Spit_fire wrote: ↑24/01/2023 10:30
Osmi Socrates wrote: ↑24/01/2023 10:27
Pa ti ideš niz dlaku SDA, a i oni su neprijatelji BiH. Šta su oni uradili za 30 godina vlasti? Ne da nisu počistili u svom dvorištu, nego su od dvorišta napravili napravili privatno stranačko vlasništvo.
A nije im smetalo ni da sarađuju sa Čovićem kad im je odgovaralo. Glasa se za Sebijino smjenjivanje, HDZ protiv toga. A zašto?
Opet kažem, kako misliš odgovarati istim mjerama. Eto, Dodik slavi 9. januar, kako ti misliš odgovoriti?
Jedino ublehama Komšića koji se svađa preko medija? To nije odgovor. To je populizam.
Ako misliš ratovima, good luck.
Evo uzecmo kao tacnim da biranjem Komsica ne pomazemo
BiH..e haj da cujem sad od tebe kako pomazwmo tako sto izaberemo Covica?
Pa nećeš ti birati Čovića, valjda je to jasno. Neću ga birati ni ja.
Pitanje je valjda "zašto bi Bošnjaci trebali pustiti da Hrvati izaberu Čovića?"
A ne znam. Kao što rekoh, ja recepta za ljubav između naroda nemam. Ali, ako ćete šukati jedni drugima preko izbora i drugih stvari kad god možete, onda će doći stranci i reći "e ne može više tako". Nemaju ti stranci nikakvu posebnu obavezu ni prema jednom narodu. Pogotovo nemaju kada vide da su nacionalne stranke pretvorile državu u leglo korupcije, neznanja i gluposti.
Država non-stop blokirana, ništa se ne radi u institucijama, nacionalne stranke cvjetaju svaka u svom hadžiluku. E pa ne može više tako.
Ne mogu ja reći kad su propuštene šanse. Možda kad su stranci shvatili da ni bošnjačke stranke nisu zainteresirane da od BiH naprave normalnu državu.