Idemedosumom wrote:Ah što vas S4mpion s nekoliko kratkih rečenica isfrustrira.
I na kraju ništa, hajmo ga ignorisati, troll.
Nek se niko ne ljuti, al argumenti su vam tanki k'o bašlija. Meni bar.
Vidim da si postao s4mpionov istomišljenik. Istog onog s4mpiona koji meni nije smio odgovoriti 8 puta na prosto pitanje.
@irac300 ga je baš dobro opisao, tako je bio pobjegao i od mene, pa se vrati nakon par dana i piskara, piskara, piskara, sve dok se ja ne javim i ne pitam ga isto pitanje, a onda opet njegova bježanija.
Idemo dalje.
Idemedosumom wrote:Opasno ovi ateisti lemaju. To je skoro pa terorizam
Ništa vi niste uspjeli pobiti. Jedino možete postaviti primjedbe na to kako su određene stvari dosta neprecizno definisane.
Evo da ja postavim jedno pitanje. Da li vi isključivo vjerujete u fizički svijet? To jest, sve što ne možete vidjeti/opipati za vas ne postoji?
Da bi se nešto pobilo, prvo se to što se pobilo valjda treba dokazati jer se u protivnom nema šta ni pobiti.
Imam zadatak za tebe:
_
Iznad Sarajeva, a nekad i izvan Sarajeva, leti jedan čovjek svaku noć i svaki dan. Čulima ga se ne može obuhvatiti, a ne može ga se ni detektirati bilo kojom spravom koju bilo koje biće napravi.
Da bi neko uspio vidjeti ili spoznati tog čovjeka ili saznati išta o njemu, taj neko prije svega mora vjerovati u tog čovjeka, a kad taj čovjek prepozna istinsko vjerovanje u njega, on će se ukazati onome ko bude vjerovao u njega, omogućit će mu da ga se spozna i daće mu da spozna dokaze njegovog postojanja kao i više informacija o sebi.
Ako se čovjek ne ukaže nekome i pored vjerovanja, to znači da je čovjek prosudio da vjerovanje dotičnog nije dovoljno jako i dovoljno iskreno te zbog toga dotičnog ne smatra dovoljno vrijednim da mu se ukazuje.
Dokaži da ovaj čovjek ne postoji.
_
A sad, da ti odgovorim na pitanje o vjerovanju ateista. Prvo, ako zaista misliš da ateisti ne mogu dobaciti dalje od fizičkog, onda zapravo ne znaš ništa o ateizmu te si vođen šupljarijama turbovjernika koji mrze ateiste iz dna duše.
Ateisti naravno mogu vidjeti mnogo dalje od fizičkog, ima mnogo neopipljivih stvari koje se manifestiraju određenim hajmo reći simptomima.
Ovo si vjerovatno postavio pod pretpostavkom da ateisti ne mogu dobaciti dalje od fizičkog. Zato te ja pitam sad, otkud znaš da u duhovnom svijetu uopšte imaš neku povezanost sa Bogom, tj. kako znaš da je to stvarno i da ne umišljaš, ili ti da znaš da ti zapravo nisi sam sugestivno pričao sam sa sobom i oblikovao duhovni svijet u skladu sa svojim osjećanjima i pričama samim sa sobom?