FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#751 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

elSaik wrote:
The 51st State wrote: i tako nastadose dinamo iz ko zna koliko gradova u evropi, spartaci, zvezda, partizan, jedino sto je interesantno sto njih ne prozivaju da su rezimski klubovi nego kao i svugdje u svijetu klubovi koji su nastali kako su nastali u sklopu tadasnjih drustvenih relacija te nastavili normalno funkcionisati kao sportski kolektivi, jedino ste vi strumfovi "pametni" pa ste kompletan mit izmastali.

p.s.
i ti navijade za jedan isti takav klub.
Razlika je u tome što ste vi od "velikih komunista" postali "veliki Bošnjaci", a sutra ko zna šta ćete "veliko" biti...
i to je sve sto si uspio izmozgati?
pih.
Peppers

#752 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

The 51st State wrote:nama je na cast sto smo osnovani od politicke opcije koja je porazila fasizam na ovim prostorima, dok neka je vama na cast sto ste prevozili provijant za okupatore i igrali prijateljske utakmice sa istim.
Cast vam je sto ste nastali od komunista, pa vam je onda cast sto ste klub pod patronazom sistema koji se borio protiv komunizma... :-)

Nama je na cast sto nikada nismo bili politicki instrument, vec samo radnicki klub koji je nastao i egzistirao na osnovu ljubavi i entuzijazma onih koji ga vole. Dok je nas bice i Zelje. Na to sam ponosan ;-)
rado_vidjen

#753 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

uvjek ista prica. :roll: dobro je karanana rek'o mozete komotno copy postove, pa ih za slijedeci tzv. derby priljepit, isto tako i historijat, i sva ostalo.

Zeljeznicar i Sarajevo su dvije velike karine, i samo najveci looseri i idioti ce na proljece pratiti utakmice ova dva sibicarska kluba. Rambo je treb'o u onoj pjesmi dodati "otici na utakmicu Zelje/Sarajeva je turbofolk"
The 51st State

#754 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

Peppers wrote:
The 51st State wrote:nama je na cast sto smo osnovani od politicke opcije koja je porazila fasizam na ovim prostorima, dok neka je vama na cast sto ste prevozili provijant za okupatore i igrali prijateljske utakmice sa istim.
Cast vam je sto ste nastali od komunista, pa vam je onda cast sto ste klub pod patronazom sistema koji se borio protiv komunizma... :-)

Nama je na cast sto nikada nismo bili politicki instrument, vec samo radnicki klub koji je nastao i egzistirao na osnovu ljubavi i entuzijazma onih koji ga vole. Dok je nas bice i Zelje. Na to sam ponosan ;-)
super, e pa znaj da nikad neki radnicki klub nece imati primat u ovom gradu jednostavno nije prirodno, ipak sarajevo nije zenica, tuzla ili neki drugi industrijski centar gdje se takve ideje furaju. a za prvi dio posta nisam siguran ni da ti znas sta si htio reci.
Peppers

#755 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

rado_vidjen wrote:uvjek ista prica. :roll: dobro je karanana rek'o mozete komotno copy postove, pa ih za slijedeci tzv. derby priljepit, isto tako i historijat, i sva ostalo.

Zeljeznicar i Sarajevo su dvije velike karine, i samo najveci looseri i idioti ce na proljece pratiti utakmice ova dva sibicarska kluba. Rambo je treb'o u onoj pjesmi dodati "otici na utakmicu Zelje/Sarajeva je turbofolk"

Bez obzira asto ti mene nazivas karinom i najvecim looserom s obzirom da cu i na proljece pratiti utakmice svog kluba, ja tebi necu dodijeliti slicne epitete jer bas i nije lijepo tako se obracati osobama koje ne poznajem ;-)
rado_vidjen

#756 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

izvinite, ali to je za meni cisti mazohizam. kad dodju cestititi ljudi koji navijaju za zelju, i koji se vidno trude da ga vrate na stare staze slave, podrzacavacu ih pa taman ispali u drugu ligu.
ove sadasnje kokosare ne mislim podrzavat iz postovanja prema sebi.
elSaik

#757 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

ćiro wrote:
elSaik wrote:
The 51st State wrote:onda prestanite da budete licemjeri i prozivate fks kao rezimski klub, znam da necete ali eto onako usput receno.
Pa ne proziva se FKS da je režimski zbog toga što dobijaju pare od opštine, već što ga je sistem stvorio. Došlo naređenje odozgo da se stvori policijski fudbalski klub... Isto kao kad bi navijači CSKA počeli pričati "prestanite nas prozivati da smo režimski"...
Znaš li ti da su svi veliki klubovi u bivšoj Jugoslaviji (Dinamo, Partizan i Crvena Zvezda) nastali na takav način, posle drugog svjetskog rata, a da je zabranjen rad svih značajnijih prijeratnih klubova. Jedini izuzetak je splitski Hajduk. U Sarajevu je također zabranjen rad svim značajnijim prijeratnim klubovima (Slavija, Đerzelez). Ali eto neka vama ostane za utjehu da je Sarajevo režimski klub, uz to još da nema svoj stadion. Pa šta? Kad je uz to najtrofejniji klub u BiH.
Nije.
Neelix

#758 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

jok :lol:
Peppers

#759 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

Hajde zvrkovi, osvjezite malo onu svoju temu ;-)

Sto se tice nas, pocinje duga pauza sto se tice lige, ali nadam se period u kojem ce doci do odredjenih pozitivnih promjena u klubu.

Za pocetak, svi 06.12. u Coloseum na Bombaj stampu, da zagrmimo "Zeljo, to je moj tim" :-D
saraydjecko

#760 Re: FK Zeljeznicar

Post by saraydjecko »

Peppers wrote:Hajde zvrkovi, osvjezite malo onu svoju temu ;-)

Sto se tice nas, pocinje duga pauza sto se tice lige, ali nadam se period u kojem ce doci do odredjenih pozitivnih promjena u klubu.

Za pocetak, svi 06.12. u Coloseum na Bombaj stampu, da zagrmimo "Zeljo, to je moj tim" :-D
Joj kad pocnete bojkotovat Coloseum :D
Pored tolikog rasipanja bodova kod kuce pa nam cak i vi uzeste bod,pa jos jedna tekma manje na domacem terenu i opet ispred vas...ja da sam na vasem mjestu a, hvala Bogu nisam,dobro bih pogledao da nisu nama dodali negdje bod ili vama oduzeli....
odvijac

#761 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

nego eno na sjednici fk sarajeva,polusezona ocjenjena kao zadovoljavajuca,mali FKs ispred zelje dva boda!!
saraydjecko

#762 Re: FK Zeljeznicar

Post by saraydjecko »

Pa koliko nam gledate u ledja mogli ste anatomiju istih usavrsiti
odvijac

#763 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

pa ebi ga i vama je godinama trebao vazelin,a vi na suho :D
weed

#764 Re: FK Zeljeznicar

Post by weed »

ovi siti i suniti su, fakat, smijesni... na sve strane Hin! :lol:
ja.neron

#765 Re: FK Zeljeznicar

Post by ja.neron »

jedva čekam reflektore.. kad zagrmi sa Grbavice odjekivat će čitav grad
South Blue Mama

#766 Re: FK Zeljeznicar

Post by South Blue Mama »

eh ciro, ciro pa tebi ZELJO ni spavati neda, za tebe je ona:
DA SAM PITAR JA, NE BIH IM'O SNA, NE BIH SPAV'O JA OD TOG ZELJE

Igraj ZELJO, igraj i pobjedi!!!
veljaca

#767 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

South Blue Mama wrote:eh ciro, ciro pa tebi ZELJO ni spavati neda, za tebe je ona:

Kao i UVIJEK - JASNO I GLASNO :thumbup: :thumbup: :thumbup: Pozdrav za South Blue Mama :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
South Blue Mama

#768 Re: FK Zeljeznicar

veljaca wrote:
South Blue Mama wrote:eh ciro, ciro pa tebi ZELJO ni spavati neda, za tebe je ona:

Kao i UVIJEK - JASNO I GLASNO :thumbup: :thumbup: :thumbup: Pozdrav za South Blue Mama :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pozdrav i Tebi dragi PLAVI brate

dzipalo_junuz

#769 Re: FK Zeljeznicar

Post by dzipalo_junuz »

haha jos ce te nam se ovdje propederisati... :lol:
South Blue Mama wrote:
veljaca wrote:

Zaboravio si dodati na ovo boldano, TOPLI
South Blue Mama

#770 Re: FK Zeljeznicar

dzipalo_junuz wrote:haha jos ce te nam se ovdje propederisati... :lol:
South Blue Mama wrote:[quote="veljaca

Zaboravio si dodati na ovo boldano, TOPLI[/quote]

Je li ti ucis napamet ili ti neko pogresno cita, ja sam ZENSKO!!!
OOOooooo junuze razligu u skokovima, idi osvjezi vas topic, mani se naseg!!!

Last edited by South Blue Mama on 01/12/2008 18:18, edited 2 times in total.
elSaik

#771 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

dzipalo_junuz wrote:haha jos ce te nam se ovdje propederisati... :lol:
South Blue Mama wrote:
veljaca wrote:

Zaboravio si dodati na ovo boldano, TOPLI
Rekoh ja ne ukidajte pravilo zabrane registracije mlađima od 13 godina, a oni ne slušaju... :(
tazmaniaBAN

#772 Re: FK Zeljeznicar

Post by tazmaniaBAN »

meni ste gori VI sto se prepucavate sa pripadnicim menstrualne boje!!! Image

neg yebo to sve....

NEMA NEMA TITULE
NEMA NEMA EVROPE
A I SVE DA ISPADNEŠ
SRCE LUDO VOLI TE
IGRAJ ŽELJO BORI SE
ŽIVOT DAJEM ZA TEBE
I KAD PROĐE OVO SVE
SRCE KUCA ZA TEBE!!!

Image
Baltazar_khan

#773 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

South Blue Mama wrote:
veljaca wrote:

To mora da je ljubav :lol: :P
South Blue Mama

#774 Re: FK Zeljeznicar

@ ciro
@ baltazar-khan
@ each njanjajevac maleni

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... o#p2295240

Topla voda