Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zenicablues

#76176 Re: Zeničani

Post by zenicablues »

sheikh wrote: 22/06/2026 08:03 Taj prijedlog sa parkingom odnosno vinjetama bio je na gradskom vijeću
sjećam se i tamo i ovdje na komentarima je doživio propast i loše komentare
i sad eto dvije godine poslije
ispada da je dobra ideja...
Nisam mislio na vinjete. Nego na klasičnu naplatu parkinga po zonama , kao što je i sada (npr. u onom redu parkinga od kružnog toka kod Bosanke do Lađane je dnevna karta 4,00 KM, a mjesečna mislim cca 40,00 KM). Znači, dođeš i parkiraš na bilo koje slobodno mjesto uz plaćenu kartu (satnu, dnevnu ili mjesečnu).
Casual's

#76177 Re: Zeničani

Post by Casual's »

To vec postoji. 40 KM mjesecno zona I i II
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#76178 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Casual's wrote: 22/06/2026 23:07 To vec postoji. 40 KM mjesecno zona I i II
Da ali onda bi nautica mogao za 40KM parkirati i u Radakovu ili nebitno gdje zivi i meni pod prozorom kad krene u goste ili onako na sladoled u Zizi kad se ovaj opet otvori.. A ja ne mogu bas u Radakovo. :mrgreen:

Vinjete u inicijelnom prijedlogu su bile najbolje rjesenje.. Vinjeta "Jalija" samo za ljude koji imaju jalijski CIPS, ostali mogu samo proci, bez zaustavljanja :mrgreen: . Naravno uz bar 20ak obicnih, naplatnih mjesta u svakom naselju za slucajeve "gostiju".

Ja ovo sa parkingom vidim iz nekog ugla "zelenih gradova". U gradu poput Zenice cilj treba biti natjerati ljude da ne pale auto ako nemaju plan sa parkingom. Za sve ostalo tu je bus,taxi,bicikl,noge.. I tako postajes EU grad a ne na kafu 500M autom. Naravno da bi to full bilo tako treba 1)urediti kako treba gradski prevoz i pokriti sve od Lukovog polja do Cajdrasa ; 2) obezbijediti dovoljno naplatnih,komercijalnih mjesta. Nadati se da ce upravo garaza na trgu bih biti rjesenje za ovo pod 2) a za ovo pod 1) Fudu treba natjerati da se uvali u kredit, kupi Eco buseve i napravi preduzece kako treba. Ovo pod 1) se nece nikad desiti tako da..
Post Reply