Slažem se apsolutno. Sjećam se kako je argument onima koji su pljuvali po Supiću (ni dan danas mi nije jasno zašto?!) bio, kako ovaj nije vidio gola otkako je prešao u Temišvar. Pa po istoj argumentaciji bi Burić koji konstantno brani u jednoj ekipi koja igra Evropsku ligu valjda trebao dobiti prednost nad golmanom koji vjerovatno (ako se ne desi kakvo čudo u ova 2 dana), neće braniti više od 10 (najviše kup) utakmica u sezoni.cyprus wrote:Meni stvarno nije jasno odakle ovakvi zaključci i ovolika svršavanja na Begovića? Na osnovu pogledane 3-4 utakmice od ukupno desetak kojih je Asmir igrao na profesionalnom nivou?dzeno123 wrote:...Steta sve u svemu, po meni on je vec daleko bolji golman od Kenana Hasagica.
Da sam na mjestu Sušića zbog kakvog takvog status u reprezentaciji Begovića bih zvao ove jeseni, a ako do proljeća ne bi izborio bilo kakvu minutažu, mjesto drugog golmana reprezentacije bi ustupio Buriću.
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dammme
#751 Re: Golman reprezentacije BiH
- BarbaDue
#752 Re: Golman reprezentacije BiH
Ne radi se ni o kakvom svrsavanju, vec se radi jednostavno o realnom sagledavanju na polozaj igraca u ovom slucaju golmana. Realno je da se za Asmira ovih dana interesuju klubovi kao sto su M. City ili Chelsea. Za Begu se pomenuti klubovi ne zanimaju zato sto je lijep ili sto mozda ima dobrog menagera, zanimaju se zato sto u njemu vide veliki potencijal.cyprus wrote:Pa i nisam vala...
Pominjete Supica, pa da momak posjeduje kvalitet (necu da kazem da je totalna truba) valjda bi se neko od jacih klubova zanimao za njega.
- cyprus
#753 Re: Golman reprezentacije BiH
MCity i Chelsea se za njega sigurno ne interusuju da im bude prvi golman... ali dobro, bolje bi bilo sjediti na klupi Chelsea nego Stokea... No, bude li se inatio i dalje, ne piše mu se dobro...BarbaDue wrote:Ne radi se ni o kakvom svrsavanju, vec se radi jednostavno o realnom sagledavanju na polozaj igraca u ovom slucaju golmana. Realno je da se za Asmira ovih dana interesuju klubovi kao sto su M. City ili Chelsea. Za Begu se pomenuti klubovi ne zanimaju zato sto je lijep ili sto mozda ima dobrog menagera, zanimaju se zato sto u njemu vide veliki potencijal.cyprus wrote:Pa i nisam vala...
Pominjete Supica, pa da momak posjeduje kvalitet (necu da kazem da je totalna truba) valjda bi se neko od jacih klubova zanimao za njega.
- Dammme
#754 Re: Golman reprezentacije BiH
Supić je u ovoj priči spomenut samo kao primjer od prije nekih 9-10 mjeseci. A što se tiče mladog Begovića, dok god bude grijao klupu (pa taman i u United-u) za mene je Burić bolji izbor za drugog golmana. Može Bega biti i 3. golman.BarbaDue wrote:Ne radi se ni o kakvom svrsavanju, vec se radi jednostavno o realnom sagledavanju na polozaj igraca u ovom slucaju golmana. Realno je da se za Asmira ovih dana interesuju klubovi kao sto su M. City ili Chelsea. Za Begu se pomenuti klubovi ne zanimaju zato sto je lijep ili sto mozda ima dobrog menagera, zanimaju se zato sto u njemu vide veliki potencijal.cyprus wrote:Pa i nisam vala...
- jeza u ledja
#755 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa dobro, ako si drugi golman, pogotovo u velikom klubu, onda relativno cesto dobijas sansu jer takvi klubovi igraju po 50 utakmica godisnje.
- Dammme
#756 Re: Golman reprezentacije BiH
Kao što rekoh u jednom postu iznad, to je max. 10 utakmica, a i to ako ode u kakav veliki klub u naredna 22 sata.jeza u ledja wrote:Pa dobro, ako si drugi golman, pogotovo u velikom klubu, onda relativno cesto dobijas sansu jer takvi klubovi igraju po 50 utakmica godisnje.
Dok je Burić konstantno na golu evo već 2-3. sezone. Igra u jednoj, može se reći, ligi srednje kvalitete i igra u EL. Po meni su to veći plusevi od sjedenja na klupi i maksimalno 10 utakmica u sezoni pa taman i da je ta klupa na Old Trafordu.
- jeza u ledja
#757 Re: Golman reprezentacije BiH
Po meni je to tu negdje.Dammme wrote:Kao što rekoh u jednom postu iznad, to je max. 10 utakmica, a i to ako ode u kakav veliki klub u naredna 22 sata.jeza u ledja wrote:Pa dobro, ako si drugi golman, pogotovo u velikom klubu, onda relativno cesto dobijas sansu jer takvi klubovi igraju po 50 utakmica godisnje.
Dok je Burić konstantno na golu evo već 2-3. sezone. Igra u jednoj, može se reći, ligi srednje kvalitete i igra u EL. Po meni su to veći plusevi od sjedenja na klupi i maksimalno 10 utakmica u sezoni pa taman i da je ta klupa na Old Trafordu.
A ovaj, nije mescini Buric 'konstantno na golu 2-3 sezone'. Mislim da je u prvi plan tek dosao prosle sezone, i to pri kraju sezone takodje nije branio jedno vrijeme.
U svakom slucaju Hasagic numero uno.
-
extraordinary
#758 Re: Golman reprezentacije BiH
Hasagić numero uno, a Begović mi je malo smiješan. Thomas Sorensen je u zadnjih 7-8 godina jedan od najkonstantnijih golmana u Premiershipu i Begović očekuje da će njega izbaciti sa gola. Kad se samo sjetim šta je nama taj Sorensen vadio na Koševu protiv Danske
Begovićeva šansa je bila da je do kraja sezone ostao u Portsmouthu, gdje se bio izborio za mjesto prvog golmana. Klupa u njegovim godinama mu ne može ništa dobro donijeti. Drugu veliku grešku je napravio što nije htio braniti u već pomenutoj utakmici. Nema šta,već je bolji od Petra Cecha, ne mora se on dokazivati protiv nekih niželigaša.
A za ove sve stručnjake koji Begovića smatraju Bogom danim: Kako to da vi znate bolje nego Tony Pulis koji mu je golman spremniji i bolji? Ili je Tony Pulis mrzitelj Bosanaca i svega što je bosansko, pa zato neće Begovića na gol da stavi.
Mi ovdje očito imamo poremećen sistem vrijednosti u svakom aspektu života, pa tako i u sportu. U svakom neuspjehu naših sportista, mi tražimo dokaze svjetske urote protiv BiH i njih samih. Još se sjećam kako su se Magathu Bogovi i majke psovali kad je Džeko tek stigao u Wolfsburg jer mu nije bio prvotimac, a onda je naglo Magath postao najomiljeniji trener na ovim prostorima. Malo realnosti nam ne bi škodilo ni po pitanju Begovića. Traži ga City da bude rezerva Joe Hartu koji je mlađi od njeg ili su isto godište. Traži ga Chelsea da bude rezerva Cechu koji ima 7-8 godina vrhunske karijere pred sobom. Nek pređe gdje hoće, klupa na Stamfordu ili u Manchesteru nije ništa toplija nego ona u Stokeu.
Begovićeva šansa je bila da je do kraja sezone ostao u Portsmouthu, gdje se bio izborio za mjesto prvog golmana. Klupa u njegovim godinama mu ne može ništa dobro donijeti. Drugu veliku grešku je napravio što nije htio braniti u već pomenutoj utakmici. Nema šta,već je bolji od Petra Cecha, ne mora se on dokazivati protiv nekih niželigaša.
A za ove sve stručnjake koji Begovića smatraju Bogom danim: Kako to da vi znate bolje nego Tony Pulis koji mu je golman spremniji i bolji? Ili je Tony Pulis mrzitelj Bosanaca i svega što je bosansko, pa zato neće Begovića na gol da stavi.
Mi ovdje očito imamo poremećen sistem vrijednosti u svakom aspektu života, pa tako i u sportu. U svakom neuspjehu naših sportista, mi tražimo dokaze svjetske urote protiv BiH i njih samih. Još se sjećam kako su se Magathu Bogovi i majke psovali kad je Džeko tek stigao u Wolfsburg jer mu nije bio prvotimac, a onda je naglo Magath postao najomiljeniji trener na ovim prostorima. Malo realnosti nam ne bi škodilo ni po pitanju Begovića. Traži ga City da bude rezerva Joe Hartu koji je mlađi od njeg ili su isto godište. Traži ga Chelsea da bude rezerva Cechu koji ima 7-8 godina vrhunske karijere pred sobom. Nek pređe gdje hoće, klupa na Stamfordu ili u Manchesteru nije ništa toplija nego ona u Stokeu.
- jeza u ledja
#759 Re: Golman reprezentacije BiH
Drug, on je otisao iz Portsmoutha jer je to bio brod koji je tonuo na dno. Mislim da nije imao bas nekog izbora sto se tice toga.
- cyprus
#760 Re: Golman reprezentacije BiH
Bilo bi mu bolje da je osto do kraja sezone.jeza u ledja wrote:Drug, on je otisao iz Portsmoutha jer je to bio brod koji je tonuo na dno. Mislim da nije imao bas nekog izbora sto se tice toga.
- belafonte
#761 Re: Golman reprezentacije BiH
Begu su istjerali iz Portsmoutha jer su im trebale pare, da se on pit'o, ost'o bi i dalje tamo...
Naravno, ako bude i dalje broj 2 u klubu nedostajati će mu match fitness-a, ali momak fascinira svojom smirenošću, sa 23 godine biti onako siguran, hladan ko špricer, spreman je da uči, to je strašno pozitivno za jednog golmana i mislim da će mnogo naučiti i od Sorensena ako ostane u Stoke-u, više nego od Čehotine sigurno...
Jedini problem i to veliki je onaj hadalj Pulis, Bega mi se čini kao OK momak i više njemu vjerujem nego Pulisu jer mu nije prvi put da iznosi prljavi veš iz kluba zarad tovljenja svog ega...
Naravno Hasaga je prvi golman, a znamo kako se Hasagić lako povrijedi tako da i kad Bega dobije šansu u kvalifikacijama, znat će je iskoristiti, koliko samo ima golmana koji ne brane u klubovima a cvjetaju u repki...
Naravno, ako bude i dalje broj 2 u klubu nedostajati će mu match fitness-a, ali momak fascinira svojom smirenošću, sa 23 godine biti onako siguran, hladan ko špricer, spreman je da uči, to je strašno pozitivno za jednog golmana i mislim da će mnogo naučiti i od Sorensena ako ostane u Stoke-u, više nego od Čehotine sigurno...
Jedini problem i to veliki je onaj hadalj Pulis, Bega mi se čini kao OK momak i više njemu vjerujem nego Pulisu jer mu nije prvi put da iznosi prljavi veš iz kluba zarad tovljenja svog ega...
Naravno Hasaga je prvi golman, a znamo kako se Hasagić lako povrijedi tako da i kad Bega dobije šansu u kvalifikacijama, znat će je iskoristiti, koliko samo ima golmana koji ne brane u klubovima a cvjetaju u repki...
Last edited by belafonte on 31/08/2010 08:22, edited 1 time in total.
- Manijakus
#762 Re: Golman reprezentacije BiH
Mrsko mi gledat spisak jel Sehic opet pozvan ?
-
ljekar
#763 Re: Golman reprezentacije BiH
1.haso-najjaci golman balkana u ovom trenutku i konstantno brani sto je najbolje
2:buric-veliki potencijal
3.seha-laf,buduca 1 nase repke
- Manijakus
#764 Re: Golman reprezentacije BiH
- jazzer
#765 Re: Golman reprezentacije BiH
Imaš li ti hecime kablovsku? Pratis li preglede drugih liga? Znas li sta tvrdis?ljekar wrote:1.haso-najjaci golman balkana u ovom trenutku i konstantno brani sto je najbolje
Ako Sheha nije najbolji onda je najlaf medju golmanima
-
ljekar
#766 Re: Golman reprezentacije BiH
kablovsku imam doduse hs ko da je i nemamjazzer wrote:Imaš li ti hecime kablovsku? Pratis li preglede drugih liga? Znas li sta tvrdis?ljekar wrote:1.haso-najjaci golman balkana u ovom trenutku i konstantno brani sto je najbolje
Ako Sheha nije najbolji onda je najlaf medju golmanima.
- amar007
#767 Re: Golman reprezentacije BiH
O kojem "Šehi" govorite, to onaj iz Zeljeznicara sto je branio za mlade proslu utakmicu? Ja htio da pokrenem peticiju da mu se zabrani prilazak fudbalskim terenima jer onakav antitalenat se rijetko radja 
- jeza u ledja
#768 Re: Golman reprezentacije BiH
Ote mi rijec iz prstiju.belafonte wrote:Begu su istjerali iz Portsmoutha jer su im trebale pare, da se on pit'o, ost'o bi i dalje tamo...
..
-
salle_eh1986
#769 Re: Golman reprezentacije BiH
Jesi gledao utakmicu Liverpool-Arsenal, golmana redsa šta uradi...Isti taj Rejna je rezerva (zajedno sa Valdesom) Casilasu, u reprezentaciji koja je svjetski i europski prvak...amar007 wrote:O kojem "Šehi" govorite, to onaj iz Zeljeznicara sto je branio za mlade proslu utakmicu? Ja htio da pokrenem peticiju da mu se zabrani prilazak fudbalskim terenima jer onakav antitalenat se rijetko radja
Sjećam se još i greške Dide u utakmici Milan-Leeds tamo nekad davno dok je United igrao u LŠ. Golmani su ti koji su podložni najvećim greškama, ali i uspijesima
-
ljekar
#770 Re: Golman reprezentacije BiH
hasagic nije u top 5,uzmi pusku i pucni se covjeceManijakus wrote:Ja sam sigurniji sa Hasagicevim driblingom nego sa Sehicevim fatanjem lopte
i Hasagic nije ni medju 3 najbolja golmana Balkana trenutno ma ni 5
- limeni
#771 Re: Golman reprezentacije BiH
najbolji je ubjedljivo handanovic..pletikosa,runje,stojkovic,bozovic,hasagic...sve je to u 5 dekaljekar wrote:hasagic nije u top 5,uzmi pusku i pucni se covjeceManijakus wrote:Ja sam sigurniji sa Hasagicevim driblingom nego sa Sehicevim fatanjem lopte
i Hasagic nije ni medju 3 najbolja golmana Balkana trenutno ma ni 5
-
ljekar
#772 Re: Golman reprezentacije BiH
1.haso
2.handanovic
3.drugi handanovic
4.grcki reprezentativni golman
5.runje
2.handanovic
3.drugi handanovic
4.grcki reprezentativni golman
5.runje
- Manijakus
#773 Re: Golman reprezentacije BiH
E jbg sad
Haso
Sehic
Begovic
Mirsad Dedic
Piplica
Buric
Valjal vako ?

Haso
Sehic
Begovic
Mirsad Dedic
Piplica
Buric
Valjal vako ?
-
extraordinary
#774 Re: Golman reprezentacije BiH
Jesi smiješan manijakus. Ja se nadam da se zezaš sa tom listom.
Mislim realno, izostaviti Supića i Gušu... 
- Manijakus
#775 Re: Golman reprezentacije BiH
Auuu izvinjavam se .. u top 5 idu Guso,Supic i Tolja