Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#76676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

PM72 wrote: 24/01/2023 10:21 Mesić nam je bio jaran i uvijek dobrodošao i šta smo imali od toga?
5 godina nam je bacao šuplju...
Da nije bilo Mesica presuda UZP se ne bi nikad desila, ako nista nije nam smetao i pokusavao da nas syebe...isto to trazimo od bilo koje vlasti u Hrvatskoj..priznanje BiH jer ocigledno to se nikad nije desilo osim formalno i da nas ostave na miru..nista manje nista vise

Da je Mesic bio umjesto Franje druga bi prica bila i u ratu
Osmi Socrates

#76677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:18
Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:07

A kako ti misliš riješiti problem Dragana Čovića? Eto, jedan realan prijedlog daj. Kako je izbor Komšića riješio problem Dragana Čovića?
Mozemo se mi nadmudrivati al stvar je jasna..

Nek hrvati konacno prihvate cinjenicu da je BiH njihova drzava i da takva ostati, da nece nikad biti dio Hrvatske ni na koji nacin ...i da su oni gradjani te drzave a ne hrvatska zagrebova kolonija na teritoriju BiH...koja treba da ostvari vjekovni san

Hrvati nisu ugrozeni ni komsicem ni od strane Bosnjaka, ugrozena je jedino UZP politika od koje nece da odustanu. Ta tvoja prica je u rangu one sto srbi pricaju "Sto vam smeta parada za 9.1. kad je RS dio BiH".....eto pravicemo se ludi

Znam znam sad ces rec kako ce prhvatit ako ih "majoriziras"...e pa vidis ja upravo mislim suprotno..iduci niz dlaku neprijateljima ove drzave dosli smo tu gdje jesmo..dosli smo do toga da su te snage toliko ojacale da maltene traze od proBiH stranak da im svojevoljno potpisi defakto raspad drzave...

Sto se tice Covica i svih slicnih, odgovorit istom mjerom..valjda je svima jasno da ovo saginjanje ne vodi nikuda jer nije ovo film da necija dobrota promijeni bad guya..
Pa ti ideš niz dlaku SDA, a i oni su neprijatelji BiH. Šta su oni uradili za 30 godina vlasti? Ne da nisu počistili u svom dvorištu, nego su od dvorišta napravili napravili privatno stranačko vlasništvo.

A nije im smetalo ni da sarađuju sa Čovićem kad im je odgovaralo. Glasa se za Sebijino smjenjivanje, HDZ protiv toga. A zašto?

Opet kažem, kako misliš odgovarati istim mjerama. Eto, Dodik slavi 9. januar, kako ti misliš odgovoriti?

Jedino ublehama Komšića koji se svađa preko medija? To nije odgovor. To je populizam.

Ako misliš ratovima, good luck. :thumbup:
PM72

#76678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:24
PM72 wrote: 24/01/2023 10:21 Mesić nam je bio jaran i uvijek dobrodošao i šta smo imali od toga?
5 godina nam je bacao šuplju...
Da nije bilo Mesica presuda UZP se ne bi nikad desila, ako nista nije nam smetao i pokusavao da nas syebe...isto to trazimo od bilo koje vlasti u Hrvatskoj..priznanje BiH jer ocigledno to se nikad nije desilo osim formalno i da nas ostave na miru..nista manje nista vise

Čime je Mesić uticao na presudu u Hagu? Ničim.
A da je Mesić bio umjesto Franje a Čanak umjesto Slobe a da je Alija bio u zatvorskom kamenolomu u Foči a umjesto njega recimo Tunjo ili Zdravko Grebo... :lol:
Spit_fire

#76679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:27

Nek hrvati konacno prihvate cinjenicu da je BiH njihova drzava i da takva ostati, da nece nikad biti dio Hrvatske ni na koji nacin ...i da su oni gradjani te drzave a ne hrvatska zagrebova kolonija na teritoriju BiH...koja treba da ostvari vjekovni san

Hrvati nisu ugrozeni ni komsicem ni od strane Bosnjaka, ugrozena je jedino UZP politika od koje nece da odustanu. Ta tvoja prica je u rangu one sto srbi pricaju "Sto vam smeta parada za 9.1. kad je RS dio BiH".....eto pravicemo se ludi

Znam znam sad ces rec kako ce prhvatit ako ih "majoriziras"...e pa vidis ja upravo mislim suprotno..iduci niz dlaku neprijateljima ove drzave dosli smo tu gdje jesmo..dosli smo do toga da su te snage toliko ojacale da maltene traze od proBiH stranak da im svojevoljno potpisi defakto raspad drzave...

Sto se tice Covica i svih slicnih, odgovorit istom mjerom..valjda je svima jasno da ovo saginjanje ne vodi nikuda jer nije ovo film da necija dobrota promijeni bad guya..
Pa ti ideš niz dlaku SDA, a i oni su neprijatelji BiH. Šta su oni uradili za 30 godina vlasti? Ne da nisu počistili u svom dvorištu, nego su od dvorišta napravili napravili privatno stranačko vlasništvo.

A nije im smetalo ni da sarađuju sa Čovićem kad im je odgovaralo. Glasa se za Sebijino smjenjivanje, HDZ protiv toga. A zašto?

Opet kažem, kako misliš odgovarati istim mjerama. Eto, Dodik slavi 9. januar, kako ti misliš odgovoriti?

Jedino ublehama Komšića koji se svađa preko medija? To nije odgovor. To je populizam.

Evo uzecmo kao tacnim da biranjem Komsica ne pomazemo
BiH..e haj da cujem sad od tebe kako pomazwmo tako sto izaberemo Covica?
Spit_fire

#76680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

PM72 wrote: 24/01/2023 10:28
Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:24

Čime je Mesić uticao na presudu u Hagu? Ničim.
A da je Mesić bio umjesto Franje a Čanak umjesto Slobe a da je Alija bio u zatvorskom kamenolomu u Foči a umjesto njega recimo Tunjo ili Zdravko Grebo... :lol:
Vala ocekivao sam vise znanja od tebe...pa sta mislis ko
je predao stenograme svih tudjmanovih sastanka koje je snimao jer je mislio da ce biti historijka velika licnost...

Jel mozes zamislit situaciju u kojoj nesto takvo radi Milanovic il Plenkovic?
PM72

#76681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Samo Mesić davao stenograme? :D
Osmi Socrates

#76682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:30
Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:27

Pa nećeš ti birati Čovića, valjda je to jasno. Neću ga birati ni ja.

Pitanje je valjda "zašto bi Bošnjaci trebali pustiti da Hrvati izaberu Čovića?"

A ne znam. Kao što rekoh, ja recepta za ljubav između naroda nemam. Ali, ako ćete šukati jedni drugima preko izbora i drugih stvari kad god možete, onda će doći stranci i reći "e ne može više tako". Nemaju ti stranci nikakvu posebnu obavezu ni prema jednom narodu. Pogotovo nemaju kada vide da su nacionalne stranke pretvorile državu u leglo korupcije, neznanja i gluposti.

Država non-stop blokirana, ništa se ne radi u institucijama, nacionalne stranke cvjetaju svaka u svom hadžiluku. E pa ne može više tako.

Ne mogu ja reći kad su propuštene šanse. Možda kad su stranci shvatili da ni bošnjačke stranke nisu zainteresirane da od BiH naprave normalnu državu.
Novak20

#76683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Pajdo Esco sve fino objasnio. Tko mu želi ići uz dlaku može slobodno što se mene tiče. :D

https://www.dnevnik.ba/vijesti/escobar- ... to-2650561
Za Hrvatsku je po tom pitanju važnije što čini nego što govore njezini političari. „U svim aspektima je Hrvatska na pravoj strani – u svakoj odluci, u svakoj deklaraciji, u svom djelovanju“.
Razlog zašto ljudi i tvrtke odlaze nije multietnički karakter države – ljudi ne odlaze jer ne žele živjeti s Hrvatima, Bošnjacima ili Srbima, odlaze jer ne mogu pronaći posao bez političkih veza. To ubija državu".
Govoreći o Altei, mirovnoj misiji EU-a u BiH u kojoj bošnjački političari ne žele vidjeti hrvatske vojnike, Escobar je rekao da konačna odluka o tome ovisi o „europskim strukturama“ jer je to unutarnje europsko pitanje.

Istaknuo je kako SAD podržava prisutnost mirovnih snaga u toj zemlji, kao i visokog predstavnika koji mora imati snažnu mogućnost korištenja svojih bonskih ovlasti.

Mislim da međunarodna zajednica i dalje ima važnu ulogu u BiH. I Hrvatska isto“, kazao je Escobar.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... vesti.html
Escobar je rekao kako je u Zagreb stigao s ciljem produbljivanja snažne bilateralne saradnje SAD-a i Hrvatske te nastavka bilateralnog dijaloga. Escobar i Plenković također su podržali što skorije formiranje vlasti na svim nivoima u BiH.
"Podržavam sve konstitutivne narode u BiH da otvoreno i slobodno izraze svoja politička opredjeljenja. Vjerujem da je važno imati čim više političkih opcija i političkih aktera unutar demokratske strukture. Ne želim komentirati izbor Željka Komšića, ali općenito vjerujem da se volja Hrvata u BiH treba čuti i provesti" rekao je Escobar.
Osmi Socrates

#76684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Ova prva izjava Escobara, da je Hrvatska uvijek na pravoj strani, je istrgnuta iz konteksta.

To se odnosi na Milanovića i Ukrajinu.

Kao "Milanović puno lupeta, ali vlada Hrvatske je na pravoj strani što se tiče Ukrajine".

Naravno, Novak se zanio k'o Titin pionir, pa je to propustio napomenuti.
Spit_fire

#76685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

PM72 wrote: 24/01/2023 10:36 Samo Mesić davao stenograme? :D
Da, tj njegova politika kad je bio vlast je ogolila hrvatski UzP za vrijeme rata do kosti..da nije tako postupio ko zna kako bi i sama ta presuda prosla a kamol kakva bi situacija bila
mishic

#76686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 09:28 Kao da sam znao da piše neka ubleha iz DF-a.
Pa ja sam i onako svaki dan proglašavan nečijim botom pa mi svejedno kojim i čijim.
Nema čiji nisam bio...
Prpa.ba

#76687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Kad razni novacici i novcici misle da Bosnjaci postoje samo voljom tzv. zapada, pa dominiraju eterom kurceci se. :lol:

Valja sad izdrzati prvo neiglasavanje vijeca ministara, pa kolaps bosnjackog dijela HNS-a na prijevremenim lokalnim izborima.. :mrgreen:
Roccohljup

#76688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

mishic wrote: 24/01/2023 10:54
Pa ja sam i onako svaki dan proglašavan nečijim botom pa mi svejedno kojim i čijim.
Nema čiji nisam bio...
welcome to the club :D :D
Bodkin

#76689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:07

A kako ti misliš riješiti problem Dragana Čovića? Eto, jedan realan prijedlog daj. Kako je izbor Komšića riješio problem Dragana Čovića?

Sigurno :D pogotovo ce hrvati nesto prihvatiti jer ti eto kazes.
Pa gorio je forum je dodik ima nekog bosnjaka i to za vm. Ne daj Boze da ima bosnjaka za clana predsjednistva ispred bosnjackog naroda
Spit_fire

#76690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:41
Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:30

A ne znam. Kao što rekoh, ja recepta za ljubav između naroda nemam. Ali, ako ćete šukati jedni drugima preko izbora i drugih stvari kad god možete, onda će doći stranci i reći "e ne može više tako". Nemaju ti stranci nikakvu posebnu obavezu ni prema jednom narodu. Pogotovo nemaju kada vide da su nacionalne stranke pretvorile državu u leglo korupcije, neznanja i gluposti.

Država non-stop blokirana, ništa se ne radi u institucijama, nacionalne stranke cvjetaju svaka u svom hadžiluku. E pa ne može više tako.

Ne mogu ja reći kad su propuštene šanse. Možda kad su stranci shvatili da ni bošnjačke stranke nisu zainteresirane da od BiH naprave normalnu državu.
I sta rijesenje za blokadu je dat sta traze? Tebe neko reketari i policija ti kaze prepisi mu popa firme pa ce prestat? I to je rjesnje...

Ima kantonalna vlast ima DN imaju parlamenti, imaju ministri tako da hrvatski interesi nisu ugrozeni ...medjutim eto sad sve propade jer Dragan ne moze u predjesdnistvo..ma hajd.

Sta je rjesenje? Pa vidjecemo, ovo "relaskiranje" sigurno nije jer pokazao je HDZ kao i stranke iz RS da ispinjavanjem njihoviu zahtjeva samo povecaju apetite. Znaci hajmo probat malo drugacije...plase nas ratom, izloacijom, ovim onim...treba pokazat da se ne plasimo..taman izgubili boricemo se na sve nacine...pa alo treba i fizicki...

Sto se tice blokade pa blokirana je i Mati iz Sirokog ko i meni u Sarajevu? ..aha to die Mate je hrvatsko a Sarajevo je "nase zajednicko"...

Da li su ti namjere casne, evo recemo da jesu...al ta prica ti je toliko suplja da cisto sumnjam da i ti vjerujes u nju.
Osmi Socrates

#76691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

mishic wrote: 24/01/2023 10:54
Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 09:28 Kao da sam znao da piše neka ubleha iz DF-a.
Nema čiji nisam bio...
Ma nisi ti bit, ti si pošten čovjek. Uopšte se ne zezam, stvarno tako mislim. Čitam tvoje postove.

Jedino što ponekad previše idealiziraš, a realna politika ne poznaje ideale nego who gets what when and how...I ako je moguće bez ratova.
mishic

#76692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:51
PM72 wrote: 24/01/2023 10:36 Samo Mesić davao stenograme? :D
Da, tj njegova politika kad je bio vlast je ogolila hrvatski UzP za vrijeme rata do kosti..da nije tako postupio ko zna kako bi i sama ta presuda prosla a kamol kakva bi situacija bila
Da znaš šta je stenogram ne bi hlupao ovakve gluposti...
Stenogrami sa Tuđmanovih sastanaka do sada su objavljivani u čitavom nizu različitih studija među kojima su i Haška dokumenta a to što je Mesić dobrim dijelom svjedočio o nekima od njih ni na koji način ne mijenja činjenicu da su to stenogrami sa Tuđmanovih sastanaka.
tramvajtrojka

#76693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 24/01/2023 10:55 Kad razni novacici i novcici misle da Bosnjaci postoje samo voljom tzv. zapada, pa dominiraju eterom kurceci se. :lol:

Valja sad izdrzati prvo neiglasavanje vijeca ministara, pa kolaps bosnjackog dijela HNS-a na prijevremenim lokalnim izborima.. :mrgreen:
I onda dodju bosanci i hercegovci i uzmu bosnjacke kvote :oops: :oops: :cry: tugy plaky :lol: :lol:
Osmi Socrates

#76694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:58
Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:41

I sta rijesenje za blokadu je dat sta traze? Tebe neko reketari i policija ti kaze prepisi mu popa firme pa ce prestat? I to je rjesnje...

Ima kantonalna vlast ima DN imaju parlamenti, imaju ministri tako da hrvatski interesi nisu ugrozeni ...medjutim eto sad sve propade jer Dragan ne moze u predjesdnistvo..ma hajd.

Sta je rjesenje? Pa vidjecemo, ovo "relaskiranje" sigurno nije jer pokazao je HDZ kao i stranke iz RS da ispinjavanjem njihoviu zahtjeva samo povecaju apetite. Znaci hajmo probat malo drugacije...plase nas ratom, izloacijom, ovim onim...treba pokazat da se ne plasimo..taman izgubili boricemo se na sve nacine...pa alo treba i fizicki...

Sto se tice blokade pa blokirana je i Mati iz Sirokog ko i meni u Sarajevu? ..aha to die Mate je hrvatsko a Sarajevo je "nase zajednicko"...

Da li su ti namjere casne, evo recemo da jesu...al ta prica ti je toliko suplja da cisto sumnjam da i ti vjerujes u nju.
Nemam ja, prijatelju, nikakve namjere.

Nego tumačim poteze međunarodne zajednice od početka rata u Ukrajini. Što ste se mogli zajebavati sa šukanjem jedni drugima kako god ste stigli, mogli ste.

Sad će svako morati popustiti u nečemu. Niko neće biti 100% zadovoljan, ali neće biti ni nekih radikalnih poteza.

Nego polako.
Spit_fire

#76695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Bodkin wrote: 24/01/2023 10:56

Sigurno :D pogotovo ce hrvati nesto prihvatiti jer ti eto kazes.
Pa gorio je forum je dodik ima nekog bosnjaka i to za vm. Ne daj Boze da ima bosnjaka za clana predsjednistva ispred bosnjackog naroda
Preglup primjer...nije problrm u ljudima nego u politikama. I Abdic je bosnjak pa sta sad? Jos je uz to sve iz SDA...i Hadziosmanovic je Bosnjak i to cak iz mladomuslimanske porodice?

To poredjenje bi imalo smisla da neko kaze da lupam da neki Bosnjak iz SDP nije legitiman jer nije iz SDA...

Da ne idemo u dubioze, svoj stav dam rekao vise puta...nek bude gradjanski model pa nek pobjedi Dodik sto se mene tice.
Spit_fire

#76696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

mishic wrote: 24/01/2023 10:59
Spit_fire wrote: 24/01/2023 10:51

Da znaš šta je stenogram ne bi hlupao ovakve gluposti...
Stenogrami sa Tuđmanovih sastanaka do sada su objavljivani u čitavom nizu različitih studija među kojima su i Haška dokumenta a to što je Mesić dobrim dijelom svjedočio o nekima od njih ni na koji način ne mijenja činjenicu da su to stenogrami sa Tuđmanovih sastanaka.
Dobro oprosti...predao je dokaze i pomogao je puno da se donese presuda? eto morel tako
Novak20

#76697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:50 Ova prva izjava Escobara, da je Hrvatska uvijek na pravoj strani, je istrgnuta iz konteksta.

Kao "Milanović puno lupeta, ali vlada Hrvatske je na pravoj strani što se tiče Ukrajine".

Ja, i ?

Ne bih dao link na interview da mi je stalo do trganja iz konteksta.

Na čijoj strani je BiH što se tiče Ukrajine ? Šaljemo li oružje, bilo kakvu pomoć ?
BHCluster

#76698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Last edited by BHCluster on 24/01/2023 11:24, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#76699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Osmi Socrates »

Novak20 wrote: 24/01/2023 11:14
Osmi Socrates wrote: 24/01/2023 10:50 Ova prva izjava Escobara, da je Hrvatska uvijek na pravoj strani, je istrgnuta iz konteksta.

Ja, i ?

Na čijoj strani je BiH što se tiče Ukrajine ? Šaljemo li oružje, bilo kakvu pomoć ?
Nema potrebe da se sekiraš. Svi ostali Escobarovi citati su ti oko BiH, samo je taj oko Ukrajine, pa je samim tim misleading.

Kad prenosiš nečije riječi, takve stvari bi trebao spomenuti.
Spit_fire

#76700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Novak20 wrote: 24/01/2023 11:14

Ja, i ?

Dobro koji je razlog sto HDZ nece da osudi agresiju?

Sta ce Covic u Moskvi u predvecrje agresije na ukrjainu?

Na cijoj si strani ti?
Locked