Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- armin071
- pojedinac
#7502 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti ovom izjavom namjerno zaokrečeš strane.Dado dijasporitus wrote: ↑28/03/2021 04:32
Ja niti bilo ko drugi nema obavezu da razuvjerava tudje sulude teorije. Do onog ko postavlja teorije je da da adekvatne dokaze.
Razlog zašto dolazim na temu je jer većina teorija koje se ovdje navode imaju za cilj da unose strah medju stanovništvo. Strah od testiranja, strah od maski, strah od vakcinacija, unose pomutnju i direktno stavljaju stanovništvo u opasnost sa nedokazanim i lažnim informacijama.
Sve ostale ogavne i agresivne komentare koji žive veze nemaju sa temom niti sa onim sto pišem a tiču se mog života, bilo da se radi o tome da li sam dijasporac ili ne, je li me handre šef ili ne, jesam li napisao riječ zajedno ili odvojeno, velikim ili malim slovom, a u cilju su da me diskredituju, halalim ti.
Ti i tebi slični iz nekog razloga svršavate sa ovakvom situacijom u svijetu.
- Sanjarko
- saint_mirad
- Sanjarko
- saint_mirad
#7506 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Dobar fol. Malo hiperbolisano, ali na sličan način su brojali 'covid related' žrtve kad su im trebale brojke.
- zemomak
#7507 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
kazu rusi onaj tansanijski predsjednik sto je nedavno umro isproabavao vakcine na zivotinjama, i nakon toga je donio odluku da ih ne zeli dati svom narodu.
-
komercionala
#7508 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovdje je poenta da su crnca ubili i kazu covid relatedsaint_mirad wrote: ↑28/03/2021 11:45Dobar fol. Malo hiperbolisano, ali na sličan način su brojali 'covid related' žrtve kad su im trebale brojke.
-
belfy
#7509 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
nikakva napretost druze. samo ja ne vidim kako je privatna firma tu iznad drzave. nisu promijenili drzavni zakon ili napravili puc. tacnije, upravo se zakona i pridrzavaju. jedino da nesto takvo zabranis je tiranija gdje bi firme povodom sankcionisanja drzavnika koji otvoreno lazu mogle biti kaznjene, ugasene ili bilo sta trece. to nije ogranicavanje slobodnog govora, jer sloboda govora ima svoje granice. jedan od takvih primjera je kleveta. gdje neko laze sta je neko drugi ucinio i to je kaznjivo zakonski. ili recimo lazan iskaz na sudu je takodjer kaznjiv. nadriljekarstvo isto tako, dovodjenje ljudi u zabludu i prevare itd... dakle, mnogi oblici laganja. nakon toga tu je i govor mrznje, pozivi na ubistvo i slicno...
sad,a sa razvojem drustvenih mreza, je tu uvedena (i to dosta kasno) i ova koja sankcionise sirenje lazi, a koja opet je kazna samo u uslovnom obliku, a to je da ti bude zabranjeno da siris takve stvari na necijoj platformi. i to su obicno one koje uzrokuju da ljudi prave sranja. zato ravnozemljasi mogu da pisu sta hoce, jer iako je jasno da nije istina, nema posljedice u stvarnom svijetu.
laganje po pitanju sirenja virusa ili dovodjenja ljudi u zabludu tako da se isti lakse siri ima itekakve realne posljedice. kod nas u zakonu postoji i dosta zestoka kazna za namjerno sirenje virusa. vjerujem da si mogao vidjeti onu zenu sto je zarazena koronom zeljela da napusti bolnicu jer "ona ne vjeruje u to", pa kada joj nije bilo dozvoljeno pocela da pljuje medicinsko osoblje.
- JohnnyS
#7510 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne znam, ja dijelim stav Bernieja Sandersa kojeg i inače cijenim, o Trumpu sve najgore, ali nisam siguran da želim da firma blokira predsjednika države
- MarlboroGold
#7511 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Činjenica je da mnoge američke korporacije djeluju vaninstitucionalno i nije to tako od jučer.
- muhafuca
#7512 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
bilo gdje, gdje je neograniceno politicko lobiranje ozakonjeno (a to su zapadne zemlje) nema potrebe za puchem ili drzavnim udarombelfy wrote: ↑29/03/2021 19:50nikakva napretost druze. samo ja ne vidim kako je privatna firma tu iznad drzave. nisu promijenili drzavni zakon ili napravili puc. tacnije, upravo se zakona i pridrzavaju. jedino da nesto takvo zabranis je tiranija gdje bi firme povodom sankcionisanja drzavnika koji otvoreno lazu mogle biti kaznjene, ugasene ili bilo sta trece. to nije ogranicavanje slobodnog govora, jer sloboda govora ima svoje granice. jedan od takvih primjera je kleveta. gdje neko laze sta je neko drugi ucinio i to je kaznjivo zakonski. ili recimo lazan iskaz na sudu je takodjer kaznjiv. nadriljekarstvo isto tako, dovodjenje ljudi u zabludu i prevare itd... dakle, mnogi oblici laganja. nakon toga tu je i govor mrznje, pozivi na ubistvo i slicno...
sad,a sa razvojem drustvenih mreza, je tu uvedena (i to dosta kasno) i ova koja sankcionise sirenje lazi, a koja opet je kazna samo u uslovnom obliku, a to je da ti bude zabranjeno da siris takve stvari na necijoj platformi. i to su obicno one koje uzrokuju da ljudi prave sranja. zato ravnozemljasi mogu da pisu sta hoce, jer iako je jasno da nije istina, nema posljedice u stvarnom svijetu.
laganje po pitanju sirenja virusa ili dovodjenja ljudi u zabludu tako da se isti lakse siri ima itekakve realne posljedice. kod nas u zakonu postoji i dosta zestoka kazna za namjerno sirenje virusa. vjerujem da si mogao vidjeti onu zenu sto je zarazena koronom zeljela da napusti bolnicu jer "ona ne vjeruje u to", pa kada joj nije bilo dozvoljeno pocela da pljuje medicinsko osoblje.
korporacije su vec toliko mocne i bogate da mogu isfinansirati kampanju svojih ljudi u vlast a putem korporacijskih medija i drustvenih medija mazati narodu oci, kako je sve to normalno i posteno i po zakonu i da je to ljepota demokratskog uredjenja.
Po istom principu zapadne zemlje su uvjek u vrhu listi (kao pozitivni primjeri) kad se prave liste zemalja po indexu korupcije
upravo jer je lobiranje legalno i tehnicki ne potpada pod korupciju.

- Sanjarko
#7513 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Znaci kad se jos neko ugradi onda je sve po zakonu.muhafuca wrote: ↑31/03/2021 16:07bilo gdje, gdje je neograniceno politicko lobiranje ozakonjeno (a to su zapadne zemlje) nema potrebe za puchem ili drzavnim udarombelfy wrote: ↑29/03/2021 19:50nikakva napretost druze. samo ja ne vidim kako je privatna firma tu iznad drzave. nisu promijenili drzavni zakon ili napravili puc. tacnije, upravo se zakona i pridrzavaju. jedino da nesto takvo zabranis je tiranija gdje bi firme povodom sankcionisanja drzavnika koji otvoreno lazu mogle biti kaznjene, ugasene ili bilo sta trece. to nije ogranicavanje slobodnog govora, jer sloboda govora ima svoje granice. jedan od takvih primjera je kleveta. gdje neko laze sta je neko drugi ucinio i to je kaznjivo zakonski. ili recimo lazan iskaz na sudu je takodjer kaznjiv. nadriljekarstvo isto tako, dovodjenje ljudi u zabludu i prevare itd... dakle, mnogi oblici laganja. nakon toga tu je i govor mrznje, pozivi na ubistvo i slicno...
korporacije su vec toliko mocne i bogate da mogu isfinansirati kampanju svojih ljudi u vlast a putem korporacijskih medija i drustvenih medija mazati narodu oci, kako je sve to normalno i posteno i po zakonu i da je to ljepota demokratskog uredjenja.
Po istom principu zapadne zemlje su uvjek u vrhu listi (kao pozitivni primjeri) kad se prave liste zemalja po indexu korupcije
![]()
-
belfy
#7514 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
kakve veze ima tvoj odgovor sa ovim o cemu on i ja diskutujemo, a sto si kvotao?muhafuca wrote: ↑31/03/2021 16:07bilo gdje, gdje je neograniceno politicko lobiranje ozakonjeno (a to su zapadne zemlje) nema potrebe za puchem ili drzavnim udarombelfy wrote: ↑29/03/2021 19:50nikakva napretost druze. samo ja ne vidim kako je privatna firma tu iznad drzave. nisu promijenili drzavni zakon ili napravili puc. tacnije, upravo se zakona i pridrzavaju. jedino da nesto takvo zabranis je tiranija gdje bi firme povodom sankcionisanja drzavnika koji otvoreno lazu mogle biti kaznjene, ugasene ili bilo sta trece. to nije ogranicavanje slobodnog govora, jer sloboda govora ima svoje granice. jedan od takvih primjera je kleveta. gdje neko laze sta je neko drugi ucinio i to je kaznjivo zakonski. ili recimo lazan iskaz na sudu je takodjer kaznjiv. nadriljekarstvo isto tako, dovodjenje ljudi u zabludu i prevare itd... dakle, mnogi oblici laganja. nakon toga tu je i govor mrznje, pozivi na ubistvo i slicno...
![]()
- GandalfSivi
#7515 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo vam realna teorija zavjere. Ja u zivotu nisam vidio vise laznih FB profila nego kod likova koji komentarisu kako ne vjeruju u Covid i kako se ne treba vakcinisati. Znaci, daleko iznad 50% takvih komentara je sa laznih profila.
Znajuci za izvjestaj State Department-a da ruske sluzbe kroz online prisustvo aktivno rade na destabilizaciji regiona, spojis dva i dva i dobijes logican zakljucak...
Znajuci za izvjestaj State Department-a da ruske sluzbe kroz online prisustvo aktivno rade na destabilizaciji regiona, spojis dva i dva i dobijes logican zakljucak...
- Industrialyzer
#7516 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mudar si GandalfeGandalfSivi wrote: ↑02/04/2021 14:35 Evo vam realna teorija zavjere. Ja u zivotu nisam vidio vise laznih FB profila nego kod likova koji komentarisu kako ne vjeruju u Covid i kako se ne treba vakcinisati. Znaci, daleko iznad 50% takvih komentara je sa laznih profila.
Sigurno da tvoja teza ima uporiste, zasto bi inace neko mjesecima svakodnevno sirio propagandu o stetnosti vakcina, velikim projektima itd.
Svi, navodni, snimci izjava sa prevodima su prevedeni na srpski jezik.
- Industrialyzer
#7517 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Danas sam razgovarao sa prijateljem koji je doleteo iz Engleske, njegova majka radi u bolnici u Engleskoj kao medicinska sestra, stanovništvo je tamo vakcinisano, on je protiv vakcine, majka mu je dala potvrdu, navodno je vakcinisan, tj. izdala je originalni dokument bez primljene vakcine. Stigavši u zemlju porekla na aerodromu je pokazao ovaj dokument, kako ga ne bi stavili u karantin. Carinici su ga zamolili da prođe kroz uređaj koji sada prikazuje telesnu temperaturu na skoro svim aerodromima. Prošao je, i rečeno mu je da nije vakcinisan i da njegova potvrda ne važi, pošto vakcina sadrži teške metale, te da mogu odmah da vide da li je osoba vakcinisana ili nije!Moj prijatelj, hemičar, me ispravlja i kaže da to nisu teški metali, to je zračenje .. A kako se to sve može „sprijateljiti“ sa vašom DNK, .....e dobro pitanje...Nemoguće je falsifikovati potvrdu .. Posle vakcine morate biti „vidljivi“ na uređajima za njih !!!To nisu teški metali, već radioaktivni. Ne izlučuju se iz tela i "sjaje" na uređajima.
- GandalfSivi
#7518 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Totalno realisticno zvuciIndustrialyzer wrote: ↑02/04/2021 16:30Danas sam razgovarao sa prijateljem koji je doleteo iz Engleske, njegova majka radi u bolnici u Engleskoj kao medicinska sestra, stanovništvo je tamo vakcinisano, on je protiv vakcine, majka mu je dala potvrdu, navodno je vakcinisan, tj. izdala je originalni dokument bez primljene vakcine. Stigavši u zemlju porekla na aerodromu je pokazao ovaj dokument, kako ga ne bi stavili u karantin. Carinici su ga zamolili da prođe kroz uređaj koji sada prikazuje telesnu temperaturu na skoro svim aerodromima. Prošao je, i rečeno mu je da nije vakcinisan i da njegova potvrda ne važi, pošto vakcina sadrži teške metale, te da mogu odmah da vide da li je osoba vakcinisana ili nije!Moj prijatelj, hemičar, me ispravlja i kaže da to nisu teški metali, to je zračenje .. A kako se to sve može „sprijateljiti“ sa vašom DNK, .....e dobro pitanje...Nemoguće je falsifikovati potvrdu .. Posle vakcine morate biti „vidljivi“ na uređajima za njih !!!To nisu teški metali, već radioaktivni. Ne izlučuju se iz tela i "sjaje" na uređajima.
![]()
![]()
- black
#7519 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
GandalfSivi wrote: ↑02/04/2021 16:58Totalno realisticno zvuciIndustrialyzer wrote: ↑02/04/2021 16:30Danas sam razgovarao sa prijateljem koji je doleteo iz Engleske, njegova majka radi u bolnici u Engleskoj kao medicinska sestra, stanovništvo je tamo vakcinisano, on je protiv vakcine, majka mu je dala potvrdu, navodno je vakcinisan, tj. izdala je originalni dokument bez primljene vakcine. Stigavši u zemlju porekla na aerodromu je pokazao ovaj dokument, kako ga ne bi stavili u karantin. Carinici su ga zamolili da prođe kroz uređaj koji sada prikazuje telesnu temperaturu na skoro svim aerodromima. Prošao je, i rečeno mu je da nije vakcinisan i da njegova potvrda ne važi, pošto vakcina sadrži teške metale, te da mogu odmah da vide da li je osoba vakcinisana ili nije!Moj prijatelj, hemičar, me ispravlja i kaže da to nisu teški metali, to je zračenje .. A kako se to sve može „sprijateljiti“ sa vašom DNK, .....e dobro pitanje...Nemoguće je falsifikovati potvrdu .. Posle vakcine morate biti „vidljivi“ na uređajima za njih !!!To nisu teški metali, već radioaktivni. Ne izlučuju se iz tela i "sjaje" na uređajima.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- ultima_palabra
#7520 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I od svega toga ti si zakljucio da neko truje, a nisu prepuni kafici doprinijeli sirenju zaraze?gdesi bre wrote: ↑26/03/2021 23:40 Nisam neki teoreticar zavjera,ali mi je malo cudno,novi pazar ljudi uzivaju u kaficima dok svugdje bruji od korone,tamo nista,odjednom pocese nakon objave znaci masovno da ljudi oboljevaju i umiru,mi isto smo se hvalili-ponosili veoma malim brojem,odjednom među najgorim...
Sve vise mislim da nas neko namjerno truje,ako grijesim,ispricavam se.![]()
- Lincoln-Burrows
- gdesi bre
#7522 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Vise ima starijih zarazenih od omladine koja ide u kafice,tako da sumnjam da su kafici,barem kod nas,prije kancelarije i porodicni skupoviultima_palabra wrote: ↑02/04/2021 17:07I od svega toga ti si zakljucio da neko truje, a nisu prepuni kafici doprinijeli sirenju zaraze?gdesi bre wrote: ↑26/03/2021 23:40 Nisam neki teoreticar zavjera,ali mi je malo cudno,novi pazar ljudi uzivaju u kaficima dok svugdje bruji od korone,tamo nista,odjednom pocese nakon objave znaci masovno da ljudi oboljevaju i umiru,mi isto smo se hvalili-ponosili veoma malim brojem,odjednom među najgorim...
![]()
- ultima_palabra
#7523 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Upravo tako, na porodicnim skupovima mladji prenesu starijima virus koji su dobili u kafani.gdesi bre wrote: ↑02/04/2021 17:12Vise ima starijih zarazenih od omladine koja ide u kafice,tako da sumnjam da su kafici,barem kod nas,prije kancelarije i porodicni skupoviultima_palabra wrote: ↑02/04/2021 17:07I od svega toga ti si zakljucio da neko truje, a nisu prepuni kafici doprinijeli sirenju zaraze?gdesi bre wrote: ↑26/03/2021 23:40 Nisam neki teoreticar zavjera,ali mi je malo cudno,novi pazar ljudi uzivaju u kaficima dok svugdje bruji od korone,tamo nista,odjednom pocese nakon objave znaci masovno da ljudi oboljevaju i umiru,mi isto smo se hvalili-ponosili veoma malim brojem,odjednom među najgorim...
![]()
- gdesi bre
#7524 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa evo ne rade kafane,nisu radile ni prije kad je pocela pandemija pa je bilo zarazenih.Ne kazem da tamo ne moze,ali da je to jedini i najveci izvor zaraze ne.ultima_palabra wrote: ↑02/04/2021 17:20Upravo tako, na porodicnim skupovima mladji prenesu starijima virus koji su dobili u kafani.gdesi bre wrote: ↑02/04/2021 17:12Vise ima starijih zarazenih od omladine koja ide u kafice,tako da sumnjam da su kafici,barem kod nas,prije kancelarije i porodicni skupoviultima_palabra wrote: ↑02/04/2021 17:07
I od svega toga ti si zakljucio da neko truje, a nisu prepuni kafici doprinijeli sirenju zaraze?![]()
- zubi
#7525 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Daultima_palabra wrote: ↑02/04/2021 17:20Upravo tako, na porodicnim skupovima mladji prenesu starijima virus koji su dobili u kafani.gdesi bre wrote: ↑02/04/2021 17:12Vise ima starijih zarazenih od omladine koja ide u kafice,tako da sumnjam da su kafici,barem kod nas,prije kancelarije i porodicni skupoviultima_palabra wrote: ↑02/04/2021 17:07
I od svega toga ti si zakljucio da neko truje, a nisu prepuni kafici doprinijeli sirenju zaraze?![]()