BiH - Kipar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#751 Re: BiH - Kipar

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
sumirprimus wrote:Pa o igri i pricamo.prvih sat vremena rinaka teska setaliste karla marksa.
Pocetak drugog i engelsa.
Zadnja linija prespora.sredina ne moze ni sebe izdominirat kamol nadtrcat protuvnicku.
Jaca i ozbiljnija repka ce ovo nafilovat do vrha.ko belgija.
Zivi bili pa vidjeli sad s grcima
Pa odakle se onda stvori jebenih 11 suteva u okvir gola....vanzemaljci :? sta li je? Kipar je bio stisnut i jedva da su mogli mrdnuti ali to ne znaci da smo ih mogli i morali dobti 5:0
Sve je to tacno buraz, ali ni sam selektor nije zadovoljan nekim bitnim stvarima :!: bez obzira na pobjedu i šanse
"Bilo je komentara, trebalo je ovo ili ono, ali nismo uradili posao koji se mora uraditi, a to je trčanje, borba. Da smo ovako igrali, ne bi bio tako lak posao za Belgiju. Drago mi je da smo uspjeli da se vratimo za dva dana. Mislim da smo na najbolji način uzvratili ljudima koji su došli da nas bodre i po kiši".

Eh sad, kako vratiti to trcanje i borbenost sa dizelašima poput Medunjanina, Jajala, Spahića, Zukanovića, Vranješa, pa i Pjanića koji nikad nije bio od neke velike trke - to je pravo pitanje. To je i Meša izgleda konacno shvatio.
Trenutno u rosteru nemamo puno trkača i fajtera, a mora ih izmisliti za Grčku....npr.Bešić bi nam valj'o ko hljeb, ali nema ga.
Logovan

#752 Re: BiH - Kipar

Post by Logovan »

Fajcion wrote:Čuj pojedinaca da Luliću nalaze zamjene :zid: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Ne vidim uopšte šta je smiješno? :?
Da postaviš drvo na teren, Lulić bi se namučio da ga pređe. Nijedno nam krilo ne valja.

Protiv Grčke ne smijemo ovako bijedno odigrati. Ovo večeras je fakat bilo slabo. :|
Bilo je tu i tamo nekih prilika i poluprilika, ali generalno gledajući patnja živa.

Ne shvatam Džeku zašto je išao na pretrčavanje golmana kod 1:0? Imao je dvojicu na leđima, plus golman ispred, a on hoće da ga pređe, konta lagano ću ja ovo završiti. :-) Ne ide to baš tako.
samog_sira

#753 Re: BiH - Kipar

Post by samog_sira »

edo_79 wrote:
hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Ajde ti ufati se prepelica nemoj fudbala ziv bio........
edo_79 wrote:Nećemo se vrijeđati hrasno ... ja nemam ništa protiv Džeksona rekao sam već ... al večeras KARINA .... da ne bi Pjanketa kurčinu bi dao dva gola
Ti si neozbiljan totlano momcino i pricas o necemu o cemu nemas pojma...1 - pogledaj koliko je veceras Edin dodao lopti, koliko je putaz izgradio poziciju za sansu...koliko je puta oteo loptu....koliko je puta izbio loptu glaviom iz naseg peterca.......2 - sta je uradio Milan veceras??? Ispromasivao se.....evo sta je uradio Ibisevic na kraju kada je trebao da pruzi samo nogu na dodavanje Edina....nista ispratio je pogledom. 3 - Edin igra momcino kapitenski po cijelom terenu a i svi su veceras igrali po kakvom terenu. I vase teorije o samo Edinu su nebulozne jer nije bio sam imao je golmana ispred sebe....sam igarc je ono sto je neko vece protiv nas fulio napadac Belgije. Zato se ti i pljuvaci po Edinu ne provaljujte vise po forumu jer ovakvog igraca i covjeka represzentacija nece jos dugo dugo imati.

1 - Koliko je Edin zicera promašio, što glavom, što nogom, što jedan na jedan s golmanom????

2 - Milan Đurić je napravio presing nakon kog je odbrambeni igrač pogriješio, dao loptu Pjanketu i ovaj proslijedio tvom IDOLU da da go na tanjiru. Ja stvarno ne kontam šta ti imaš protiv Milana, momak koji igra u drugoj italijanskoj ligi je VELIČINA za džeku, momak o sebi pri sebi, nije se digo u oblake, bori se za svaku loptu....

3 - Kapitenski igra po cijelom terenu kad je cijela ekipa iza lopte. Pa koga će imat ispred sebe ako ne protivničkog golmana, SPAHU možda??

Ja shvatam da je on tvoj IDOL al nisi realan nimalo. S ovakvom igrom nemamo nikakve šanse, volio bih da griješim pa da ti se izvinem na kraju al dabogda prijatelju.

I zamolio bih te da mi ne pišeš više da se bavim prepelicama, nemoj me potcjenjivati molim te ni bacat pod noge, ako ja tebe poštujem očekujem isto i od tebe. To što si ti iz Sarajeva a ja iz Maglaja ti ne daje za pravo da mi pišeš, citiram ''Ajde ti ufati se prepelica nemoj fudbala ziv bio........'' jer ovo je omalovažavanje a ja pretpostavljam da ti nisi takav ...............
Mislim da ovda zavrsava svako poredjenje izmedju njih dvojice, dajte ljudi dragi, pa volimo svi Djurica al on da je klasa igrao bi negdje bolje od cesene... Dzeko ispade najgori a dao 2 gola, da je mogao vise mogao je, al da zabija svaku sansu zvao bi se C Ronaldo i igrao za real...
Ako ti ista treba bit mjerilo, dovoljno ti je vidjet da se s tobom slaze samo mO k3, a to je lik koji bi prije izabrao da reprezentacija izgubi nego nedaj Boze da pobjedimo Dzekinim golovima...
Jeste Dzeko imao promasaja veceras niko ne kaze, al reci da je kloc iako je zabio jedina 2 gola na tekmi je pretjerivanje.
I ta prica kurac bi dao golove da mu Pjanic nije asistira, sad bi ja trebao reci kurac bi Pjana ima 2 asistencije da Dzeko ne zabi 2 puta.
Glupa prica, Miralemovo je da daje asistencije, Dzekino da zabija. Obojica uradili svoj posao i previse se pljuje po tekmi a rutinska pobjeda, da smo zabili sve sanse pukla bi petica kao protiv Estonije. Iako treba naglasit da ne smatram Mesu nikakvim strucnjakom i ovo ga ne pere za katastrofalnu taktiku i bruku protiv belgijanaca. pozdrav
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#754 Re: BiH - Kipar

Post by hrasno38 »

edo_79 wrote:1 - Koliko je Edin zicera promašio, što glavom, što nogom, što jedan na jedan s golmanom????

2 - Milan Đurić je napravio presing nakon kog je odbrambeni igrač pogriješio, dao loptu Pjanketu i ovaj proslijedio tvom IDOLU da da go na tanjiru. Ja stvarno ne kontam šta ti imaš protiv Milana, momak koji igra u drugoj italijanskoj ligi je VELIČINA za džeku, momak o sebi pri sebi, nije se digo u oblake, bori se za svaku loptu....

3 - Kapitenski igra po cijelom terenu kad je cijela ekipa iza lopte. Pa koga će imat ispred sebe ako ne protivničkog golmana, SPAHU možda??

Ja shvatam da je on tvoj IDOL al nisi realan nimalo. S ovakvom igrom nemamo nikakve šanse, volio bih da griješim pa da ti se izvinem na kraju al dabogda prijatelju.

I zamolio bih te da mi ne pišeš više da se bavim prepelicama, nemoj me potcjenjivati molim te ni bacat pod noge, ako ja tebe poštujem očekujem isto i od tebe. To što si ti iz Sarajeva a ja iz Maglaja ti ne daje za pravo da mi pišeš, citiram ''Ajde ti ufati se prepelica nemoj fudbala ziv bio........'' jer ovo je omalovažavanje a ja pretpostavljam da ti nisi takav ...............
Vidi zaboli me ona stvar odakle si jer ja ljude ne djelim po mjestu stanovanja, rodjenja, po vjeri, boji koze nego da li su ljudi ili neljudi a u ovom slucaju da li pisu nebuloze ili ne. Ti ovog trenutka kad si napisao da je Milan VELICINA za Dzeku postao si bar sto se mene tice nebulozan DO BOLA i karikaturalan sa svojim pisanjem o fudbalu zato i dalje tvrdim ne moras prepelica ufati se pcela, vrcaj med. beri jabuke, gimnastika, atletika ma sve samo se nemoj baviti fudbalom ziv bio!!!!
plagijator1975

#755 Re: BiH - Kipar

Post by plagijator1975 »

Image

Ja ubode 2 KM [emoji12]

Poslano sa mog LG-D855
hrasno38

#756 Re: BiH - Kipar

Post by hrasno38 »

solo2 wrote:Medunjanin je majstor - ko nije gledao utakmice u Japanu nek' pregleda pa nek' onda sere -

Selektor mora imati muda da izvadi Dzeku kad ovaj fula milion prilika - a ovaj to nema i doci ce mu glave kao i Safetu

Mi moramo igrati sa defanzivnim veznim (Cimirot) jer ne postoji veza izmedju napada i odbrane (Pjanic i Medunjanin se trose bezveze) i gube snagu na gluposti - to je isto ko da bi Dzeko igrao krilo
------------------Dzeko-------------------
Hajrovic(Lul)---Pjanic-----Visca(Tinki)
--------Medunjanin------Cimirot-------
Kolasinac--Spahic--Sunjic----Vranjes
---------------Begovic--------------------
Pa ko bi bolan nebio zabio golove da je izvadio Edina :? :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by hrasno38 on 10/10/2016 23:11, edited 1 time in total.
Stroj-2

#757 Re: BiH - Kipar

Post by Stroj-2 »

Dvije loše tekme. :run: Onaj klocko ga sam ne bi ni do slijedećih kvalifikacija zabio. Pjanić i kad je najlošiji opet jedan potez njegov je dovoljan da se okrene priča.
Sa ovom igrom se nema šta tražiti protiv "grkljanova". Otrest će nas ko papak slinu.
BlueBlood

#758 Re: BiH - Kipar

Post by BlueBlood »

ernadr wrote:Image

Ja ubode 2 KM [emoji12]

Poslano sa mog LG-D855
:lol: :lol: :thumbup:
sumirprimus

#759 Re: BiH - Kipar

Post by sumirprimus »

hrasno38 wrote:
sumirprimus wrote:Pa o igri i pricamo.prvih sat vremena rinaka teska setaliste karla marksa.
Zadnja linija prespora.sredina ne moze ni sebe izdominirat kamol nadtrcat protuvnicku.
Pa odakle se onda stvori jebenih 11 suteva u okvir gola....vanzemaljci :? sta li je? Kipar je bio stisnut i jedva da su mogli mrdnuti ali to ne znaci da smo ih mogli i morali dobti 5:0
Izvini al nije mjerilo kipar.na ovom kipru je trebo isprobat ove mladje.momke zeljne dokazivanja i trke.
Ovo veceras ako se nastavi ovako nije ni za baraza.
Od tih 11 bar 8 je isforsirano i nikakav problem za golmana.
Danas je fudbal trka trka i trka.nema trke.nema ni velikih takmicenja.
Dakle s ovom igrom i tih naguranih kolko kazes suteva nema rusije.NEMA RUSIJE.
Hvala
mO k3

#760 Re: BiH - Kipar

Post by mO k3 »

Ja ubode 2 KM [emoji12]

Poslano sa mog LG-D855
Miralemu reci jedno veliko hvala :mrgreen:
Clever_1

#761 Re: BiH - Kipar

Post by Clever_1 »

:thumbup: Pjaaaniccc...
Bravo majstore!
Trenutno najbolji igrac sredine terena u ovo dijelu evrope
p206

#762 Re: BiH - Kipar

Post by p206 »

Valjda je i Meša skonto da je Zukanović za klupe nakon večerašnje utakmice. Pa i Bičakčić. Fali nam Bešić i spremniji Hajrović da bi izgledali kao bolja ekipa.
Lulić će pretrčati 10 km ali od njega osim pokrivanja terena nikakve koristi.
Henry Chinaski

#763 Re: BiH - Kipar

Post by Henry Chinaski »

NIsam pročitao ni jedan post na temi ali pretpostavljam da su uglavnom notorne gluposti.
Ja navratio 'nako...
luckylaka

#764 Re: BiH - Kipar

Post by luckylaka »

1.Mesha karina
2.igra katastrofa
3.3 boda se pisu :bih:
4.jebem se kako je ko igrao
5.da je gore protiv grcke a izvuci povoljan rezultat
Itsoktobealone

#765 Re: BiH - Kipar

Post by Itsoktobealone »

Ja ubode 2 KM [emoji12]

Poslano sa mog LG-D855
:lol: :lol: :lol:
hrasno38

#766 Re: BiH - Kipar

Post by hrasno38 »

Stroj-2 wrote:Dvije loše tekme. :run: Onaj klocko ga sam ne bi ni do slijedećih kvalifikacija zabio. Pjanić i kad je najlošiji opet jedan potez njegov je dovoljan da se okrene priča.
Sa ovom igrom se nema šta tražiti protiv "grkljanova". Otrest će nas ko papak slinu.
Ma ja trebali su igrati Dulaj i Cimirot......vrhunski majstori za kloca.......hohohohoh pola vas sa sjevera se veceras naperilo i imamo osjecaj jedva cekalo da zijanimo ili bod ili dva da bi mogli da likujete i tvrdite da suskavac Tito za Mesu. E jest kurac....o tome cemo moci pricati samo nakon 5 godina mandata Mese a do sada mu je prosjek ludilo dobar ako i nije najbolji od kada postoji BH reprezentacija. 17 utakmica ...11 pobjeda....2 nerjesene i 4 poraza. Nije on kriv sto je morao da krene sa repreznetacijom od vadjenja iz govana u koja nas je uvalio Pape.
jeza u ledja

#767 Re: BiH - Kipar

Post by jeza u ledja »

Nije lako zavrsiti utakmicu nakon onakvog poraza. Bilo uvijek i bice.

Idemo dalje pa cemo vidjeti. Sljedeca utakmica ce nam mnogo toga reci.

Sto se tice izbora igraca i taktike, puno primjedbi fakat. Al dobro..
Logovan

#768 Re: BiH - Kipar

Post by Logovan »

p206 wrote:Valjda je i Meša skonto da je Zukanović za klupe nakon večerašnje utakmice. Pa i Bičakčić. Fali nam Bešić i spremniji Hajrović da bi izgledali kao bolja ekipa.
Zukanović i Bičakčić igrali protiv Belgije, a zamjene protiv Kipra. :-)

Hajrović nikad neće biti spreman. Nema ništa od njega, bezveze se raja nada.
hrasno38

#769 Re: BiH - Kipar

Post by hrasno38 »

sumirprimus wrote:
hrasno38 wrote:
Izvini al nije mjerilo kipar.na ovom kipru je trebo isprobat ove mladje.momke zeljne dokazivanja i trke.
Ovo veceras ako se nastavi ovako nije ni za baraza.
Od tih 11 bar 8 je isforsirano i nikakav problem za golmana.
Danas je fudbal trka trka i trka.nema trke.nema ni velikih takmicenja.
Dakle s ovom igrom i tih naguranih kolko kazes suteva nema rusije.NEMA RUSIJE.
Hvala
hahahhaha cuj nije mjerilo Kipar a Kipar nas u sred Zenice dobio prosle kvalifikacije i to malte ne sa istom ovom ekipom :?
luckylaka

#770 Re: BiH - Kipar

Post by luckylaka »

p206 wrote:Valjda je i Meša skonto da je Zukanović za klupe nakon večerašnje utakmice. Pa i Bičakčić. Fali nam Bešić i spremniji Hajrović da bi izgledali kao bolja ekipa.
Jel to isti onaj Zuka zbog kojeg se Safet prozivao 24/7
darius_maximus

#771 Re: BiH - Kipar

Post by darius_maximus »

Sa ovom igrom nema nama ni baraza.
Mi cemo se protiv Grcke provesti k'o bos po trnju jer i dalje zivimo u zabludi da ti ljudi ne znaju igrati lopte (sto smo mislili i za Kipar).

Statistika nista ne znaci u fudbalu, pitajte Barcelonu za vecinu utakmica koju je kiksala...
Cinjenica da nas vezni red prenosi loptu k'o da kamen prenosi je ono sto treba brinuti.
U 90% slucajeva svaki nas igrac mora stati na loptu i okrenuti se oko sebe da bi skontao gdje mu je najbolje poslati loptu.
To je prespor protok za svaku iole vecu reprezentaciju.

Dio toga je do taktike i uigravanja akcija (Kipar nama odradi dupli pas petom za proboj u 16), dio toga je do toga sto nema borbenosti i sto imamo spore igrace, dio je i igre bez lopte kod koje igraci moraju skontati kako otvoriti prostor, odvuci igraca, itd.

Bez svega toga mi sigurno necemo vidjeti prvo mjesto, a u barazu ne zelim uopste da razmisljam sta ce biti.
Ja kad vidim da su Portugal, Italija i Holandija trenutno u barazu, muka mi bude (pogotovo od Portugala).

Za nadati se samo da cemo za mjesec nesto i skontati i popraviti...
Logovan

#772 Re: BiH - Kipar

Post by Logovan »

hrasno38 wrote:
Stroj-2 wrote:Dvije loše tekme. :run: Onaj klocko ga sam ne bi ni do slijedećih kvalifikacija zabio. Pjanić i kad je najlošiji opet jedan potez njegov je dovoljan da se okrene priča.
Ma ja trebali su igrati Dulaj i Cimirot......vrhunski majstori za kloca.......hohohohoh pola vas sa sjevera se veceras naperilo i imamo osjecaj jedva cekalo da zijanimo ili bod ili dva da bi mogli da likujete i tvrdite da suskavac Tito za Mesu. E jest kurac....o tome cemo moci pricati samo nakon 5 godina mandata Mese a do sada mu je prosjek ludilo dobar ako i nije najbolji od kada postoji BH reprezentacija. 17 utakmica ...11 pobjeda....2 nerjesene i 4 poraza. Nije on kriv sto je morao da krene sa repreznetacijom od vadjenja iz govana u koja nas je uvalio Pape.
Hajde ostavi se sjevera tako ti Boga dragog. Ne vadiš iz usta tu tribinu.

I ne vidim razlog što spominješ Duljevića i Cimirota. To što je @Stroj spomenuo Džeku i nazvao ga klocem, ne moraš ti odmah automatski spominjati bivše/sadašnje igrače Sarajeva.
SkyLimit

#773 Re: BiH - Kipar

Post by SkyLimit »

Ja bi volio da neki portal poslije svake utakmice objavi pojedinačnu analizu i ocjenu nastupa svakog igrača ponaosob.

Ili da ja počnem na forumu, ali ko ono reče, nikad ne radi besplatno ono u čemu si dobar :D
hrasno38

#774 Re: BiH - Kipar

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote:
Hajde ostavi se sjevera tako ti Boga dragog. Ne vadiš iz usta tu tribinu.

I ne vidim razlog što spominješ Duljevića i Cimirota. To što je @Stroj spomenuo Džeku i nazvao ga klocem, ne moraš ti odmah automatski spominjati bivše/sadašnje igrače Sarajeva.
ja cu spominjati koga ja hocu a kad ti budes advokat doticnom onda se javljaj.....i ovo sto sam napisao je prokleto tacno a uopste se nije odnsilo na tebe......
sumirprimus

#775 Re: BiH - Kipar

Post by sumirprimus »

Dabogda i do baraza...doletimo
Post Reply