Ti nemas pojma o situaciji u Svedskoj. Nema jednostavno stanove&posla za ove izbjeglice sto danas dolaze. Svedska djeca zive s roditeljima dok ne napune 25 a to je kulturski sok, jer svedska djeca obicno kad pocinju studije u 19-20 godini sele se u svoj stan. To danas nije moguce. 400 000 ljudi je danas nezaposljeno u Svedskoj. 400 000!!!!!! To je blizu 9-10% od populacije. U Njemackoj je 4%, isto tako u Austriji. Prema prognozi, preko 100 000 ljudi ce doci u Svedskoj narednih 5 godina. Znas li ti koliko je to, za jednu Svedsku gdje zivi 9.4 miljona ljudi?Drvosjeca iz Dejcica wrote:To se druže zove generalizacija. I kakve veze ima Eritreja sa izbjeglicama iz Sirije i Iraka? Jebiga, ti treba da njima kažeš čekajte ljudi, nisu sve izbjeglice iste, evo ja sam najbolji primjer da je to nije tako. I kod njih ima budala, ubica, nije valjda da je sav kriminal porijeklom od izbjeglica, ja znam da nije. Drugo, ove primejre što si naveo to su tražioci azila a razlika je između azilanta i nekog ko ima status izbjegle osobe, bar je tako bilo tokom devedesetih.luxury1 wrote:Ja sam prije 23 godina otisao s familjom u Svedsku. Nas su svedjani jako fino primili. Dobili smo stan, malo pomoci od drzave i ja i moj brat smo odmah poceli skolu. Moji roditelji su poceli raditi tri godine nakon dolazka, morali smo cekati papire pa je to malo zajebano bilo u pocetku. Danas sam zaposljen, imam svoje auto i svoj stan. Dobro smo prosli.
Ali moram reci da se stanje u Svedskoj pogorsalo. Svedjani su popizdile od immigracije trenutne. Najveca partija je desnicarska Sverigedemokraterna, sto nece da prima migrante. Svake godine u Svedskoj dolazi preko 100 000 ljudi i to majoritet iz Sirije, Afghanistana, Eritrea etc. Na poslu vecina mojih kollega glasaju za Sverigedemokraterna. Svaki dan su diskusije oko danasjne situacije. Stvar je u tome da ove "izbjeglice" uopste nisu izbjeglice.
Kad sam otvorio novine jedan dan, sokirao sam se izjavama ove izbjeglice iz Sirije.
A ovo se desilo prije sedmicu dana.Forty asylum seekers refuse to get off the bus for 24 hours after arriving at picturesque Swedish village where they were being housed… because they wanted to live in a city
A group of asylum seekers in Sweden started a protest when the location of provided accommodation was not to their liking.
The 40 Syrian refugees had arrived in Grytan, some 330 miles north of Stockholm, on New Year's Eve, but some refused to get off the bus.
Instead, 34 refugees announced they would remain in their seats until they were taken elsewhere, and some started a hunger strike.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3jZRpDqPO
Ovi migrantni su toliko agresivni i samo stvaraju kriminal. Razumijem zasto niko od ovih evropskih zemalja ih nece.Two men have been arrested on suspicion of murder after the deadly knife attack at an IKEA warehouse in Sweden on Monday.
The victims, a mother, 55, and her 28-year-old son, died at the scene after being stabbed in the cutlery section of the store in Västerås, some 70 miles west of the Swedish capital Stockholm.
The suspects, aged 23 and 35, are both asylum seekers from Eritrea, staying in the same government-provided accommodation in the area, local media reports.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3jZS8kKWN
Molim vas, nemoj suplje price da vjerujete. Prave izbjeglice sto bjeze od rata imaju pravu da dobiju pomocu. Ali ovo ostalo je sljam obicni i treba biti vraceni u svojoj zemlji. Necu vise da nosim posljedice samo zato sto ovi ne znaju da se ponosaju kako treba, i ja to sve trebam da nosim jer sam ja jednom sam bio izbjeglica.
Stvara se nervoza i tenzije. Osjetio sam ovih narednih 4 godina kako se klima promjenila u Svedskoj. Kao stranac te gledaju kad udjes u radnju itd. Svedjani su sumnljivi kad vide da si stranac. Primjetio sam isto da je problem dobiti stan ako imas stranacko ime recimo. Te probleme JA nisam licno nosio prije 4-5 godina ali se to sve promjenilo za par godina. U alternativne medije gdje se skupljaju Sd'ovci i njihovi fanovi, mozes procitati kako su svedjani popizdili.
Ja nisam lud. Ja vidim sve sto se desava u ovoj zemlji. I nisam nikad rekao da su samo izbjeglice krivi ali mnogi od njih dolaze iz totalne drugacije kulture, pa druze ne moze to da se integrise u jednu sekularnoj modernoj Svedskoj. Ja zivim cijeli moj zivot u Svedskoj i pratim desavanje. Ova Svedska ima da propadne, a i narod da poludi.
Jednostavno necu da nosim posljedice ove ekstremisticne politike Svedske. Svaki dan moram da nosim tezinu zbog ovih migranata.