Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
luxury1

#776 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by luxury1 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
luxury1 wrote:Ja sam prije 23 godina otisao s familjom u Svedsku. Nas su svedjani jako fino primili. Dobili smo stan, malo pomoci od drzave i ja i moj brat smo odmah poceli skolu. Moji roditelji su poceli raditi tri godine nakon dolazka, morali smo cekati papire pa je to malo zajebano bilo u pocetku. Danas sam zaposljen, imam svoje auto i svoj stan. Dobro smo prosli.

Ali moram reci da se stanje u Svedskoj pogorsalo. Svedjani su popizdile od immigracije trenutne. Najveca partija je desnicarska Sverigedemokraterna, sto nece da prima migrante. Svake godine u Svedskoj dolazi preko 100 000 ljudi i to majoritet iz Sirije, Afghanistana, Eritrea etc. Na poslu vecina mojih kollega glasaju za Sverigedemokraterna. Svaki dan su diskusije oko danasjne situacije. Stvar je u tome da ove "izbjeglice" uopste nisu izbjeglice.

Kad sam otvorio novine jedan dan, sokirao sam se izjavama ove izbjeglice iz Sirije.
Forty asylum seekers refuse to get off the bus for 24 hours after arriving at picturesque Swedish village where they were being housed… because they wanted to live in a city

A group of asylum seekers in Sweden started a protest when the location of provided accommodation was not to their liking.
The 40 Syrian refugees had arrived in Grytan, some 330 miles north of Stockholm, on New Year's Eve, but some refused to get off the bus.
Instead, 34 refugees announced they would remain in their seats until they were taken elsewhere, and some started a hunger strike.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3jZRpDqPO
A ovo se desilo prije sedmicu dana.
Two men have been arrested on suspicion of murder after the deadly knife attack at an IKEA warehouse in Sweden on Monday.
The victims, a mother, 55, and her 28-year-old son, died at the scene after being stabbed in the cutlery section of the store in Västerås, some 70 miles west of the Swedish capital Stockholm.
The suspects, aged 23 and 35, are both asylum seekers from Eritrea, staying in the same government-provided accommodation in the area, local media reports.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3jZS8kKWN
Ovi migrantni su toliko agresivni i samo stvaraju kriminal. Razumijem zasto niko od ovih evropskih zemalja ih nece.

Molim vas, nemoj suplje price da vjerujete. Prave izbjeglice sto bjeze od rata imaju pravu da dobiju pomocu. Ali ovo ostalo je sljam obicni i treba biti vraceni u svojoj zemlji. Necu vise da nosim posljedice samo zato sto ovi ne znaju da se ponosaju kako treba, i ja to sve trebam da nosim jer sam ja jednom sam bio izbjeglica.
To se druže zove generalizacija. I kakve veze ima Eritreja sa izbjeglicama iz Sirije i Iraka? Jebiga, ti treba da njima kažeš čekajte ljudi, nisu sve izbjeglice iste, evo ja sam najbolji primjer da je to nije tako. I kod njih ima budala, ubica, nije valjda da je sav kriminal porijeklom od izbjeglica, ja znam da nije. Drugo, ove primejre što si naveo to su tražioci azila a razlika je između azilanta i nekog ko ima status izbjegle osobe, bar je tako bilo tokom devedesetih.
Ti nemas pojma o situaciji u Svedskoj. Nema jednostavno stanove&posla za ove izbjeglice sto danas dolaze. Svedska djeca zive s roditeljima dok ne napune 25 a to je kulturski sok, jer svedska djeca obicno kad pocinju studije u 19-20 godini sele se u svoj stan. To danas nije moguce. 400 000 ljudi je danas nezaposljeno u Svedskoj. 400 000!!!!!! To je blizu 9-10% od populacije. U Njemackoj je 4%, isto tako u Austriji. Prema prognozi, preko 100 000 ljudi ce doci u Svedskoj narednih 5 godina. Znas li ti koliko je to, za jednu Svedsku gdje zivi 9.4 miljona ljudi?

Stvara se nervoza i tenzije. Osjetio sam ovih narednih 4 godina kako se klima promjenila u Svedskoj. Kao stranac te gledaju kad udjes u radnju itd. Svedjani su sumnljivi kad vide da si stranac. Primjetio sam isto da je problem dobiti stan ako imas stranacko ime recimo. Te probleme JA nisam licno nosio prije 4-5 godina ali se to sve promjenilo za par godina. U alternativne medije gdje se skupljaju Sd'ovci i njihovi fanovi, mozes procitati kako su svedjani popizdili.

Ja nisam lud. Ja vidim sve sto se desava u ovoj zemlji. I nisam nikad rekao da su samo izbjeglice krivi ali mnogi od njih dolaze iz totalne drugacije kulture, pa druze ne moze to da se integrise u jednu sekularnoj modernoj Svedskoj. Ja zivim cijeli moj zivot u Svedskoj i pratim desavanje. Ova Svedska ima da propadne, a i narod da poludi.

Jednostavno necu da nosim posljedice ove ekstremisticne politike Svedske. Svaki dan moram da nosim tezinu zbog ovih migranata.
annoy

#777 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by annoy »

Ne znam, kad pokušam sagledati neku širu sliku i racionalizirati nekakve potencijalne opasnosti koje bi prihvaćanje velikog broja izbjeglica donijelo, ne mogu, jednostavno ne mogu razmišljati u tom smjeru, samo se sjetim nas kad smo bježali od rata iz Bosne i srce mi puca :( Mogao je netko za nas reći sve ovo što se ovdje govori... ne znam, svaka čast ako netko o tome može potpuno hladne glave razmišljati...
sinuhe

#778 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Dolaze u Svedsku jer ih tamo primaju. Ni priblizno ih nema toliko u okolnim zemljama. Svedska i Njemacka.
luxury1

#779 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by luxury1 »

volta dzontra wrote:Imam prijatelje Dance. Iznimno cijene bh imigraciju. Drze da su radisni, skloni stednji i obrazovanju djece, postovanju lokalne kulture, dobri susjedi. Cijene obiteljske odnose koje njeguju te obitelji. Malo su im cudni neki obicaji (valjda kad se skupe zarostilju i zapjevaju :-) )
Nikada od njih nisam cuo diskrimininacijski stav u smislu muslimani su i to...
S druge strane groze se azijsko-africke imigracije. Posebno im zamjeraju sto su im djeca u kasne sate po cesti i izbjegavaju obrazovanje i sklonost kriminalu i sisanju socijalnih beneficija.
Sad trebamo tim ljudima zamjerati sto u nekontroliranoj imigraciji vide prijetnju svom nacinu zivota.
Ja zivim u Svedskoj sto ima vise bh imigracije nego DK. Nisam ni ja nikad cuo da se neko buni ili neku mrznju protiv nasih ljudi. To sve stoji. Ipak smo mi evropljanini, postujemo kulturu zemlje u kojem smo dosli i brzo smo se integrisali.

Ove izbjeglice iz blistog istoka NE postuje nista. Svaki dan neke bombe u grad Malmö, od strane stranaca (arapa, kurda i sta ti ja znam). Ponekad ubistva, znaci ton kriminala u ovim urbanim prostorima gdje zive puno strance. Pomisli sada da u Svedskoj ovih naredni 5 godina 100 000 ljudi ce dolaziti iz blistog istoka. Nema stana, nema posla. Kako ce ovo proci samo Bog zna. Svedska propada.
tandmand

#780 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

sumirprimus wrote:Najaci su ovi tzv.nasi sto vicu izbjeglice raus...
Najžešći su oni iz starih norveških famElija. :D
pirmin

#781 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by pirmin »

sumirprimus wrote:Najaci su ovi tzv.nasi sto vicu izbjeglice raus...
https://www.facebook.com/martin.auer/vi ... nref=story
sumirprimus

#782 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sumirprimus »

Imam I ja druga bosanskog danca.kaje koji su to hladni supci.al dobra plata...a i zene nisu nesto al su olakotne valjda pjanska... :mrgreen:
luxury1

#783 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by luxury1 »

sinuhe wrote:Dolaze u Svedsku jer ih tamo primaju. Ni priblizno ih nema toliko u okolnim zemljama. Svedska i Njemacka.
Dolaze u Svedsku jer vlada absolutno NISTA ne radi. Pa zato je desnicarska partija Sverigedemokraterna najveca partija danas. Prije par dana najavili imaju preko 24%. Zamisli da je ta partija usla u parlament 2010 godine sa 4%, prosle godine dobili su 12.9% i danas imaju preko 20% i to sve zbog immigracije.

Ima haos u Svedskoj da bude.
sinuhe

#784 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Neko te ljude prima u Svedsku. Rekao bih -vlada. :D
sumirprimus

#785 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sumirprimus »

Nek odma predloz u sveckoj smanjenje poreza na alkohol.manje boli kad se popije
Drvosjeca iz Dejcica

#786 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

luxury1 wrote:
Ti nemas pojma o situaciji u Svedskoj. Nema jednostavno stanove&posla za ove izbjeglice sto danas dolaze. Svedska djeca zive s roditeljima dok ne napune 25 a to je kulturski sok, jer svedska djeca obicno kad pocinju studije u 19-20 godini sele se u svoj stan. To danas nije moguce. 400 000 ljudi je danas nezaposljeno u Svedskoj. 400 000!!!!!! To je blizu 9-10% od populacije. U Njemackoj je 4%, isto tako u Austriji. Prema prognozi, preko 100 000 ljudi ce doci u Svedskoj narednih 5 godina. Znas li ti koliko je to, za jednu Svedsku gdje zivi 9.4 miljona ljudi?

Stvara se nervoza i tenzije. Osjetio sam ovih narednih 4 godina kako se klima promjenila u Svedskoj. Kao stranac te gledaju kad udjes u radnju itd. Svedjani su sumnljivi kad vide da si stranac. Primjetio sam isto da je problem dobiti stan ako imas stranacko ime recimo. Te probleme JA nisam licno nosio prije 4-5 godina ali se to sve promjenilo za par godina. U alternativne medije gdje se skupljaju Sd'ovci i njihovi fanovi, mozes procitati kako su svedjani popizdili.

Ja nisam lud. Ja vidim sve sto se desava u ovoj zemlji. I nisam nikad rekao da su samo izbjeglice krivi ali mnogi od njih dolaze iz totalne drugacije kulture, pa druze ne moze to da se integrise u jednu sekularnoj modernoj Svedskoj. Ja zivim cijeli moj zivot u Svedskoj i pratim desavanje. Ova Svedska ima da propadne, a i narod da poludi.

Jednostavno necu da nosim posljedice ove ekstremisticne politike Svedske. Svaki dan moram da nosim tezinu zbog ovih migranata.
Priznajem ne poznajem stanje u Svedskoj ali ti moram nešto reći. Izbjeglice nisu krive za takvo stanje, da nije njih bilo bi nešto drugo. Jebiga takav ti grah pao, ako ne možeš izdurati vrati se, ili da se mijenjamo? Živiš u zemlji koja očito ima problem sama sa sobom, ima problem što ne toleriše druge i drugačije, to im je svima u tradiciji u Evropi. Pogledaj Jevreje u 15-16 vijeku, nisu se skrasili u Švedskoj već u kod nas u BiH. Imaju tradiciju netolerancije drugog i drugačijeg. Napravili su dva svjetska rata, ne baš Šveđani ali Evropljani. Izmislili su koncetracione logore, komore smrti, patentirali holokaust...jebiga znao si to sve pa ne zam čemu čuđenje. Izbjeglice su tu samo izgovor, zapamti šta sam ti rekao.
luxury1

#788 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by luxury1 »

Man of steel wrote:Arapi svojim mentalitetom, kulturom, tradicijom, običajima i mnogim drugim stvarima nemaju šta tražiti u Evropi.

Napradna sekularna zapadna civilizacija je svoju velikodušnost do sada pokazala mnogo puta kada su svoje granice otvarale i pod svoje okrilje primale ugrožene i unesrećene iz raznih dijelova svijeta pa i Bosne.

Tome bi se konačno trebalo stati u kraj odjebavajući lažnu političku korektnost i jasno reći da ovi nesretni ljudi nemaju šta raditi u Evropi.

Eno im bogatih arapskih država koje uživaju u blagodatima šerijata pa nek se one staraju o njima.

Djeci, ženama i onim najugroženijim treba pomoći svakako, ali dugoročno gledano je nikome od njih ne bi dozvolio ulazak u svoju zemlju.
Slazem se totalno.

Gdje je DUBAI, gdje je SAUDIJSKA ARABIJA, gdje je KUWAIT? Sto ne pomaze svom arapskom narodu?
5 0 5

#789 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by 5 0 5 »

luxury1 wrote: Slazem se totalno.

Gdje je DUBAI, gdje je SAUDIJSKA ARABIJA, gdje je KUWAIT? Sto ne pomaze svom arapskom narodu?
svom arapskom narodu. oni bi ih prvi istrijebili atomskim bombama da mogu. vidis sta rade u jemenu.
kamberovica polje

#790 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by kamberovica polje »

annoy wrote:Ne znam, kad pokušam sagledati neku širu sliku i racionalizirati nekakve potencijalne opasnosti koje bi prihvaćanje velikog broja izbjeglica donijelo, ne mogu, jednostavno ne mogu razmišljati u tom smjeru, samo se sjetim nas kad smo bježali od rata iz Bosne i srce mi puca :( Mogao je netko za nas reći sve ovo što se ovdje govori... ne znam, svaka čast ako netko o tome može potpuno hladne glave razmišljati...
Vjerujem da i većina ovako razmišlja ali moraju se stvari sagledati realno. Današnji svijet je daleko drugačiji nego što je bio 1992-1995. god. i ovi ljudi koji dolaze su drugačiji od nas. Koliko god smo danas tu gdje jesmo mi smo ipak bili kompatibilniji s tom Europom nego ove izbjeglice danas mada, to i nije najveći problem. Problem je broj terorista i ISILovaca koji će se gotovo sigurno infiltrirati među ove izbjeglice i pokušati ući u Europu. Mnogi od njih već godinama ratuju po BI, imaju i znanja i iskustva da naprave kvalitetno sranje u Europi. Pa vidjeli smo u Parizu nedavno šta tri čovjeka napraviše, blokirali su višemilionski grad dok kažeš keks. Šta misliš kako bi to izgledalo da ih imaš u svakom gradu po 100? Ovaj val imigracije je krenuo previše iznenadno i naglo se uvećao. Libija, Sirija, ostatak BI, afričke zemlje...sve je to previše za Europu da podnese, ovo je humanitarna katastrofa i na nazire joj se kraj. Mora se naći način da se pomogne ovim ljudima ali pri tom uvoditi rigorozne kontrole i provjere identiteta ako je to moguće i EU mora dohavizat jebenu Grčku i koliko god može pomoći Makedoncima i Srbima u logistici, parama...čime god da je potrebno da smire ovu situaciju jer već podobro izmiče kontroli. Velika je opasnost i od desnice u Europi koja nikada nije daleko od fašizma i nacizma i nastavi li se ovako nekontrolirana i neselektivna imigracija ekstremne će stranke lako isplivati na površinu a znamo šta je zadnji put bilo kad se to dogodilo. Kako god bilo EU poslije ovog neće biti ista i htjeli priznati ili ne ovo se nas dobro tiče i spadnemo li im s radara najebali smo.
Last edited by kamberovica polje on 22/08/2015 21:47, edited 2 times in total.
RNG_25

#791 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by RNG_25 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Priznajem ne poznajem stanje u Svedskoj ali ti moram nešto reći. Izbjeglice nisu krive za takvo stanje, da nije njih bilo bi nešto drugo. Jebiga takav ti grah pao, ako ne možeš izdurati vrati se, ili da se mijenjamo? Živiš u zemlji koja očito ima problem sama sa sobom, ima problem što ne toleriše druge i drugačije, to im je svima u tradiciji u Evropi. Pogledaj Jevreje u 15-16 vijeku, nisu se skrasili u Švedskoj već u kod nas u BiH. Imaju tradiciju netolerancije drugog i drugačijeg. [2] Napravili su dva svjetska rata, ne baš Šveđani ali Evropljani. Izmislili su koncetracione logore, komore smrti, patentirali holokaust...jebiga znao si to sve pa ne zam čemu čuđenje. Izbjeglice su tu samo izgovor, zapamti šta sam ti rekao.
I kakve sad ovo ima veze sa hiljadama imigranata i azilanata koji neće da se integrišu/asimiliraju? Po tebi su Šveđani krivi što su takvi kakvi su, oni se trebaju mijenjati da akomodiraju neke bjegunce iz neke bliskoistočne/afričke rupe. Da, Šveđanin je kriv što ne želi da mu neki neobrazovani i primitivni Sirijac protestvuje i - zamisli - *zahtijeva* nešto, iako je primljen isključivo iz čiste dobre volje zemlje domaćina, a ne zato jer mu je neko nešto obavezan obezbijediti (osim nešto hrane, odjeće i boravišta, čisto da preživi).

[2] lel. Sad ide argument "savjesti" i "samokrivnje" koji Evropljani navodno trebaju da imaju jer su, tobože, oni nešto napravili. Sve što si nabrojao su radili i drugi - a i danas rade. Ili bi radili da su imali prilike.

Umjesto krivljenja domicilnog stanovništva, hajmo ovako: svim azilantima i imigrantima koji ne žele da posve prihvate kulturu i tekovine zemlje domaćina poručiti da se vrate istim putem kojim su i došli. I kraj priče.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#792 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Matijevic_Vlado »

Svedjani cim pocnete propadati bujrum nama u Bosnu i Hercegovinu :mrgreen: . Mi od 92. propadamo i jos nismo uspjeli propasti. Imamo mi livada pravit cemo vam stanove, a i sume vala imamo mozemo novu IKEU izmisliti :mrgreen: .
Gdje li je Zviz da ga nisu na makedonsku granicu poslali? :mrgreen:
sinuhe

#793 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sinuhe »

Sa toliko ljudi mora biti i nekih problema. Mene zanima zasto Svedjani primaju toliko imigranata.
pirmin

#794 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by pirmin »

luxury1 wrote: Jednostavno necu da nosim posljedice ove ekstremisticne politike Svedske. Svaki dan moram da nosim tezinu zbog ovih migranata.
A ti onda fino napusti Svedsku i problem rijesen.
Drvosjeca iz Dejcica

#795 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

RNG_25 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Priznajem ne poznajem stanje u Svedskoj ali ti moram nešto reći. Izbjeglice nisu krive za takvo stanje, da nije njih bilo bi nešto drugo. Jebiga takav ti grah pao, ako ne možeš izdurati vrati se, ili da se mijenjamo? Živiš u zemlji koja očito ima problem sama sa sobom, ima problem što ne toleriše druge i drugačije, to im je svima u tradiciji u Evropi. Pogledaj Jevreje u 15-16 vijeku, nisu se skrasili u Švedskoj već u kod nas u BiH. Imaju tradiciju netolerancije drugog i drugačijeg. [2] Napravili su dva svjetska rata, ne baš Šveđani ali Evropljani. Izmislili su koncetracione logore, komore smrti, patentirali holokaust...jebiga znao si to sve pa ne zam čemu čuđenje. Izbjeglice su tu samo izgovor, zapamti šta sam ti rekao.
I kakve sad ovo ima veze sa hiljadama imigranata i azilanata koji neće da se integrišu/asimiliraju? Po tebi su Šveđani krivi što su takvi kakvi su, oni se trebaju mijenjati da akomodiraju neke bjegunce iz neke bliskoistočne/afričke rupe. Da, Šveđanin je kriv što ne želi da mu neki neobrazovani i primitivni Sirijac protestvuje i - zamisli - *zahtijeva* nešto, iako je primljen isključivo iz čiste dobre volje zemlje domaćina, a ne zato jer mu je neko nešto obavezan obezbijediti (osim nešto hrane, odjeće i boravišta, čisto da preživi).

[2] lel. Sad ide argument "savjesti" i "samokrivnje" koji Evropljani navodno trebaju da imaju jer su, tobože, oni nešto napravili. Sve što si nabrojao su radili i drugi - a i danas rade. Ili bi radili da su imali prilike.

Umjesto krivljenja domicilnog stanovništva, hajmo ovako: svim azilantima i imigrantima koji ne žele da posve prihvate kulturu i tekovine zemlje domaćina poručiti da se vrate istim putem kojim su i došli. I kraj priče.
Ko to želi da se dobrovoljno asimilira, halo čovječe, je li znaš šta znači to? Naravno da neće, ja prvi koji govorim dva strana jezika nikada sebi ne bi dozvolio da se asimiliram sa recimo Nijemcima ili bilo kojim drugim narodom. Naravno da bi se uklopio u to društvo bez problema, poštovao zakone ali asimilacija je drugi par cipela.

Drugo, naravno da problem nisu izbjeglice već problem leži u tradiciji netolerancije na Evropskom kontigentu, vijekovi i vijekovi mržnje jednih prema drugima, istrebljenja i ratova zato Šveđani i Evropa nemaju moralno pravo držati pridiku ikome, pogotovo ne Arapima. Mi Balkanci pogotovo nemamo pravo Arapima prigovarati apsolutni ni za koji kurac. Nismo u stanju države na Balkanu kako treba organizovati ali smo prvi nadobudni da kažemo kako su oni eto prljavi, neobrazovani, vaki, naki. Počistimo prvo u svom dvorišti pa onda sudimo Arapima.
Bosanac sa dna kace

#796 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Bosanac sa dna kace »

ovo mi sve nekako izgleda organizovano, mislim ipak da Evropa zeli staru slavu, a treba joj mlado i radno sposobno stanovnistvo.
dovodjenje radnika sa Filipina ili iz Indonezije avionima je i previse skup poduhvat, primanjem ovakvih izbjeglica je puni pogodak, mislim da ce u Evropi cijene monogo cega drasticno pojeftiniti, mnoge firme bice vracene iz Kine i Juzne Azije....dodamo li tome da je Katolicka crkva ulozila maksimalne napore da pokrsti Afriku, kad se sve kockice posloze, sve je jasno.
luxury1

#797 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by luxury1 »

pirmin wrote:
luxury1 wrote: Jednostavno necu da nosim posljedice ove ekstremisticne politike Svedske. Svaki dan moram da nosim tezinu zbog ovih migranata.
A ti onda fino napusti Svedsku i problem rijesen.
A zasto bi ja napustio Svedsku? Rodjen sam ovdje, radim, zivim, nikad nisam sranje ili probleme pravio. Postovani ljudi moraju ovo sranje da nose, dok ovi kriminalci sve hodaju po svedskim ulicama i prave ne red i sranje, i to sve nose stranci postovani sto nece nista drugo od boljeg zivota. Logika ti fali druze moj.
RNG_25

#798 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by RNG_25 »

pirmin wrote:A ti onda fino napusti Svedsku i problem rijesen.
Da, Šveđani. Ako vam ne odgovaraju necivilizovani imigranti, onda jednostavno emigrirajte iz Švedske, a svoju državu ostavite imigrantima.
luxury1

#799 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by luxury1 »

RNG_25 wrote:

Super si napisao i slazem se. :thumbup:
sumirprimus

#800 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by sumirprimus »

Lixury pogledaj pod jevreji u europi..kad se zlo nadigne djaba daj i pradedo rodjen....
Locked