Cirkulacija, antibiotik, nista?Towelie wrote: Ne, zabrana alkohola je konacna, a ono sto je zabranjeno u velikim kolicinama, zabranjeno je u malim.
Vjerovati naspram znati
-
Bujrum majstore
#751 Re: Vjerovati naspram znati
- S4mpion
#752 Re: Vjerovati naspram znati
Alternativa, ništa?Bujrum majstore wrote:Cirkulacija, antibiotik, nista?Towelie wrote: Ne, zabrana alkohola je konacna, a ono sto je zabranjeno u velikim kolicinama, zabranjeno je u malim.
-
Bujrum majstore
#753 Re: Vjerovati naspram znati
Ima alternativa za sve al alkohol nije po Islamu zabranjen jer je los za cirkulaciju i razmnozava bakterije,S4mpion wrote:Alternativa, ništa?Bujrum majstore wrote:Cirkulacija, antibiotik, nista?Towelie wrote: Ne, zabrana alkohola je konacna, a ono sto je zabranjeno u velikim kolicinama, zabranjeno je u malim.
zabranjen je jer je budala koje su pravile sranje kad se napiju, bas kao i danas.
I to nije problem alkohola, on samo covjeka otvori, problem je u covjeku.
Treba se svako povremeno napiti, cisto da vidi na cemu je, ako vec ne zna...
- S4mpion
#754 Re: Vjerovati naspram znati
Pa u tome i jeste najveći problem, ne znaju ljudi mjeru, pa drugima zlo nanesu.Bujrum majstore wrote:Ima alternativa za sve al alkohol nije po Islamu zabranjen jer je los za cirkulaciju i razmnozava bakterije,S4mpion wrote:
Alternativa, ništa?
zabranjen je jer je budala koje su pravile sranje kad se napiju, bas kao i danas.
-
Bujrum majstore
#755 Re: Vjerovati naspram znati
Neces vjerovati al ljudi cine puno vise zla kad su trijezni...S4mpion wrote:Pa u tome i jeste najveći problem, ne znaju ljudi mjeru, pa drugima zlo nanesu.Bujrum majstore wrote:Ima alternativa za sve al alkohol nije po Islamu zabranjen jer je los za cirkulaciju i razmnozava bakterije,S4mpion wrote:
Alternativa, ništa?
- fatamorgana
#756 Re: Vjerovati naspram znati
I to zbog apstinencijske krize! 
-
Bujrum majstore
#757 Re: Vjerovati naspram znati
Pregonis.fatamorgana wrote:I to zbog apstinencijske krize!
- IcedMFEarth
#758 Re: Vjerovati naspram znati
Ja sam bolji kad se napijem. Trijezan sam ovakav nervozan, a pjan sam baš raja 
- S4mpion
#759 Re: Vjerovati naspram znati
Ne bih znao uporediti količinu zla koje čovjek počini trijezan i pijan, ali mogu reći da su rijetki oni koji su bolji kada su pijani nego trijezni.Bujrum majstore wrote:Neces vjerovati al ljudi cine puno vise zla kad su trijezni...S4mpion wrote: Pa u tome i jeste najveći problem, ne znaju ljudi mjeru, pa drugima zlo nanesu.
-
nemezis
#760 Re: Vjerovati naspram znati
Zašto se alkohol poistovjećuje sa opijanjem. Tačno je da se alkoholom moze opiti, ali je isto tako tačno da ne mora.
- animals
#761 Re: Vjerovati naspram znati
Ko pije , zlo ne misli 
-
kerima1
#762 Re: Vjerovati naspram znati
Ko pije vade ga iz jarka 
- animals
#763 Re: Vjerovati naspram znati
Ko pije, ne ide blizu jarkakerima1 wrote:Ko pije vade ga iz jarka
-
kerima1
#764 Re: Vjerovati naspram znati
Jah,'ko pijandura ima pojma gdje ide.animals wrote:Ko pije, ne ide blizu jarkakerima1 wrote:Ko pije vade ga iz jarka
- apsidejzi
#765 Re: Vjerovati naspram znati
Reci to policajcu kad te uhvati pjanog za volanom...nemezis wrote:Zašto se alkohol poistovjećuje sa opijanjem. Tačno je da se alkoholom moze opiti, ali je isto tako tačno da ne mora.
-
nemezis
#766 Re: Vjerovati naspram znati
I sta sada to treba da znaci? Prvo, ja alkohol ne pijem uopšte i nema šanse da me policija zaustavi pijanog. Drugo, jedno pivo ne znači opijanje i mislim da poslije jednog piva ni zakon neće biti prekršen. Moze li pojašnjenje sta si htio reci?apsidejzi wrote:Reci to policajcu kad te uhvati pjanog za volanom...nemezis wrote:Zašto se alkohol poistovjećuje sa opijanjem. Tačno je da se alkoholom moze opiti, ali je isto tako tačno da ne mora.
- S4mpion
#767 Re: Vjerovati naspram znati
Zato što opija.nemezis wrote:Zašto se alkohol poistovjećuje sa opijanjem.
-
nemezis
#768 Re: Vjerovati naspram znati
Mislim da se malo pravite naivni ovdje. Nije svaka konzumacija alkohola opijanje. Postoje neka jela ili slatkiši gdje je količina alkohola zanemariva a ipak je zabranjeno. Možete vi braniti zabranu alkohola ali nije korektno alternativu opisivati kao opijanje.S4mpion wrote:Zato što opija.nemezis wrote:Zašto se alkohol poistovjećuje sa opijanjem.
- S4mpion
#769 Re: Vjerovati naspram znati
Ja i ne govorim da je jedina štetnost alkohola opijanje, vjerujem da alkohol nosi još štetnosti.nemezis wrote:Mislim da se malo pravite naivni ovdje. Nije svaka konzumacija alkohola opijanje. Postoje neka jela ili slatkiši gdje je količina alkohola zanemariva a ipak je zabranjeno. Možete vi braniti zabranu alkohola ali nije korektno alternativu opisivati kao opijanje.S4mpion wrote: Zato što opija.
-
Bujrum majstore
#770 Re: Vjerovati naspram znati
Uhh, trebas malo posjediti sa ljudima kad popiju, ima svega, vjeruj mi...S4mpion wrote:Ne bih znao uporediti količinu zla koje čovjek počini trijezan i pijan, ali mogu reći da su rijetki oni koji su bolji kada su pijani nego trijezni.Bujrum majstore wrote:Neces vjerovati al ljudi cine puno vise zla kad su trijezni...S4mpion wrote: Pa u tome i jeste najveći problem, ne znaju ljudi mjeru, pa drugima zlo nanesu.
- S4mpion
#771 Re: Vjerovati naspram znati
Neka hvala, ne uživam u tome.Bujrum majstore wrote:Uhh, trebas malo posjediti sa ljudima kad popiju, ima svega, vjeruj mi...S4mpion wrote:
Ne bih znao uporediti količinu zla koje čovjek počini trijezan i pijan, ali mogu reći da su rijetki oni koji su bolji kada su pijani nego trijezni.
-
Bujrum majstore
#772 Re: Vjerovati naspram znati
Ne moras ti piti, to nisam ni rekao, samo budi tu kad popiju pa ces vidjeti da ima svega.S4mpion wrote:Neka hvala, ne uživam u tome.Bujrum majstore wrote:Uhh, trebas malo posjediti sa ljudima kad popiju, ima svega, vjeruj mi...S4mpion wrote:
Ne bih znao uporediti količinu zla koje čovjek počini trijezan i pijan, ali mogu reći da su rijetki oni koji su bolji kada su pijani nego trijezni.
- S4mpion
#773 Re: Vjerovati naspram znati
Pa o tome i govorim, ne uživam u društvu pijanih ljudi.Bujrum majstore wrote:Ne moras ti piti, to nisam ni rekao, samo budi tu kad popiju pa ces vidjeti da ima svega.S4mpion wrote: Neka hvala, ne uživam u tome.
-
Bujrum majstore
#774 Re: Vjerovati naspram znati
A jesi sjedio nekad sa pijanim ljudima i jesi li ih znao i ranije ili si slucajno naletio na nekakveS4mpion wrote:Pa o tome i govorim, ne uživam u društvu pijanih ljudi.Bujrum majstore wrote:Ne moras ti piti, to nisam ni rekao, samo budi tu kad popiju pa ces vidjeti da ima svega.S4mpion wrote: Neka hvala, ne uživam u tome.
pijance koje nikad u zivotu vidio nisi?
Problem koji covjek eventualno napravi kad je pijan (ne pricam o voznji auta i sl.) nije problem alkohola
nego problem covjeka, unutrasnji nemiri, nezadovoljstvo samim sobom itd., alkohol to samo izbaci vani.
- S4mpion
#775 Re: Vjerovati naspram znati
U tome i jest poenta, pijanci koje znam, a i koje nisam znao su pravili sranja uglavnom samo kad su pijani, tako da su ti njihovi unutrašnji problemi(kako ti kažeš) pravili belaje i drugima.Bujrum majstore wrote:A jesi sjedio nekad sa pijanim ljudima i jesi li ih znao i ranije ili si slucajno naletio na nekakveS4mpion wrote: Pa o tome i govorim, ne uživam u društvu pijanih ljudi.
pijance koje nikad u zivotu vidio nisi?
Problem koji covjek eventualno napravi kad je pijan (ne pricam o voznji auta i sl.) nije problem alkohola
nego problem covjeka, unutrasnji nemiri, nezadovoljstvo samim sobom itd., alkohol to samo izbaci vani.
Ne volim nešto što ljudske probleme baca na površinu, a ne rješava ih.