Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semirsar

#76326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mehemed wrote:
semirsar wrote: :-) bas?
ne nuzno prika, ne nuzno :mrgreen:
Nužno, EON paket ne može biti samo TV, već mora biti još nešto, ili Internet ili Telefon.
lapsus, svaka cast onom ko smislio kovanicu EON paket... EON tv paket za zbunjivanje raje :-)
Mehemed
Vozim: automobil

#76327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Fali da mu dosta kanala nebi radilo.
semirsar

#76328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Mehemed wrote:Fali da mu dosta kanala nebi radilo.
ja pitah, @Telemach potvrdio da mere https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi u punom formatu, daklem sve ukljuceno u ponudi, na tudjem internetu.
kolega forumas @Samso ima po svom pisanju samo D3 paket od T-macha i internet od drugog provajdera, pa kontam, ako mu ne treba objedinjavanje svega a zadovoljan je sa postojecim internetom da porazmisli i o nekom tv paketu :mrgreen:
Samso

#76329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Nisam zadovoljan uploadom kod trenutnog provajdera i to je jedini razlog zbog kojeg zelim uzeti eon paket.
semirsar

#76330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Samso wrote:Nisam zadovoljan uploadom kod trenutnog provajdera i to je jedini razlog zbog kojeg zelim uzeti eon paket.
bht? ma begaj otale :mrgreen:
Samso

#76331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

semirsar wrote:
Samso wrote:Nisam zadovoljan uploadom kod trenutnog provajdera i to je jedini razlog zbog kojeg zelim uzeti eon paket.
bht? ma begaj otale :mrgreen:
Internet im je stabilniji od kablovskog ali brate kasne sa povecanjem brzina.
semirsar

#76332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

davno sam ja otale utek'o pa ne bih znao reci u sadasnjem vremenu kako je tam', bio na kablovskom jedno vrijeme, i sto velis... ocera me nestabilnost i otale, sad sam tujdi di sam :thumbup:
thekupus

#76333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Zvali su me danas da mi ponude prelazak na novi EON FULL paket. Za samo 20 KM više u odnosu na ono što sad plaćam, dobio bih brži internet, manji paket kanala, arene SD, pink paket i videoteku. Eh da, i bežični telefon. Ljubazno sam se zahvalio nakon što sam sve saslušao, iako je dama zvučala izuzetno iznervirano kada sam rekao da nisam zainteresovan, valja zato što nisam rekao odmah na početku da me ne zanima nepovoljnija ponuda od onoga što trenutno imam.

Znam da je to njihov posao, ali malo je pretjerivala sa naglašavanjem svega što novo uvode za, kao, manju cijenu. Sreća da sam već bio poprilično upoznat sa novim paketima, pa sam sve to uzimao s rezervom. Sasvim je očito da su novi paketi puno lošiji od do sada ponuđenih, barem uzimajući u obzir potrebe moje porodice. Mislim da ćemo pustiti ugovor da istekne, i onda svako na svoju stranu, nažalost.
rizibizi

#76334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

crnivrag wrote:
Evo ga, udri Mujo u tarabu heeeeej :D :

telemach-all-about-4-t103412s75300.html#p15081958
Istambur'o Mujo udar, mislim izudar'o Mujo tamburu i ona zasvjetli.Mirikl...Svijetli ko Las Vegas, ali su mogli dodati jos 2-3 reda dioda pa da citav svijetli. U svakom slucaju hvala sto mi od daljinskog napravi lightsaber...eonsaber. :D ziv i zdrav bio
shape of despair

#76335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Da ne pokrecem diskusiju za i protiv, samo cisto info radi. Na poslu mi je telecom i to je patnja ziva. Dok sta prebacimo na wetransfer osafunjamo se. Da ne govorim da bar jednom mjesecno imamo probleme sa konekcijom. Telemach u kuci, upload brzi 6 puta, download 4. Stabilnost? Pa zar je upitno uopste.
Kod rodaka moja tv. Ako nije zvao pidrsku u zadnjih 6 mjeseci 20 puta evo moja glava. Tek mu sad radi doduse
Samso

#76336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

shape of despair wrote:Da ne pokrecem diskusiju za i protiv, samo cisto info radi. Na poslu mi je telecom i to je patnja ziva. Dok sta prebacimo na wetransfer osafunjamo se. Da ne govorim da bar jednom mjesecno imamo probleme sa konekcijom. Telemach u kuci, upload brzi 6 puta, download 4. Stabilnost? Pa zar je upitno uopste.
Kod rodaka moja tv. Ako nije zvao pidrsku u zadnjih 6 mjeseci 20 puta evo moja glava. Tek mu sad radi doduse
Ja nisam nikad zvao podrsku bht, a koristim xDSL preko 10 godina. Znaci za stabilnost im ne mogu prigovoriti ali kasne sa ubacivanjem jacih paketa po razumnim cjenama. Moja TV uslugu ne koristim tako da ne znam sa kakvim problemima se ljudi susrecu.

Telemach jeste brzi i to je razlog zbog kojeg cu preci kod njih iako je konekcija nesto slabija u peak time odnosno u vecernjim satima.
Izvan Faze

#76337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Izvan Faze »

Danas dođe uz račun i obavijest o poskupljenju Total TV za 1,50 markica, razlog naravno poboljšanja :D
AnonymousBIH

#76338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

BHT je sranje na kvadrat i ne bih nikada koristio njihove internet i multimedijalne pakete više, doslovno imam horor iskustva sa njima.

Žao mi je što TM nudi ovako loše ove nove EON pakete, fakat je i laiku jasno da za vecu cijenu od sadasnje nude manje. Nadam se da će ponuditi nešto bolje dok mi ne istekne ugovor za Duo Net Grande Extra ili ako nista da cu moci produziti ugovor za ovaj postojeci paket.
semirsar

#76339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

AnonymousBIH wrote:BHT je sranje na kvadrat i ne bih nikada koristio njihove internet i multimedijalne pakete više, doslovno imam horor iskustva sa njima.

Žao mi je što TM nudi ovako loše ove nove EON pakete, fakat je i laiku jasno da za vecu cijenu od sadasnje nude manje. Nadam se da će ponuditi nešto bolje dok mi ne istekne ugovor za Duo Net Grande Extra ili ako nista da cu moci produziti ugovor za ovaj postojeci paket.
Nemas sta produzivati, kad ti istekne ugovor nastavis normalno koristiti kao i do sad i mozes otici kad god hoces, dje god hoces bez da si ikom ista duzan. Samo ako zelis neki drugi paket... e tad te ceka veselje :mrgreen:
nlt

#76340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

digitalni kanali- samo se vrti ''nema signala'', skoro čitav dan
analogna- radi, ali kao da pada snijeg preko slike
zippoo87

#76341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

mene su danas zvali takodjer...kada sam cuo da je telemach,rekao sam da ne mogu pricati,jer sam bio na poslu,a i rekao,da ako mi nude nesto novo,da nisam zainteresovan,jer pratim desavanja u telemachu i da mogu odabrati sam ono sto mi treba
izvinula mi se na smetnji a inace,kada nisam u frci,saslusam je i kazem ovo zadnje :D

to je njihov posao...treba biti kulturan sa obje strane i ne nervirati se puno
drug_profi

#76342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

zippoo87 wrote:mene su danas zvali takodjer...kada sam cuo da je telemach,rekao sam da ne mogu pricati,jer sam bio na poslu,a i rekao,da ako mi nude nesto novo,da nisam zainteresovan,jer pratim desavanja u telemachu i da mogu odabrati sam ono sto mi treba
izvinula mi se na smetnji a inace,kada nisam u frci,saslusam je i kazem ovo zadnje :D

to je njihov posao...treba biti kulturan sa obje strane i ne nervirati se puno
Treba biti ljubazan uvijek i sa svakim, osim sa onim ko je namjerno bezobrazan.
Tesla Edison

#76343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

Inaće samo napaćene i nepismene seljačine se istresaju na operatere bilo koje firme i tako misle da su nešto postigli. Ono tipa "e da ti nešto reknem..." pa krene. Neda mu žena, iznervira ga šef na poslu ili je dobila (ako je žensko) pa onda na jadnim operaterima se istresa. Fuj!
drug_profi

#76344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

TESLA_EDISON wrote:Inaće samo napaćene i nepismene seljačine se istresaju na operatere bilo koje firme i tako misle da su nešto postigli. Ono tipa "e da ti nešto reknem..." pa krene. Neda mu žena, iznervira ga šef na poslu ili je dobila (ako je žensko) pa onda na jadnim operaterima se istresa. Fuj!
Najgori su mi oni koji se brecaju na one jadne cure sto rade kao promoterke. Posao im je da te presrecu pa i da dosadjuju. Kazes dobar dan, hvala sine, ne zanima me. Ukljucis osmijeh broj 1 i nastavis dalje.
Radar71

#76345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Kocka li još nekom CineStar premiere 1?
channel10

#76346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Kod mene sve ok. Vidim dobar film bio.
skafiskafsnjak

#76347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Daljinski me zeza... da li se moze naruciti zamjena ? Jel besplatno?
The BEN10

#76348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

Pozdrav.
Od jučer sam korisnik Telemach usluga. Kvalitet HD kanala odličan. Za sada solidno izgleda. Imam 2 zamjerke:
1. Nema sekcije "omiljeni kanali" na glavnom meniju gdje su sportski, dječiji i drugi kanali
2. Na Telekomu sam koristio repeater, jer mi je trebao jači signal u jednom dijelu kuće. I radilo je OK.
Međutim, na TM-u taj repeater ne radi dobro i čak je signal od njega slabiji nego signal koji šalje TM wi-fi router. Zna li neko šta bi moglo biti?
Ovaj repetear je u pitanju:
https://www.gearbest.com/networking-com ... id=1433363
Benq

#76349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

skafiskafsnjak wrote:Daljinski me zeza... da li se moze naruciti zamjena ? Jel besplatno?
Zamjena je besplatna ukoliko daljinski nije fizicki ostecen. Javi se Telemachu u PP da provjere u kojoj poslovnici je dostupan.
skafiskafsnjak

#76350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by skafiskafsnjak »

Benq wrote:
skafiskafsnjak wrote:Daljinski me zeza... da li se moze naruciti zamjena ? Jel besplatno?
Zamjena je besplatna ukoliko daljinski nije fizicki ostecen. Javi se Telemachu u PP da provjere u kojoj poslovnici je dostupan.
Nije..jednostavno slabo tipke rade hahha. Nakon 4-5 godina niie cudo haha
Locked