Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post Reply
Kikibombona

#751 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Kikibombona »

sherbett wrote:Nisam znala ovo za Albaniju, ja se vise referiram na Kosovo jer mi je poznatija situacija.
Vidim po porodicama koje su napustile Kosovo i zive npr evo i ovdje kod nas u RH.. majke imale po 7 djece, kceri neke ostaju na jednom.. tako da vjerujem da natalitet opada. Al recimo kod njih je po 7 djece bilo do unazad generaciju, a kod nas domicilnih je 7 bilo u bakinoj generaciji i to jedino ako su sa sela. Dakle i dalje je omjer znatno veci..
U RH svake godine sve manje prvasica.. evo neki dan na vijestima da tipa 20-ak gradova ima neki prirast.. tj vise rodjenih nego umrlih.. ostali samo umrle broje. Isto je sa Srbijom.. za BiH ne znam.

Oni imaju i drugaciju tradiciju.. jos moja generacija, a ja sam 83., su bili ugovarani brakovi..to se zeni/udaje sa 20 god.. do sada rodi 3, 4, 5, djece.. a ja niti jedno :mrgreen:
Sto bi reko kolega iz Srbije, valjda u mene previse interneta :lol:
Ugovoreni brakovi vec izumiru pa je i medju njima manje zasnivanja obitelji.. traze sami partnera.. to potraje ili se ni ne desi tako da je i to formula za pad nataliteta.. a s druge strane, to sto kazes, masovno se iseljavaju. Na Kosovu ima zivota jedino u Prizrenu i Pristini.. znaci sve puno sve gori..
Albanija je katastrofa jednako kao Srbija, Hrvatska i BiH. Razlike su minimalne.

Crnogorci imaju drasticno bolji natalitet od jednih, drugih i trecih. Pa recite da su lijeni. :D Crna Gora je jedina drzava na prostoru EX-YU koja od 1991. nije imala populacijski pad. :idea:

Zanimljivo je da Bosnjaci imaju drasticno bolji natalitet u Srbiji i Crnoj Gori nego u BiH. Albanci na Kosovu i u Makedoniji imaju drasticno bolji natalitet negu u Albaniji. Madjari imaju bolji natalitet u Srbiji nego u Madjarskoj itd.

Stopa nataliteta je direktno povezana sa stepenom urbanizacije i obrazovanja stanovnistva. Svi su u padu. Za 20-30 godina svi ce imati priblizno istu stopu nataliteta.

Inace, sve zemlje svijeta, osim Konga (ako se ne varam), biljeze pad nataliteta.

Evo lista, malo stara, sada smo gori... mozes nas sve naci na zacelju :D

Broj djece po zeni - totalna stopa fertiliteta

https://www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=31
Last edited by Kikibombona on 04/09/2018 00:23, edited 2 times in total.
Young Erotica

#752 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

Dokle je došlo da mi je drago da pročitam neki tvoj post u moru bljuvotina. :D :thumbup:
Young Erotica

#753 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

sherbett wrote: Znaci, kao da nisi?
Jesi stao u Gracanici malo popricao sa svojima?
Sjeo popio kafu.. prosetao i to?
Nisam vidovit da nagadjam sta zelis da me pitas,molim te budi malo preciznija.
Fudo387

#754 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Fudo387 »

Young Erotica wrote:
Pita te jesi li upoznao kakvog vispernog popa dole. :D
Young Erotica

#755 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

Fudo387 wrote:
Young Erotica wrote:
Pita te jesi li upoznao kakvog vispernog popa dole. :D
Kaze mati da sam gresan,da ne pricam puno sa svestenstvom :D
Fudo387

#756 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Fudo387 »

:lol:
Lijepo te savjetuje, pametna zena.
daddy-kool

#757 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:
A ovo drugo - niđe veze.Kakvi Muslimani i natalitet.To je nekad bilo,u vrijeme naših nana i deda.Naštancaju šestoro-sedmoro pa šta im Bog da...sad rijetko koja hanuma rodi više od jednog.A uda se u 35-toj...pod uslovom da joj mladoženja obezbjedi stan u centru,vozačku i auto i svekrvu u drugom dijelu grada...
Došao vakat da ženiš sina? :D
славянин

#758 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by славянин »

covek92 wrote:
Vi ne razumete jednu stvar.
Nema Srbija sta da dobija BIH niti ste vi glavni u Bih. Niti je bih ekskluzivno bosnjacka.
Deo Bih je Srpski i to veliki deo i kraj price. To je tako vec dugo a sada je legalizovano vasim potpisom.

Srbija je zadnjim ratom upravo presla Drinu i legalizovala svoju drzavu u drzavi te za razliku od nekada utice na prilike u Bih i moze da odlucuje o bitnim stvarima.

To sto to nije prokljuceno Srbiji ne znaci da Srbija nije presla Bih. Srbija je tu, ljude vole Srbiju, kupuju se srpski proizvodi, to je vise Srbija nego Bih na terenu, i to vi znate vrlo dobro.

Kako da nije Srbija kad sam rekao sto puta da dodjes u njegovu kucu tamo i razderes se Bosna dobijes samar, dodjes iz Srbije dobijes pogacu i so.

I to je nekad bitnije od zakona i ustava i slicnih stvari recimo to vidimo i na primeru Kosova, mozemo do sutra da palamudimo da je deo Srbije prema ustavu, prosto nije, Albanci nas ne vole i ne zele, to je najbitnije od svega.
1.Srbija pokusava tj.dio njenih "politicara", nikada nije bilo glavnih u BiH to je izmedju ostalog i razlog rata 1992 jer ste pokusali biti glavni u Jugoslaviji,BiH je drzava 3 naroda i bas mi je drago da podrzavas temelje i ustav iste.Nije nikakav deo BiH srpski nego je cijela BiH Srpska,kao i Bosnjacka kao i Hrvatska (mozda je to malo teze da shvatis jer gusle su jake pa ne pojmnite pojam multietnicke drzave).

2.Srbija je u proslom ratu dobila 300 000 svojih izbjeglica i "ociscenu" Hrvatsku,gubitak imidza i urusavanje ekonomije,gubitak zajednice sa Crnom Gorom,gubitak Kosova a dobila (samo ne razumijem kako dobila) da Srbi u BiH imaju pravo veta na sve drzavne odluke sto se moglo uraditi i predlagano je i bez rata koji vasi tupavi politicari nisu znali da diplomatski izbjegnu nego su srljali kao volovi u rat i pri tome uzrokovali ove katastrofe prema Srpskom a i ostalim narodima u nekoliko drzava.

- Nemoj da se leksicki ti omakne greska Republika Srpska i entitet "Republika Srpska" to Republika je dio naziva a ne definicija uredjenja i prava.

3.Kupuju se i BiH proizvodi,vi kupujete nase proizvode mi vase mislis da ce neko u RSu kupiti hljeb iz federacije za 1km ili onaj iz Srbije za 2... ekonomija nema nekog drzavnog uporista kada se radi o djepu tako da ne lupaj.

Budite pozdravljeni a ovamo nas ostavite na miru.Imate neke ideje koje prije svega vas ukopavaju a sa vama i mi klizimo u te rupe beznadja.
Last edited by славянин on 04/09/2018 10:03, edited 1 time in total.
daddy-kool

#759 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by daddy-kool »

славянин wrote:
Budite pozdravljeni a ovamo nas ostavite na miru.Imate neke ideje koje prije svega vas ukopavaju a sa vama i mi klizimo u te rupe beznadja.
Nama isključivo odgovara evropska Srbija - Srbija okrenuta razumu, individualizmu, razvoju, pluralizmu i multikulturalnosti, stabilnosti, evropskim vrijednostima. Sa takvim društvom je moguće graditi budućnost i dobre odnose.

Sa trenutnom maloruskom karikaturom sukob je skoro pa neminovan.
LBVIEW

#760 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by LBVIEW »

SaraFina wrote:Kosovo je kolevka srpstva, u kojoj se ljuljaju Albanci :(
Cekaj, zar nije Raska?
Tamo kolevka, onamo oko, glava, nekad historijski, kao na Kosovu, a nekad demografski argument poput RS ili RSK, nakon sto se eliminiraju nepozeljni. :oops:
Da je kako kolevka, al' bez "slasticara" , sreci nigde kraja.
Al' ne dade Clinton, Vatikan, CIA, masoni i islamisti. :oops:
S toga, u najboljem slucaju, ravnodusnost na srpske muke svih u okruzenju. Da ne spominjem pokusaje kompenzacije za gubitak Kosova na racun drugih.
emric

#761 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by emric »

emric

#762 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by emric »

madner wrote:RS je prihvatila BiH u Deytonu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pravac

#763 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by pravac »

Young Erotica wrote:Zovite Archie_a i pravac, sad će da popucaju tastature...tu je covek, Leverage, trazi se izmena iz Svedske lbview i zurka moze da počne.
Pa da li i dalje misliš da se neko boji?
Pa ne smijete na KOSOVO halo na kosovo ne smijete!

O cemu pricamo?
Možda o traktorima?
Young Erotica

#764 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

sherbett wrote:
Young Erotica wrote:
Pitam te dal si upoznat sa situacijom i zivotom Srba na Kosovu iz njihovih usta.. ne mogu konkretnije :mrgreen:
Pa jesam tu I tamo, Gračanica je sabirni centar Srba iz okolnih mesta iako se i tu zivi teško nije ni blizu slivovu, brnjici i ostalim mestima gde ih ima manje od 50.

Ljudi zive u getu, ostavljeni od svih. Kradu im pokretnu i nepokretnu imovinu, bez pratnje noću ne izlaze napolje...mislim glupo je uopšte pričati o tome, svesni su i oni sami da su ostavljeni na ledini. I dalje ne shvatam kuda idu ova tvoja pitanja i podpitanja.
Young Erotica

#765 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

pravac wrote:
Young Erotica wrote:Zovite Archie_a i pravac, sad će da popucaju tastature...tu je covek, Leverage, trazi se izmena iz Svedske lbview i zurka moze da počne.

O cemu pricamo?
Možda o traktorima?
Mozemo da pričamo kako ti je počela nova skolska godina, imaš li simpatiju, jel si se odvikao od skole sad za raspust...za ozbiljne teme moraš još malo da porasteš.
Maraschino

#766 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Maraschino »

Young Erotica wrote: Pa jesam tu I tamo, Gračanica je sabirni centar Srba iz okolnih mesta iako se i tu zivi teško nije ni blizu slivovu, brnjici i ostalim mestima gde ih ima manje od 50.

Ljudi zive u getu, ostavljeni od svih. Kradu im pokretnu i nepokretnu imovinu, bez pratnje noću ne izlaze napolje...mislim glupo je uopšte pričati o tome, svesni su i oni sami da su ostavljeni na ledini. I dalje ne shvatam kuda idu ova tvoja pitanja i podpitanja.
Sta je uradila srbijanska politika po pitanju Srba koji su dole ostali?
Vise im oni otezavaju zivot nego Albanci. Njihova retorika nema obzira da dole zive ljudi i da ce ih to kostati. Umjesto da traze model kako zastititi te ljude, olaksati im zivot kroz institucije, oni svaki dan salju otrovne strelice prema Albancima...ustvari, to je i cilj. Da se iseli sto vise Srba, da prikazu kako je suzivot sa Albancima nemoguc...
Srbi(izvini nista licno), ne znaju zivjeti sa drugima ako su manjina. Samo znaju za dominaciju.
pravac

#767 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by pravac »

Young Erotica wrote:
pravac wrote:

O cemu pricamo?
Možda o traktorima?
Mozemo da pričamo kako ti je počela nova skolska godina, imaš li simpatiju, jel si se odvikao od skole sad za raspust...za ozbiljne teme moraš još malo da porasteš.
A da pricamo o splićanima?
Young Erotica

#768 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

@Maraschino Ruzno je da tako pričaš majke mi.

Da su povratnici u rs u pitanju pitao bih te jel imaš isto misljenje.
Young Erotica

#769 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

pravac wrote: Mozemo da pričamo kako ti je počela nova skolska godina, imaš li simpatiju, jel si se odvikao od skole sad za raspust...za ozbiljne teme moraš još malo da porasteš.
A da pricamo o splićanima?[/quote]
Jebote mozda i jesam vidovit after all :lol: :lol: :lol:
pravac

#770 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by pravac »

Young Erotica wrote:
pravac wrote: Mozemo da pričamo kako ti je počela nova skolska godina, imaš li simpatiju, jel si se odvikao od skole sad za raspust...za ozbiljne teme moraš još malo da porasteš.
A da pricamo o splićanima?
Jebote mozda i jesam vidovit after all :lol: :lol: :lol:[/quote]

Ja se nadam da ce te kroz život pratiti sreca i prosperitet da ces imati mnogo para i lijepu ženu.
Young Erotica

#771 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

sherbett wrote:
Young Erotica wrote: Pa jesam tu I tamo, Gračanica je sabirni centar Srba iz okolnih mesta iako se i tu zivi teško nije ni blizu slivovu, brnjici i ostalim mestima gde ih ima manje od 50.

Joj daj :lol:
Bez pratnje nocu ne izlaze na ulicu..

Ok

Pitam zato sto opcenito Srbi koji se najvise busaju u prsa zazivajuci Kosovo uglavnom Kosova vidjeli nisu..
Nadalje, isti ti takvima slicni koji i dodju na Kosovu, dodju organizirano iz BG a u 20 autobusa za Vidovdan u Gracanicu, ispucaju par borbernih pokupe se u buseve i pale za beograd ostavljajuci svoj narod dolje da cisti za njima i jede g*** jer da sta je to
Nadalje, u Gracanici konkretno, vise su misljenja kako je Srbija maceha.. a ne prolaze dobro ni kod albanaca.. al opet, suzivota ima
Da bez pratnje ili mozes da budeš maltretira ili povredjen, a isto tako su mi pričali da u vučitrnu i okolnim selima kfor vozi decu u skolu, nisu bezbedni. Kazu da je tu tek talamaska.

Već sam napisao ti ljudi su ostavljeni na ledini, svesni su i oni toga,taj suzivot koji ti spominjes je dobar sve dok gledaju samo u svoje dvoriste i lako se pretvori u noćnu moru.

@pravac hvala zelje su ti se već ispunile brate moj :kiss:
pravac

#772 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by pravac »

A koliko inace ima srba na kosovu i ovih drugih?
Young Erotica

#773 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by Young Erotica »

Albanaca malo manje od 2 miliona, Srba nesto malo iznad 100 hiljada, ali većina je na severu.
pravac

#774 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by pravac »

Young Erotica wrote:Albanaca malo manje od 2 miliona, Srba nesto malo iznad 100 hiljada, ali većina je na severu.

Nisam imao pojma vjeruješ, a na prvu sam pomislio vjerovatno oko 100 hiljada..
Ma nema tu hljeba otišlo je odavno, a predpostavljam da hoce sve srbe na jednu teritoriju?
archi_a

#775 Re: Kosovo i Srbija - razmjena teritorija

Post by archi_a »

Dajte ljudi, pa pošaljite nekoga iz srbije ili iz entiteta pi si dole u Gračanicu. Neka nauče te ljude kako da lupaju šamare albancima. Šta ste se stisli? Neće dole niko njima u njihovoj avliji govoriti:"ovo je Kosovo"! :D
Post Reply