Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
The 51st State wrote:
i tako nastadose dinamo iz ko zna koliko gradova u evropi, spartaci, zvezda, partizan, jedino sto je interesantno sto njih ne prozivaju da su rezimski klubovi nego kao i svugdje u svijetu klubovi koji su nastali kako su nastali u sklopu tadasnjih drustvenih relacija te nastavili normalno funkcionisati kao sportski kolektivi, jedino ste vi strumfovi "pametni" pa ste kompletan mit izmastali.
p.s.
i ti navijade za jedan isti takav klub.
Razlika je u tome što ste vi od "velikih komunista" postali "veliki Bošnjaci", a sutra ko zna šta ćete "veliko" biti...
The 51st State wrote:nama je na cast sto smo osnovani od politicke opcije koja je porazila fasizam na ovim prostorima, dok neka je vama na cast sto ste prevozili provijant za okupatore i igrali prijateljske utakmice sa istim.
Cast vam je sto ste nastali od komunista, pa vam je onda cast sto ste klub pod patronazom sistema koji se borio protiv komunizma...
Nama je na cast sto nikada nismo bili politicki instrument, vec samo radnicki klub koji je nastao i egzistirao na osnovu ljubavi i entuzijazma onih koji ga vole. Dok je nas bice i Zelje. Na to sam ponosan
uvjek ista prica. dobro je karanana rek'o mozete komotno copy postove, pa ih za slijedeci tzv. derby priljepit, isto tako i historijat, i sva ostalo.
Zeljeznicar i Sarajevo su dvije velike karine, i samo najveci looseri i idioti ce na proljece pratiti utakmice ova dva sibicarska kluba. Rambo je treb'o u onoj pjesmi dodati "otici na utakmicu Zelje/Sarajeva je turbofolk"
The 51st State wrote:nama je na cast sto smo osnovani od politicke opcije koja je porazila fasizam na ovim prostorima, dok neka je vama na cast sto ste prevozili provijant za okupatore i igrali prijateljske utakmice sa istim.
Cast vam je sto ste nastali od komunista, pa vam je onda cast sto ste klub pod patronazom sistema koji se borio protiv komunizma...
Nama je na cast sto nikada nismo bili politicki instrument, vec samo radnicki klub koji je nastao i egzistirao na osnovu ljubavi i entuzijazma onih koji ga vole. Dok je nas bice i Zelje. Na to sam ponosan
super, e pa znaj da nikad neki radnicki klub nece imati primat u ovom gradu jednostavno nije prirodno, ipak sarajevo nije zenica, tuzla ili neki drugi industrijski centar gdje se takve ideje furaju. a za prvi dio posta nisam siguran ni da ti znas sta si htio reci.
rado_vidjen wrote:uvjek ista prica. dobro je karanana rek'o mozete komotno copy postove, pa ih za slijedeci tzv. derby priljepit, isto tako i historijat, i sva ostalo.
Zeljeznicar i Sarajevo su dvije velike karine, i samo najveci looseri i idioti ce na proljece pratiti utakmice ova dva sibicarska kluba. Rambo je treb'o u onoj pjesmi dodati "otici na utakmicu Zelje/Sarajeva je turbofolk"
Bez obzira asto ti mene nazivas karinom i najvecim looserom s obzirom da cu i na proljece pratiti utakmice svog kluba, ja tebi necu dodijeliti slicne epitete jer bas i nije lijepo tako se obracati osobama koje ne poznajem
izvinite, ali to je za meni cisti mazohizam. kad dodju cestititi ljudi koji navijaju za zelju, i koji se vidno trude da ga vrate na stare staze slave, podrzacavacu ih pa taman ispali u drugu ligu.
ove sadasnje kokosare ne mislim podrzavat iz postovanja prema sebi.
The 51st State wrote:onda prestanite da budete licemjeri i prozivate fks kao rezimski klub, znam da necete ali eto onako usput receno.
Pa ne proziva se FKS da je režimski zbog toga što dobijaju pare od opštine, već što ga je sistem stvorio. Došlo naređenje odozgo da se stvori policijski fudbalski klub... Isto kao kad bi navijači CSKA počeli pričati "prestanite nas prozivati da smo režimski"...
Znaš li ti da su svi veliki klubovi u bivšoj Jugoslaviji (Dinamo, Partizan i Crvena Zvezda) nastali na takav način, posle drugog svjetskog rata, a da je zabranjen rad svih značajnijih prijeratnih klubova. Jedini izuzetak je splitski Hajduk. U Sarajevu je također zabranjen rad svim značajnijim prijeratnim klubovima (Slavija, Đerzelez). Ali eto neka vama ostane za utjehu da je Sarajevo režimski klub, uz to još da nema svoj stadion. Pa šta? Kad je uz to najtrofejniji klub u BiH.
Peppers wrote:Hajde zvrkovi, osvjezite malo onu svoju temu
Sto se tice nas, pocinje duga pauza sto se tice lige, ali nadam se period u kojem ce doci do odredjenih pozitivnih promjena u klubu.
Za pocetak, svi 06.12. u Coloseum na Bombaj stampu, da zagrmimo "Zeljo, to je moj tim"
Joj kad pocnete bojkotovat Coloseum
Pored tolikog rasipanja bodova kod kuce pa nam cak i vi uzeste bod,pa jos jedna tekma manje na domacem terenu i opet ispred vas...ja da sam na vasem mjestu a, hvala Bogu nisam,dobro bih pogledao da nisu nama dodali negdje bod ili vama oduzeli....
meni ste gori VI sto se prepucavate sa pripadnicim menstrualne boje!!!
neg yebo to sve....
NEMA NEMA TITULE
NEMA NEMA EVROPE
A I SVE DA ISPADNEŠ
SRCE LUDO VOLI TE
IGRAJ ŽELJO BORI SE
ŽIVOT DAJEM ZA TEBE
I KAD PROĐE OVO SVE
SRCE KUCA ZA TEBE!!!