A dobro, nije im ni zamjerit.
I ja sam jednom baš nedavno se zadesila ispred lifta kad je žena pitala da li je lift SAMO za gore. Još kod ovog doduše u tom momentu bila uključena strelica da ide gore, pa valjda je zbog tog zaključila.
Nije poenta ni u liftovima (koje još uvijek tvrdim da ne znamo koristit u Sarajevu), a ovi koji prozivaju "došlje" mislim da griješe. Nisam upoznala kulturnije omladine od one koja je iz Tešnja, Travnika, Zenice, Goražda, Tuzle došla studirati u Sarajevo, ne znam je l' se samo ljudi iz određenih mjesta zovu došljama. Nije poenta ni u bacanju smeća iako kanta ima na svakom ćošku skoro, ni to što ne znamo koristit javni prevoz, što nema mjesta u tramvaju gdje se neko nije potpisao, što su nam oguljena sjedišta u sredstvima javnog prevoza, što ne znamo koristit ona rotirajuća vrata u centrima, pa upre u njih ko hajlovina iako na vratima stoji velika naljepnica NE DIRAJ, ni što gazimo preko zelenih površina da skratimo neki put jer nam mrsko ići na pješački prelaz, što izvodimo cuke u dječije parkove da vrše nuždu, što nam muzeji truhnu, itd.
Poenta je što nam je najmanja trenutno briga poređenje našeg noćnog života sa životom svjetskih metropola kad mi još uvijek nemamo osnovne kulture.