Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dustaban wrote: ↑28/07/2022 20:01
Znate sta cu vam reci - dabogda crkli svi koji ovoliko paznje daju jednoj budali i njegovoj budalaštini.
Kakav jebeni ratnohuškač. Budala! Jednostavno je riječ o budali koju treba odbaciti ili makar ignorisati.
Znaš šta ću ti reći:
Kada je Karadžić u skupštini SRBiH govorio o nestanku muslimana, svi su šutjeli. Pa je bilo šta je bilo.
Dodik radi šta radi. I Visokim Predstavnik(ci) ga pustili. Šute.
Istorija je učiteljica života.
Trebalo bi reći Šmitu da je jednom šutnja bila i previše.
Prvo neka smiri Milorada pa neka se onda zgražava.
A znaš šta ću ja sad tebi na ovo tvoje reći - NEMOJ ŠUTIT AKO ZNAŠ REĆI.
Ako ne znaš onda šuti, jer kad budala progovori, a pogotovo budala za koju se kaže da vodi jedan narod, onda nek je bog napomoći tom narodu. Sa ovakvom budalom na čelu neprijatelj mu ne treba!
Evo ja danas se nesto sa jaranom raspravljam onako jaranski naprdjujemo.
I dodjosmo do Osman Nakas skole.
Jeko Osman?
Guglaj.
Turski slikar iz 16 vijeka. Poznat po minijaturama.
A ima i ulicu u Starom gradu.
Školu i ulicu.
Pa jebooooteeee...... jebooooteeeee... KOJA SMO MI PRIPIZDINA VAZALSKA......!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izetbegović je zapravo uplašen političar koji se nalazi u izazovnoj situaciji koja nadilazi njegove skromne kapacitete, mali sin većeg oca koji očajnički, svim sredstvima, pokušava zadržati moć koja mu odlazi iz ruku. Zato huška i zato treba očekivati još gore izjave iz SDA. Utoliko je opasan jednako kao i Dodik, koji pak točno zna što radi i koje su moguće posljedice njegovih poteza.
Džaferović: Niko ne može zabranjivati da kažemo da ćemo se braniti ako nas ponovo neko napadne
A ko vise prica o napadima jebem vam sve fasisticko. Hoce li sefik, bakir, gazija prvi na liniju ili ce ipak logistika biti. Ko vise napada jebem mu.mater daj da ga vidimo. Evo napast cemo mi prvi samo nek pokazu ko to napada. Jedina stranka na balkanu koja svaki mjesec mora rat spomenuti i da se rat priprema. Do tad svi odose ispred nas i to bas odose dalje.
Jebo vam roboti, dronovi su roboti i rat kompletnu familiju.
Kad nesto skontam i ja da sam pokrao sto je sda ukrala svaki dan bi vikao.evo ga rat napadaju nas
drug_profi wrote: ↑28/07/2022 22:38
Evo ja danas se nesto sa jaranom raspravljam onako jaranski naprdjujemo.
I dodjosmo do Osman Nakas skole.
Jeko Osman?
Guglaj.
Turski slikar iz 16 vijeka. Poznat po minijaturama.
A ima i ulicu u Starom gradu.
Školu i ulicu.
Pa jebooooteeee...... jebooooteeeee... KOJA SMO MI PRIPIZDINA VAZALSKA......!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja mislio neki heroj
Osman Akaš
imam problema kada nešto završava na slovo na koje počinje druga riječ i kad pišem izostavljam
a kad se govori ne skontam
al djeca su ga odmah prozvala Osman Pakaš
Ne smijemo okupirati Mjesec, zato je ovolika borba za teritoriju ovdje
I jos nas podli Zapad prisilio da ne smijemo koristiti nuklearno oruzje u svemiru, ako to nije udar na nasa zagarantovana prava, ja ne znam sta je
made_in_sarajevo wrote: ↑29/07/2022 06:24
Džaferović: Niko ne može zabranjivati da kažemo da ćemo se braniti ako nas ponovo neko napadne
A ko vise prica o napadima jebem vam sve fasisticko. Hoce li sefik, bakir, gazija prvi na liniju ili ce ipak logistika biti. Ko vise napada jebem mu.mater daj da ga vidimo. Evo napast cemo mi prvi samo nek pokazu ko to napada. Jedina stranka na balkanu koja svaki mjesec mora rat spomenuti i da se rat priprema. Do tad svi odose ispred nas i to bas odose dalje.
Kad nesto skontam i ja da sam pokrao sto je sda ukrala svaki dan bi vikao.evo ga rat napadaju nas
made_in_sarajevo wrote: ↑29/07/2022 06:24
Što je najsmješnije, ova neodgovorna stoka misli da bi se masovno ratovalo za ovakvu državu i sa ovakvom vlašću. Pa nismo mi Ukrajinci niti imamo trenutnu ukrajinsku vlast, a narod koliko-toliko cirkuliše preko granica jer imamo bezvizni režim. Ovdje ne bi ostala ni mačka, kamoli mladi čovjek spreman da za ove kriminalce zaduži pušku.
Amra Babić, bivša gradonačelnica Vosokog, na svojoj Facebook stranici objavila je potresan post o ispraćaju sina u inostranstvo u kojem je SDA i Bakira Izetbegovića opisala kao glavne krivce za odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine. Prenosimo ga u cijelosti.
“Možda je slučajnost, ali kažu da slučajnosti ne postoje.
Taj dan je Bakir rekao da će omladinu koja odlazi zamijeniti roboti.
Isti taj dan, rano ujutro, ispratila sam sina u EU. Trbuhom za kruhom.
Autobus “Kantić”. Crvene boje…
Fakultetski obrazovanog. Sarajevski univerzitet. 6 godina staža u “islamskoj banci”. Svršenik magisterija Islamskog bankarstva. Dijete šehida, dobitnika najvećeg ratnog priznanja. Kao i sve druge sinove – OTJERALA GA SDA. Ali bukvalno tako. Ne metaforički.
U proljeće 2021. godine Mirza Ganić, SDA gradonačelnik Visokog, zaslijepljen bolesnom mržnjom, telefonski je tražio od direktora banke “da otpusti Babića ili Grad neće ništa poslovati sa bankom”.
Tadašnji direktor nije podlegao političkom pritisku ali ubrzo je i on “zamijenjen”. Na njegovo mjesto dolazi privremena uprava koja zadnji dan svog privremenog mandata “daje Babiću otkaz”. Zbog statusa na Facebooku. Usput, sve se dešava dok je on na bolovanju zbog operacije.
Poslije toga slijede konkursi, intervjui, položen ispit općeg znanja za državnu službu – sve za džaba. Ne samo da nisi SDA nego si “meta”. Kao i cijela porodica.
Ovo je samo još jedna priča o odlasku. Ovo je još samo jedna istina o Bosni. Kao što je istina o bijelom nišanu oca šehida i Bakirovom podrumu. Kao što je istina o ZLU koje će nam dohakat ako ga ne vratimo u prošlost gdje i pripada.
Da bi se naša djeca imala gdje vratiti . U SVOJU DRŽAVU! Da je grade i čuvaju od Rušitelja svih vrsta.
Jesmo li dovoljno pametni da pameti dođemo? U oktobru.
I da se razumijemo: Ovo nije status političara, ovo piše majka. Majka koja je i otac i mati!”
A nije napisala kako je uopce dobio priliku u BBI, na isti način kao i ostali, političkim vezama, sa istom tom SDA koju sad optuzuje sto njen sin ide van. Ne sumnjam da ce ga adekvatno gurati i finansirati i vani, ima za to mogucnosti,a sta je sa stotinama pa i hiljadama druge djece za koju se niko nema ili ne moze zaloziti na način na koji se ona založila za svog sina? Šteta je za svakog omladinca koji napusti zemlju zbog korupcije, a nije ni od Babićke maslo za Ramazana.
Amra Babić, bivša gradonačelnica Vosokog, na svojoj Facebook stranici objavila je potresan post o ispraćaju sina u inostranstvo u kojem je SDA i Bakira Izetbegovića opisala kao glavne krivce za odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine. Prenosimo ga u cijelosti.
“Možda je slučajnost, ali kažu da slučajnosti ne postoje.
Taj dan je Bakir rekao da će omladinu koja odlazi zamijeniti roboti.
Isti taj dan, rano ujutro, ispratila sam sina u EU. Trbuhom za kruhom.
Autobus “Kantić”. Crvene boje…
Fakultetski obrazovanog. Sarajevski univerzitet. 6 godina staža u “islamskoj banci”. Svršenik magisterija Islamskog bankarstva. Dijete šehida, dobitnika najvećeg ratnog priznanja. Kao i sve druge sinove – OTJERALA GA SDA. Ali bukvalno tako. Ne metaforički.
U proljeće 2021. godine Mirza Ganić, SDA gradonačelnik Visokog, zaslijepljen bolesnom mržnjom, telefonski je tražio od direktora banke “da otpusti Babića ili Grad neće ništa poslovati sa bankom”.
Tadašnji direktor nije podlegao političkom pritisku ali ubrzo je i on “zamijenjen”. Na njegovo mjesto dolazi privremena uprava koja zadnji dan svog privremenog mandata “daje Babiću otkaz”. Zbog statusa na Facebooku. Usput, sve se dešava dok je on na bolovanju zbog operacije.
Poslije toga slijede konkursi, intervjui, položen ispit općeg znanja za državnu službu – sve za džaba. Ne samo da nisi SDA nego si “meta”. Kao i cijela porodica.
Ovo je samo još jedna priča o odlasku. Ovo je još samo jedna istina o Bosni. Kao što je istina o bijelom nišanu oca šehida i Bakirovom podrumu. Kao što je istina o ZLU koje će nam dohakat ako ga ne vratimo u prošlost gdje i pripada.
Da bi se naša djeca imala gdje vratiti . U SVOJU DRŽAVU! Da je grade i čuvaju od Rušitelja svih vrsta.
Jesmo li dovoljno pametni da pameti dođemo? U oktobru.
I da se razumijemo: Ovo nije status političara, ovo piše majka. Majka koja je i otac i mati!”
Zanimljivo. Bila je član SDA, kad je istog sina vjerovatno i zaposlila u tu Banku nije joj smetalo, kad je tikva pukla sad smeta.
Ezel Bayraktar wrote: ↑29/07/2022 12:28
A nije napisala kako je uopce dobio priliku u BBI, na isti način kao i ostali, političkim vezama, sa istom tom SDA koju sad optuzuje sto njen sin ide van. Ne sumnjam da ce ga adekvatno gurati i finansirati i vani, ima za to mogucnosti,a sta je sa stotinama pa i hiljadama druge djece za koju se niko nema ili ne moze zaloziti na način na koji se ona založila za svog sina? Šteta je za svakog omladinca koji napusti zemlju zbog korupcije, a nije ni od Babićke maslo za Ramazana.
naravno, gradonacelnica reisovog grada mora biti u politickim talovima sda
nego kazem dvije zanimljive stvari - puca nesto i u sda
Jel neko Amru pitao kako je sin tada zaposljen u tu banku?
A sto se Asima tice. Ne cudi me. Vise me cudi kako nije sredio i da Zukic, koji je poznat po dimijama u ratu bude oslobodjen.