Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Dzontra_Volta

#7526 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dzontra_Volta »

drug_profi wrote: 03/07/2023 12:54
Dzontra_Volta wrote: 03/07/2023 12:25 Milicija rekla da je ograničenje 40 km/h (usput ograničenje 50 km/h je u naselju, a ne naseljenom mjestu).
Ja vozio 20-30 preko ograničenja, ali eto, pošto sam bio "fin" i priznao da sam kriv, onda su mi pisali malo manje prekoračenje (kazna bez oduzimanja vozačke).
E jesu te našli izlevatit.
Ako te je radar opucao, nema dogovora već ide kako radar piše.
A pošto si fin, dobio si nagradno oduzimanje para.
Kad te snimi ručni "starinski" radar, ide kako milicija kaže (njegova riječ protiv moje). Osim toga, kazna je stigla poštom, sve po proceduri, nisam mu dao u džep.
laik1981

#7527 Re: mobilni radari tj kamere

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 03/07/2023 12:54
Dzontra_Volta wrote: 03/07/2023 12:25 Milicija rekla da je ograničenje 40 km/h (usput ograničenje 50 km/h je u naselju, a ne naseljenom mjestu).
Ja vozio 20-30 preko ograničenja, ali eto, pošto sam bio "fin" i priznao da sam kriv, onda su mi pisali malo manje prekoračenje (kazna bez oduzimanja vozačke).
E jesu te našli izlevatit.
Ako te je radar opucao, nema dogovora već ide kako radar piše.
A pošto si fin, dobio si nagradno oduzimanje para.
Mene su jednom upucali iz auta na putu prema Mostaru. Ogranicenje 70, a ja isao 84. Fino mi i snimak pokazali. Prosao sam samo sa upozorenjem. Ne znam koji je radar bio u pitanju.
drug_profi

#7528 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Sve se svodi na to da čovjek neće da se pegla sa tim drumskim razbojnicima.
Mene su tako na Ovčairma skrenuli i kžu preticali ste i niste se vratili u svoju traku na vrijeme.
Ja znam da jesam tačno gdje stoji znak zabrane preticanja sigurno bio sa sva 4 u svojoj traci.

Jesam-nisi, jesam-nisi... hajd pišemo ti 30 maraka nekakvu kaznu, čini mi se pojas.
Hajd dobro. I regularno mi uručili nalog i uplatnicu.
Razbojništva su to jer otimaju pare sa pozicije sile.
Samo što je njihova lična korist jedino u tome što će se to dopasti komandiru smjene, a novac ide u trezor njihovog Kantona.
Dzontra_Volta

#7529 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dzontra_Volta »

Ma mene su snimili ovakvim radarom, taj pokazuje samo brzinu i ne snima ništa.

Image

Mogao bih se ja s njima sporiti oko baždarenja takvog radara ili da li je prestalo ograničenje, ali skuplja pita neg tepsija.
Morao bih uzeti slobodan dan da idem kod sudije, pa put do Širokog brijega, i opet neizvjesno da li bih išta postigao.
Ovako 25 KM platio i gotovo.
laik1981

#7530 Re: mobilni radari tj kamere

Post by laik1981 »

drug_profi wrote: 03/07/2023 13:04 Sve se svodi na to da čovjek neće da se pegla sa tim drumskim razbojnicima.
Mene su tako na Ovčairma skrenuli i kžu preticali ste i niste se vratili u svoju traku na vrijeme.
Ja znam da jesam tačno gdje stoji znak zabrane preticanja sigurno bio sa sva 4 u svojoj traci.

Jesam-nisi, jesam-nisi... hajd pišemo ti 30 maraka nekakvu kaznu, čini mi se pojas.
Hajd dobro. I regularno mi uručili nalog i uplatnicu.
Razbojništva su to jer otimaju pare sa pozicije sile.
Samo što je njihova lična korist jedino u tome što će se to dopasti komandiru smjene, a novac ide u trezor njihovog Kantona.
Meni je policija uvijek maksimalno izlazila u susret. Nikad marke policajcu nisam dao, niti sam se kad pozivao na nekog iz policije, a znam ih sijaset. Znali su mi i pisati neke sitne kazne, ali uglavnom bi prolazio sa upozorenjima. Vjerovatno sam imao srece da nalijecem na neke finjake.
drug_profi

#7531 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Ma dobro i ja sam 5-6 puta iz evidentog prekrsaja pusten bez ikakvog novca iz mog dzepa, ali sam isto tako više puta bio žrtva privatnika i drumskih razbojnika.
istina je i da sam se kod tih drumskih razbojnika 2-3 puta izvukao sa cvajom jer je insinuirano da je dobrodosao dogovor.

Sluzbenih kazni sam platio u zivotu manje od 10 ili oko 10 koliko se mogu sjetiti.
BadBoy

#7532 Re: mobilni radari tj kamere

Post by BadBoy »

drug_profi wrote: 01/07/2023 21:26 Znači nema više niskog leta na dionici Stolac-Neum.... :(
Već prošle godine su razbojnici pravili loge na par mjesta, ali očito je to sada postalo "institucionalizirano". A bilo je samo pitanje vremena, iskreno.
kleja

#7533 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kleja »

Dzontra_Volta wrote: 03/07/2023 13:04 Ma mene su snimili ovakvim radarom, taj pokazuje samo brzinu i ne snima ništa.

Image

Mogao bih se ja s njima sporiti oko baždarenja takvog radara ili da li je prestalo ograničenje, ali skuplja pita neg tepsija.
Morao bih uzeti slobodan dan da idem kod sudije, pa put do Širokog brijega, i opet neizvjesno da li bih išta postigao.
pa mogao si na licu mjesta tražiti rješenje o baždarenju odnosno o provjeri ispravnosti i vidjeti ima li markica na njemu.
Ateista

#7534 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Ateista »

kleja wrote: 03/07/2023 14:06
Dzontra_Volta wrote: 03/07/2023 13:04 Ma mene su snimili ovakvim radarom, taj pokazuje samo brzinu i ne snima ništa.

Image

pa mogao si na licu mjesta tražiti rješenje o baždarenju odnosno o provjeri ispravnosti i vidjeti ima li markica na njemu.
Za tako nesto moras znati sta radis, moras znati dobro propise sta oni moraju imati a sta ne, sta je ispravno a sta ne. Isto tako moras biti potpuno cist i siguran da ti ne mogu nista drugo prisiti kad se natezes sa njima.
Dimu1927

#7535 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dimu1927 »

Dzontra_Volta wrote: 03/07/2023 11:59 Evo gdje su me uhvatili.
Radar je kod škole Privalj i to je ok. Ograničenje 40 km/h.
Ali onda u nastavku nisu ukinuli ograničenje, nego ostaje isto, a kad se zumira može se vidjeti da je šuma sa obe strane i još dodatna traka za spora vozila. I naravno policijska patrola. :D

Image
Image
pisali su ti kaznu kao da je tu 40 ogranicenje ?

40 moze biti u najgorem slucaju do te prve raskrsnice na mapi ispod auto salon m sto pise...
Throttle

#7536 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Mozda je 40 do mora skroz :lol:
mirota

#7537 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

to i jeste problem nasih puteva, vrlo cesto nema znaka prestanak ogranicenja... elem, s policijom fino kad znate da ste napravili prekrsaj i nikad punu kaznu nisam platio...samo fino..sve su uljudniji i oni, nema tu zbora, u Federaciji pricao na tel pretekao na punoj, i rotacija za mnom, cura policajac me zaustavila, sve na finjaka, ma ni 1 km nisam dao...a mogli su me odrati, objasnio ko sam sta sam, priznao gresku, zaista ni najmanji problem, Gorazde kanton
Laplace

#7538 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Laplace »

Ateista wrote: 03/07/2023 11:27
Laplace wrote: 03/07/2023 09:10

Image

[Odoh se sam blokirati.]
Ovo je pravi blic. :D

Image
Taj je za autoputeve, ovaj moj za regionalne i eventualno magistralne.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7539 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Jao jao kako cu da padnem 2mj :(
mirota

#7540 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

a jes problem vozacke, nadjes nekoga ko ne vozi i castis ga i on dadne svoju vozacku...sem ako nije rucni radar, pa te upisao, ali i tada idi na sud i spasi vozacku
nitro_90
Grijem se na: Dizel
Vozim: Na benzin

#7541 Re: mobilni radari tj kamere

Post by nitro_90 »

Dzontra_Volta wrote: 03/07/2023 11:59 Evo gdje su me uhvatili.
Radar je kod škole Privalj i to je ok. Ograničenje 40 km/h.
Ali onda u nastavku nisu ukinuli ograničenje, nego ostaje isto, a kad se zumira može se vidjeti da je šuma sa obe strane i još dodatna traka za spora vozila. I naravno policijska patrola. :D

Image
Image
Ja tuda gazim 130 redovno, kad se prodje ta skola :D I mene su snimili tu gdje je skola, ali gore nikad.
Foste

#7542 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Foste »

Drumski razbojnici juče tronožac stavili od grada prema Ilidži kada se prođe poligon :shock:
Ovi na tronošcu jel zaustavljaju kada uhvate u prekršaju
HelaS

#7543 Re: mobilni radari tj kamere

Post by HelaS »

Foste wrote: 03/07/2023 21:35 Drumski razbojnici juče tronožac stavili od grada prema Ilidži kada se prođe poligon :shock:
Ovi na tronošcu jel zaustavljaju kada uhvate u prekršaju
Ne, jer kraj njih "proletiš" velikom brzinom, pa ne stignu ni palicu da podignu :D
HelaS

#7544 Re: mobilni radari tj kamere

Post by HelaS »

Image

Vjerujem da je sva policijska oprema baždarena, i kod ručnih radara ne treba trošiti energiju na takvo dokazivanje. Ovdje, na ručnom radaru nema dokaza da je određeno vozilo, da je vozač tog vozila, zaista počinio prekršaj. Nema fotografije vozila, nema nikakvih relevantnih dokaza, nego je samo evidentirana brzina, koja i ne mora biti od tog vozila, nego od nekog nekoliko sati prije... Na sudskom odlučivanju ovakvi prekršaji padaju, jer je teret dokazivanja na službeniku policije.
Dzontra_Volta

#7545 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dzontra_Volta »

HelaS wrote: 03/07/2023 23:17

Vjerujem da je sva policijska oprema baždarena, i kod ručnih radara ne treba trošiti energiju na takvo dokazivanje. Ovdje, na ručnom radaru nema dokaza da je određeno vozilo, da je vozač tog vozila, zaista počinio prekršaj. Nema fotografije vozila, nema nikakvih relevantnih dokaza, nego je samo evidentirana brzina, koja i ne mora biti od tog vozila, nego od nekog nekoliko sati prije... Na sudskom odlučivanju ovakvi prekršaji padaju, jer je teret dokazivanja na službeniku policije.
Vjerovatno nisi nikad bio na sudskom odlučivanju, pa misliš da je tako. Kod nas je praksa da sudija vjeruje u sve što policijski službenik izjavi, a okrivljeni treba da dokaže da policajac nije u pravu (ako može).
ZoomZoomKiwi

#7546 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ZoomZoomKiwi »

HelaS wrote: 03/07/2023 23:17

U krivu si.

Zato uvijek budu dva policijska službenika.
Dovoljan i potreban dokaz je njihova izjava da si to bio ti.
mirota

#7547 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

tako je, mene prije 10 ak godina uhvatio policajac s rucnim radarom, posto sam ga poznavao, nije mi naplatio, samo zaustavi sljedeceg i s istom brzinom njega poceo peglati, hahaha...mogu sta hoce s tim radarom, mada zaista nisam ih vidio u BiH godinama...na sudu se uvijek vjeruje policiji, to znam , tako da samo gledajte dozvolu da spasite i platite kaznu, sve ostalo samo poskupljuje troskove postupka i opet sud presudi protiv vozaca
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#7548 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Evolution_IV »

mk ultra wrote: 03/07/2023 10:54 Sta su ovo sad poceli i van naselja da mjerU? :-x

Mup KS rucni negdje prije srednjeg, u šumici malenoj, medvjeda je malog dom, ogranicenje 50 :run:

ZEDO Olovo na karauli montiran gdje su 2 trake, taj sam fasovao 99% jedino da me kakve vile nisu pronosale :lol:
:run:

ja sam prosle sedmice niz karaulu vjerovatno fasovao, iza krivine u po sume radar a 40 ogranicenje, stvarno su govna zesca, nadam se da je do 60 :izet:

nisam htio kocit previse pod teretom lpgicno, nego lagano trecom da se spustim al jok...

juce Sa-Knezevo-BL nigdje nikog, nisam se pokajao sekinde sto nisam preko m17 smrdljivog
Laplace

#7549 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Laplace »

mirota wrote: 04/07/2023 07:33 tako je, mene prije 10 ak godina uhvatio policajac s rucnim radarom, posto sam ga poznavao, nije mi naplatio, samo zaustavi sljedeceg i s istom brzinom njega poceo peglati, hahaha...mogu sta hoce s tim radarom, mada zaista nisam ih vidio u BiH godinama...na sudu se uvijek vjeruje policiji, to znam , tako da samo gledajte dozvolu da spasite i platite kaznu, sve ostalo samo poskupljuje troskove postupka i opet sud presudi protiv vozaca
Može to tebi biti smiješno, ali ako recimo ja (koji uvijek vozim po ograničenju uz eventualno +10) nađim iza tebe (koji si na ograničenju 50 vozio 80), a zato što se ti i poilicajac poznajete, ja se trebam vaditi i dokazivati da sam vozio ispod 60. Ergo, ne pomaže ni to što se pridržavaš ograničenja, svejedno možeš biti kažnjen nizašto, čak i ostati bez vozačke.
mirota

#7550 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

ma to bilo davno, nema toga sada...samo se ti drzi ogranicenja +10 i ne brigaj, uz to auto pokaze 2-5 km vise ovisno od brzine...
Post Reply