Onda bi tom logikom trebalo cijelu zenicu uhapsiti zbog hadzipasica.ShnjaZZZ wrote: ↑17/05/2026 09:52Ne volimo lopovekakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 09:45 Predstava o klubu čiji je igrač i trener bio jedan Ivica Osim za neke nije dobro došla u Zenici.
Ne kontam.
https://arhiv.stav.ba/afera-planinic-ka ... ca-i-misa/
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#75851 Re: Zeničani
- Chmoljo
#75852 Re: Zeničani
sime_cipol wrote: ↑17/05/2026 10:02 Nadam se da ce i u budućnosti Robijasi biti dosljedni, pa zabranjivati nastupe srpskih pevaljki. U suprotnom ili je licemjerstvo ili ih pucaju kompleksi. A mozda i sve pomalo.
Izvinite na smetnji.
Sto ce zabranjivati. Tri granate pale.
- Casual's
#75853 Re: Zeničani
Evo Mup kaze da nije bilo nikakvuh prijetnji. Ta cemo sad? 
-
tokio25
#75854 Re: Zeničani
Pa si ti otisao na novi zeland navodno koliko je lijep gradZoomZoomKiwi wrote: ↑17/05/2026 11:09Generalno ljudi su na cijeloj planeti sve go glupan i go šupak u 90% slučajeva. Varijacija ima i ovise čak i o geopoložaju, ali su reda maks ∓10%kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 10:55 A eto mi u Zenici smo iz nekog razloga kao bolji ljudi
Ja šuplje priče
Zenica je milion puta ljepši grad za život od Sarajeva.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#75855 Re: Zeničani
Koliko sam ja skontao neko(moje pare su na sarajlije i standardne provokacije) je zenicanima i robijasima rekao "oho.. kako to da dopustate navijacku predstavu u sred Zenice" (ovi do tad BNP nisu ni u prolazu sreli i nemaju pojma ni da ima festival drame ), onda se oni kao "zainteresovali" i zapitali "da li zaista mora to da se igra u nasem gradu" te su onda Manijaci rekli "ako treba doci cemo mi da vas u sred Zenice branimo od Robijasa i zenican" te su onda ovi prvi rekli "sad nesh nikako i najebat cemo se mame i glumcima i BNP-u i Manijacima ako se ista desi".
Dakle poenta price (bar kako sam ja shvatio) je: predstava kao "kulturni dogadjaj" sam po sebi nije bitan ni ljudima koji zive u Bulevaru Ivice Osima, Topal-Osman Pase i Cemerlica "mala" ali odredjenom broju ljudi (ne iskljucijem ni ove autore koji su vjerovatno Manijaci) je bilo u cilju da "bocnu" neprijatelje sa tribine i skrenu paznju sa gostovanja kod TCY i proslave na cinjenicu da ce taj dan da im neko pjeva Zeljine pjesme u sred Zenice.. Onda navijaci kao navijaci rekli upravo "nesh ga ovdje zaklanjat' " i to je to. Sve ostalo je dizanje prasine i pravljenje problema tamo gdje ga nema.
Garantujem 101% da bi se predstava odrzala uz 30ak gledalaca da je ostala samo kao najava na plakatama.
Dakle poenta price (bar kako sam ja shvatio) je: predstava kao "kulturni dogadjaj" sam po sebi nije bitan ni ljudima koji zive u Bulevaru Ivice Osima, Topal-Osman Pase i Cemerlica "mala" ali odredjenom broju ljudi (ne iskljucijem ni ove autore koji su vjerovatno Manijaci) je bilo u cilju da "bocnu" neprijatelje sa tribine i skrenu paznju sa gostovanja kod TCY i proslave na cinjenicu da ce taj dan da im neko pjeva Zeljine pjesme u sred Zenice.. Onda navijaci kao navijaci rekli upravo "nesh ga ovdje zaklanjat' " i to je to. Sve ostalo je dizanje prasine i pravljenje problema tamo gdje ga nema.
Garantujem 101% da bi se predstava odrzala uz 30ak gledalaca da je ostala samo kao najava na plakatama.
-
tokio25
#75856 Re: Zeničani
Streisand efektgentoo wrote: ↑17/05/2026 11:23 Koliko sam ja skontao neko(moje pare su na sarajlije i standardne provokacije) je zenicanima i robijasima rekao "oho.. kako to da dopustate navijacku predstavu u sred Zenice" (ovi do tad BNP nisu ni u prolazu sreli i nemaju pojma ni da ima festival drame ), onda se oni kao "zainteresovali" i zapitali "da li zaista mora to da se igra u nasem gradu" te su onda Manijaci rekli "ako treba doci cemo mi da vas u sred Zenice branimo od Robijasa i zenican" te su onda ovi prvi rekli "sad nesh nikako i najebat cemo se mame i glumcima i BNP-u i Manijacima ako se ista desi".
- Chmoljo
-
Daft Haruki
#75858 Re: Zeničani
Ljudi moji nemojte glumiti kulturu na forumu. Sacekajte i drugu stranu price.
Mozda je neki degen i prijetio nekome od glumaca ali vjerujte to nije razlog da se ciljano obaspe paljba po Čeliku i gradu i to bas kad mi ulazimo u PL
Po meni ovakav atak na grad i klub od ovih umjetnika je bas supacki.
Nisu smjeli odigrat prestavu koje pusy.od likova .
Nadam se da ce uprava brzo reagovati i pozvati ih da odigraju prestavu a mi navijaci cemo doci ako treba da aplaudiramo tim sonjama od glumaca
Mozda je neki degen i prijetio nekome od glumaca ali vjerujte to nije razlog da se ciljano obaspe paljba po Čeliku i gradu i to bas kad mi ulazimo u PL
Nadam se da ce uprava brzo reagovati i pozvati ih da odigraju prestavu a mi navijaci cemo doci ako treba da aplaudiramo tim sonjama od glumaca
- Casual's
#75859 Re: Zeničani
Hicke su onda i stovaoci ove pozorisne predstave. Kao da im jedna sitna zabrana moze odgoditi izvodjenje? Evo, neka je izvedu, besplatno, na otvorenom. Scenografija iste nije zahtjevna.
-
kakavdanakneiskustvu
#75860 Re: Zeničani
DaChmoljo wrote: ↑17/05/2026 11:14Onda bi tom logikom trebalo cijelu zenicu uhapsiti zbog hadzipasica.ShnjaZZZ wrote: ↑17/05/2026 09:52Ne volimo lopovekakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 09:45 Predstava o klubu čiji je igrač i trener bio jedan Ivica Osim za neke nije dobro došla u Zenici.
Ne kontam.
https://arhiv.stav.ba/afera-planinic-ka ... ca-i-misa/
-
kakavdanakneiskustvu
-
Daft Haruki
#75862 Re: Zeničani
Moze ze postaviti i pitanje u drugom smjeru.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 10:36 Meni nikada nije bila jasna mržnja nekih Zeničana prema Sarajevu. Prava mržnja. Jebo Beograd, Pale, Karadžića, Sarajevoi je nekim Zeničanima najveći problem
Mislim da je prava netrpeljivost nastala kada smo iz rata izasli a Sarajlije poceli sebi sve grabiti. Ponderi veci ,plate vece i ljudi iz Zenice su to prepoznali i javio se animozitet.
Naravno neuki ce reci radi fudbala ili zavidnosti ali u sustini ljude je zabolila nepravda poslje rata i poceli su instiktivno da ih mrze.
- Chmoljo
#75863 Re: Zeničani
Ko obasipa? Ja samo reagujem na komentare forumasa koji pokazuju zasto je zenica metropolaDaft Haruki wrote: ↑17/05/2026 11:28 Ljudi moji nemojte glumiti kulturu na forumu. Sacekajte i drugu stranu price.
- Chmoljo
#75864 Re: Zeničani
-
kakavdanakneiskustvu
- Chmoljo
#75866 Re: Zeničani
Reko, bi covjek da niko iz zenice nikada nije imao vlast i bio na funkciji, da je niko nikad nista pjtao i da zenicani nikada nisu mogli glasati.Daft Haruki wrote: ↑17/05/2026 11:36Moze ze postaviti i pitanje u drugom smjeru.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 10:36 Meni nikada nije bila jasna mržnja nekih Zeničana prema Sarajevu. Prava mržnja. Jebo Beograd, Pale, Karadžića, Sarajevoi je nekim Zeničanima najveći problem
Mislim da je prava netrpeljivost nastala kada smo iz rata izasli a Sarajlije poceli sebi sve grabiti. Ponderi veci ,plate vece i ljudi iz Zenice su to prepoznali i javio se animozitet.
Naravno neuki ce reci radi fudbala ili zavidnosti ali u sustini ljude je zabolila nepravda poslje rata i poceli su instiktivno da ih mrze.
Isto su decenijama trubili i tuzlaci.
I onda?
Kad je temeljnoj stranci zatrebalo odnosno zasmetalo, izgubi sarajevo ponder. Sad pa sad. I sta nam to govori?
Pricati o ratu, a porediti sarajevo sa zenicom, blago receno je neukusno. Ne pamtim jesam li vise potcjenjivanja i neistinitih tvrdnji vidio oko ijednog ratista nego sarajevskog.
-
kakavdanakneiskustvu
#75867 Re: Zeničani
Toga je bilo i prije rata. Neki Zenicani ne mrze Banjaluku i Beograd zajedno koliko mrze SarajevoDaft Haruki wrote: ↑17/05/2026 11:36Moze ze postaviti i pitanje u drugom smjeru.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 10:36 Meni nikada nije bila jasna mržnja nekih Zeničana prema Sarajevu. Prava mržnja. Jebo Beograd, Pale, Karadžića, Sarajevoi je nekim Zeničanima najveći problem
-
DebelinJoe
#75868 Re: Zeničani
Što znači da postoji mogućnost da je priču o prijetnjama i navijačima izmislila uprava zeničkog pozorišta...Zbog čega? To samo oni znaju. Vjerujem da u upravi zeničkog pozorišta sjede ljudi koji jednostavno ne vole FK Željezničar i da su se vodili principom: Šta će oni nama svoju predstavu da igraju?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 11:32 https://www.klix.ba/magazin/kultura/zen ... eJhHIJuKtQ
Ima sve i svoju pravnu stranu: Zove se krivično djelo uznemiravanje javnosti.
-
kakavdanakneiskustvu
#75869 Re: Zeničani
Postoji mogućnost i da su u upravi BNP osobe koje ne vole fudbal općenito, za sve postoji mogućnost.DebelinJoe wrote: ↑17/05/2026 12:04Što znači da postoji mogućnost da je priču o prijetnjama i navijačima izmislila uprava zeničkog pozorišta...Zbog čega? To samo oni znaju. Vjerujem da u upravi zeničkog pozorišta sjede ljudi koji jednostavno ne vole FK Željezničar i da su se vodili principom: Šta će oni nama svoju predstavu da igraju?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 11:32 https://www.klix.ba/magazin/kultura/zen ... eJhHIJuKtQ
Ima sve i svoju pravnu stranu: Zove se krivično djelo uznemiravanje javnosti.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#75870 Re: Zeničani
Pa eto bio sam u pravu, marketing, digni frku sad kao svi da polete u pozoriste da vide predstavu,karta 100 kerma
. Ovaj mašinovodja se upalio
.
- Chmoljo
#75871 Re: Zeničani
Ne pada snijeg da prekrije brijeg...
Reko bi covjek da ce neko sa zeljeznica imati neki sentiment prema fk zeljeznicar, al ocito je lokal patriotska zica prevladala.
Svako u skladu sa svojim mogucnostima.
-
Daft Haruki
#75872 Re: Zeničani
Jbg. mi smo zivote ostavljali braneci to Sarajevo drug po raznoraznim linijama oko Sa. I kad se zavrsi ko vas grebe.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 11:59Toga je bilo i prije rata. Neki Zenicani ne mrze Banjaluku i Beograd zajedno koliko mrze SarajevoDaft Haruki wrote: ↑17/05/2026 11:36Moze ze postaviti i pitanje u drugom smjeru.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 10:36 Meni nikada nije bila jasna mržnja nekih Zeničana prema Sarajevu. Prava mržnja. Jebo Beograd, Pale, Karadžića, Sarajevoi je nekim Zeničanima najveći problem
Nadali smo se boljem ,boljoj drzavi a ono kurko,razdjelise se medusobno. A Zenicu ko...Ako me kontas sta ti govorim i kako je to narod dozivio. Najnize pate,nema posla a 75 km dalje duple plate za isti posao.
- Chmoljo
#75873 Re: Zeničani
jašta, palo bi sarajevo da ne bi zeničana.Daft Haruki wrote: ↑17/05/2026 12:41Jbg. mi smo zivote ostavljali braneci to Sarajevo drug po raznoraznim linijama oko Sa. I kad se zavrsi ko vas grebe.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 11:59Toga je bilo i prije rata. Neki Zenicani ne mrze Banjaluku i Beograd zajedno koliko mrze SarajevoDaft Haruki wrote: ↑17/05/2026 11:36
Moze ze postaviti i pitanje u drugom smjeru.
Nadali smo se boljem ,boljoj drzavi a ono kurko,razdjelise se medusobno. A Zenicu ko...Ako me kontas sta ti govorim i kako je to narod dozivio. Najnize pate,nema posla a 75 km dalje duple plate za isti posao.
-
kakavdanakneiskustvu
#75874 Re: Zeničani
I Sarajevo kao grad i klubovi za to odgovorni i krivi?? Nisi razmišljao da je možda do političkih predstavnika Zenice u Vladi u Sarajevu??Daft Haruki wrote: ↑17/05/2026 12:41Jbg. mi smo zivote ostavljali braneci to Sarajevo drug po raznoraznim linijama oko Sa. I kad se zavrsi ko vas grebe.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/05/2026 11:59Toga je bilo i prije rata. Neki Zenicani ne mrze Banjaluku i Beograd zajedno koliko mrze SarajevoDaft Haruki wrote: ↑17/05/2026 11:36
Moze ze postaviti i pitanje u drugom smjeru.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#75875 Re: Zeničani
Ti si dokaz da smo bolji od vas.ZoomZoomKiwi wrote: ↑17/05/2026 10:39 Pa kad su se vazda sve pare slijevale u tu prćiju od grada.
Draža mi je Banja Luka milion puta, puno ljepši grad, bolja infrastruktura i sasvim sigurno bolji za život.
Da je sreće da nismo nacionalno podijeljeni, k'o što jesmo...
Sarajevo je katastrofa od grada, i još veća katastrofa od ljudi.
Cuj pare se slijevale u Sarajevo, a Ilidza sama ima duplo veci fiskalni promet od cijele Zenice. Dvije općine u Sarajevu, Ilidza i Novi Grad, imaju veci fiskalni promet nego cijeli Ze-Do Kanton. Nista se nama ne slijeva, mi to zaradimo majstore.