ne materiju, nego tajnu postojanja, opet si promašio, mijenjaj dileradr_Evil wrote: ↑29/09/2020 09:24Ha, e bas ti hvala sto si me ispravio, zaboravio si da napises "vidi ti friza, ko da si se petardom sisao". Nek si ti nasao glavni uzrok problema, ko onaj sta je otvorio temu pa pronasao tajnu materiju
otkrio-sam-tajnu-postojanja-materije-zi ... 57977.html
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- He1972
#7701 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
- dr_Evil
-
baglama
- dr_Evil
-
Novak20
#7706 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Kada se oglase neakda Slobodna Bosna i Joe Black sa tvrdnjama da od kriminala nema ništa, obično slijedi ovako nešto.
https://inforadar.ba/ekskluzivno-napisa ... c-i-zolak/

https://inforadar.ba/ekskluzivno-napisa ... c-i-zolak/

Troje tužilaca Tužilaštva BiH: Merisa Nurkić, Mirza Hukeljić i Džermin Pašić, krajem prošle sedmice, nakon višemjesečne istrage, napisali su i zapečatili optužnicu protiv četiri osobe u predmetu respiratori koja bi Sudu BiH trebalo da bude podnesena najkasnije do polovine oktobra!
Inforadar saznaje da optužnica tereti premijera Federacije BiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, vlasnika firme Srebrena malina Fikreta Hodžića, te direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka u aferi u vezi sa kupovinom neupotrebljivih kineskih respiratora vrijednih oko 10,5 miliona KM.
UDRUŽIVANJE U KRIMINALNU GRUPU
Prema kvalifikacijama djela, takozvana trojka „3F“ optužena je za udruživanje u kriminalnu grupu, odnosno pranje novca radi sticanja koristi, falsificiranje dokumenata i knjiga te zloupotrebu položaja ili ovlasti, dok Zolak, prema optužnici, ne pripada organizovanoj grupi već se tereti „po komandnoj odgovornosti“ samo za zloupotrebu položaja i ovlasti.
Naš portal proteklih sedmica došao je do pouzdanih saznanja iz više nezavisnih izvora koje otvaraju prostor za nove osumnjičene u aferi respiratori, odnosno rasvjetljavaju ulogu samog Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA. Najvažniji detalji proizilaze iz poruka u viber grupi predočenih prilikom majskog ročišta..........................................
-
DonieBrasco
#7707 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da ovo nije malo preoptimisticno ?Saznajemo i to da bi se zbog pokušaja mita od dva miliona KM prema tužiocu Mirzi Hukeljiću da iz optužnioce izostavi premijera Novalića, o čemu je „Inforadar“ ranije pisao, nakon čega je Hukeljić izvijestio Američku ambasadu u Sarajevu te je napravljena i službena zabilješka, Novalić mogao naći na američkoj crnoj listi i prije okončanja procesa
Inace nevezano za pisanja ovog portaka "InfoRadar" i koliko su im pisanja relevananta, obzirom na ranija iskustva kada su mnogobrojn predmeti u pitanju, od ovoga ne da nema nista, ovo fakticki ne postoji, nije se ni desilo - kompletan ovaj predmet.
Ispast ce da je ovo sve bila halucinacija i san u vrijeme Covida.
- dr_Evil
#7708 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ako se to desi, bit ce daj meni i daj kafani!
Onda cemo vidit kako pada NI od novalica i onog advokata vec sam mu i ime zaboravio. Valjda ga pametno savjetovali da se vise ne pojavljuje u javnosti
Onda cemo vidit kako pada NI od novalica i onog advokata vec sam mu i ime zaboravio. Valjda ga pametno savjetovali da se vise ne pojavljuje u javnosti
- dr_Evil
#7709 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Asim Sarajlić je, dakle, 23. rujna 2020. godine u prostorijama Tužiteljstva BiH priznao da je Izetbegović „želio da pripremi“ Hodžića za TV gostovanje, a sve kako bi preduprijedio mogućnost da istraga dođe do NN osobe.
Tko je NN osoba, zbog čega je Izetbegoviću toliko bitna i zašto lider SDA toliko riskira – nije teško pogoditi.
Koliko je cijeli ovaj slučaj kompleksan i zbog činjenice što je u aferu umiješan i sami politički vrh, potvrđuju i saznanja Inforadara kako nije izvjesno da će optužnica biti podigunura do 10. odnosno 15. listopada i podnesena Sudu BiH, a što će zavisi od tužiteljske procjene.
Naime, tužiteljska trojka nije uvjerena, usprkos neoborivim dokazima, da bi optužnica kao takva bila i povrđena zbog uloge samog predsjednika suda BiH Ranka Debeveca za kojeg vjeruju da je pod političkim uticajem strane koja od početka nastoji obesmesliti istragu i kompromitirati tužitelje, pa i same novinare koji su o ovoj aferi pisali. No, jednako bitno je i naglasiti da Američko veleposlanstvo i administracija s iznimnom pažnjom prate cijeli slučaj te su ranije u više navrata, a pogotovo u ovom slučaju, isticali koliko je važno da pravosuđe radi u interesu javnosti.
- dr_Evil
#7710 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
NN: Morate brzo reagirati na 150.000 testova, jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam rekla da ih se rezervira za nas i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje.
Novalić: Solak će morati preuzeti vlast. Respiratori i testovi moraju umiriti stanovništvo. Ovo se zamahuje. NN: Da, ujutro u 9 zovite Pehara, Čerkeza, Solaka i Jelku… Moramo hitno reagirati. Moramo mi preuzeti. Dati Solaku krila i izmijeniti Štab CZ.
Novalić: Ma dat ćemo mu, ali otkud toliko mekušaca oko nas. Svi u nekim akcijskim filmovima, a Jelka mu zgrabila vlast, a zakon ovlastio njega. Da ja sad imam 20 milijuna na Razvojnoj ja bi to frontalno podijelio po Federaciji i umirio sve. Ovo su beskičmenjaci… -
-
Novak20
#7711 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mene samo čudi da SDA nije u stanju žrtvovati nikoga zbog povlačenja po medijima i negativnog publiciteta.
Ostavka Solaka na funkciju direktora FU CZ zbog nestručno sprovedene "hitne" nabavke respiratora u vrijednosti 10, 5 milijuna KM bi bila nekakva satisfakcija javnom mišljenju.
Ako takvo uopće postoji ?
Ostavka Solaka na funkciju direktora FU CZ zbog nestručno sprovedene "hitne" nabavke respiratora u vrijednosti 10, 5 milijuna KM bi bila nekakva satisfakcija javnom mišljenju.
Ako takvo uopće postoji ?
- dr_Evil
#7712 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
valjda bi tada priznali da je neko od njih uradio nesto nemoralno, a ispred njih reis stoji, evo kako
- klixoris
#7713 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I ta ženetina navrati Bakira da trga respiratore. Tužilaštvo to vidjelo, đe neće, jel, naljuti se i - kapaaaak. Nesta rahatluka, nesta svega...dr_Evil wrote: ↑30/09/2020 12:38Asim Sarajlić je, dakle, 23. rujna 2020. godine u prostorijama Tužiteljstva BiH priznao da je Izetbegović „želio da pripremi“ Hodžića za TV gostovanje, a sve kako bi preduprijedio mogućnost da istraga dođe do NN osobe.
Tko je NN osoba, zbog čega je Izetbegoviću toliko bitna i zašto lider SDA toliko riskira – nije teško pogoditi.
Koliko je cijeli ovaj slučaj kompleksan i zbog činjenice što je u aferu umiješan i sami politički vrh, potvrđuju i saznanja Inforadara kako nije izvjesno da će optužnica biti podigunura do 10. odnosno 15. listopada i podnesena Sudu BiH, a što će zavisi od tužiteljske procjene.
Naime, tužiteljska trojka nije uvjerena, usprkos neoborivim dokazima, da bi optužnica kao takva bila i povrđena zbog uloge samog predsjednika suda BiH Ranka Debeveca za kojeg vjeruju da je pod političkim uticajem strane koja od početka nastoji obesmesliti istragu i kompromitirati tužitelje, pa i same novinare koji su o ovoj aferi pisali. No, jednako bitno je i naglasiti da Američko veleposlanstvo i administracija s iznimnom pažnjom prate cijeli slučaj te su ranije u više navrata, a pogotovo u ovom slučaju, isticali koliko je važno da pravosuđe radi u interesu javnosti.
I o'tada se Bake pati, živi i 'mre k'o i svako drugo hajvanče. Sve zbog ote žene...
Valjda ćemo nekada doživiti i ovaj scenario...
-
DonieBrasco
#7714 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Sve mogu da kupe i na svim mjestima imaju svoje ljude, desetinama milijardi se gubi trag sto ne bi i ovim 10.5 miliona.
Jedina nada je sto pojeidni mediji pisu da ovo kao "amerikanci prate" u suprotnome gotova je stvar.
Jedina nada je sto pojeidni mediji pisu da ovo kao "amerikanci prate" u suprotnome gotova je stvar.
- JThomas
#7715 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
lično mislim da je nakon svega iznimno teško spriječiti da optužnica ide - odnosno učiniti da se tužilaštvo do te mjere popiša i po samom sebi, i po činjenicama. isto tako, mislim da je teško učiniti da se optužnica ne potvrdi, debevec ili ne, jer je to i teoretski i praktično formalna, a ne suštinska radnja. traži se formalna ispravnost, da nije proturječna sama sebi i dokazima, i da se vidi osnovana sumnja. nije nemoguće, ali jako se rijetko dešava i posljedično bi bilo jako ofirno i za njihove standarde. i najvjerovatnije, valjaće njima na glavni pretres, na jedno 89 utoraka ili četvrtaka na aneks. dosad su tu fazu istaknuti političari uvijek uspijevali "završiti". ali neko će nekad morati biti prvi.
- BrziGonzales
#7716 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Led se probija, npr uvaženi bivši ministarJThomas wrote: ↑30/09/2020 13:37 lično mislim da je nakon svega iznimno teško spriječiti da optužnica ide - odnosno učiniti da se tužilaštvo do te mjere popiša i po samom sebi, i po činjenicama. isto tako, mislim da je teško učiniti da se optužnica ne potvrdi, debevec ili ne, jer je to i teoretski i praktično formalna, a ne suštinska radnja. traži se formalna ispravnost, da nije proturječna sama sebi i dokazima, i da se vidi osnovana sumnja. nije nemoguće, ali jako se rijetko dešava i posljedično bi bilo jako ofirno i za njihove standarde. i najvjerovatnije, valjaće njima na glavni pretres, na jedno 89 utoraka ili četvrtaka na aneks. dosad su tu fazu istaknuti političari uvijek uspijevali "završiti". ali neko će nekad morati biti prvi.
https://faktor.ba/vijest/jerko-ivankovi ... nici/99082
- JThomas
#7717 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
politički je sitan, nije "temeljni" i umiješao se "temeljnima" u "posao" krađe. precijenio se. a ovi su sad zasad najtemeljniji što mogu biti u jednom faktoru. ne bi bili tako bitni oni kao oni, da ovaj konkretni poslić nije sebijin. nije ni fadil tako lično bitan da nije ona pravi šef operacije, a kamoli ostali.
-
Novak20
#7718 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
dr_Evil wrote: ↑30/09/2020 12:39NN: Morate brzo reagirati na 150.000 testova, jer će ih neko drugi kupiti. Ja sam rekla da ih se rezervira za nas i sa Solakom. Nemamo vremena za gubljenje.
Novalić: Solak će morati preuzeti vlast. Respiratori i testovi moraju umiriti stanovništvo. Ovo se zamahuje. NN: Da, ujutro u 9 zovite Pehara, Čerkeza, Solaka i Jelku… Moramo hitno reagirati. Moramo mi preuzeti. Dati Solaku krila i izmijeniti Štab CZ.
Novalić: Ma dat ćemo mu, ali otkud toliko mekušaca oko nas. Svi u nekim akcijskim filmovima, a Jelka mu zgrabila vlast, a zakon ovlastio njega. Da ja sad imam 20 milijuna na Razvojnoj ja bi to frontalno podijelio po Federaciji i umirio sve. Ovo su beskičmenjaci… -
Bolje da su Solaku dali Red Bull, a ne vlast da dobije krila.
-
RtrnOfSalisbury
#7719 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
helem, ako ovo neko prati, amerika, kina, japan, zanzibar, bilo ko ... nece se valjda desit nekad u buducnosti kad bidne stani-pani .... eeeeej stani
malo, sjecas se kad si mutio sa transpiratori .... bolje ti je glasaj posteno kako smo ti rekli i suti
malo, sjecas se kad si mutio sa transpiratori .... bolje ti je glasaj posteno kako smo ti rekli i suti
- dr_Evil
#7720 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
I tako NN nije bio Novalic nego Bakir, Sarajlicu izletilo. Sta mislite jel mu izletilo, ili vuce tuzioce u pogresnom pravcu da se prospu na sudu
- Better Man
#7721 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ako Sarajlić svjesno to radi i ako se to ustanovi, onda on može odmah pakovati stvari za dugogodišnju robiju, jer to bi bilo klasično davanje lažnog iskaza i dovođenja u zabludu tužioca.
- dr_Evil
#7722 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Debevec sudija, oslobit ce ih sve, ponistiti tuzbu, i baciti tuzioce na robijuBetter Man wrote: ↑01/10/2020 08:53Ako Sarajlić svjesno to radi i ako se to ustanovi, onda on može odmah pakovati stvari za dugogodišnju robiju, jer to bi bilo klasično davanje lažnog iskaza i dovođenja u zabludu tužioca.
-
saabsa
#7723 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pored najkorumpiranijeg sudstva i tužilaštva u Europi očekivati da neko završi na robiji zbog ove pljačke je krajnje neozbiljno...
- JThomas
#7724 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
ne može novalić ni u kojem slučaju biti NN za ovaj predmet kad je osumnjičen u njemu, i kad ta identifikacija polazi na početku od njegovih poruka na njegovom telefonu. oni su puštali i da je edita kalajdžić, ali prije ipak da su bakir i/ili seka.
-
DonieBrasco
#7725 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Treba i ona lujka Ana da odogovara ako cemo realno.