Spit_fire wrote: ↑17/01/2023 10:52
Nista od tog ne mijenja cinjenicu da bi te VRS ili HVO ubili ili protjerali taman da si ih sa srpskom/hrvatskom zastavom doceko...prico sam vec, komsija roditelji muslimani a njemu u duhu komunizma ime vise "hrvatsko" nego "muslimansko"..jos odan HVOu 1/1...kad su dosli 9.maja prvi kundak je njega pogodio, jos kae "vidi balije sto se lazno predstavlja"...
Opcija u kojoj ti se primiris kao narod i crkas neka bolja vremena nije postojala...jer ti ne bi postojao na tom prostoru..
Ja i ti pricamo o razlicitim stvarima. Nazalost u nas narod ima pamcenje kao zlatna ribica, i sjecanje na WWII se izgubilo bilo vecinom. Kad je rat krenuo nista i nikoga nije moglo spasiti, a pogotovo ne mahanje tudjom zastavom. I samo one sredine koje su bila u stanju da se odbrane su i izvukle zive glavu.
Ti pricas o vremenu kad je vec zapucalo, a ja o vremenu sta se potencijalno moglo uraditi da ne zapuca. A to nisi mogao uraditi ti, ni tvoj komsija, ni neko drugi iz obicne raje. Mi smo druze upali u kljesta dvije agresije, a vodio nas je amater(za potrebe price, necemo o daljnjim teorijama).
Neko bi rekao pa sta, i Zelenski je komicar. Istina, ali Zelenski ima skoro komplet diplomatski aparat drzave oko sebe, sto mi nismo imali jer je neko pocistio svu prijasnju politicku/diplomatsku elitu kada je zasjeo. To je ono kada mi kazete da je Turkovica skolovani diplomata, sta je bila Turkovicka kada smo je poslali za ambasadora u ratu, osim sto je bila bliska mladomuslimanskim krugovima. Mi svi, pa i ja isto, posmatramo Silajdzica kao neku legendu vanjske politike, nama to zvuci fantasticno, upitno kako je to zvucalo stranim diplomatama, "mnogo" je iskusan bio kada smo ga slali po svijetu.
I Kosovo je preizivilo i danas je nezavisno uz mnogo manje zrtve i razaranja nego sto smo mi to prezivjeli, a CG se isetala. Mi smo to bratski uradili za bracu Hrvate, sav rat preuzeli na sebe, dok su oni 3 godine glumili teksaske rendzere bez ispaljenog metka u HR pa nam danas nabijaju na nos da su sprijecil genocid u Bihacu.