Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#75851 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

ShnjaZZZ wrote: 17/05/2026 09:52
kakavdanakneiskustvu wrote: 17/05/2026 09:45 Predstava o klubu čiji je igrač i trener bio jedan Ivica Osim za neke nije dobro došla u Zenici.

Ne kontam.
Ne volimo lopove

https://arhiv.stav.ba/afera-planinic-ka ... ca-i-misa/
Onda bi tom logikom trebalo cijelu zenicu uhapsiti zbog hadzipasica.
Chmoljo

#75852 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 17/05/2026 10:02 Nadam se da ce i u budućnosti Robijasi biti dosljedni, pa zabranjivati nastupe srpskih pevaljki. U suprotnom ili je licemjerstvo ili ih pucaju kompleksi. A mozda i sve pomalo.
Izvinite na smetnji.

Sto ce zabranjivati. Tri granate pale.
Casual's

#75853 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Evo Mup kaze da nije bilo nikakvuh prijetnji. Ta cemo sad? :evil:
tokio25

#75854 Re: Zeničani

Post by tokio25 »

ZoomZoomKiwi wrote: 17/05/2026 11:09
kakavdanakneiskustvu wrote: 17/05/2026 10:55 A eto mi u Zenici smo iz nekog razloga kao bolji ljudi

Ja šuplje priče
Generalno ljudi su na cijeloj planeti sve go glupan i go šupak u 90% slučajeva. Varijacija ima i ovise čak i o geopoložaju, ali su reda maks ∓10%

Zenica je milion puta ljepši grad za život od Sarajeva.
Pa si ti otisao na novi zeland navodno koliko je lijep grad
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#75855 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Koliko sam ja skontao neko(moje pare su na sarajlije i standardne provokacije) je zenicanima i robijasima rekao "oho.. kako to da dopustate navijacku predstavu u sred Zenice" (ovi do tad BNP nisu ni u prolazu sreli i nemaju pojma ni da ima festival drame ), onda se oni kao "zainteresovali" i zapitali "da li zaista mora to da se igra u nasem gradu" te su onda Manijaci rekli "ako treba doci cemo mi da vas u sred Zenice branimo od Robijasa i zenican" te su onda ovi prvi rekli "sad nesh nikako i najebat cemo se mame i glumcima i BNP-u i Manijacima ako se ista desi".

Dakle poenta price (bar kako sam ja shvatio) je: predstava kao "kulturni dogadjaj" sam po sebi nije bitan ni ljudima koji zive u Bulevaru Ivice Osima, Topal-Osman Pase i Cemerlica "mala" ali odredjenom broju ljudi (ne iskljucijem ni ove autore koji su vjerovatno Manijaci) je bilo u cilju da "bocnu" neprijatelje sa tribine i skrenu paznju sa gostovanja kod TCY i proslave na cinjenicu da ce taj dan da im neko pjeva Zeljine pjesme u sred Zenice.. Onda navijaci kao navijaci rekli upravo "nesh ga ovdje zaklanjat' " i to je to. Sve ostalo je dizanje prasine i pravljenje problema tamo gdje ga nema.

Garantujem 101% da bi se predstava odrzala uz 30ak gledalaca da je ostala samo kao najava na plakatama.
tokio25

#75856 Re: Zeničani

Post by tokio25 »

gentoo wrote: 17/05/2026 11:23 Koliko sam ja skontao neko(moje pare su na sarajlije i standardne provokacije) je zenicanima i robijasima rekao "oho.. kako to da dopustate navijacku predstavu u sred Zenice" (ovi do tad BNP nisu ni u prolazu sreli i nemaju pojma ni da ima festival drame ), onda se oni kao "zainteresovali" i zapitali "da li zaista mora to da se igra u nasem gradu" te su onda Manijaci rekli "ako treba doci cemo mi da vas u sred Zenice branimo od Robijasa i zenican" te su onda ovi prvi rekli "sad nesh nikako i najebat cemo se mame i glumcima i BNP-u i Manijacima ako se ista desi".

Dakle poenta price (bar kako sam ja shvatio) je: predstava kao "kulturni dogadjaj" sam po sebi nije bitan ni ljudima koji zive u Bulevaru Ivice Osima, Topal-Osman Pase i Cemerlica "mala" ali odredjenom broju ljudi (ne iskljucijem ni ove autore koji su vjerovatno Manijaci) je bilo u cilju da "bocnu" neprijatelje sa tribine i skrenu paznju sa gostovanja kod TCY i proslave na cinjenicu da ce taj dan da im neko pjeva Zeljine pjesme u sred Zenice.. Onda navijaci kao navijaci rekli upravo "nesh ga ovdje zaklanjat' " i to je to. Sve ostalo je dizanje prasine i pravljenje problema tamo gdje ga nema.

Garantujem 101% da bi se predstava odrzala uz 30ak gledalaca da je ostala samo kao najava na plakatama.
Streisand efekt
Chmoljo

#75857 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

Casual's wrote: 17/05/2026 11:16 Evo Mup kaze da nije bilo nikakvuh prijetnji. Ta cemo sad? :evil:
Ustanoviti da je pozoriste u zenici puno hicaka.

I to nesto govori :oops:
Daft Haruki

#75858 Re: Zeničani

Post by Daft Haruki »

Ljudi moji nemojte glumiti kulturu na forumu. Sacekajte i drugu stranu price.
Mozda je neki degen i prijetio nekome od glumaca ali vjerujte to nije razlog da se ciljano obaspe paljba po Čeliku i gradu i to bas kad mi ulazimo u PL
Po meni ovakav atak na grad i klub od ovih umjetnika je bas supacki.
Nisu smjeli odigrat prestavu koje pusy.od likova .
Nadam se da ce uprava brzo reagovati i pozvati ih da odigraju prestavu a mi navijaci cemo doci ako treba da aplaudiramo tim sonjama od glumaca
Casual's

#75859 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Chmoljo wrote: 17/05/2026 11:26
Casual's wrote: 17/05/2026 11:16 Evo Mup kaze da nije bilo nikakvuh prijetnji. Ta cemo sad? :evil:

Hicke su onda i stovaoci ove pozorisne predstave. Kao da im jedna sitna zabrana moze odgoditi izvodjenje? Evo, neka je izvedu, besplatno, na otvorenom. Scenografija iste nije zahtjevna.
kakavdanakneiskustvu

#75860 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chmoljo wrote: 17/05/2026 11:14
ShnjaZZZ wrote: 17/05/2026 09:52
kakavdanakneiskustvu wrote: 17/05/2026 09:45 Predstava o klubu čiji je igrač i trener bio jedan Ivica Osim za neke nije dobro došla u Zenici.

Ne kontam.
Ne volimo lopove

https://arhiv.stav.ba/afera-planinic-ka ... ca-i-misa/
Onda bi tom logikom trebalo cijelu zenicu uhapsiti zbog hadzipasica.
Da
Daft Haruki

#75862 Re: Zeničani

Post by Daft Haruki »

kakavdanakneiskustvu wrote: 17/05/2026 10:36 Meni nikada nije bila jasna mržnja nekih Zeničana prema Sarajevu. Prava mržnja. Jebo Beograd, Pale, Karadžića, Sarajevoi je nekim Zeničanima najveći problem
Moze ze postaviti i pitanje u drugom smjeru.
Mislim da je prava netrpeljivost nastala kada smo iz rata izasli a Sarajlije poceli sebi sve grabiti. Ponderi veci ,plate vece i ljudi iz Zenice su to prepoznali i javio se animozitet.
Naravno neuki ce reci radi fudbala ili zavidnosti ali u sustini ljude je zabolila nepravda poslje rata i poceli su instiktivno da ih mrze.
Chmoljo

#75863 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

Daft Haruki wrote: 17/05/2026 11:28 Ljudi moji nemojte glumiti kulturu na forumu. Sacekajte i drugu stranu price.
Mozda je neki degen i prijetio nekome od glumaca ali vjerujte to nije razlog da se ciljano obaspe paljba po Čeliku i gradu i to bas kad mi ulazimo u PL
Po meni ovakav atak na grad i klub od ovih umjetnika je bas supacki.
Nisu smjeli odigrat prestavu koje pusy.od likova .
Nadam se da ce uprava brzo reagovati i pozvati ih da odigraju prestavu a mi navijaci cemo doci ako treba da aplaudiramo tim sonjama od glumaca
Ko obasipa? Ja samo reagujem na komentare forumasa koji pokazuju zasto je zenica metropola :mrgreen:
Chmoljo

#75864 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

Casual's wrote: 17/05/2026 11:29
Chmoljo wrote: 17/05/2026 11:26

Hicke su onda i stovaoci ove pozorisne predstave. Kao da im jedna sitna zabrana moze odgoditi izvodjenje? Evo, neka je izvedu, besplatno, na otvorenom. Scenografija iste nije zahtjevna.
Koga boli kurac za predstavom? :mrgreen:
Chmoljo

#75866 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

Daft Haruki wrote: 17/05/2026 11:36
kakavdanakneiskustvu wrote: 17/05/2026 10:36 Meni nikada nije bila jasna mržnja nekih Zeničana prema Sarajevu. Prava mržnja. Jebo Beograd, Pale, Karadžića, Sarajevoi je nekim Zeničanima najveći problem
Mislim da je prava netrpeljivost nastala kada smo iz rata izasli a Sarajlije poceli sebi sve grabiti. Ponderi veci ,plate vece i ljudi iz Zenice su to prepoznali i javio se animozitet.
Naravno neuki ce reci radi fudbala ili zavidnosti ali u sustini ljude je zabolila nepravda poslje rata i poceli su instiktivno da ih mrze.
Reko, bi covjek da niko iz zenice nikada nije imao vlast i bio na funkciji, da je niko nikad nista pjtao i da zenicani nikada nisu mogli glasati.

Isto su decenijama trubili i tuzlaci.

I onda?

Kad je temeljnoj stranci zatrebalo odnosno zasmetalo, izgubi sarajevo ponder. Sad pa sad. I sta nam to govori?

Pricati o ratu, a porediti sarajevo sa zenicom, blago receno je neukusno. Ne pamtim jesam li vise potcjenjivanja i neistinitih tvrdnji vidio oko ijednog ratista nego sarajevskog.
kakavdanakneiskustvu

#75867 Re: Zeničani

Toga je bilo i prije rata. Neki Zenicani ne mrze Banjaluku i Beograd zajedno koliko mrze Sarajevo
DebelinJoe

#75868 Re: Zeničani

Post by DebelinJoe »

Što znači da postoji mogućnost da je priču o prijetnjama i navijačima izmislila uprava zeničkog pozorišta...Zbog čega? To samo oni znaju. Vjerujem da u upravi zeničkog pozorišta sjede ljudi koji jednostavno ne vole FK Željezničar i da su se vodili principom: Šta će oni nama svoju predstavu da igraju?

Ima sve i svoju pravnu stranu: Zove se krivično djelo uznemiravanje javnosti.
kakavdanakneiskustvu

#75869 Re: Zeničani

DebelinJoe wrote: 17/05/2026 12:04
Što znači da postoji mogućnost da je priču o prijetnjama i navijačima izmislila uprava zeničkog pozorišta...Zbog čega? To samo oni znaju. Vjerujem da u upravi zeničkog pozorišta sjede ljudi koji jednostavno ne vole FK Željezničar i da su se vodili principom: Šta će oni nama svoju predstavu da igraju?

Ima sve i svoju pravnu stranu: Zove se krivično djelo uznemiravanje javnosti.
Postoji mogućnost i da su u upravi BNP osobe koje ne vole fudbal općenito, za sve postoji mogućnost.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#75870 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Pa eto bio sam u pravu, marketing, digni frku sad kao svi da polete u pozoriste da vide predstavu,karta 100 kerma :D. Ovaj mašinovodja se upalio :D.
Chmoljo

#75871 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

Bobi wrote: 17/05/2026 12:11 Pa eto bio sam u pravu, marketing, digni frku sad kao svi da polete u pozoriste da vide predstavu,karta 100 kerma :D. Ovaj mašinovodja se upalio :D.
Ne pada snijeg da prekrije brijeg...

Reko bi covjek da ce neko sa zeljeznica imati neki sentiment prema fk zeljeznicar, al ocito je lokal patriotska zica prevladala.

Svako u skladu sa svojim mogucnostima.
Daft Haruki

#75872 Re: Zeničani

Post by Daft Haruki »

kakavdanakneiskustvu wrote: 17/05/2026 11:59
Toga je bilo i prije rata. Neki Zenicani ne mrze Banjaluku i Beograd zajedno koliko mrze Sarajevo
Jbg. mi smo zivote ostavljali braneci to Sarajevo drug po raznoraznim linijama oko Sa. I kad se zavrsi ko vas grebe.
Nadali smo se boljem ,boljoj drzavi a ono kurko,razdjelise se medusobno. A Zenicu ko...Ako me kontas sta ti govorim i kako je to narod dozivio. Najnize pate,nema posla a 75 km dalje duple plate za isti posao.
Chmoljo

#75873 Re: Zeničani

Post by Chmoljo »

Daft Haruki wrote: 17/05/2026 12:41

Jbg. mi smo zivote ostavljali braneci to Sarajevo drug po raznoraznim linijama oko Sa. I kad se zavrsi ko vas grebe.
Nadali smo se boljem ,boljoj drzavi a ono kurko,razdjelise se medusobno. A Zenicu ko...Ako me kontas sta ti govorim i kako je to narod dozivio. Najnize pate,nema posla a 75 km dalje duple plate za isti posao.
jašta, palo bi sarajevo da ne bi zeničana.
kakavdanakneiskustvu

#75874 Re: Zeničani

Daft Haruki wrote: 17/05/2026 12:41

I Sarajevo kao grad i klubovi za to odgovorni i krivi?? Nisi razmišljao da je možda do političkih predstavnika Zenice u Vladi u Sarajevu??
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#75875 Re: Zeničani

Post by sime_cipol »

ZoomZoomKiwi wrote: 17/05/2026 10:39 Pa kad su se vazda sve pare slijevale u tu prćiju od grada.

Draža mi je Banja Luka milion puta, puno ljepši grad, bolja infrastruktura i sasvim sigurno bolji za život.
Da je sreće da nismo nacionalno podijeljeni, k'o što jesmo...

Sarajevo je katastrofa od grada, i još veća katastrofa od ljudi.
Ti si dokaz da smo bolji od vas.
Cuj pare se slijevale u Sarajevo, a Ilidza sama ima duplo veci fiskalni promet od cijele Zenice. Dvije općine u Sarajevu, Ilidza i Novi Grad, imaju veci fiskalni promet nego cijeli Ze-Do Kanton. Nista se nama ne slijeva, mi to zaradimo majstore.
Post Reply