jos imamo najjeftiniju struju u europiizvrsni direktor wrote: ↑28/03/2026 10:07 Zivjeti u bosni, a ismijavati EV je dovoljan pokazatelj manjka inteligencije.
15 feninga je kw
Moderators: _BataZiv_0809, anex
jos imamo najjeftiniju struju u europiizvrsni direktor wrote: ↑28/03/2026 10:07 Zivjeti u bosni, a ismijavati EV je dovoljan pokazatelj manjka inteligencije.
To je vise kulturoloska stvar. Mi sve ismijavamo.izvrsni direktor wrote: ↑28/03/2026 10:07 Zivjeti u bosni, a ismijavati EV je dovoljan pokazatelj manjka inteligencije.
Pa mora drzava nekako namiriti izgubljene poreze od goriva.konektovan wrote: ↑28/03/2026 10:10
Ti opet bajke, nece voznja na struju u buducnosti biti jeftina, jer nije ni zamisljena zbog toga. To sto sad uzivas na nekim besplatnim, uzivaj....kratkog je vijeka.
Zbog cega je zamisljena?konektovan wrote: ↑28/03/2026 10:10 Ti opet bajke, nece voznja na struju u buducnosti biti jeftina, jer nije ni zamisljena zbog toga.
Naravno da ce namiriti, nece biti sigurno na gubitku. EV je zamisljen da bude cisca verzija prevoza, a ne jeftinija, posto neki samo to gledaju trenutno.Haris.ba wrote: ↑28/03/2026 10:12To je vise kulturoloska stvar. Mi sve ismijavamo.izvrsni direktor wrote: ↑28/03/2026 10:07 Zivjeti u bosni, a ismijavati EV je dovoljan pokazatelj manjka inteligencije.
U sustini mi svi glasamo svojim novcem.
Ja bih zbog zdravlja (cisci zrak) volio da sto vise se prebacimo na struju za prevoz. I zato sto sa solarima na kucama imamo mogucnost kakve takve energetske neovisnosti.
Pa mora drzava nekako namiriti izgubljene poreze od goriva.konektovan wrote: ↑28/03/2026 10:10
Ti opet bajke, nece voznja na struju u buducnosti biti jeftina, jer nije ni zamisljena zbog toga. To sto sad uzivas na nekim besplatnim, uzivaj....kratkog je vijeka.
ma pusti ove teoreticareZakalwe wrote: ↑28/03/2026 10:16Zbog cega je zamisljena?konektovan wrote: ↑28/03/2026 10:10 Ti opet bajke, nece voznja na struju u buducnosti biti jeftina, jer nije ni zamisljena zbog toga.
Ja ne znam sta je bio cilj (valjda zaraditi pare). Ali, napravljen je jeftiniji prevoz.
Zbog cistoce i energetske neovisnosti, vec ste spomenuli, a jeftina struja je samo trenutno "jeftina" za EV. Kako se bude povecavao broj vozila, postajace skuplja.Zakalwe wrote: ↑28/03/2026 10:16Zbog cega je zamisljena?konektovan wrote: ↑28/03/2026 10:10 Ti opet bajke, nece voznja na struju u buducnosti biti jeftina, jer nije ni zamisljena zbog toga.
pa sta je onda problem sa elektricnim?
EV je zamišljen da investitori zarade novac na infrastrukturi, eksploataciji rude, proizvodnji baterija, softwarea, električne energije. Ne da bi se vozači besplatno vozili. Ekologija nikoga ne zanima ni 1%, taman koliko i demokratija, vladavina prava, nediskriminacija...
Kako ce struja iz vlastitih solara postati "skuplja"?konektovan wrote: ↑28/03/2026 10:46 a jeftina struja je samo trenutno "jeftina" za EV. Kako se bude povecavao broj vozila, postajace skuplja.
Evo neko je napisao iznad.rida1976 wrote: ↑28/03/2026 06:02Ovo je koristan post. Gdje sve tacno mozes jos besplatno puniti? Ima li negdje neki spisak lokacija i punjaca(snaga)? Kojo EV volvo imas? Koliko si ga platio?Didier wrote: ↑28/03/2026 01:29 Prešao sam dosad 4.000 km s električnim Volvom. Dosad sam potrošio 47 KM, i to tako što sam triput punio na e-go punjačima.
Sve ostalo je bilo besplatno, ispred Binga, u tržnim centrima, na Ina pumpi u Lepenici itd.
Tu istu kilometražu bih s dizel Volvom XC60, koji takođe imam, platio oko hiljadu maraka, ili čak i više s današnjim cijenama.
Već je godinama tako, te je i dalje jeftinije od goriva. Samo ti guslaj na tim pričama i mijenjaj ulje svakih 10.000, ja neću.konektovan wrote: ↑28/03/2026 10:10Ti opet bajke, nece voznja na struju u buducnosti biti jeftina, jer nije ni zamisljena zbog toga. To sto sad uzivas na nekim besplatnim, uzivaj....kratkog je vijeka.Didier wrote: ↑28/03/2026 01:29 Prešao sam dosad 4.000 km s električnim Volvom. Dosad sam potrošio 47 KM, i to tako što sam triput punio na e-go punjačima.
Sve ostalo je bilo besplatno, ispred Binga, u tržnim centrima, na Ina pumpi u Lepenici itd.
Tu istu kilometražu bih s dizel Volvom XC60, koji takođe imam, platio oko hiljadu maraka, ili čak i više s današnjim cijenama.
U svakom slucaju, "gorivo" moze biti dzabe barem za voznju unutar kruga 250km
Auto put Svilaj - Budimpeša - Bratislava ne da nema dovoljno, nego ih nema ni minimalno (išao sam i vraćao se prije mjesec dana. Kroz hrvatski dio auto puta nema niti 1 punjač, od Udvara do Budimpeše samo 2). Komarno - Nitra - Teplice 2x2pumpe za punjenje. U Poljskoj ima solidno punjača duž auto puteva.
Jos je bitno dodat da će dosta lokacija dodavati punjenje za dzabe da bi te nagovorili da tu potrosis novac. Npr. u merkatoru lozionicka ti daje dzabe punjenje jer zna da ćes vjerovatno potrositi nesto para u centru dok cekas da se napuniProCredit Bank tako danas e-punjačima pokriva najveće gradove i puteve u BiH: danas, oni su dostupni od krajnjeg zapadnog dijela zemlje, Cazina, sve do juga u Mostaru, sa stanicama u gradovima Bihać, Banja Luka, Doboj, Brčko, Tuzla i sa čak tri punjača u Sarajevu.
Ja sam rekao da bih prešao na BEV, ako bi bilo povoljnije od dizela ali kada naprave da BEV ima range od 600 km i uz 140-160 km/h brzinu na auto putu i kada se baterija bude mogla napuniti za 10ak minuta na punjaču, te kada punjači budu na svakih bar 200km duž puteva i auto puteva i kada se baterija bude mogla zamijeniti nakon 150k km za do maksimalno 10% tržišne vrijednosti vozila.
Naravno da nece, svugdje su bile povlastice dok se nije povecao broj EV vozila do te mjere da je drzava skontala da fali para. Eto neka neko iz Norveske kaze kako je bilo na pocetku. Besplatan parking, ulaz u Oslo, vozi trakom za autobuse, prodavnice davale dzaba punjenje, nema godisnjeg poreza, to sto ja znam. Je li i danas isto to sve?
Države moraju od nečega da finansiraju državni aparat, održavanje i izgradnju infrastrukture...Možda će poreze povećati na plate, vodu, uvesti neke nove takse, ali u totalu neće dozvoliti da im ti prihodi nestanu.
to govori dosta o mentalitetu tih ljudi i o pametiElRe wrote: ↑28/03/2026 11:07EV je zamišljen da investitori zarade novac na infrastrukturi, eksploataciji rude, proizvodnji baterija, softwarea, električne energije. Ne da bi se vozači besplatno vozili. Ekologija nikoga ne zanima ni 1%, taman koliko i demokratija, vladavina prava, nediskriminacija...
EV je/će biti dominantan na sjeveru Evrope, dijelom centralne i zapadne Evrope, ali na jugu i istoku Evrope i dalje će dominirati neka vrsta hibrida.
Amerika, Afrika, Južna Amerika, centralna Azija, Indija, Jugoistočna Azija...tu se BEV neće primiti.
Besplatno nije, placam preko 10 centi/kWh zimi.