sve je ovo izrežirano. Naravno, najviše će problema imati običan narod međutim, našli su savršeno rješenje a to je #StayatHome sran*e. Zatvori kompletnu planetu u kućni pritvor i opleti.

Scenario savršen i genijalan.
ultima_palabra

#786 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Hajd samo objasni kako ce pomoci Trumpu za jos jedan mandat?
Ali_G

#787 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Ali_G »

A kako mislite da se novac zaradjuje ako ostaje stayathome?
ultima_palabra

#788 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

Ne kontam ni kako je Kina profitirala kad se potraznja za njihovom robom strmoglavila?
jeza u ledja

#789 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by jeza u ledja »

Profitirao je Amazon. Hajmo ih rusit.
ultima_palabra

#790 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 07/05/2020 16:52 Profitirao je Amazon. Hajmo ih rusit.
Kupio Whole Foods prije 2-3 godine za mizernih 13 milijardi. Ko da je znao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tesla Edison

#791 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Tesla Edison »

ultima_palabra wrote: 07/05/2020 16:22 Ne kontam ni kako je Kina profitirala kad se potraznja za njihovom robom strmoglavila?
Kratkoročno da ali dugoročno itekako će profitirati. Cijene dionica najvećih firmi su na najmanjem mogućem nivou i ovo im je prilika da pokupuju sve što mogu.

Trump će svakako profitirati. Kad se sve završi izaći će kao spasitelj i koliko god da umre navodno od korone, on će reći da bi umrlo 10 puta više da nije njega. Narod je glup, to će popušiti i eto njemu još jedan mandat. Da ne spominjem mogućnost da u vanrednoj situaciji po Ustavu SAD-a, predsjednik može tražiti više od 2 mandata, što mu Senat može odobriti. Zadnji predsjednik koji je to uradio je Ruzvelt za vrijeme WWII.
ultima_palabra

#792 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by ultima_palabra »

TESLA_EDISON wrote: 07/05/2020 20:37
ultima_palabra wrote: 07/05/2020 16:22 Ne kontam ni kako je Kina profitirala kad se potraznja za njihovom robom strmoglavila?
Kratkoročno da ali dugoročno itekako će profitirati. Cijene dionica najvećih firmi su na najmanjem mogućem nivou i ovo im je prilika da pokupuju sve što mogu.

Trump će svakako profitirati. Kad se sve završi izaći će kao spasitelj i koliko god da umre navodno od korone, on će reći da bi umrlo 10 puta više da nije njega. Narod je glup, to će popušiti i eto njemu još jedan mandat. Da ne spominjem mogućnost da u vanrednoj situaciji po Ustavu SAD-a, predsjednik može tražiti više od 2 mandata, što mu Senat može odobriti. Zadnji predsjednik koji je to uradio je Ruzvelt za vrijeme WWII.
Nisu, cijene su na nekih 20% od apsolutnog vrha. A i neće drugi sjediti i gledati dok oni kupuju.

Američki glasači glasaju prevashodno džepom, tek onda dolazi ideologija. Njemu je svakako više odgovarala jaka ekonomija i rekordna zaposlenost, sad mora izmišljati bajke.

Ne može tražiti treći mandat, to je ukinuto amandmanom na Ustav 50-tih godina. Prije toga je to bio samo običaj koji je FDR prekšio, sada je zakon.
emigrazione

#793 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by emigrazione »

Image
A sta je u HIV-u ne smiju da kazu...
aerodinamika

#794 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by aerodinamika »

ultima_palabra wrote: 07/05/2020 20:54
TESLA_EDISON wrote: 07/05/2020 20:37

Nisu, cijene su na nekih 20% od apsolutnog vrha. A i neće drugi sjediti i gledati dok oni kupuju.

Američki glasači glasaju prevashodno džepom, tek onda dolazi ideologija. Njemu je svakako više odgovarala jaka ekonomija i rekordna zaposlenost, sad mora izmišljati bajke.

Ne može tražiti treći mandat, to je ukinuto amandmanom na Ustav 50-tih godina. Prije toga je to bio samo običaj koji je FDR prekšio, sada je zakon.
nije to bio nikakav obicaj i prie njega su pokusavali i kandidovali se za treci mandat ali samo je on uspio
aerodinamika

#795 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by aerodinamika »

-bar njih 7-8 predsjednika prije njega
xoklix

#796 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by xoklix »

Zanimljivo...
Haris.ba

#798 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by Haris.ba »

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2181294
Kineski znanstvenici pronašli koronavirus u spermi muškaraca
Komentari su vrh.
I ovdje su komentari su vrh.
mO k3

#799 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by mO k3 »

xoklix wrote: 08/05/2020 03:28

Zanimljivo...

Image
vet

#800 Re: Teorije zavera, bre.... pa opletite

Post by vet »

Napokon i neki znakovi da kod naroda dolazi do ubrzanog ozdravljenja od “korone”?!

..
Post Reply