Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
triconja

#776 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

medvjed23 wrote:situacija sa smećem jeste loša i bacanje smeća gdje ne treba je bliže pravilu nego izuzetku (za razliku od podosta drugih stvari koje se ovdje (auto)šovinistički pokušavaju prišiti prosječnom bosancu)

što se tiče mahale u kontekstu liberalizma, sloboda ne funkcioniše po principu: daj je meni, tebi ne treba.. dakle, ja imam pravo da pijem, kockam i bludničim, ali isto tako, moj komšija ima pravo da formira i izrazi mišljenje o mom životnom stilu..
:thumbup:

Smece ce nas sve potusit i potrovat, marva ne konta da sama sebi rak namece :lol:
Connaisseur Karlin

#777 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

Dozer wrote:
Connaisseur Karlin wrote: zene je dobro pitala, u vezi nastavljanja kretanja lifta :) mozda kod doticnog lifta nije bilo lampice sa znakom za nastavak kretanja lifta gore ili dole :)

vama su sve doslje krive za stanje u danasnjem gradu, od redukcija vode do kretanja u liftu :-) :lol:
Nije ona dobro pitala. Da si bila prisutna, shvatila bi da je pitala da li je to lift SAMO za gore. Bilo je toliko ocigledno da ne konta da jedan te isti lift moze i gore i dole.
ti si obicni bukvalac :shock: :lol: to nije bio "smijer" njenog pitanja :D

dosaljaci su krivi i za redukcije vode u Sarajevu :lol:

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote: zene je dobro pitala, u vezi nastavljanja kretanja lifta :) mozda kod doticnog lifta nije bilo lampice sa znakom za nastavak kretanja lifta gore ili dole :)
Da. :oops:

Evo ti i jedna prikladna skladba :D

srce si :kiss:
triconja

#778 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

moonca wrote: Bezbeli da nije vidio, konta sta ce naci kuci kada dodje, zna koga je ostavio{tricu} :roll:

:lol: :lol:
Ja mu reko da plati kaznu u roku od 7 dana da plati pola manje :D
kiligonzales

#779 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Dje suncana strana... Kako sa hedonizmom stoje ove prelivode :)

Lijte kise, hladne vode, Hana ode, ode haha

Zna skrenut paznju...

https://www.index.hr/magazin/clanak/han ... 08252.aspx
Nastasia

#780 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Nastasia »

geralt wrote:
PeppermintSA wrote: Da li mislite da je to zato što su takvi objekti kod nas nužno ''leglo narkomana'' kao što se često kod nas govori, ili su pak sasvim isti kao i objekti po svijetu, samo što kod nas ljudi takva mjesta tumače kao leglo narkomana gdje se orgija, odnosno gdje upravo ljudi ne sjede za stolovima i gdje su ''blud i razvrat'' koliko-toliko prisutiniji?
Kod nas se za "leglo narkomana" proglasi svako mjesto gdje se iza 24:00 pusta strana muzika, tako da to i nije neko mjerilo.

Kad smo vec kod infrastrukture, Sarajevo bi bilo mnogo seksualno liberalnije kad bi vise mladih ljudi finansijski bili u stanju da zive odvojeno od roditelja. Zamisli npr. da si 20-godisnji student koji zivi s roditeljima i nema auto. Pridjes curi, upoznate se, "zagrijani" ste jedno za drugo, i sta onda? Gdje ces s njom?
Pa renovirali su Bristol, renovirali su stepe kod mašinskog, barem unutrašnji dio pa se ne može zavlačit ispod amfiteatra.
Red bi bio da se ljudima otvori neki klub da se imaju gdje drogirat :chmoljava:
Nastasia

#781 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Nastasia »

512MB wrote:
Nastasia wrote:
Hakiz wrote:
A nisam deb'o.

Pročitam ja tvoje postove na raznim temama. Pa da te pitam:

Koje frustracije tebe muče?

U stvari, ne zanima me, nemoj odgovoriti. Tvoj problem.
Ne muče Fudu frustracije on samo mora vazda i uvijek bit kontra.

Znači ja ako sam rekla da kad fino obrazložim zašto treba da se makne, on će reći trebala si samo proći i ne bi imala problema.
Ti ako kažeš da si samo prošao, on će reći trebo si se izvinut pa ne bi imo problema.

A to ti je klasični primjer nekog ko po vazdan hladi muda a najveći mu je užitak izazvati neku reakciju tipa iznerviranosti, ljutnje ili tome slično kod drugog.

A što se tiče zatucanosti nas u Sarajevu, samo još jedan primjer te "zatucanosti": Ljudi u Sarajevu ne znaju koristiti eskalator, pokretne stepenice, lift.
Znači ne znaju da treba stajati na jednoj strani stepenica, jedan iza drugog u redu, da ljudi koji žure mogu drugom stranom hodati. Jok, to se sjati grupa od 5 pa blokira prolaz pa moraš ko debil: oprostite, oprostite na svakom ćošku, ili nekog zakačit ramenom i gurnut, il' jednostavno stajat k'o debil. Ljudi u Sarajevu ne znaju da se iz lifta prvo IZLAZI pa onda ulazi, jok, ono navali da uđe iako si ti očito zakoračio da izađeš.

Znači, nije to jednom u 200 puta da se desi, radim u tržnom centru i stalno hodam gore- dole pokretnim stepenicama ili liftom i svaki jebeni put se desi jedna od ovih situacija. :chmoljava:
Ne znas ni ti, pamet se ne crpi iz hollywood filmova :D

Image
Image
triconja

#782 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

A ic stepenicama? Eee, boze jesmo postali generacija gotovana.
kiligonzales

#783 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Connaisseur Karlin wrote:
Dozer wrote:

vama su sve doslje krive za stanje u danasnjem gradu, od redukcija vode do kretanja u liftu :-) :lol:
Nije ona dobro pitala. Da si bila prisutna, shvatila bi da je pitala da li je to lift SAMO za gore. Bilo je toliko ocigledno da ne konta da jedan te isti lift moze i gore i dole.
ti si obicni bukvalac :shock: :lol: to nije bio "smijer" njenog pitanja :D

dosaljaci su krivi i za redukcije vode u Sarajevu :lol:

Edin H. wrote:
Da. :oops:

Evo ti i jedna prikladna skladba :D

srce si :kiss:
Ma jok Karlin mi smo ti Sarajlije krive za sve :)
Connaisseur Karlin

#784 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

kiligonzales wrote:
niste, tako rek'o Dozer :D
Dozer wrote:A ovo sto @Nastasia rece za lift, u to sam se i licno uvjerio nedavno na UKC. Idem ja dole s drugog, i staje lift na prvom. Pred vratima dvoje, nekih 50-ak godina imaju, i pita ona - jel' ovo lift za gore? Reko' - gospodjo, i za gore i za dole.
Ulaze oboje, on suti i samo se zbunjeno smjeska, a onda ce - a sta sad da radim kad hocu gore?

Sekunda mi falila da kazem - morate 3x na glas reci "ja hocu gore"... Al' suzdrzim se i samo upitam na koji sprat, ona rece 3, i pritisnem dugme.

Kontam...jbt zivot, u kakvoj si ti vukojebini zivila 50 i kusur godina, pa ne znas sta je lift i kako se koristi... :roll:

O gomili koja ti ne da da izadjes iz lifta, nego samo k'o stado ovaca nahrupi u njega bez obzira gdje ide i mogu li uopste stati svi u njega, suvisni je pricati...

Eh, to su danasnji gradjani ovog grada... I onda se cudimo necemu...
Nastasia

#785 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Nastasia »

triconja wrote:
moonca wrote: Ti si stara raja, kontas ti takve 'cvake' . Nekada su im misli na drugom mjestu,no mene nervira ili me cudi kada neko 'igra sistem' bezobrazno, pravi se lud da bi neku korist pridobio. Ta situacija mi je tak- sta ja znam,imamo mi viceve na tu temu.Mogao si koji upotrijebiti. :-) :-D
Jasta, sto more staro slagat to more malo ko. Isto mog didu ima mjesec udarilo auto na pjesackom kae nije vidio semafor i da je crveno :lol: :lol: :lol:
:lol:

A dobro, nije im ni zamjerit.

I ja sam jednom baš nedavno se zadesila ispred lifta kad je žena pitala da li je lift SAMO za gore. Još kod ovog doduše u tom momentu bila uključena strelica da ide gore, pa valjda je zbog tog zaključila.

Nije poenta ni u liftovima (koje još uvijek tvrdim da ne znamo koristit u Sarajevu), a ovi koji prozivaju "došlje" mislim da griješe. Nisam upoznala kulturnije omladine od one koja je iz Tešnja, Travnika, Zenice, Goražda, Tuzle došla studirati u Sarajevo, ne znam je l' se samo ljudi iz određenih mjesta zovu došljama. Nije poenta ni u bacanju smeća iako kanta ima na svakom ćošku skoro, ni to što ne znamo koristit javni prevoz, što nema mjesta u tramvaju gdje se neko nije potpisao, što su nam oguljena sjedišta u sredstvima javnog prevoza, što ne znamo koristit ona rotirajuća vrata u centrima, pa upre u njih ko hajlovina iako na vratima stoji velika naljepnica NE DIRAJ, ni što gazimo preko zelenih površina da skratimo neki put jer nam mrsko ići na pješački prelaz, što izvodimo cuke u dječije parkove da vrše nuždu, što nam muzeji truhnu, itd.

Poenta je što nam je najmanja trenutno briga poređenje našeg noćnog života sa životom svjetskih metropola kad mi još uvijek nemamo osnovne kulture.
rajv0sa

#786 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by rajv0sa »

Nastasia wrote:
triconja wrote:
moonca wrote: Ti si stara raja, kontas ti takve 'cvake' . Nekada su im misli na drugom mjestu,no mene nervira ili me cudi kada neko 'igra sistem' bezobrazno, pravi se lud da bi neku korist pridobio. Ta situacija mi je tak- sta ja znam,imamo mi viceve na tu temu.Mogao si koji upotrijebiti. :-) :-D
Jasta, sto more staro slagat to more malo ko. Isto mog didu ima mjesec udarilo auto na pjesackom kae nije vidio semafor i da je crveno :lol: :lol: :lol:
:lol:

A dobro, nije im ni zamjerit.

I ja sam jednom baš nedavno se zadesila ispred lifta kad je žena pitala da li je lift SAMO za gore. Još kod ovog doduše u tom momentu bila uključena strelica da ide gore, pa valjda je zbog tog zaključila.

Nije poenta ni u liftovima (koje još uvijek tvrdim da ne znamo koristit u Sarajevu), a ovi koji prozivaju "došlje" mislim da griješe. Nisam upoznala kulturnije omladine od one koja je iz Tešnja, Travnika, Zenice, Goražda, Tuzle došla studirati u Sarajevo, ne znam je l' se samo ljudi iz određenih mjesta zovu došljama. Nije poenta ni u bacanju smeća iako kanta ima na svakom ćošku skoro, ni to što ne znamo koristit javni prevoz, što nema mjesta u tramvaju gdje se neko nije potpisao, što su nam oguljena sjedišta u sredstvima javnog prevoza, što ne znamo koristit ona rotirajuća vrata u centrima, pa upre u njih ko hajlovina iako na vratima stoji velika naljepnica NE DIRAJ, ni što gazimo preko zelenih površina da skratimo neki put jer nam mrsko ići na pješački prelaz, što izvodimo cuke u dječije parkove da vrše nuždu, što nam muzeji truhnu, itd.

Poenta je što nam je najmanja trenutno briga poređenje našeg noćnog života sa životom svjetskih metropola kad mi još uvijek nemamo osnovne kulture.

:lol: :lol: :lol:
I kad se ono zablokira onda zabrinuto gledanje oko sebe, kao šta se dešava
kiligonzales

#787 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Connaisseur Karlin wrote:
kiligonzales wrote:
niste, tako rek'o Dozer :D
Dozer wrote:A ovo sto @Nastasia rece za lift, u to sam se i licno uvjerio nedavno na UKC. Idem ja dole s drugog, i staje lift na prvom. Pred vratima dvoje, nekih 50-ak godina imaju, i pita ona - jel' ovo lift za gore? Reko' - gospodjo, i za gore i za dole.
Ulaze oboje, on suti i samo se zbunjeno smjeska, a onda ce - a sta sad da radim kad hocu gore?

Sekunda mi falila da kazem - morate 3x na glas reci "ja hocu gore"... Al' suzdrzim se i samo upitam na koji sprat, ona rece 3, i pritisnem dugme.

Kontam...jbt zivot, u kakvoj si ti vukojebini zivila 50 i kusur godina, pa ne znas sta je lift i kako se koristi... :roll:

O gomili koja ti ne da da izadjes iz lifta, nego samo k'o stado ovaca nahrupi u njega bez obzira gdje ide i mogu li uopste stati svi u njega, suvisni je pricati...

Eh, to su danasnji gradjani ovog grada... I onda se cudimo necemu...
Ma jesmo, mi smo ih pustili da nam oni standard odrede, nismo im nametnuli svoj standard.
Dozer

#788 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Naprasno postadose vecina, a vecina diktira. I ...jbg...
black

#789 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by black »

i ova tema je za nekoga hedonizam, koja nadoknadjuje nedostatak nocnog zivota (mozda i zivota uopsteno), preletih ovlas i ocekivani sablon kao i za sve, religije, doslje, fgr, liliputanci, svemirci itd. uvijek nekima tudje govno ljepse mirise, pojedini ne mogu izaci iz svoja cetiri zida u glavi bez obizira bili u sarajevu ili NY, i sve se svede na 'vid' mu glave Hamo', papnluka ima, bilo je i bice uvijek a mnogi kontra 'borci' ne kontaju da su haman pa isti samo se nalaze na drugom kraju stapa
Bodkin

#790 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Bodkin »

Ja kad sam na temi napisao da zato treba reci levatu da se ne stoji na vratima, rece mi momak da se kulturs iz kuce nosi i da je to uzalud :D
Connaisseur Karlin

#791 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

kiligonzales wrote:
Ma jesmo, mi smo ih pustili da nam oni standard odrede, nismo im nametnuli svoj standard.
Dozer wrote:Naprasno postadose vecina, a vecina diktira. I ...jbg...
trazite izgovor jer ste nesposobni :)
moonca

#792 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Ne treba reci, samo ga nehoticno kisobranom po .... :wink:
Seyfo

#793 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Seyfo »

dupli
Seyfo

#794 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Seyfo »

dezurni_ucenik wrote:
suncana_strana wrote:Valja vama dokazat da sve ono sto vama se predocava kao fakt i kao cinjenica o nedostacima u Sarajevu prihvatite (ili ako bi gledali siru sliku, za BIH) i da to ne negirate da nije tocno. U tome je najveci problem, jer uskogrudno posmatrate stvari i mislite da sve ono sto vam se govori nije istina.

Ajmo redom sada:

Sarajevo ima najveci nedostatak u svijesti svojih stanovnika jer je mentalitet jako los. Jednostavno, ljudi koji zive u njemu pate od sindroma "mahale".
Ja osobno znam za slucaj u Rijeci, gdje je se jedna Rijecanka udala za crnca, Afrikanca. Covjek je prototip pravog Afrikanca.
Imaju dvoje djece. U Rijeci, u gradu koji je lijevo orijentiran , grad koji je grad alternative, punk rock-a, i gdje opcenito ljudi zive za sebe , i ne brinu puno o drugima, ovakva pojava se dozivljava sasvim normalno, nit kome smeta, nit itko to dozivljava kao nesto abnormalno.

Sa Sarajevom je vec malo drugacije. Zamisljam si situaciju gdje bi ovo dvoje pokusalo voditi normalan zivot u Sarajevu, u nekoj sarajevskoj mahali i ulici sa komsinicama koje bi tracale i ogovarale njen odabir.

Zivjeti bez pritiska i stavljanja na stub srama od mahale je nemoguce, jer je mahala ta koja presudjuje. Morali bi ljudi odseliti.

Ne bi jednostavno islo, jer Sarajevo nije zdrava sredina za takvo nesto.
Moras se utopiti u masu, da bi funkcionirao u Sarajevu.
U Zagrebu je to puno drugacije jer ljudi generalno ne vole zabadati nos u tudje zivote. Urbaniji je , veci, i okrenutiji Zapadu.
Eto, ako ce ici bas toliko daleko, dulje vremena je bio pod Austrougarima, pa se u mentalitetu ljudi osjeca taj germanski smek.

Trebaju se ipak neke cinjenice prihvatiti, jer ovdje se misli da imam nesto osobno protiv Sarajeva, protiv Bosnjaka, protiv ovoga ili onoga.
Nemam ja nikakve razloge da mrzim bilo koga, vec opazam neke degenerativne promjene koje Sarajevo dozivljava.

E vidis ja sasvim slucajno znam jedan par takav, zive kod nas. On dosao jos tokom perioda pokreta nesvrtanih da studira ozenio nasu, imaju djecu rodjenu u Bosni. Niko im nikad nsita niej rekao.

Ako vec zivis u Njemackoj sta koji kurac radis na ovom forumu. Da mozda te i tamo ne mrze tvoji krstjani jer si auslanderka. :oops: . Vjerovatno imas kompleks male sredine u kojoj si rodjena, nemogucnost snalazenja u vecoj sredini. I stvarno nemoj gluposti vise valjati, samobanuj se od sramote.
Treba je frustrirana što u Sarajevu nije imala frajera i što joj niko nije prilazio,ni za ozbiljno ni za neozbiljno, i sad bljuje vatru od bijesa. Ubi i na ovoj i na drugim temama, ona katolkinja, sve brige dunjaluka su na njoj, Bošnjaci/Sarajevo/mjesta sa bošnjačkom većinom/država BiH su najgori, bla bla. Hajd valjda će joj biti malo lakše kad to izbaci iz sebe, ali ostaje pitanje zašto dolazi na ovaj forum, ima dovoljno poskoka, bljeskova, forum.hr a i sama Njemačka joj je valjda dovoljno velika i široka. Liči na one teenage nacionaliste iz okolnih država koji se rigistruju na ovom forumu samo da bi se nekom onako općenitom najebali svega od a do ž. Samo malo suptilnija varijanta.
vješalica

#795 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by vješalica »

Ma stipu trebicu isfustrrianog karaktera iz rodne srednje bosne gdje ni bircuz dva sa dva nisu imali,i koja se raspituje za posao u porseu u sarajevu

Kad je tako otvorena i liberalna,ne znam sto joj smetaju ljudi koji nisu poput nje?

Zapad joj je dostupniji nego ikada,uvijek se moze staviti u promet bez da je neko osudjuje,mada je to i mogla i u SA npr u Orlandu hhaa
dezurni_ucenik

#796 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

black wrote:i ova tema je za nekoga hedonizam, koja nadoknadjuje nedostatak nocnog zivota (mozda i zivota uopsteno), preletih ovlas i ocekivani sablon kao i za sve, religije, doslje, fgr, liliputanci, svemirci itd. uvijek nekima tudje govno ljepse mirise, pojedini ne mogu izaci iz svoja cetiri zida u glavi bez obizira bili u sarajevu ili NY, i sve se svede na 'vid' mu glave Hamo', papnluka ima, bilo je i bice uvijek a mnogi kontra 'borci' ne kontaju da su haman pa isti samo se nalaze na drugom kraju stapa

:thumbup: papanluka vazda bilo i prije rata i poslije rata. Palili se interfoni, odvaljivali kosevi, odvaljivala ulazna vrata od zgrada, saralo po zgradama. Papak ovo papak ono, a sta fgr radi to. Zabili jedni drugima glave u guzice i glume nositelje morala i kulture, he man i gospodari svemira.
moonca

#797 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Seyfo wrote:
dezurni_ucenik wrote:
suncana_strana wrote:Valja vama dokazat da sve ono sto vama se predocava kao fakt i kao cinjenica o nedostacima u Sarajevu prihvatite (ili ako bi gledali siru sliku, za BIH) i da to ne negirate da nije tocno. U tome je najveci problem, jer uskogrudno posmatrate stvari i mislite da sve ono sto vam se govori nije istina.

Ajmo redom sada:

Sarajevo ima najveci nedostatak u svijesti svojih stanovnika jer je mentalitet jako los. Jednostavno, ljudi koji zive u njemu pate od sindroma "mahale".
Ja osobno znam za slucaj u Rijeci, gdje je se jedna Rijecanka udala za crnca, Afrikanca. Covjek je prototip pravog Afrikanca.
Imaju dvoje djece. U Rijeci, u gradu koji je lijevo orijentiran , grad koji je grad alternative, punk rock-a, i gdje opcenito ljudi zive za sebe , i ne brinu puno o drugima, ovakva pojava se dozivljava sasvim normalno, nit kome smeta, nit itko to dozivljava kao nesto abnormalno.

Sa Sarajevom je vec malo drugacije. Zamisljam si situaciju gdje bi ovo dvoje pokusalo voditi normalan zivot u Sarajevu, u nekoj sarajevskoj mahali i ulici sa komsinicama koje bi tracale i ogovarale njen odabir.

Zivjeti bez pritiska i stavljanja na stub srama od mahale je nemoguce, jer je mahala ta koja presudjuje. Morali bi ljudi odseliti.

Ne bi jednostavno islo, jer Sarajevo nije zdrava sredina za takvo nesto.
Moras se utopiti u masu, da bi funkcionirao u Sarajevu.
U Zagrebu je to puno drugacije jer ljudi generalno ne vole zabadati nos u tudje zivote. Urbaniji je , veci, i okrenutiji Zapadu.
Eto, ako ce ici bas toliko daleko, dulje vremena je bio pod Austrougarima, pa se u mentalitetu ljudi osjeca taj germanski smek.

Trebaju se ipak neke cinjenice prihvatiti, jer ovdje se misli da imam nesto osobno protiv Sarajeva, protiv Bosnjaka, protiv ovoga ili onoga.
Nemam ja nikakve razloge da mrzim bilo koga, vec opazam neke degenerativne promjene koje Sarajevo dozivljava.

E vidis ja sasvim slucajno znam jedan par takav, zive kod nas. On dosao jos tokom perioda pokreta nesvrtanih da studira ozenio nasu, imaju djecu rodjenu u Bosni. Niko im nikad nsita niej rekao.

Ako vec zivis u Njemackoj sta koji kurac radis na ovom forumu. Da mozda te i tamo ne mrze tvoji krstjani jer si auslanderka. :oops: . Vjerovatno imas kompleks male sredine u kojoj si rodjena, nemogucnost snalazenja u vecoj sredini. I stvarno nemoj gluposti vise valjati, samobanuj se od sramote.
Treba je frustrirana što u Sarajevu nije imala frajera i što joj niko nije prilazio,ni za ozbiljno ni za neozbiljno, i sad bljuje vatru od bijesa. Ubi i na ovoj i na drugim temama, ona katolkinja, sve brige dunjaluka su na njoj, Bošnjaci/Sarajevo/mjesta sa bošnjačkom većinom/država BiH su najgori, bla bla. Hajd valjda će joj biti malo lakše kad to izbaci iz sebe, ali ostaje pitanje zašto dolazi na ovaj forum, ima dovoljno poskoka, bljeskova, forum.hr a i sama Njemačka joj je valjda dovoljno velika i široka. Liči na one teenage nacionaliste iz okolnih država koji se rigistruju na ovom forumu samo da bi se nekom onako općenitom najebali svega od a do ž. Samo malo suptilnija varijanta.
Ma djabni- shrink... :-)
Fudo387

#798 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

dezurni_ucenik wrote:
black wrote:i ova tema je za nekoga hedonizam, koja nadoknadjuje nedostatak nocnog zivota (mozda i zivota uopsteno), preletih ovlas i ocekivani sablon kao i za sve, religije, doslje, fgr, liliputanci, svemirci itd. uvijek nekima tudje govno ljepse mirise, pojedini ne mogu izaci iz svoja cetiri zida u glavi bez obizira bili u sarajevu ili NY, i sve se svede na 'vid' mu glave Hamo', papnluka ima, bilo je i bice uvijek a mnogi kontra 'borci' ne kontaju da su haman pa isti samo se nalaze na drugom kraju stapa

:thumbup: papanluka vazda bilo i prije rata i poslije rata. Palili se interfoni, odvaljivali kosevi, odvaljivala ulazna vrata od zgrada, saralo po zgradama. Papak ovo papak ono, a sta fgr radi to. Zabili jedni drugima glave u guzice i glume nositelje morala i kulture, he man i gospodari svemira.
Sreca pa se izmislio mobitel, telefonska govornica bi trajala dva dana. Sam’ sto je postave neko je masakrira.
Ne znam koji je qrac raji bio, sve nesto ljuto i nadrkano, ceka mrak da napravi belaj. I boli ga kita, ode kuci isto da nista nije uradio.
medvjed23

#799 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by medvjed23 »

dezurni_ucenik wrote:

ja ba.. došlji se pripisuje kao mana to što je kulturno pito kako koristiti lift, a finoj gradskoj raji se prašta i ako se prikloni fašističkom režimu.. među ljudima sigurno ima mnogo govana, al prisutna je pogrešna predstava o rasporedu istih.. s tim u vezi, možemo nakratko zanemariti i bosnu i hrvatsku, pa primijetiti da ljudi koji na vrlom zapadu glasaju za desničarske gnjide sigurno nisu pali sa marsa..
JThomas

#800 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by JThomas »

ko nije skont'o u prva tri napisa neće ni skontati.
Locked