Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
akcija007 wrote: ↑02/07/2023 21:49
Idem iz Mostara za Split preko Sirokog Gruda Sovica na granicu Vinjane Donje
Na toj dionici gdje ima radara kakva je ceata. Nisam nikada vozio ?
Idi preko blidinja i na istu granicu
Imas radar u nekom selu u pripizdini na 40kmh to je jedino sto je uhvatljivo (kad se spustas prema Vrhpolju)
Ima dosta fiksnih radara. Najbolje skini radarbot, na njemu ima svaki ubilježen.
Međutim, pazi se i patrola. Mene su skinuli onim ručnim starinskim radarom odmah iza fiksnog radara (kad se skrene sa glavne ceste prema Grudama), stavili ograničenje 40 km/h, a cesta pukla ko pista na aerodromu.
Imas 8 stacionarnih radara do granice + zna biti i patrola. Ako nisi nikada tuda vozio, vozi do 10 iznad ogranicenja i nemas brige.
Ma ja, to je da budes siguran za stacionarne bar, za tronosce i rucne radare na zalost nema sigurnosti, treba imati srece.
Ni ja se ne oslanjam na blicanje, ali znaju me nekad spasiti oni koji blicaju, a i ja to redovno praktikujem.
ja rucni nisam vidio u BiH godinama, ali jesam u CG
ono sto znam da do sept. u ist. Hercegovini sem fiksnih kamera, a to je u svakom gradicu, nece biti radara, radi turisticke sezone, nije bas popularno da kaznis covjeka iz Srbije koji kroz nenaseljeno Popovo vozi 100 na sat, a moze se, jer je put prilicno dobar, a ogranicenje 60, jer zaboga krave su tuda...
Ateista wrote: ↑03/07/2023 07:33
Ma ja, to je da budes siguran za stacionarne bar, za tronosce i rucne radare na zalost nema sigurnosti, treba imati srece.
Ni ja se ne oslanjam na blicanje, ali znaju me nekad spasiti oni koji blicaju, a i ja to redovno praktikujem.
ja rucni nisam vidio u BiH godinama, ali jesam u CG
ono sto znam da do sept. u ist. Hercegovini sem fiksnih kamera, a to je u svakom gradicu, nece biti radara, radi turisticke sezone, nije bas popularno da kaznis covjeka iz Srbije koji kroz nenaseljeno Popovo vozi 100 na sat, a moze se, jer je put prilicno dobar, a ogranicenje 60, jer zaboga krave su tuda...
Ja ih vidim povremeno i kod nas, cini mi se manje od kad su naredali stacionarne, ali ih ima.
Evo gdje su me uhvatili.
Radar je kod škole Privalj i to je ok. Ograničenje 40 km/h.
Ali onda u nastavku nisu ukinuli ograničenje, nego ostaje isto, a kad se zumira može se vidjeti da je šuma sa obe strane i još dodatna traka za spora vozila. I naravno policijska patrola.
Pa imaš to raskršće.
Nakon njega ograničenje prestaje važiti i postaje 50 kao za put kroz naseljeno mjesto minimalno, a ako ima tabla prestanka NM onda je 80 pod uslovom da nema negdje u tom dijelu novi znak ogranicenja.
Milicija rekla da je ograničenje 40 km/h (usput ograničenje 50 km/h je u naselju, a ne naseljenom mjestu).
Ja vozio 20-30 preko ograničenja, ali eto, pošto sam bio "fin" i priznao da sam kriv, onda su mi pisali malo manje prekoračenje (kazna bez oduzimanja vozačke).
Dzontra_Volta wrote: ↑03/07/2023 12:25
Milicija rekla da je ograničenje 40 km/h (usput ograničenje 50 km/h je u naselju, a ne naseljenom mjestu).
Ja vozio 20-30 preko ograničenja, ali eto, pošto sam bio "fin" i priznao da sam kriv, onda su mi pisali malo manje prekoračenje (kazna bez oduzimanja vozačke).
E jesu te našli izlevatit.
Ako te je radar opucao, nema dogovora već ide kako radar piše.
A pošto si fin, dobio si nagradno oduzimanje para.