EURO 2012 - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pirmin

#751 Re: EURO 2012 - općenito

Post by pirmin »

Po meni je zavrseno jedno sasvim solidno prvenstvo.
Ocekivao sam dosta nereda van stadiona ali osim onih pocetnih zavrsilo se sve sasvim pristojno.
Posebno mi je bila zanimljiva linija kojom je Italija dosla do finala gdje u cetvrtfinale prolazi mrtva Grcka
(ne daj boze da su prosli, nikad vise ne bih gledao EP :oops: ) na opste iznenadjenje izbacujuci arogantne Ruse.
Grci bivaju rastavljeni od Svaba na proste faktore a ovima opet Italijani pokazuju koji im je domet, da sa onim
frizerom nikad vise od polufinala nece napraviti. :oops: (kopiraju polako nas baraz-mentalitet?)
Ko je gazda u kuci na kraju ipak pokazase Galaktikosi iz Barcelone :D cija majka ce da crnu vunu prede! :thumbup:
Nema dalje, bili smo svjedoci istorije gdje je od strane Furije odigran fudbal koji je do sad bio najblizi perfekciji. 8-)

Imao sam tako milion nekih zapazanja koja bi se mogla mozda primjeniti na kladi za dolazeca prvenstva
ali sam bio lijen da ih formulisem u rijeci i zapisem nedgdje za anale. :D
Jack Be Nimble

#752 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Jack Be Nimble »

cyprus wrote:
Jack Be Nimble wrote:Za mene EURO 2000 i donekle 92
Taj Euro pamtim jedino po 3:3 Srbije i Slovenije :oops:
Ta utakmica, Grupa: Portugal, Engleska, Njemacka, Ruminija

Takodjer grupa sa Francuskom, Holandijom i Ceskom

Italija Holandija kada Holandzani nisu znali dati gol iz penala

Spanija Jugoslavija 4:3 sto je mog starog podsjetilo na Francuska Jugoslavija 4:5 :)

Holandija Jugoslavija 6:1

Dobra utakmica je isto bila Portugal Francuska
tesla

#753 Re: EURO 2012 - općenito

Post by tesla »

Sorel wrote:Italija je pokazala ono što niko nije očekivao i drago mi je da smo igrali u finalu. Nije mi drago što smo izgubili sa četiri komada u mreži al' Španija je sila :D
Jest da meljaju loptu i pobio bi' ih sve al' šta se tu može, fudbal brate :D
Dobro pricas bosanski za Italijana. :mrgreen:
pirmin

#754 Re: EURO 2012 - općenito

Post by pirmin »

tesla wrote: Dobro pricas bosanski za Italijana. :mrgreen:
Cukun-deda mu je iz okoline Piacence. :mrgreen:
Red je da se i on lozi na zabarluk. :oops:

:mrgreen:
BHF_Manijak

#755 Re: EURO 2012 - općenito

Post by BHF_Manijak »

cyprus wrote:
Jack Be Nimble wrote:Za mene EURO 2000 i donekle 92
Taj Euro pamtim jedino po 3:3 Srbije i Slovenije :oops:
A strasna utakmica Spanija-Jugoslavija 4:3??? Kakav je to samo mec bio!!! :thumbup:
Ajatolah_

#756 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Ajatolah_ »

Ne znam, ovo prvenstvo jeste poboljšanje u odnosu na Južnu Afriku, ali su za mene ipak tri prethodna, Švica/Austrija, Njemačka i Portugal bili znatno bolji. Kako je bilo prije 2004., neću komentarisati jer ih se ne sjećam :skoljka:, osim dvije scene iz 2002. kroz maglu. :oops:
Što se tiče ove ideje o prvenstvu bez domaćina, odnosno o prvenstvu organizovanom kroz čitavu Evropu, onako na prvi pogled mi se nije sviđalo jer mi to djeluje isto kao nastavak kvalifikacija, bez prevelike draži...Ali onda kontam, sviđalo bi mi se kada bi se ostavilo ovo da se ipak izgradi i par novih stadiona, recimo da se sada umjesto država kvalifikuju gradovi. Zapravo tada bismo imali i veće šanse da osjetimo malo tog duha Eura, šta bi falilo da se recimo Sarajevo prijavi sa planom novog modernog stadiona, sigurno da je realnije nego da gradimo infrastrukturu za čitavo prvenstvo, a ostane nam jedan nacionalni stadion za reprezentaciju, svakako nemamo normalnog. I onda staviti da se sve utakmice jedne grupe igraju u istom gradu, a završnicu organizovati po centralnoj Evropi, da nije nikome predaleko.

Eto kako ja to vidim. :oops: :D
Madrid

#757 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Madrid »

Ne znam jel do mene, ali ja se nadam da ce do svjetskog drzavna televizija popraviti sliku a i ton (citaj komentatore), jer je sramota da televizija koju placamo ima losiju sliku i od nekih tam lijevih televizija...
Samo prvenstvo je bilo ok, jedino mi navijanje nije bilo na nivou, realno je tesko dostici kvalitetu organizacije kakva je bila u Njemackoj...
Charuga
Globalni moderator

#759 Re: EURO 2012 - općenito

Post by Charuga »

Image
Locked