Pa, ako ne obećaju da će podići invalidnine barem 50 %
A ni ovi
Pa, ako ne obećaju da će podići invalidnine barem 50 %
Bangalore_ wrote: ↑19/07/2022 22:57 Piše crno na bijelo da je Izdajbegović u Mostaru potpisao fildžanizaciju i ovo malo države što mu čača Budalija nije stigao da izda.Več znamo kako je reviziju tužbe za genocid protiv Srbije sabotirao i da je se više puta zaletio da ode klanjati Pičkoustom.
Izdao bi on i ovdje oko IZ:a, davno. Ali tolika se hajka digla da nije mogao.
Izdaja je bila spakovana ali nije bilo magarca da je prošverca sa vlastitim potpisom.
A na šta ti ličiš onako iskreno reci?
Malo aktiviraj mozak pa možda i skontaš.
Šta je? Pritisak "skače"?
made_in_sarajevo wrote: ↑20/07/2022 14:21prvo popisam ti se na te bosnjake i medjubosnjacki sukob. bosna i hercegovina je drzava bosanaca i hercegovaca razlicitih vjeroispovjesti. te bosnjake,srbe, hrvate nosite sebi kuci i nabijte ih sebi u guzicu. kao drugo ako se normalnim gadi trojka, zamisli samo koliko im se gade ovi fasisti iz sda i njihova braca hdz, snsd, sds. ja bi sutra potpisao da hitler bude glavni baja samo da sda nije, eto koliko mi se gade ovi zeleni fasisti. ustvari sta ce nam hitler, imali smo u kantonu sarajevo hitlera 30 godina pa vidimo rezultate. jebali nam majku gdje god su stigli, na svaki moguci posao se ogradili. sad kmece okolo kako trojka ne valja jer nema tendera da se lopatom uzimaSuper Zaha wrote: ↑20/07/2022 14:07
Piše ti o autonomašima iz tkz sarajevske trojke koji izazivaju gađenje iole normalnog čovjeka.
Njihovo ponašanje može jedino dovesti do međubošnjačkog sukoba ali na svu sreću u debeloj su manjini
Zahiraga, imal te?Do 1. augusta visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuće mjere za ponovno funkcioniranje Federacije BiH, potvrđeno je za N1 iz više diplomatskih izvora.
Za navedene mjere visoki predstavnik, kako nam je potvrđeno iz više izvora, ima podršku ključnih zemalja članica Vijeća za provedbu mira.
Odluka će stupiti na snagu objavom u Službenom listu BiH, bez odlaganja.
Login77777 wrote: ↑20/07/2022 12:26 Hehe cuj ti alijini tenderasa Kanton Sarajevo je glavno na sta ciljaju…![]()
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako Sjedinjene Američke Države moraju napustiti istočnu obalu Eufrata, te da je to nalaz koji je proizašao iz procesa u Astani.
Erdogan je odgovarao na pitanja novinara u avionu tokom povratka iz Teherana, glavnog grada Irana, gdje u učestvovao na 7. trilateralnom samitu u Astana formatu sa ruskim i iranskim kolegama, Vladimirom Putinom i Ebrahimom Raisijem.
„SAD sada mora napustiti istočnu obalu Eufrata. Ovo je nalaz koji je proizašao iz procesa u Astani jer Amerika je ta koja hrani tamošnje terorističke organizacije“, poručio je Erdogan.
Osvrnuo se i na mogućnost nove vojne operacije na području Sirije.
„Nova vojna operacija na sjeveru Sirije bit će na stolu dok sigurnosna pitanja Turske ne budu riješena“, rekao je Erdogan, te dodao:
„Želimo da Rusija i Iran budu s nama u borbi protiv terorističkih organizacija 30 kilometara južno od sirijske granice. Oni bi nam trebali dati potrebnu podršku.“
Nakon sastanka vojnih delegacija Turske, Rusije, Ukrajine te predstavnika UN-a o pomorskom transportu ukrajinskog žita dogovoreno je uspostavljanje koordinacijskog centra u Istanbulu gdje će biti smješteni predstavnici svih strana.
„Ove sedmice želimo povezati memorandum u pisani tekst. Nadamo se da će se plan početi provoditi u narednim danima“, poručio je turski predsjednik.
Upitan i o članstvu Finske i Švedske u NATO, Erdogan je bio jasan:
„Turska neće imati pozitivan stav o prijemu Švedske i Finske u NATO, ukoliko ne ispune obećanja o borbi protiv terorizma“, zaključio je Erdogan.
drug_profi wrote: ↑14/07/2022 22:08EU je opominjala radi Kineza i radi zelene agende, ali mi ako zelimo dobro sebi, moramo napraviti nove TE.
Imamo vlastiti resurs, ugalj. Struja ce se zimi zlatom placati narednih godina, a evo vec je sad ljeti 4-5 skuplja (200 i više%) nego prije dvije godine.
Mi da nemamo svoju struju, sjedili bi u mraku i kupali se mlakom vodom jer bi nam prosječan račun za domaćinstvo umjesto 70 maraka bio oko 300 maraka.
U BiH je trenutno skoro nemoguće kupiti ugalj jer je sav ugalj kupio Vučić kako bi se Srbija pripremila za zimu i energetsku krizu. Kolone kamiona trenutno idu za Srbiju svaki dan, dok ugalj ne mogu dobiti čak ni rudari koji su ga uzeli umjesto regresa. Kakav smo mi skeč...
https://ba.n1info.com/vijesti/capital-v ... opa-u-bih/Građani BiH gotovo tri mjeseca ne mogu da obezbjede ugalj za ogrjev, jer su svi rudnici blokirani zbog ogromne narudžbe iz Srbije koja je unaprijed kupila sve što se iskopa, zbog čega niko ne zna kada će doći na red i hoće li biti uglja za predstojeću zimu.
I preko 700 eura po MW danas placano.Horcrux wrote: ↑21/07/2022 00:17drug_profi wrote: ↑14/07/2022 22:08
EU je opominjala radi Kineza i radi zelene agende, ali mi ako zelimo dobro sebi, moramo napraviti nove TE.
Imamo vlastiti resurs, ugalj. Struja ce se zimi zlatom placati narednih godina, a evo vec je sad ljeti 4-5 skuplja (200 i više%) nego prije dvije godine.
Mi da nemamo svoju struju, sjedili bi u mraku i kupali se mlakom vodom jer bi nam prosječan račun za domaćinstvo umjesto 70 maraka bio oko 300 maraka.U BiH je trenutno skoro nemoguće kupiti ugalj jer je sav ugalj kupio Vučić kako bi se Srbija pripremila za zimu i energetsku krizu. Kolone kamiona trenutno idu za Srbiju svaki dan, dok ugalj ne mogu dobiti čak ni rudari koji su ga uzeli umjesto regresa. Kakav smo mi skeč...https://ba.n1info.com/vijesti/capital-v ... opa-u-bih/Građani BiH gotovo tri mjeseca ne mogu da obezbjede ugalj za ogrjev, jer su svi rudnici blokirani zbog ogromne narudžbe iz Srbije koja je unaprijed kupila sve što se iskopa, zbog čega niko ne zna kada će doći na red i hoće li biti uglja za predstojeću zimu.
Upravu si. Struja ce se zimi zlatom placati. Hoce. I mi cemo je placati.
Trebala bi napokom gofnjiva motka da radi i poĆera živkoviće u Anadoliju, dodijali su i bogu i nOrodu.DonieBrasco wrote: ↑21/07/2022 11:53 Neka neko prenese Bakiru, da ako Šmit nametne ovaj zakon - da nece dobiti ni grad Sarajevo a ne Kanton Sarajevo ili drugim rijecima njegovu fantaziju filđan drzave gdje ce biti sultan.