Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Marke nisam ustedio od 1.7.2020.
To mi je odluka bila i tako zivim
Ja imam 20 godina staza nikad nisam bio nezaposlen radim od 3.godine faksa a prije toga imao 3 stipendije i radio za kablovsku tv i napredak
Stedim od 1993.
Zapravo od 1987.
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑06/07/2022 22:18
Moraš oplodit taj kapital, inace ce ti ga pojest inflacija
Eee to je kljucno
I to je kapitalista...zato i ljudima skacem na glavu kad skontam ko su kapitalisti
Vlasnici sredstava za proizvodnju
Ili
Vlasnici imetka koji donosi zaradu (renta dividenda)
Black swan wrote: ↑06/07/2022 22:13
Marke nisam ustedio od 1.7.2020.
To mi je odluka bila i tako zivim
Ja imam 20 godina staza nikad nisam bio nezaposlen radim od 3.godine faksa a prije toga imao 3 stipendije i radio za kablovsku tv i napredak
Stedim od 1993.
Zapravo od 1987.
Ostavi testament nek te pokopaju s njima.
Optimus09 wrote: ↑06/07/2022 22:39
Nemam nista u banci a ni u gacama,sta je gore
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑06/07/2022 22:18
Moraš oplodit taj kapital, inace ce ti ga pojest inflacija
Eee to je kljucno
I to je kapitalista...zato i ljudima skacem na glavu kad skontam ko su kapitalisti
Vlasnici sredstava za proizvodnju
Ili
Vlasnici imetka koji donosi zaradu (renta dividenda)
NediM17 wrote: ↑06/07/2022 22:07
Al' su mu banke bas ono obecavajuce, gazda Jezda i Dafina.
Pasa banka je banka u bosni i hercegovini
To sto si napisao je ili snobizam ili neznanje...a mozda i praznovjerje
Banka je banka u bih zbog daytona ...od i curency boarda
Zvala se turska njemacka bosanska ruska austrijska ili srpska ili islamska
Vrijeme je da se otvori nova tema INFLACIJA. Problem sa kojim izgleda niko neće da se suoči. Ovakva inflacija je zadnji put u SADu trajala 17godina. U Britaniji isto 10ak godina. I obje su zaustavljene radikalnim mjerama monetarne politike koje su izazvale tri bolne recesije, dvije u SADu i jednu duboku recesiju u Britaniji za vrijeme Margaret Thatcher. Nezaposlenost u SADu je bila na čak 11%, u Britaniji još veća. Eh sad je u pitanju globalna inflacija kakva nije zabiljezena nikad i teško je zamisliti kakva recesija i factory reset nas očekuje u narednom periodu
semsasuljakovic wrote: ↑07/07/2022 13:02
Poskupilo u cijelog Europi, a naš narod opet vrsti istu priču. Kakvi su politički (SDA, HDZ i SNSD) botovi, identični su i ovi botovi opozicije. Prvi tvrde da je sve OK, a drugi i za izlijevanje nafte na Pacifiku krive vlast.
pa jedst ok je da imamo idste cijene hrane i goriva ko hrvatska ili ko njemacka a i plate su tu nedje, doduse i mjere povodom poskupljenja koje su uvedene
Ma pusti kraju, ubi se covjek da dokaze kako je sve super i on zivi fantasticno, usteka svaki mjesec itd itd
Pala piletina, nije 20% ali vidim ovako je spustio cijene oko marku, malo vise. Madi istina nisam gledao, treba jos vidjeti ove uvozne.
Kako mi drugarica prenosi, u Austriji raja pribjegavaju korištenju markica za popuste.
Inače je kupila tamo 12 komada maslaca po 250 G x 2 Eura.
Bilo bi neophodno da se na državnom nivou počnu izdavati kuponi za hranu za najugroženije kategorije, makar dok traje ova Ukrajinska kriza, ali bi se moglo produžiti i tokom trajanja pandemije.
ElRe wrote: ↑14/07/2022 08:25
U Bingo juče vidim jogurti skočili za 10-30 feninga. Ako će nešto od toga dobiti stočari onda podržavam.
Vec sam pisao, prije ravno mjesec dana gostovao stocar koji godinama vec prodaje glavni sastojak milkosu i meggleu = mlijeko.
8 godina ukljucujuci i taj dan cijena otkupa mlijeka se nije mjenjala, ali je zato Meggle i Milkos digli cijene 30-60pf.
Od tog intervjua ti proizvodi vishe ne ulaze u moju kucu, niti planiram IKAD vishe profitere kupovat