Pazi ti si tako dobronamjeran lik i ja ti se divim prije svega tome kako se zelis vise sa ovim uopste da bakces. Sve sam to odradio sto si napisao i na mobitelu, i na TV-u, kao i na Boxu. Zatim sve vratio na tvornicke postavke, TV, Box, telefon i ono i dalje isto. Definitivno bez sumnje je problem do njihovog modema, i prije su mi nekad mjenjali modem, al je sve radilo kako treba. Oni u ovom svom call centru uopste ne znaju sta ih pitam, barem vecina njih. Eh sad jel u pitanju sta je na cemu povezano ili ostalo povezano, jel mi ruter 5 ili je 2,4 pa ovi uredjaji to sada ne prepoznaju stvarno ne znam. Samo znam kad sam konektovao na bratov net sve i jedna ikona chromecasta se pojavila i na Spotifayu, Tuneinu, Google photos itd. Znaci da je do modema ili do tog jel 2,4 ili 5. Stvarno ne znam, a to znam da mi ne pada na pamet da svaki put idem u postavke i ukucavam onaj kod na telefon, a kad se odjavim da bi se ponovo prijavio isti postupak moram odraditi. Ne radi mi ni screen miroring tj. da prebacim ekran telefona na TV ili na Box. Jednostavno nemaju adekvatnu osobu tamo koja to moze rijesiti. Zahtijevat cu promjenu kompletne opreme ukljucujuci kablove i uticnicu koja cim je malo dirnem prekine mi sliku. Ako mogu aljkavost servirati djuturumima, meni Boga mi nece i ne mogu. Ili kako treba, a nikad nije, ili raskid ugovora po svaku cijenu i na moju stetu. Tebi veliki pozdrav, i svim forumasima koji su htjeli da pomognu, al ovdje ocito pomoci nema. Ili zamjena svega njihovog pa i novih kablova i uticnice za koju mi je rekao monter da se treba promjenuti, ili sve odjaviti i prebaciti se na konkurenciju, pa cak i bez Arena. Hvala ti na trudu jos jednom, kao i ostalim koji su pokusali pomoci. Ovo sam ustvari JA, ne neko ko je mrzovoljan, bahat, arogantan i tome slicno. Al jednostavno zivimo u banana drzavi, zasto bi ista funkcionisalo kako treba.zippoo87 wrote: ↑16/01/2021 00:01Ma nije problem...i mene iznerviraju zacas oni sto su nekompetentni a rade a ja sto znam puno o tome a necu da kupujem posao,sjedim kuciIamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 23:46Smirio sam se i ja se stvarno izvinjavam radi ovakvog stava, al su me iz pameti istjerali kad sam ostao bez interneta 3 sata, a radim. Sve sam uradio gore navedeno i ponovo ne moze, vec sam napisao da sam box nosio kod brata i konektovao svoj telefon i box na njegovu mrezu sve radilo kako treba. Cim sam se vratio na svoju ponovo isto, znaci da je definitivno problem do modema, interneta, sta li vec. Mjenjan je naziv wifi mreze i sifra, oni vratili modem na tvornicke pa su me tu ostavili bez neta 3 sata i kad je sve doslo drugi mi naziv mreze bio i nije uopste moja sifra. Da bi nakon toga sve vratili na staro, al ono i dalje ne moze. Jos se jednom izvinjavam radi ovakvog ponasanja kako forumasima, tako i administraciji. Svjestan sam da ovdje nije niko da bi trpio necije frustracije. Nisam uopste takva osoba, al ovaj Telekom izvuce iz covijeka ono najgore, odnosno ljudi koji veze nemaju, a rade tu. Cast izuzetcima! Modem je ZTE vec sam napisao, a evo i oznake ako ista znaci ZXHN H267N V1.1zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 22:18
Pa vidi...ti bi trebao znati,jer je oprema u tvojoj kuci i ti je koristis a ne mi.Problem ti je nastao zbog ovih stvari koje sam ti ja naveo a ti izgleda neces da procitas i otklonis probleme,nego nastavljas po svome i optuzujes nekoga da je kriv za nesto.
Logicno da kada promijenis router ili naziv mreze i sifru,da se na svim uredjajima moras ulogovati na novu mrezu i sa novom sifrom.
Dakle odradi to na svim povezanim uredjima koje koristis i vidi da se svi zakace na istu wifi mrezu i ne vidim razlog zasto ne bi radilo.
Ako ocekujes da ce ti neko iz Telekoma doci da ti to pravi,onda ne znam.
Pokusavamo ti pomoci ovdje a ti zapeo za svoje i tjeras.
LP![]()
Malo sale nije na odmet.
Nego ja bih jos pokusao i da se izlogujem iz svih tih aplikacija,tako sto bi obrisao cache i data...to sam ti vec u prethodnom postu pisao kako,mada vjerujem da znas i sam.
Dakle na telefonu obrisi cache i data od youtube aplikacije pa se ponovo uloguj,pa tako i na tvu,izloguj pa uloguj.
Ja mislim da sam i ja imao slican problome jednom oko tog castanja na tv preko mobitela ali se ne sjecam tacno kako sam rijesio ali uglavnom je problem bio sto nije bilo sve ulogovano i uvezano...trazi yt onaj neki kod da se ukuca,tj. da se aktivira
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- PajaELdin
#75401 Re: BHTelecom All About
- semirsar
#75402 Re: BHTelecom All About
nisam sve od pocetka upratio... nosio si set up box do buraza i bez problema se konektovao na njegov modem? Je l' mu modem postavljen na 5 ili 2,4? nijesam bas na ti s otim a i sitni su sati... vidi, ako je kod njega na 5... a kod tebe su skoro mjenjali... nerebit su turili na 5... a prije ti sve bilo na 2,4... ne znam, mozda su ti uredjaji na 2,4 a mreza na 5... khmm... odo ja spavat... valja men sutra u 6 ustat... sorryIamPajaELdin wrote: ↑16/01/2021 00:30Pazi ti si tako dobronamjeran lik i ja ti se divim prije svega tome kako se zelis vise sa ovim uopste da bakces. Sve sam to odradio sto si napisao i na mobitelu, i na TV-u, kao i na Boxu. Zatim sve vratio na tvornicke postavke, TV, Box, telefon i ono i dalje isto. Definitivno bez sumnje je problem do njihovog modema, i prije su mi nekad mjenjali modem, al je sve radilo kako treba. Oni u ovom svom call centru uopste ne znaju sta ih pitam, barem vecina njih. Eh sad jel u pitanju sta je na cemu povezano ili ostalo povezano, jel mi ruter 5 ili je 2,4 pa ovi uredjaji to sada ne prepoznaju stvarno ne znam. Samo znam kad sam konektovao na bratov net sve i jedna ikona chromecasta se pojavila i na Spotifayu, Tuneinu, Google photos itd. Znaci da je do modema ili do tog jel 2,4 ili 5. Stvarno ne znam, a to znam da mi ne pada na pamet da svaki put idem u postavke i ukucavam onaj kod na telefon, a kad se odjavim da bi se ponovo prijavio isti postupak moram odraditi. Ne radi mi ni screen miroring tj. da prebacim ekran telefona na TV ili na Box. Jednostavno nemaju adekvatnu osobu tamo koja to moze rijesiti. Zahtijevat cu promjenu kompletne opreme ukljucujuci kablove i uticnicu koja cim je malo dirnem prekine mi sliku. Ako mogu aljkavost servirati djuturumima, meni Boga mi nece i ne mogu. Ili kako treba, a nikad nije, ili raskid ugovora po svaku cijenu i na moju stetu. Tebi veliki pozdrav, i svim forumasima koji su htjeli da pomognu, al ovdje ocito pomoci nema. Ili zamjena svega njihovog pa i novih kablova i uticnice za koju mi je rekao monter da se treba promjenuti, ili sve odjaviti i prebaciti se na konkurenciju, pa cak i bez Arena. Hvala ti na trudu jos jednom, kao i ostalim koji su pokusali pomoci. Ovo sam ustvari JA, ne neko ko je mrzovoljan, bahat, arogantan i tome slicno. Al jednostavno zivimo u banana drzavi, zasto bi ista funkcionisalo kako treba.zippoo87 wrote: ↑16/01/2021 00:01Ma nije problem...i mene iznerviraju zacas oni sto su nekompetentni a rade a ja sto znam puno o tome a necu da kupujem posao,sjedim kuciIamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 23:46
Smirio sam se i ja se stvarno izvinjavam radi ovakvog stava, al su me iz pameti istjerali kad sam ostao bez interneta 3 sata, a radim. Sve sam uradio gore navedeno i ponovo ne moze, vec sam napisao da sam box nosio kod brata i konektovao svoj telefon i box na njegovu mrezu sve radilo kako treba. Cim sam se vratio na svoju ponovo isto, znaci da je definitivno problem do modema, interneta, sta li vec. Mjenjan je naziv wifi mreze i sifra, oni vratili modem na tvornicke pa su me tu ostavili bez neta 3 sata i kad je sve doslo drugi mi naziv mreze bio i nije uopste moja sifra. Da bi nakon toga sve vratili na staro, al ono i dalje ne moze. Jos se jednom izvinjavam radi ovakvog ponasanja kako forumasima, tako i administraciji. Svjestan sam da ovdje nije niko da bi trpio necije frustracije. Nisam uopste takva osoba, al ovaj Telekom izvuce iz covijeka ono najgore, odnosno ljudi koji veze nemaju, a rade tu. Cast izuzetcima! Modem je ZTE vec sam napisao, a evo i oznake ako ista znaci ZXHN H267N V1.1![]()
Malo sale nije na odmet.
Nego ja bih jos pokusao i da se izlogujem iz svih tih aplikacija,tako sto bi obrisao cache i data...to sam ti vec u prethodnom postu pisao kako,mada vjerujem da znas i sam.
Dakle na telefonu obrisi cache i data od youtube aplikacije pa se ponovo uloguj,pa tako i na tvu,izloguj pa uloguj.
Ja mislim da sam i ja imao slican problome jednom oko tog castanja na tv preko mobitela ali se ne sjecam tacno kako sam rijesio ali uglavnom je problem bio sto nije bilo sve ulogovano i uvezano...trazi yt onaj neki kod da se ukuca,tj. da se aktivira
-
allem_77
#75403 Re: BHTelecom All About
Da li si probao donijeti od brata modem i spojiti na svoju mrežu?IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 23:46
Smirio sam se i ja se stvarno izvinjavam radi ovakvog stava, al su me iz pameti istjerali kad sam ostao bez interneta 3 sata, a radim. Sve sam uradio gore navedeno i ponovo ne moze, vec sam napisao da sam box nosio kod brata i konektovao svoj telefon i box na njegovu mrezu sve radilo kako treba. Cim sam se vratio na svoju ponovo isto, znaci da je definitivno problem do modema, interneta, sta li vec. Mjenjan je naziv wifi mreze i sifra, oni vratili modem na tvornicke pa su me tu ostavili bez neta 3 sata i kad je sve doslo drugi mi naziv mreze bio i nije uopste moja sifra. Da bi nakon toga sve vratili na staro, al ono i dalje ne moze. Jos se jednom izvinjavam radi ovakvog ponasanja kako forumasima, tako i administraciji. Svjestan sam da ovdje nije niko da bi trpio necije frustracije. Nisam uopste takva osoba, al ovaj Telekom izvuce iz covijeka ono najgore, odnosno ljudi koji veze nemaju, a rade tu. Cast izuzetcima! Modem je ZTE vec sam napisao, a evo i oznake ako ista znaci ZXHN H267N V1.1
Moraš prvo uraditi reset njegovog modema i sačekati da povuče tvoju konfiguraciju.
Ovo možeš uraditi čačkalicom ili preko portala.
Tako ćeš znati da li je u pitanju modem ili nešto drugo.
A tu utičnicu najbolje da izbaciš i spojiš direktno te dvije žice.
Mislim da nije njihov posao instalacija utičnica po tvojoj kući.
Sada sam gledao kod sebe i vidim da je kod tebe ažuriran modem na V1. 1
Dok je kod mene V1. 0

-
Adi-g
#75404 Re: BHTelecom All About
Ima li ovih insajdera iz BHTelecoma sa informacijom o mogućem uvođenju esim-a ili im je to i dalje nepoznat pojam?
Pozz
Pozz
-
optimus168
#75405 Re: BHTelecom All About
Pa nije stvar ni providera da stima tvoje uredjaje po kuci, niti je realno ocekivati da tehnicka podrska providera rjesava takve probleme. Bilo kojeg providera, Telecoma, Telemacha, Logosofta. To isto da krivis vodovod jer ti ne radi pipa u kupatilu, a u kuhinji radi, ili kazes nemas tople vode na tusu.IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
Sto se tice samog problema, ne vjerujem da ti je do modema koji ti je zamijenjen. Ukoliko je modem na standardnim postavkama, nikakve restrikcije nisu ukljucene i saobracaj izmedju uredjaja na istoj mrezi prolazi bez problema.
Takodjer, provjeri da li imas u opcijama TV-a i box-a da mijenjas opciju "trusted network", jer moze biti da ti je prijasnja mreza bila oznacena kao trusted network i propustala sve bez problema, a nakon promjene imena i sifre nova mreza nije konfigurisana tako.
Iskreno, cudan je problem - radilo sve, radi sve na drugoj lokaciji, ali sad ne radi tu kod tebe. Kao krajnju opciju savjetujem da se javis nekom strucnjaku iz te struke koji ce pogledati sve to
-
nemezis
#75406 Re: BHTelecom All About
Kako se dodje do ovoga "Moj modem"?
allem_77 wrote: ↑16/01/2021 00:54Da li si probao donijeti od brata modem i spojiti na svoju mrežu?IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 23:46
Smirio sam se i ja se stvarno izvinjavam radi ovakvog stava, al su me iz pameti istjerali kad sam ostao bez interneta 3 sata, a radim. Sve sam uradio gore navedeno i ponovo ne moze, vec sam napisao da sam box nosio kod brata i konektovao svoj telefon i box na njegovu mrezu sve radilo kako treba. Cim sam se vratio na svoju ponovo isto, znaci da je definitivno problem do modema, interneta, sta li vec. Mjenjan je naziv wifi mreze i sifra, oni vratili modem na tvornicke pa su me tu ostavili bez neta 3 sata i kad je sve doslo drugi mi naziv mreze bio i nije uopste moja sifra. Da bi nakon toga sve vratili na staro, al ono i dalje ne moze. Jos se jednom izvinjavam radi ovakvog ponasanja kako forumasima, tako i administraciji. Svjestan sam da ovdje nije niko da bi trpio necije frustracije. Nisam uopste takva osoba, al ovaj Telekom izvuce iz covijeka ono najgore, odnosno ljudi koji veze nemaju, a rade tu. Cast izuzetcima! Modem je ZTE vec sam napisao, a evo i oznake ako ista znaci ZXHN H267N V1.1
Moraš prvo uraditi reset njegovog modema i sačekati da povuče tvoju konfiguraciju.
Ovo možeš uraditi čačkalicom ili preko portala.
Tako ćeš znati da li je u pitanju modem ili nešto drugo.
A tu utičnicu najbolje da izbaciš i spojiš direktno te dvije žice.
Mislim da nije njihov posao instalacija utičnica po tvojoj kući.
Sada sam gledao kod sebe i vidim da je kod tebe ažuriran modem na V1. 1
Dok je kod mene V1. 0
![]()
- PlusSA
-
Ali_G
#75408 Re: BHTelecom All About
Pa mozda hoce dual sim na iPhone ili na watch
-
coco1
#75409 Re: BHTelecom All About
vidim da su me prebacili, u sklopu bonus plus-a, iz premium u gold, iako sam im priblizno isto love uplatio u 2019. i 2020. godini.
poslao sam upit, da mi tacno i decidno odgovore, koji su uslovi za svaku pojedinu kategoriju. shvatam da je to pogodnost, koju i nisu u obavezi davati, ali, ako je vec tu, nek je onda transparentno i jasno. napominjem da su prosle godine umanjili broj bodova po uplacenoj KM, a u ovoj su, izgleda, podigli limite.
ovako, mogu me prebaciti i u start, bez ikakvog objasnjenja i mog znanja zasto je to tako.
poslao sam upit, da mi tacno i decidno odgovore, koji su uslovi za svaku pojedinu kategoriju. shvatam da je to pogodnost, koju i nisu u obavezi davati, ali, ako je vec tu, nek je onda transparentno i jasno. napominjem da su prosle godine umanjili broj bodova po uplacenoj KM, a u ovoj su, izgleda, podigli limite.
ovako, mogu me prebaciti i u start, bez ikakvog objasnjenja i mog znanja zasto je to tako.
-
123bih123
#75410 Re: BHTelecom All About
Prva prednost esima-a je sigurnost. Jednom kad dodas esim i da ti telefon ukradu restartuju sta vec urade e sim ostaje. Onda imas kod jednog operatera karticu samo za internet npr gdje su jeftiniji i paket. E sim je jednostavno kupiti dodati eto i to je prednost.
-
hali gali halid
#75411 Re: BHTelecom All About
Jesu li sad neki novi postpaid paketi? Nema vise Mini, NoLimit itd???
- dend
#75412 Re: BHTelecom All About
Opet ne skonta prednosti.
Karticu kad ti neko ukrade ( zajedno sa mobom ) prijavis na 1444 i kazes da je ukradena i ona se gasi, a zamjensku preuzmes na salteru. A namjenske kartice za internet imaju i sada operateri ( L-net, net to go... )
Mozda nisi najbolje objasnio
- dend
#75413 Re: BHTelecom All About
EXTRA XS, S , NET, M, L, XLhali gali halid wrote: ↑16/01/2021 11:25 Jesu li sad neki novi postpaid paketi? Nema vise Mini, NoLimit itd???
Biras uz paket na 24mj da li zelis popust na mjesecnu ratu, vise saobracaja ( min, mb ) ili mogucnost kupovine uredjaja sa popustom
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... ID=mobilna
- Cossack
#75414 Re: BHTelecom All About
Koliko znam razlog mogu biti ukupni računi za prethodnu godinu. Vjerovatno si pretprošle godine imao veće racune nego prošle. Ja sam prošle bio start paket a ove sam silver jer sam prošle spojio više usluga.coco1 wrote: ↑16/01/2021 10:58 vidim da su me prebacili, u sklopu bonus plus-a, iz premium u gold, iako sam im priblizno isto love uplatio u 2019. i 2020. godini.
- PlusSA
#75415 Re: BHTelecom All About
Dobra stvar jest ali trenutno ima Bhtelecom važnije stvari da poprave i ubacuju. Esim može sacekati po meni koju godinu.
-
ing-ecc
#75416 Re: BHTelecom All About
Koliko ces dugo biti smiren?IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 23:46Smirio sam se i ja se stvarno izvinjavam radi ovakvog stava, al su me iz pameti istjerali kad sam ostao bez interneta 3 sata, a radim. Sve sam uradio gore navedeno i ponovo ne moze, vec sam napisao da sam box nosio kod brata i konektovao svoj telefon i box na njegovu mrezu sve radilo kako treba. Cim sam se vratio na svoju ponovo isto, znaci da je definitivno problem do modema, interneta, sta li vec. Mjenjan je naziv wifi mreze i sifra, oni vratili modem na tvornicke pa su me tu ostavili bez neta 3 sata i kad je sve doslo drugi mi naziv mreze bio i nije uopste moja sifra. Da bi nakon toga sve vratili na staro, al ono i dalje ne moze. Jos se jednom izvinjavam radi ovakvog ponasanja kako forumasima, tako i administraciji. Svjestan sam da ovdje nije niko da bi trpio necije frustracije. Nisam uopste takva osoba, al ovaj Telekom izvuce iz covijeka ono najgore, odnosno ljudi koji veze nemaju, a rade tu. Cast izuzetcima! Modem je ZTE vec sam napisao, a evo i oznake ako ista znaci ZXHN H267N V1.1zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 22:18Pa vidi...ti bi trebao znati,jer je oprema u tvojoj kuci i ti je koristis a ne mi.Problem ti je nastao zbog ovih stvari koje sam ti ja naveo a ti izgleda neces da procitas i otklonis probleme,nego nastavljas po svome i optuzujes nekoga da je kriv za nesto.IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
Logicno da kada promijenis router ili naziv mreze i sifru,da se na svim uredjajima moras ulogovati na novu mrezu i sa novom sifrom.
Dakle odradi to na svim povezanim uredjima koje koristis i vidi da se svi zakace na istu wifi mrezu i ne vidim razlog zasto ne bi radilo.
Ako ocekujes da ce ti neko iz Telekoma doci da ti to pravi,onda ne znam.
Pokusavamo ti pomoci ovdje a ti zapeo za svoje i tjeras.
LP
-
ing-ecc
- cobe_fks
-
ing-ecc
#75419 Re: BHTelecom All About
Prrijavi smetnju za sporu konekciju a ksd dodju da zamijene modem usput pitaj moze li na VDSL? Ili i kod prijave smetnje reci da zelis prebacivanje na VDSL
...... koje zavisi od nekoliko fakora.
- cobe_fks
-
123bih123
#75421 Re: BHTelecom All About
Da prijavis oni ugase karticu ali lopov odnese mobitel. Dok kod ove kartice ne moze je izbrisati sa mobitela tako da operater uvijek moze locirati mobitel ako bude upaljen naravno. Bukvalno ako bude ukradem mobitel gdje je aktivan e sim lopov taj mobitel ne moze koristiti prodati jer se telefon moze locirati.dend wrote: ↑16/01/2021 11:25Opet ne skonta prednosti.
Karticu kad ti neko ukrade ( zajedno sa mobom ) prijavis na 1444 i kazes da je ukradena i ona se gasi, a zamjensku preuzmes na salteru. A namjenske kartice za internet imaju i sada operateri ( L-net, net to go... )
Mozda nisi najbolje objasnio
-
MikacO
#75422 Re: BHTelecom All About
Imal ovdje neki insajder da mi moze dati informaciju hocel u BH telecom dolaziti Xiaomi Mi 10T?
Pitao sam u poslovnici i na broj telefona koji su mi tamo dali ali oni nemaju pojma. Hvala.
Pitao sam u poslovnici i na broj telefona koji su mi tamo dali ali oni nemaju pojma. Hvala.
-
Ali_G
#75423 Re: BHTelecom All About
Evo i HRT1 u HD. Il sam ja tek primijetio 
-
bob_1921
#75424 Re: BHTelecom All About
ma tanki su izgleda sa ovom prodajom telefona, cekam ovaj iphone mini 12 od 128 gb vec mjesec da se pojavi al izgled da cu prije docekati novi model
-
Huse Fatkic
#75425 Re: BHTelecom All About
E ljudi, jel' neko uzimao u BHTelecomu Huawei P40 pro. Zanima me je li to mobitel sa dual sim-om (posto vidim po netu da imaju varijante sa 1 ili 2 SIM-a)?