BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Bianconeri1988
#75376 Re: BHTelecom All About
Moze li se aktivirati Moja TV multiscreen preko Telemachovog Eon Boxa?
Planiram aktiviriti Moja Web TV za ostale internet provajdere, 26 KM 3 mjeseca, pa me zanima da li radila ta opcija preko Eon boxa?
Planiram aktiviriti Moja Web TV za ostale internet provajdere, 26 KM 3 mjeseca, pa me zanima da li radila ta opcija preko Eon boxa?
Last edited by Bianconeri1988 on 15/01/2021 16:12, edited 2 times in total.
- dend
#75377 Re: BHTelecom All About
neBianconeri1988 wrote: ↑15/01/2021 15:55 Moze li se aktivirati Moja TV multiscreen preko Telemachovog Eon Boxa?
-
Astrix
#75378 Re: BHTelecom All About
Zna li iko može li se više uređaja uzeti na rate?
Trenutno otplaćujem jedan telefon a mislio sam uzeti i neki TV?
Trenutno otplaćujem jedan telefon a mislio sam uzeti i neki TV?
- PlusSA
-
rimano
#75380 Re: BHTelecom All About
Ako je ovo tacno zelim im brzu privatizaciju i ako sam bio veliki protivnik tome.dend wrote: ↑15/01/2021 14:28ugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:27ne znam gdje sizippoo87 wrote: ↑15/01/2021 14:24
Zatvorena iz nekog razloga...nema nikog unutra.
Kontam da strajkuju ali opet moraju dolaziti na posao
Cirkus neki teski...u ovoj banana drzavi je sve moguce.
Evo kontam da predjem sa Telemacha ponovo kod ovih i evo nisam ni poceo prelaziti a vec osnovne stvari ne funkcionisu a platili novi sajt milion ipo KM jbte
ja sad prošao kraj ove u dbr
radi ali je red povelik
Tuzla i Bihać su u štrajku radi GKU ali bi trebalo to da završi za par dana
- dend
#75381 Re: BHTelecom All About
Istina je, i izgleda su istrajali da dobiju kolektivni ugovorrimano wrote: ↑15/01/2021 17:15Ako je ovo tacno zelim im brzu privatizaciju i ako sam bio veliki protivnik tome.dend wrote: ↑15/01/2021 14:28ugly duckling wrote: ↑15/01/2021 14:27
ne znam gdje si
ja sad prošao kraj ove u dbr
radi ali je red povelik
Tuzla i Bihać su u štrajku radi GKU ali bi trebalo to da završi za par dana
-
jarobot
#75382 Re: BHTelecom All About
Nije to multiscreen to je MojaWeb TV i može se instalisati na EON box . EON box je kao i svaki drugi android box sa android TV sistemom i imaš na trgovini MojaWebTV aplikacijuBianconeri1988 wrote: ↑15/01/2021 15:55 Moze li se aktivirati Moja TV multiscreen preko Telemachovog Eon Boxa?
- PajaELdin
#75383 Re: BHTelecom All About
Koliko su me ubjedjivali ovi sa call centra da nije do modema sto nemam chromecast opcije vise kako su mi isti zamjenuli, i slucajno odem kod brata i nakacim na njegov internet sve radi kao i prije. Njih 80% veze nema sta je chromcast uopste i kolika je njegova prednost, znaci na rubu sam da im spalim svu ovu jadnu opremu. Gore podrske u svom zivotu nisam vidjeo, naravno kad su sve frizeri i snajderi za pultovima. Strasno!
Nemoj da mi se slucajno neko kaci na post i kopa mi zivce, i brani ove uhljebe, tek sam vidjeo kakva tu bagra bezobrazna radi.
Nemoj da mi se slucajno neko kaci na post i kopa mi zivce, i brani ove uhljebe, tek sam vidjeo kakva tu bagra bezobrazna radi.
-
ProgramskiJezik
#75384 Re: BHTelecom All About
Gledam na google analytics ko god dodje na moju stranizu iz ZEDO kantona pise da je iz zenice, jel moguce da svi koriste istu Externu IP Adrresu ? Jel mozda se koristi NAT u zenici za citav kanton?
- dend
#75385 Re: BHTelecom All About
Ja bi nakon toga i probao promjeniti sve vezano za wifi ( naziv, pass, wifi kanal ) i sve nanovo spojio na novu mrezu. A nakon toga ak ne ide, box u kesu i ponesi nekome drugom ko ima internet pa kod njega pokusat da li ce raditizippoo87 wrote: ↑14/01/2021 22:38znam tacno na sta mislis i koji ti je problem ali nesto je tu definitivno do tebe i do povezivanja.IamPajaELdin wrote: ↑14/01/2021 21:43Sve je to drug odradjeno, jer ulazim preko YouTube aplikacija i na Boxu i na TV-u. Samo nece putem castinga, ne znam na nekom forumu da pitam koji je vezan za to. Ovi iz Telecoma veze nemaju sta bi mogao biti razlog, mislim ipak to nije mala stvar, imas Smart TV plus Box i da ne mozes castati sa telefona, nego moram svaki put kod sa TV-a ukucavati da bi povezao mobitel. A na aplikacijama na telefonu koje podrzavaju chromcast uopste mi ne stoji ona ikona chromecasta.zippoo87 wrote: ↑14/01/2021 19:38
Meni se cini da se ti nisi konektovao na tv sa novom sifrom i novim internetom...jer kazes da su ti mijenjali i logicno je da tv sada dobija nove podatke.
Dakle,udji u tv,nadji u opcijama gdje je internet ,pa ponovo sceniraj mreze i konektuj se na taj novi wifi .
Isto uradi i na mi boxu...i trebalo bi da ti sve proradi.
pokusaj ponovo sve aplikacije uvezati sa televizorom ,kao i box sa telefonom ...moguce da je neka i caka sa telefonom,da treba dozvoliti neko cudo da bi radilo...jer sada imas mali milion restrikcija na telefonima i sve moras nesto rucno cackati.
Sto se tice brisanja cachea...to radis tako sto na telefonu drzis prst duze na odredjenoj aplikaciji i odes "o aplikaciji" i imas da brises cache,data i ostalo...to znaci da ces sa aplikacije izbrisati login podatke i morati ces se ponovo ulogovati.
pokusaj,ne kosta te nista...ali sam 100% siguran da je nesto do uredjaja i da internet provajder nema veze sa tim nikakve
- PajaELdin
#75386 Re: BHTelecom All About
Kralju moj sve je to vec uradjeno, odnio kod brata i spojio na njegov net i sve radilo ko prije. Modem vracan na tvornicke postavke od strane njih, pa mi stavili neki novi naziv mreze i sifru 3 sata bio bez interneta cekajuci da me neko kontaktira. Uzas, uzas, uzas... Jucer produzili ugovor radi Arene, i radi navodnog uvodjenja android boxova i nekih poboljsanja, al jednostavno tu ne radi ljudi koji bi trebali da rade. Ne mogu sebi doci da neko ne zna sta je chromcast u 2021. a radi takvu vrstu posla. Ovo je prelilo casu, ako se neko ne pojavi u ponedjeljak opremu u kesu, i raskid ugovora sta god potrebno bilo raskidam ga.dend wrote: ↑15/01/2021 20:42Ja bi nakon toga i probao promjeniti sve vezano za wifi ( naziv, pass, wifi kanal ) i sve nanovo spojio na novu mrezu. A nakon toga ak ne ide, box u kesu i ponesi nekome drugom ko ima internet pa kod njega pokusat da li ce raditizippoo87 wrote: ↑14/01/2021 22:38znam tacno na sta mislis i koji ti je problem ali nesto je tu definitivno do tebe i do povezivanja.IamPajaELdin wrote: ↑14/01/2021 21:43
Sve je to drug odradjeno, jer ulazim preko YouTube aplikacija i na Boxu i na TV-u. Samo nece putem castinga, ne znam na nekom forumu da pitam koji je vezan za to. Ovi iz Telecoma veze nemaju sta bi mogao biti razlog, mislim ipak to nije mala stvar, imas Smart TV plus Box i da ne mozes castati sa telefona, nego moram svaki put kod sa TV-a ukucavati da bi povezao mobitel. A na aplikacijama na telefonu koje podrzavaju chromcast uopste mi ne stoji ona ikona chromecasta.
pokusaj ponovo sve aplikacije uvezati sa televizorom ,kao i box sa telefonom ...moguce da je neka i caka sa telefonom,da treba dozvoliti neko cudo da bi radilo...jer sada imas mali milion restrikcija na telefonima i sve moras nesto rucno cackati.
Sto se tice brisanja cachea...to radis tako sto na telefonu drzis prst duze na odredjenoj aplikaciji i odes "o aplikaciji" i imas da brises cache,data i ostalo...to znaci da ces sa aplikacije izbrisati login podatke i morati ces se ponovo ulogovati.
pokusaj,ne kosta te nista...ali sam 100% siguran da je nesto do uredjaja i da internet provajder nema veze sa tim nikakve
Da ne zaboravim navesti da mi je posao sav preko interneta, zato evo jos uvijek radim radi njihovog nemara ili kako vec to covijek da nazove.
-
optimus168
#75387 Re: BHTelecom All About
Majstore, koji modem imaš i je li wifi na 2.4 GHz ili 5 GHz?IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:04Kralju moj sve je to vec uradjeno, odnio kod brata i spojio na njegov net i sve radilo ko prije. Modem vracan na tvornicke postavke od strane njih, pa mi stavili neki novi naziv mreze i sifru 3 sata bio bez interneta cekajuci da me neko kontaktira. Uzas, uzas, uzas... Jucer produzili ugovor radi Arene, i radi navodnog uvodjenja android boxova i nekih poboljsanja, al jednostavno tu ne radi ljudi koji bi trebali da rade. Ne mogu sebi doci da neko ne zna sta je chromcast u 2021. a radi takvu vrstu posla. Ovo je prelilo casu, ako se neko ne pojavi u ponedjeljak opremu u kesu, i raskid ugovora sta god potrebno bilo raskidam ga.dend wrote: ↑15/01/2021 20:42Ja bi nakon toga i probao promjeniti sve vezano za wifi ( naziv, pass, wifi kanal ) i sve nanovo spojio na novu mrezu. A nakon toga ak ne ide, box u kesu i ponesi nekome drugom ko ima internet pa kod njega pokusat da li ce raditizippoo87 wrote: ↑14/01/2021 22:38
znam tacno na sta mislis i koji ti je problem ali nesto je tu definitivno do tebe i do povezivanja.
-
zippoo87
#75388 Re: BHTelecom All About
Ti ako imas internet u kuci i ako radi wifi,onda nije do interneta.Nemoj me pogresno shvatiti da branim nekoga ili nesto...ali ako ti radi wifi na telefonu,onda telekom nema nista sa tvojim problemom i problem je negdje u tvojim uredjajima.Ocito nisu svi uredjaji spojeni na novu wifi mrezu i ne mogu da se povezu izmedju sebe i da bacaju sliku na druge uredjaje.IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:04Kralju moj sve je to vec uradjeno, odnio kod brata i spojio na njegov net i sve radilo ko prije. Modem vracan na tvornicke postavke od strane njih, pa mi stavili neki novi naziv mreze i sifru 3 sata bio bez interneta cekajuci da me neko kontaktira. Uzas, uzas, uzas... Jucer produzili ugovor radi Arene, i radi navodnog uvodjenja android boxova i nekih poboljsanja, al jednostavno tu ne radi ljudi koji bi trebali da rade. Ne mogu sebi doci da neko ne zna sta je chromcast u 2021. a radi takvu vrstu posla. Ovo je prelilo casu, ako se neko ne pojavi u ponedjeljak opremu u kesu, i raskid ugovora sta god potrebno bilo raskidam ga.dend wrote: ↑15/01/2021 20:42Ja bi nakon toga i probao promjeniti sve vezano za wifi ( naziv, pass, wifi kanal ) i sve nanovo spojio na novu mrezu. A nakon toga ak ne ide, box u kesu i ponesi nekome drugom ko ima internet pa kod njega pokusat da li ce raditizippoo87 wrote: ↑14/01/2021 22:38
znam tacno na sta mislis i koji ti je problem ali nesto je tu definitivno do tebe i do povezivanja.
Da ne zaboravim navesti da mi je posao sav preko interneta, zato evo jos uvijek radim radi njihovog nemara ili kako vec to covijek da nazove.
Vjerovatno se na nekim uredjajima mora ukucati i neki kod da se to poveze ...kao na youtube aplikaciji.
Mislim da problem trazis na pogresnom mjestu...pregledaj na koju ti je mrezu spojen tv,android box i mobitel...mozda wifi ima 5GHz mrezu a neki su ti uredjaji spojeni na 2,4 Ghz a neki na 5 GHz
- PajaELdin
#75389 Re: BHTelecom All About
Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
-
sencobih
#75390 Re: BHTelecom All About
Zar ti ne reče da ceš na telemah preci, sto si se predomislio?IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
-
zippoo87
#75391 Re: BHTelecom All About
Pa vidi...ti bi trebao znati,jer je oprema u tvojoj kuci i ti je koristis a ne mi.Problem ti je nastao zbog ovih stvari koje sam ti ja naveo a ti izgleda neces da procitas i otklonis probleme,nego nastavljas po svome i optuzujes nekoga da je kriv za nesto.IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
Logicno da kada promijenis router ili naziv mreze i sifru,da se na svim uredjajima moras ulogovati na novu mrezu i sa novom sifrom.
Dakle odradi to na svim povezanim uredjima koje koristis i vidi da se svi zakace na istu wifi mrezu i ne vidim razlog zasto ne bi radilo.
Ako ocekujes da ce ti neko iz Telekoma doci da ti to pravi,onda ne znam.
Pokusavamo ti pomoci ovdje a ti zapeo za svoje i tjeras.
LP
- cobe_fks
-
sencobih
#75393 Re: BHTelecom All About
A jos mu sav posao preko internetazippoo87 wrote: ↑15/01/2021 22:18Pa vidi...ti bi trebao znati,jer je oprema u tvojoj kuci i ti je koristis a ne mi.Problem ti je nastao zbog ovih stvari koje sam ti ja naveo a ti izgleda neces da procitas i otklonis probleme,nego nastavljas po svome i optuzujes nekoga da je kriv za nesto.IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
Logicno da kada promijenis router ili naziv mreze i sifru,da se na svim uredjajima moras ulogovati na novu mrezu i sa novom sifrom.
Dakle odradi to na svim povezanim uredjima koje koristis i vidi da se svi zakace na istu wifi mrezu i ne vidim razlog zasto ne bi radilo.
LP
- dend
- mc-twin
#75395 Re: BHTelecom All About
Svi su modemi na 2.4 osim Fritzbox-a koji ima i mogucnost 5GHz.optimus168 wrote: ↑15/01/2021 21:05Majstore, koji modem imaš i je li wifi na 2.4 GHz ili 5 GHz?IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:04Kralju moj sve je to vec uradjeno, odnio kod brata i spojio na njegov net i sve radilo ko prije. Modem vracan na tvornicke postavke od strane njih, pa mi stavili neki novi naziv mreze i sifru 3 sata bio bez interneta cekajuci da me neko kontaktira. Uzas, uzas, uzas... Jucer produzili ugovor radi Arene, i radi navodnog uvodjenja android boxova i nekih poboljsanja, al jednostavno tu ne radi ljudi koji bi trebali da rade. Ne mogu sebi doci da neko ne zna sta je chromcast u 2021. a radi takvu vrstu posla. Ovo je prelilo casu, ako se neko ne pojavi u ponedjeljak opremu u kesu, i raskid ugovora sta god potrebno bilo raskidam ga.
- cobe_fks
- dend
- cobe_fks
#75398 Re: BHTelecom All About
Device info:
Summary
Statistics
Route
ARP
DHCP
Network info
Network visualization
???
To je sto ima od ponudjenodg pod device info
Summary
Statistics
Route
ARP
DHCP
Network info
Network visualization
???
To je sto ima od ponudjenodg pod device info
- PajaELdin
#75399 Re: BHTelecom All About
Smirio sam se i ja se stvarno izvinjavam radi ovakvog stava, al su me iz pameti istjerali kad sam ostao bez interneta 3 sata, a radim. Sve sam uradio gore navedeno i ponovo ne moze, vec sam napisao da sam box nosio kod brata i konektovao svoj telefon i box na njegovu mrezu sve radilo kako treba. Cim sam se vratio na svoju ponovo isto, znaci da je definitivno problem do modema, interneta, sta li vec. Mjenjan je naziv wifi mreze i sifra, oni vratili modem na tvornicke pa su me tu ostavili bez neta 3 sata i kad je sve doslo drugi mi naziv mreze bio i nije uopste moja sifra. Da bi nakon toga sve vratili na staro, al ono i dalje ne moze. Jos se jednom izvinjavam radi ovakvog ponasanja kako forumasima, tako i administraciji. Svjestan sam da ovdje nije niko da bi trpio necije frustracije. Nisam uopste takva osoba, al ovaj Telekom izvuce iz covijeka ono najgore, odnosno ljudi koji veze nemaju, a rade tu. Cast izuzetcima! Modem je ZTE vec sam napisao, a evo i oznake ako ista znaci ZXHN H267N V1.1zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 22:18Pa vidi...ti bi trebao znati,jer je oprema u tvojoj kuci i ti je koristis a ne mi.Problem ti je nastao zbog ovih stvari koje sam ti ja naveo a ti izgleda neces da procitas i otklonis probleme,nego nastavljas po svome i optuzujes nekoga da je kriv za nesto.IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
LP
-
zippoo87
#75400 Re: BHTelecom All About
Ma nije problem...i mene iznerviraju zacas oni sto su nekompetentni a rade a ja sto znam puno o tome a necu da kupujem posao,sjedim kuciIamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 23:46Smirio sam se i ja se stvarno izvinjavam radi ovakvog stava, al su me iz pameti istjerali kad sam ostao bez interneta 3 sata, a radim. Sve sam uradio gore navedeno i ponovo ne moze, vec sam napisao da sam box nosio kod brata i konektovao svoj telefon i box na njegovu mrezu sve radilo kako treba. Cim sam se vratio na svoju ponovo isto, znaci da je definitivno problem do modema, interneta, sta li vec. Mjenjan je naziv wifi mreze i sifra, oni vratili modem na tvornicke pa su me tu ostavili bez neta 3 sata i kad je sve doslo drugi mi naziv mreze bio i nije uopste moja sifra. Da bi nakon toga sve vratili na staro, al ono i dalje ne moze. Jos se jednom izvinjavam radi ovakvog ponasanja kako forumasima, tako i administraciji. Svjestan sam da ovdje nije niko da bi trpio necije frustracije. Nisam uopste takva osoba, al ovaj Telekom izvuce iz covijeka ono najgore, odnosno ljudi koji veze nemaju, a rade tu. Cast izuzetcima! Modem je ZTE vec sam napisao, a evo i oznake ako ista znaci ZXHN H267N V1.1zippoo87 wrote: ↑15/01/2021 22:18Pa vidi...ti bi trebao znati,jer je oprema u tvojoj kuci i ti je koristis a ne mi.Problem ti je nastao zbog ovih stvari koje sam ti ja naveo a ti izgleda neces da procitas i otklonis probleme,nego nastavljas po svome i optuzujes nekoga da je kriv za nesto.IamPajaELdin wrote: ↑15/01/2021 21:48 Odakle ja znam jel 2,4 ili 5, samo znam da mi je nastao ovaj problem kad su mi zamjenuli ruter. Modem je onaj ZTE bjeli smecarski koji jedva dobaci u radiusu od jedne sobe do druge. Ne znam koji mu je broj ili sta vec trazis, nit je to moja stvar da znam. Poenta je da sam produzio ugovor jos dvije jebene godine, a oni dodjose pa mi sjebase i sve ostalo.
LP
Malo sale nije na odmet.
Nego ja bih jos pokusao i da se izlogujem iz svih tih aplikacija,tako sto bi obrisao cache i data...to sam ti vec u prethodnom postu pisao kako,mada vjerujem da znas i sam.
Dakle na telefonu obrisi cache i data od youtube aplikacije pa se ponovo uloguj,pa tako i na tvu,izloguj pa uloguj.
Ja mislim da sam i ja imao slican problome jednom oko tog castanja na tv preko mobitela ali se ne sjecam tacno kako sam rijesio ali uglavnom je problem bio sto nije bilo sve ulogovano i uvezano...trazi yt onaj neki kod da se ukuca,tj. da se aktivira