Svjetski bošnjački kongres

Locked
fatamorgana

#776 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

udrch wrote:što se uglješa upalio..kao njemu sad krivo što su Bošnjaci privatizovali zastavu..a tek talibanu fatamorgani i sličnim..
Ču sad talibanu, e sad tebi vokri što sam ja bio na kongresu a ti nisi, :D
Ugljesa_

#777 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ugljesa_ »

udrch wrote:što se uglješa upalio..kao njemu sad krivo što su Bošnjaci privatizovali zastavu..a tek talibanu fatamorgani i sličnim..

nije njima krivo što su Bošnjaci tu zastavu privatizovali, već što je ponovo vraćaju na scenu..smeta ona njjima, e to je problem..veze oni nemaju ni šta ta zastava predstavlja..samo znaju da ju je nosila ARBiH, pa je ne vole vidjeti ni na mapi..
Nije tacno. Sad da se ja tebi pravdam gdje sam bio u ratu i ko mi je sve bio u ArmijiBIH necu, ti ocito drugog argumenta nemas osim da se svezes onog koji prica a ne onog sta govori. Taj nivo necu, pa si onda slobodan sti se mene tice.

Sto se tice pitanja, sasvim je legitimno, to sto niko nema predstave o tom sta hoce od ove drzave je drugo.
Samir_01

#778 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

Ugljesa_ wrote:
Samir_01 wrote:
Ugljesa_ wrote:Il jednostavno zamolite medjunarodnu zajednicu da se ne mjesa, pobijte se fino, s cim god imate, pa ko prezivi nek njemu ostane BiH i eto, cak je i to bolje rjesenje.
A to ne bi bio tvoj rat? Ti ne bi ratovao na strani Bosnjaka?
:lol: :lol:

Ja ratovo? Ne pada mi na pamet. Docepo bi se svecke dok bi reko keks. Naravno podrzavao bih sve odozgo.
Pa u tome je i poenta... vecina vas koji pljujete po Bosnjacima na ovom forumu i smatrate se nekim pravim "Bosancima i Hercegovcima" sutra bi zapalili preko granice da se zarati i ne bi branili ovu zemlju rame uz rame sa Bosnjacima... bilo bi "to nije nas rat"... :roll:
Ugljesa_

#779 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ugljesa_ »

Naravno. Dosta mi je jednog rata zbog budala, tad sam naivan bio sad vise nisam, taman mi treba jos jedan.
Samir_01

#780 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Samir_01 »

Ugljesa_ wrote:Naravno. Dosta mi je jednog rata zbog budala, tad sam naivan bio sad vise nisam, taman mi treba jos jedan.
Pa sta galamite o ljiljanima kad niste spremni da ginete za njih?
Halcyon

#781 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Halcyon »

Samir_01 wrote:
Ugljesa_ wrote:Naravno. Dosta mi je jednog rata zbog budala, tad sam naivan bio sad vise nisam, taman mi treba jos jedan.
Jesu. Deklarativno. :lol: Veliki Bosanci, ex-Jugosloveni/Srbosloveni. :D
fatamorgana

#782 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by fatamorgana »

Samir_01 wrote:
Još jedan forumski gazija? :wink:
MOSALJOZE

#783 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by MOSALJOZE »

Nemojte bezveze presipat iz šupljeg u prazno vidite da su bili zaključali temu birajte riječi
kox

#784 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by kox »

Samir_01 wrote: Pa u tome je i poenta... vecina vas koji pljujete po Bosnjacima na ovom forumu i smatrate se nekim pravim "Bosancima i Hercegovcima" sutra bi zapalili preko granice da se zarati i ne bi branili ovu zemlju rame uz rame sa Bosnjacima... bilo bi "to nije nas rat"... :roll:
Misliš sa onih milion Bosnjaka koji su čvrsto držali linije od Minhena do Malmea a držali bi ih i danas da ih domaćini nisu natjerali da se vrate, ili one koji su sa mnom krepavali po Sarajevu ?
Last edited by kox on 30/12/2012 19:16, edited 1 time in total.
thea

#785 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by thea »

moja jedna jedina zastava sa ljiljanima :thumbup:

Bosna prkosi...
Ugljesa_

#786 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ugljesa_ »

Halcyon wrote:
Samir_01 wrote:
Jesu. Deklarativno. :lol: Veliki Bosanci, ex-Jugosloveni/Srbosloveni. :D
Pa ne kontas, vidis ginuli smo za bosnu i ljiljanje a onda su ih ovi ukrali i prisvojili isto sto su u ratu ukrali rat za nezavisnost i odbranu od agresije i napravili stranacki rat cisteci ARBIH od nemuslimana, koliko vas zna da je na pocetku ARBIH cinilo 33% nemuslimana il nebosnjaka, kako se ko vec zove a na kraju rata tek 1% i sad da ja opet nasjednem, borim se, i da sutra cekam da mi se neko smiluje jer nisam stranacki/nacionalno podoban.
zemljoOtres

#787 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by zemljoOtres »

za ljiljane do smrti
cindrlimindrli

#788 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cindrlimindrli »

Ugljesa_ wrote:napravili stranacki rat cisteci ARBIH od nemuslimana
Kao npr. koga? Ime i prezime covjeka kojem je receno da napusti ARBiH zato sto nije musliman?
Ugljesa_ wrote:koliko vas zna da je na pocetku ARBIH cinilo 33% nemuslimana il nebosnjaka
Vidi, ja ne bih imao nista protiv toga da ih je bilo i vise o 33%, al` ovo jednostavno nije tacno.
racionalista

#789 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by racionalista »

pa et napravite svjetski kongres bosanaca pa parirajte ovom drugom kongresu :D
Sezam

#790 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Sezam »

fatamorgana wrote:
Ugljesa_ wrote:Kako jedan bosnjak koji podrzava kongres i cerica zamislja tacno bosnu i hercegovinu?
Image
Nisam znao da je Dodik Bosnjak.
nemoguce vruce

#791 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by nemoguce vruce »

racionalista wrote:pa et napravite svjetski kongres bosanaca pa parirajte ovom drugom kongresu :D
Napravili bi oni al cekaju ferman iz Begesa kako, kada, gdje i ko da im bude poglavica... :bih:
Ugljesa_

#792 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ugljesa_ »

cindrlimindrli wrote:
Kao npr. koga? Ime i prezime covjeka kojem je receno da napusti ARBiH zato sto nije musliman?
Ugljesa_ wrote:koliko vas zna da je na pocetku ARBIH cinilo 33% nemuslimana il nebosnjaka
Vidi, ja ne bih imao nista protiv toga da ih je bilo i vise o 33%, al` ovo jednostavno nije tacno.

Je li se salis ti zivota ti? Znas li da je alija imo obicaj kad pozove generale da svi mu udju u kancelariju a da Jovana Divjaka ostavi na hodniku, sta mislis sta se desilo kad se poceo forsirati selam alejk i tekbiranje u armiji, znas li koliko ja ljudi poznajem koji su promjenili stranu jer su jednostavno morali, ne mora ti neko doci i direktno ti reci haj razguli, to se radilo indirektno.
Je li mi zivimo u istoj zemlji? Prodani smo ba.
nemoguce vruce

#793 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by nemoguce vruce »

Ugljesa_ wrote:
cindrlimindrli wrote:

Je li se salis ti zivota ti? Znas li da je alija imo obicaj kad pozove generale da svi mu udju u kancelariju a da Jovana Divjaka ostavi na hodniku, sta mislis sta se desilo kad se poceo forsirati selam alejk i tekbiranje u armiji, znas li koliko ja ljudi poznajem koji su promjenili stranu jer su jednostavno morali, ne mora ti neko doci i direktno ti reci haj razguli, to se radilo indirektno.
To ti Ugljesa bio sef kabineta rahmetli Alije pa to znas iz prve ruke... :run:
cindrlimindrli

#794 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cindrlimindrli »

Ugljesa_ wrote:Je li se salis ti zivota ti? Znas li da je alija imo obicaj kad pozove generale da svi mu udju u kancelariju a da Jovana Divjaka ostavi na hodniku, sta mislis sta se desilo kad se poceo forsirati selam alejk i tekbiranje u armiji, znas li koliko ja ljudi poznajem koji su promjenili stranu jer su jednostavno morali, ne mora ti neko doci i direktno ti reci haj razguli, to se radilo indirektno.
Ne salim, daj mi dokaz da je neko otpustio oficira ili vojnika ARBiH zato sto nije musliman. Naredba, depesa,
moze i video snimak. :D Te price kao odjednom im zasmetao selam, tekbir i sl. ne vaze, i meni je islo na zivce
pa niti sam je napustio niti sam prebjegao na kontra stranu.
Ako nije problem, volio bih pogledati dokument koji pokazuje kako je u ARBiH na pocetku rata bilo 33% nebosnjaka.
Hvala.
awaken

#795 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by awaken »

cindrlimindrli wrote:Meni uopste nije jasno zasto ovolika dreka. Sutra da Kacavenda okupi pastvu na najvecem srpskom kongresu
svih Srba svEta i vasione, od Tokija do Jupitera, i objasni kako je zastava sa ljiljanima njihova svetinja koja
dokazuje hiljadugodisnju pripadnost njihovoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, ja bih to samo pozdravio.
Isto ovo vazi i za Puljica, a da ne spominjem Perica...ih, vola bi im okren`o. :D
Imaju vola i od mene :D
Samo što se to nikad neće desiti, isto kao što ni Partijaši neće dočekati totalno obespravljene Bošnjake muslimanske vjeroispovjesti....njima je to sve isto, a ja napominjem "muslimanske vjeroispovjesti" jer Bošnjaci smo svi, samo oni to ne mogu prihvatiti.

E kakve je Pešta nekad kupleraje imala...
E kakve je stanove Partija nekad dijelila....jazuk za Partiju :(
Halcyon

#796 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Halcyon »

Ugljesa_ wrote:znas li koliko ja ljudi poznajem koji su promjenili stranu jer su jednostavno morali
Ma kako da ne. Moralo se etnički očistit i pola Bosne, da se u korijenu sasiječe nepostojeća prijetnja od podivljalih muslimana. :roll:
esad_plavi

#797 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by esad_plavi »

cindrlimindrli wrote:Kao npr. koga? Ime i prezime covjeka kojem je receno da napusti ARBiH zato sto nije musliman?
Moj stari npr. koji je povrh svega Bosnjak sa nesumnjivo bosnjackim imenom?

A za ovog sto ljiljane do smrti brani itd. Nema, bajnog ste vodju izabrali u tom cilju, reis Ceric - komandant Slavne 101. Cikaske Brigade :roll:
Last edited by esad_plavi on 30/12/2012 19:34, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#798 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by MOSALJOZE »

[/quote]Je li se salis ti zivota ti? Znas li da je alija imo obicaj kad pozove generale da svi mu udju u kancelariju a da Jovana Divjaka ostavi na hodniku, sta mislis sta se desilo kad se poceo forsirati selam alejk i tekbiranje u armiji, znas li koliko ja ljudi poznajem koji su promjenili stranu jer su jednostavno morali, ne mora ti neko doci i direktno ti reci haj razguli, to se radilo indirektno.
Je li mi zivimo u istoj zemlji? Prodani smo ba.[/quote]
Prvo mnogo si laži iznio za prvog predsjednika.Dakle čovjek lično ga znam moj dobar prijatelj je bio sa alijom 24 sata.Taj čovjek je tolerisao znači(mislim na Aliju)sve vjere i sve nacije.Čovjek je bio musliman sa ponosom je to isticao,ali je poštovao druge.Upitao bih te jesi li ikada pročitao njegove knjige i vidi (ako si malo zreliji) ideje koje su u tim knjigama.Sad da osporim to tvoje:
"Ako hoćemo Bosnu i Hercegovinu onda ne smijemo previše podcrtavati nacionalno pitanje u Bosni i Hercegovini. Trebamo pokušati da budemo ako je moguće Bosanci ubuduće što više, ne zaboravljajući naravno nikada ono šta smo, ne zaboravljajuci svoje tradicije. Niko ne treba da zaboravlja svoje tradicije i nigdje nije uvijet da budete dobar Bosanac, da zaboravite svoje tradicije. Upravo obrnuto stoji stvar. Svako treba da njeguje svoje tradicije ali i da njeguje jedan ideal bosanske države".Ovo je rekao čini mi se 1996 nisam siguran.Tako ako nemaš argumenata nemoj pisati bez razloga
Ugljesa_

#799 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ugljesa_ »

cindrlimindrli wrote:
Ugljesa_ wrote:Je li se salis ti zivota ti? Znas li da je alija imo obicaj kad pozove generale da svi mu udju u kancelariju a da Jovana Divjaka ostavi na hodniku, sta mislis sta se desilo kad se poceo forsirati selam alejk i tekbiranje u armiji, znas li koliko ja ljudi poznajem koji su promjenili stranu jer su jednostavno morali, ne mora ti neko doci i direktno ti reci haj razguli, to se radilo indirektno.
Ne salim, daj mi dokaz da je neko otpustio oficira ili vojnika ARBiH zato sto nije musliman. Naredba, depesa,
moze i video snimak. :D Te price kao odjednom im zasmetao selam, tekbir i sl. ne vaze, i meni je islo na zivce
pa niti sam je napustio niti sam prebjegao na kontra stranu.
Ako nije problem, volio bih pogledati dokument koji pokazuje kako je u ARBiH na pocetku rata bilo 33% nebosnjaka.
Hvala.
haha da dokumentuju da su to radili pa da sebi nogu u guzicu nabiju, salis se, il si naivan ili se pravis. Licno znam za nekoliko slucajeva. To sto je tebi islo na zivce a nisi presao apsolutno nista ne znaci jel tako.
Ne mogu da dodjem do tog podatka al mislim da se to dovoljno spominjalo da se zna kakvo je stanje bilo u ratu a kakvo poslije sto se tice sastava.

pa na kraju krajeva ko je glasao na referendumu? Samo bosnjaci?

Pa 2 covjeka u bosni se ne mogu dogovoriti oko svoje historije a kamoli narodi
cindrlimindrli

#800 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by cindrlimindrli »

esad_plavi wrote:Moj stari npr. koji je povrh svega Bosnjak sa nesumnjivo bosnjackim imenom?
Dobro, recimo da ti vjerujem, a o cemu se konkretno radi? Tvog starog otpustili iz Armije zato sto je povrh
svega Bosnjak sa nesumnjivo bosnjackim imenom zbog toga sto su cistili vojsku od nebosnjaka? Mislim, wtf? :lol:
Jedini slucajevi napustanja Armije, meni poznati, bili su dezerterstvo, ratno profitirstvo, ili da te, gluho bilo,
tromblon zvekne u prsa, tako da mi je tvoj stari skroz sumnjiv.
Locked