Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Point.

#75401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Styling wrote: 17/01/2023 09:33
made_in_sarajevo wrote: 17/01/2023 08:11

Navijacka tuca ponavlja se vise puta. Niti su roditelji bar dio koji su napadnuti cvjecke da kazem. Navijaci zvezde koji su se odali na neki nacin. Turnir se odrzava godinama pa nije bilo napada. Isto da ode grupa raje u beograd ili zagreb i hoda sa navijackim obiljezima sarajeva ili zelje bi bili napadnuti. Navijacki svijet koji mnogi ne razumiju. Svijet kao svaki drugi, ima svoje furke svoja pravila i kod nas nije kao u srbiji da vucic posalje kompletnu navijacku grupu. Kod nas to moze biti 10-15 glupana koje ce grupa lagano odbacit. Govorim za Sarajevo za ostale mi se plaho jebe
Za neisprovocirani napad i bodenje nozem nema opravdanja.
Nema međutim,
Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije", dodao je Hrvat
Prpa.ba

#75402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Ide Becir jako.
Bećirović je upozorio da je Bosna i Hercegovina, koja pripada slobodnom i demokratskom svijetu, na meti opasne ruske politike.

Poručio je da odlikovanje koje je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS uručio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu predstavlja neviđenu civilizacijsku sramotu, ocjenjujući da to nije ogledalo države Bosne i Hercegovine već još jedan pokazatelj destruktivne politike predsjednika entiteta RS-a.

Većinska i demokratska Bosna i Hercegovina se potpuno ograđuje od takve Dodikove politike i ona iskazuje solidarnost sa pravednom borbom ukrajinskog naroda za slobodu.
Relaksacija odnosa u apsolutnoj ugrozi. Bendzi, Dalija i Nerko da se zurno ograde od ove huskacke retorike i bosnjackog radikalizma. :mrgreen:
PM72

#75403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

made_in_sarajevo wrote: 17/01/2023 08:11

Navijacka tuca ponavlja se vise puta. Niti su roditelji bar dio koji su napadnuti cvjecke da kazem. Navijaci zvezde koji su se odali na neki nacin. Turnir se odrzava godinama pa nije bilo napada. Isto da ode grupa raje u beograd ili zagreb i hoda sa navijackim obiljezima sarajeva ili zelje bi bili napadnuti. Navijacki svijet koji mnogi ne razumiju. Svijet kao svaki drugi, ima svoje furke svoja pravila i kod nas nije kao u srbiji da vucic posalje kompletnu navijacku grupu. Kod nas to moze biti 10-15 glupana koje ce grupa lagano odbacit. Govorim za Sarajevo za ostale mi se plaho jebe
To da je napad neisprovociran objesi mačku o rep.Niko nije napao djecu nego roditelje- izbrijane kenjce koji su krenuli da se obračunaju ispred hotela.Što nisu zvali obezbjeđenje i policiju nego krenuli u "odbranu zastave" .Oni u drugoj državi da zavode red?
I koliko sam čuo,nastradala je guzica jednog od branitelja zastave a kad nekog hoćeš da ubiješ bodeš ga u prsa ili stomak a ne u šupak.
Ne branim niti opravdavam ali ničije maslo nije za Ramazana.
dr_Evil

#75404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 17/01/2023 10:36

To da je napad neisprovociran objesi mačku o rep.Niko nije napao djecu nego roditelje- izbrijane kenjce koji su krenuli da se obračunaju ispred hotela.Što nisu zvali obezbjeđenje i policiju nego krenuli u "odbranu zastave" .Oni u drugoj državi da zavode red?
I koliko sam čuo,nastradala je guzica jednog od branitelja zastave a kad nekog hoćeš da ubiješ bodeš ga u prsa ili stomak a ne u šupak.
Sve receno!
dr_Evil

#75405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 17/01/2023 10:20 Ide Becir jako.
Bećirović je upozorio da je Bosna i Hercegovina, koja pripada slobodnom i demokratskom svijetu, na meti opasne ruske politike.

Poručio je da odlikovanje koje je predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS uručio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu predstavlja neviđenu civilizacijsku sramotu, ocjenjujući da to nije ogledalo države Bosne i Hercegovine već još jedan pokazatelj destruktivne politike predsjednika entiteta RS-a.

Većinska i demokratska Bosna i Hercegovina se potpuno ograđuje od takve Dodikove politike i ona iskazuje solidarnost sa pravednom borbom ukrajinskog naroda za slobodu.
Relaksacija odnosa u apsolutnoj ugrozi. Bendzi, Dalija i Nerko da se zurno ograde od ove huskacke retorike i bosnjackog radikalizma. :mrgreen:
To je ta snaga ljevice! Samo jako Becire!
Spit_fire

#75406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 17/01/2023 07:31
Spit_fire wrote: 16/01/2023 15:55

Cekaj cekaj...alija je izdajnik jer je pored svega ipak potpisao BiH al sa RS..a fikret je vizionar jer je nakon 50k zaklanih i silovanih, milion etnicki ociscenih stao rame uz rame pusku uz pusku sa onima koji su ta djela uradili...jer su mu obecali da ce moc bit kmet u toj novoj evropi..pardon srbiji?

Cetnicki noz bi doso kako god, po tvojoj logiici tamo gdje nije bilo otpora i TO ili PL Bosnjacki narod ne bi dozivio zlocine nego mirnu asimolaciju u veliki srbiju?...a upravo je supeotno tamo gdje si pokuso bit "mudar" ko Abdic tu si bas zestoko
nayebo

Odjavi se sam sa foruma ziv bio
VIdis opet si izvrnuo moj post, prava udbasko/sanu metodologija, kosovo polje je pobjeda i Srbija je vodila 3 rata, bravo.

Ja sam naglasio da je Fikret postao izdajnik onog trenutka kada nije pomogao svom narodu, bez obzira na svoje razmisljanje, i postao je izdajnik od kada je zapucao prvi metak. Za sva mjesta gdje otpor nije bio organiziran pa je palo bez ispaljenog metka, ili jos bolje gdje je organiziran a oruzje placeno(preko 1000KM po pusci kada je puskla kostala 150KM) a nikad nije isporuceno, gdje narod nije pobjegao a imao je priliku, sve to fino Aliji racun isporuci, a ne Fikretu.

Te tvoje "perverzne" i "seksi ideje" o asimilaciji u Smrdiju okaci macku o rep. Nije Alija bio najveci mozak Bosnjaka. Odjavi se s foruma ziv bio, a dok se odjavljujes procitaj pokoju knjigu od rahmetli Tunje, kad vec nisi slusao dok je ziv bio.
Nista od tog ne mijenja cinjenicu da bi te VRS ili HVO ubili ili protjerali taman da si ih sa srpskom/hrvatskom zastavom doceko...prico sam vec, komsija roditelji muslimani a njemu u duhu komunizma ime vise "hrvatsko" nego "muslimansko"..jos odan HVOu 1/1...kad su dosli 9.maja prvi kundak je njega pogodio, jos kae "vidi balije sto se lazno predstavlja"...

Opcija u kojoj ti se primiris kao narod i crkas neka bolja vremena nije postojala...jer ti ne bi postojao na tom prostoru..
dr_Evil

#75407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 17/01/2023 10:52
Nista od tog ne mijenja cinjenicu da bi te VRS ili HVO ubili ili protjerali taman da si ih sa srpskom/hrvatskom zastavom doceko...prico sam vec, komsija roditelji muslimani a njemu u duhu komunizma ime vise "hrvatsko" nego "muslimansko"..jos odan HVOu 1/1...kad su dosli 9.maja prvi kundak je njega pogodio, jos kae "vidi balije sto se lazno predstavlja"...

Opcija u kojoj ti se primiris kao narod i crkas neka bolja vremena nije postojala...jer ti ne bi postojao na tom prostoru..
Ja i ti pricamo o razlicitim stvarima. Nazalost u nas narod ima pamcenje kao zlatna ribica, i sjecanje na WWII se izgubilo bilo vecinom. Kad je rat krenuo nista i nikoga nije moglo spasiti, a pogotovo ne mahanje tudjom zastavom. I samo one sredine koje su bila u stanju da se odbrane su i izvukle zive glavu.

Ti pricas o vremenu kad je vec zapucalo, a ja o vremenu sta se potencijalno moglo uraditi da ne zapuca. A to nisi mogao uraditi ti, ni tvoj komsija, ni neko drugi iz obicne raje. Mi smo druze upali u kljesta dvije agresije, a vodio nas je amater(za potrebe price, necemo o daljnjim teorijama).

Neko bi rekao pa sta, i Zelenski je komicar. Istina, ali Zelenski ima skoro komplet diplomatski aparat drzave oko sebe, sto mi nismo imali jer je neko pocistio svu prijasnju politicku/diplomatsku elitu kada je zasjeo. To je ono kada mi kazete da je Turkovica skolovani diplomata, sta je bila Turkovicka kada smo je poslali za ambasadora u ratu, osim sto je bila bliska mladomuslimanskim krugovima. Mi svi, pa i ja isto, posmatramo Silajdzica kao neku legendu vanjske politike, nama to zvuci fantasticno, upitno kako je to zvucalo stranim diplomatama, "mnogo" je iskusan bio kada smo ga slali po svijetu.

I Kosovo je preizivilo i danas je nezavisno uz mnogo manje zrtve i razaranja nego sto smo mi to prezivjeli, a CG se isetala. Mi smo to bratski uradili za bracu Hrvate, sav rat preuzeli na sebe, dok su oni 3 godine glumili teksaske rendzere bez ispaljenog metka u HR pa nam danas nabijaju na nos da su sprijecil genocid u Bihacu.
BHCluster

#75408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 16/01/2023 19:38
BHCluster wrote: 16/01/2023 18:44

Kako sad to kad svi znamo da je NATO put zaustavljen?
Pa bio je , sad ce biti opet pokrenut, NATO put zavisi samo i iskljucivo od NATO a, najmocnije NATO drzave jednostavno ne zele sda i df i sa njima na vlasti nikad nas ne bi primili, uvijek bi bila prica ide napreduje saradnja bice itd, sad je taj put otkocen ukoliko u drzavnu vlast udje trojka ( sestorka osmorka kako god). Ulazak u NATO I EU je najvazniji zadatak za bosansku patriotsku politiku, a oni koji odlucuju o tome su rekli koga hoce a koga nece. Inace NATO je tu kod nas treba nam samo zvanican ulazak
Ti ko onaj Sadamov ministar komichni Ali, gdje sta kako? Nista!
sajber87

#75409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 17/01/2023 11:15
sajber87 wrote: 16/01/2023 19:38

Pa bio je , sad ce biti opet pokrenut, NATO put zavisi samo i iskljucivo od NATO a, najmocnije NATO drzave jednostavno ne zele sda i df i sa njima na vlasti nikad nas ne bi primili, uvijek bi bila prica ide napreduje saradnja bice itd, sad je taj put otkocen ukoliko u drzavnu vlast udje trojka ( sestorka osmorka kako god). Ulazak u NATO I EU je najvazniji zadatak za bosansku patriotsku politiku, a oni koji odlucuju o tome su rekli koga hoce a koga nece. Inace NATO je tu kod nas treba nam samo zvanican ulazak
Ti ko onaj Sadamov ministar komichni Ali, gdje sta kako? Nista!
Samo gledas rezultate rada i bice ti jasno sve gdje smo bili gdje smo sada a gdje cemo biti i koja politicka opcija nas je uvela negdje ili radila na necemu da je dalo rezultate za drzavu. Samo rezultati, a cilj opravdava sredstvo. Ah da ne zaboravim, God bless america ;-) :bih:
Last edited by sajber87 on 17/01/2023 11:20, edited 1 time in total.
Styling

#75410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

PM72 wrote: 17/01/2023 10:36

A, s kim da se obracunaju? Ko ih je izazvao?
PM72

#75411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Pa valjda sa onima što su htjeli oteti transparent...nisu sa 7 muslimanskom.
Styling

#75412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

PM72 wrote: 17/01/2023 11:22 Pa valjda sa onima što su htjeli oteti transparent...nisu sa 7 muslimanskom.
A sta je pisalo na transparentu? Nesto uvrijedljivo?
PM72

#75413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Styling wrote: 17/01/2023 11:23
PM72 wrote: 17/01/2023 11:22 Pa valjda sa onima što su htjeli oteti transparent...nisu sa 7 muslimanskom.
A sta je pisalo na transparentu? Nesto uvrijedljivo?
Za mene su svi ti navijači pomalo mahniti tipovi.Ponositi se da si manijak,horda zla,lešinar,fukara,grobar,bedbojs itd...
Svoje pitanje usmjeri izbrijanim majmunima,bili to "napadači" ili "branitelji" transparenta
forumskivojnik

#75414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by forumskivojnik »

Jos niko, od vas ovdje, nije objavio da su i "napadnuti roditelji" pravili probleme na Ilidzi :D .
Pa eto, samo da objavim post zbog dusebriznika, koji po dobro ustaljenoj matrici organizovanom medijskom hajkom napadaju Bosnjake :skoljka: .

Načelnik sektora uniformirane policije KS: Državljani Srbije su pravili incidente prije turnira

Dodao je da jeste zabrinjavajuće da je zbunjena javnost zato što se u startu plasiraju jednostrane informacije koje imaju možda različite motive i da je potrebno da se odmah na početku čuje i duga strana.

"Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije", dodao je Hrvat.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /230117017
BHCluster

#75415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Student_u_Ostavci wrote: 16/01/2023 18:55
BHCluster wrote: 16/01/2023 18:47

Zamisli to, da izvines.
Očekujem da se barem izvinu što su širili tu laž.
:mrgreen:
BHCluster

#75416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Zasto me pisanje nekih spodoba na ovom forumu podsjeca na piskaranja ljubav aha tj konasjer karlin?
Student_u_Ostavci

#75417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Point. wrote: 17/01/2023 09:53

Nema međutim,
Mi smo u dokumentovanju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili učesnici turnira ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije", dodao je Hrvat
Kroz bližu i dalju povijest, naučio sam da se na kraju uvijek dokaže da su Srbi krivi. Evo i u ovom slučaju.
Braniti njihovu mitomaniju nakon tolike njihove mitomanije kroz povijest je zaista naivno.
noviforumas

#75418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ovu temu je trebalo davno zatvoriti, ili barem sacekati da sve pojedinosti izadju na povrsinu. Ali nasjelo se na Informer narativ o progonjenoj srpskoj deci koju pobesnjeli mudzahedini bacaju lavovima, tako da... kasno se jebanom kajat.
Haris.ba

#75419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

Kakvi to incidenti opravdavaju da se neko zbode nozem?

Gdje je kraj takvoj logici - logici osvete Turcima zbog bune protiv dahija?
giannibelif

#75420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Od Bošnjaka se čakijama, šarafcigerima, plakatima, prozivanjima ugostitelja da služe svinjetinu muslimanima i sličnim gadostima pravi najzaostaliji narod u Evropi, do juče poznat kao jedan od najgostoljubivijih i narod kod kojeg prostim jezikom "svako sa strane želi prenoćiti". Politička pismenost i zaostalost u tom smislu je posebna par cipela. To je tek uzelo maha.
PM72

#75421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Vučić i srpski mediji su pravili neku aferu o ugroženosti srba svakih 15 dana na različitim lokacijama.
Sad heftično.
noviforumas

#75422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Sta nam ljudi uradise sto se desila tuca na nekakvom nebitnom djecijem turniru, mi poletili ko bekani . Zamislite da se BIA fakat potrudi da nesto ozbiljnije organizuje. Mislim da bi mi sami slali ljude u Guantanamo i dizali memorijale sprskoj nejaci :|
Styling

#75423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 17/01/2023 12:03 Kakvi to incidenti opravdavaju da se neko zbode nozem?

Ja se pitam jesam li ja ovdje jedini glas razuma? :shock:
Gandalf

#75424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

noviforumas wrote: 17/01/2023 12:10 Sta nam ljudi uradise sto se desila tuca na nekakvom nebitnom djecijem turniru, mi poletili ko bekani . Zamislite da se BIA fakat potrudi da nesto ozbiljnije organizuje. Mislim da bi mi sami slali ljude u Guantanamo i dizali memorijale sprskoj nejaci :|
Pa ovo da se desilo u srbiji, ne bi bilo nigdje ni objavljeno, naši mediji prave od toga halabuku
dr_Evil

#75425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

[*]
Styling wrote: 17/01/2023 12:13
Haris.ba wrote: 17/01/2023 12:03 Kakvi to incidenti opravdavaju da se neko zbode nozem?

Ja se pitam jesam li ja ovdje jedini glas razuma? :shock:
Obicno jesi, ali sada si fulila nazalost :)

DOk se ne pokaze suprotno, sta su iskali to su dobili. Nije ovo ista situacija kao kada onim probusise gume, ovo je bilo isprovocirano. A ako nije bilo, onda si ti opet glas razuma.

Ovo je nazalost balkan, ovdje narod razumije samo jezik sile. Bit ce tako jos makar stoljece. Ovdje te ljudi prevare, i imas opciju da izudaras ili da pustis, ja nazalost obicno pustim.
Locked