Idemedosumom wrote:
@Rajvosa84
NE vidim u čemu je problem. Još uvijek niste nijednu od navedenih stvari uspjeli "oboriti" kao što se to navodno ranije ovdje događalo.
Hej neko je to i drugačije preveo. A kada tako prevedeš tek onda je oborivo - ne puši
@Mišo
Pusti sad fiziku, lopte i geoide. Radi se o tome što beduini prije 1400 godina nisu igrali fudbala, a nisu u osnovnoj školi imali predmet fizika. Pa evo ponovo te izazivam, ti nam nađi predmet u prirodi koji se bolje podudara s oblikom naše planete.
Džaba, ti se sve dublje zavlačiš u šablon uobičajene diskusije sa vjernicima, zbog kojeg sam predložio "sticky topic - pitanja i odgovori", prije par stranica. Sve ti se lijepo kaže, obrazloži, podvuče, ukaže na falinke u tvojim "argumentima"... džaba, ti opet po svom. Pri tom se zavlačiš sve dublje i dublje, do te mjere da mogu slobodno da zaključim, ako sam zlonamjeran, da nisi baš najbistriji.
Da rezimiramo:
1. Najprije upozorim na dvije stvari/greške gdje vjernici u pravilu fulaju u ovim raspravama. To je bio moj dobronamjeran savjet, jer ste tu na tankom ledu. Ti odma potom napraviš jednu od njih.
2.Fino ti objasnim nakaradnost Zakirove tezu o Big Bangu u Kuranu (isti klip gdje tupi o nojevom jajetu) i kako je u ranijoj diskusiji razmontirana. Pri tom ti na primjeru nagovjestim kako to obično hoda i šta će se desiti ako uđemo dublje u priču. Tvoj odgovor: zanemarivanje.
3. Iz puke dosade uzmem da razmontiram i to famozno jaje, koje se više puta ovdje javljalo kao "dokaz", svaki put porazno.
Pri tom zaključimo:
- da ta sura nema veze sa naukom
- da je ajet izvađen iz konteksta
- da je potom uzeta jedna jedina riječ iz ajeta koji je izvađen iz konteksta
- da niti u jednom zvaničnom prijevodu ta riječ ne znači jaje, a kamoli nojevo
- da je potom Z.N. uzeo tu riječ (prostire/spread/extended) i nevjerovatnom, da ne kažem imbecilnom jezičkom gimnastikom, u 3 koraka doveo do značenja koje mu odgovara
- da je u konačnici, to značenje pogrešno, tj. cijela premisa je pogrešna, kao što ti je Mišo_Kovač slikovito objasnio
Nakon svega ovoga, ti i dalje tupiš li tupiš. Šta je slijedeće? Treba da ti se nacrta?