juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
radostan dan

#751 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
radostan dan wrote:binić je koliko se sjećam iz napretka došao u niš, a to je sezona 83/84. tada kreće i -pikseto- da igra povremeno, kasnije - stalno.
mitošević, pantelić, beganović i ostali su priča iz sezona 81/82/83, kada su razvaljivali u kup uefa. nije tad bilo binića.

piksi je 65. a binić 60. ili 61. godiste

Konobar! Daj dva visketa za mene i Pikseta s' dve gudže leda bez talasi a za devojke švaips ...

Novinar: Kako ste doši u zvezdu?
Binic: S' Piksetovu mečku!

"Dragisha centriši.....""
""Ne mogu blokishu me""

Dragiša Binić u restoranu sa ocem.
Konobar: Izvolite?
Binićev otac: Za mene jednu karađorđevu.
Binić: Ja ću ki tate...
Konobar (zbunjen se vraća od kuvara): Oprostite, naš kuvar ne zna to da spremi...
Binić: Je l vi to mene zezate?
dale cooper

#752 Re: juga 1950.-1990.

Post by dale cooper »

Joj..."turbo" Binić, gdje ga se sjetiste. :mrgreen: Stravično brz, jeste da je nekada u toj brzini
znao zaboraviti i loptu...ali jebi ga. :mrgreen:
stakasa

#753 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

dale cooper wrote:Joj..."turbo" Binić, gdje ga se sjetiste. :mrgreen: Stravično brz, jeste da je nekada u toj brzini
znao zaboraviti i loptu...ali jebi ga. :mrgreen:
I brz i jak. Netipican yu fudbaler
radostan dan

#754 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

pošto je igrao pravolinijski, u dva smjera - gore, dole...držali su ga uz aut liniju, da se ne zagubi.
stakasa

#755 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:pošto je igrao pravolinijski, u dva smjera - gore, dole...držali su ga uz aut liniju, da se ne zagubi.
Yu problem je bio umiranje u ljepoti i neefektivnost. A on je bio zdravoseljacki ucinkovit sto se sad kaze
stakasa

#756 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

A sjecate li se Napretka s kraja sedamdesetih/pocetka ejtis. Tad sinushe i stropostase se :).
To je zlatno doba tog djela Srbije, koju godinu kasnije je dosla i dominacija Metaloplastike
stakasa

#757 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Ona emisija ponedeljkom na drugom u sedam, sto je Marko Markovic vodio, kako se je zvala, je li Indirekt?
radostan dan

#758 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stakasa wrote:A sjecate li se Napretka s kraja sedamdesetih/pocetka ejtis. Tad sinushe i stropostase se :).
To je zlatno doba tog djela Srbije, koju godinu kasnije je dosla i dominacija Metaloplastike
kako se neću sjećati, pola me je odatle...simović, pešić, kostić. prva dva odoše u hajduk. kostić sa sušićem najbolji strijelac te 79. ili 80-te...
metalplastika je iz šapca, to je skroz drugi kraj -mačva, sava, a kruševac je rasina, zapadna morava.
stakasa

#759 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Bila je i hrvatska tj zagrebacka verzija Indirekta, puno bolja. Davali golove iz Serie A i priloge iz NBA. Druga pola osamdesetih
Joj ljudi kakva je to liga bila.
stakasa

#760 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
stakasa wrote:A sjecate li se Napretka s kraja sedamdesetih/pocetka ejtis. Tad sinushe i stropostase se :).
kako se neću sjećati, pola me je odatle...simović, pešić, kostić. prva dva odoše u hajduk. kostić sa sušićem najbolji strijelac te 79. ili 80-te...
metalplastika je iz šapca, to je skroz drugi kraj -mačva, sava, a kruševac je rasina, zapadna morava.
Mislio sam da je komsiluk, nema ljutis. Kostic je bio goldzija a Pesic prefinjen. Ko Savio iz Reala
Stoner

#761 Re: juga 1950.-1990.

Post by Stoner »

Koliko ste TV kanala imali?
astrid

#762 Re: juga 1950.-1990.

Post by astrid »

Stoner wrote:Koliko ste TV kanala imali?
2 kanala..a krajem osamdesetih uveden je i 3.kanal Sa3...
kakavdanakneiskustvu

#763 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

stakasa wrote:Ona emisija ponedeljkom na drugom u sedam, sto je Marko Markovic vodio, kako se je zvala, je li Indirekt?
mislim da jeste
Stoner

#764 Re: juga 1950.-1990.

Post by Stoner »

astrid wrote:
2 kanala..a krajem osamdesetih uveden je i 3.kanal Sa3...
:mrgreen:
KENJAC

#765 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Hej ! Ko se sjeca zajebancije sa igracom Iskre iz Bugojna Miralem Zjajo ? Joj jebo te jes to bila prica :shock: ! Zvezda je mogla tada sve i jos i vise! Prava demonstracija sile! Mislim cak da nikad i nije kaznjena! A pade mi na pamet i onaj igrac Hajduka sto je isto tako bio pogresno registrovan pa je Velez dobio 3:0 utakmicu ! Kako se zvao jebem li ga ne mogu da se sjetim ?
stakasa

#766 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:Hej ! Ko se sjeca zajebancije sa igracom Iskre iz Bugojna Miralem Zjajo ? Joj jebo te jes to bila prica :shock: ! Zvezda je mogla tada sve i jos i vise! Prava demonstracija sile! Mislim cak da nikad i nije kaznjena! A pade mi na pamet i onaj igrac Hajduka sto je isto tako bio pogresno registrovan pa je Velez dobio 3:0 utakmicu ! Kako se zvao jebem li ga ne mogu da se sjetim ?
Mirko Petrov
Miralem Zjajo je bio cudo igrac (mrsav, zilav, prirodna snaga i talenat, povalja po 3 -4 igraca, licio na Krojfa pojavom). Potpiso frajer za Zvjezdu i Dinamo istovremeno. Doduse i Pape je :D
KENJAC

#767 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote:
KENJAC wrote:Hej ! Ko se sjeca zajebancije sa igracom Iskre iz Bugojna Miralem Zjajo ? Joj jebo te jes to bila prica :shock: ! Zvezda je mogla tada sve i jos i vise! Prava demonstracija sile! Mislim cak da nikad i nije kaznjena! A pade mi na pamet i onaj igrac Hajduka sto je isto tako bio pogresno registrovan pa je Velez dobio 3:0 utakmicu ! Kako se zvao jebem li ga ne mogu da se sjetim ?
Mirko Petrov
Miralem Zjajo je bio cudo igrac (mrsav, zilav, prirodna snaga i talenat, povalja po 3 -4 igraca, licio na Krojfa pojavom). Potpiso frajer za Zvjezdu i Dinamo istovremeno. Doduse i Pape je :D
Ma Pape je vec tada davo naznake sta ce postat kad poraste . Al nesto razmisljam o aferama u fudbalu. Koje godine je bilo ono cuveno zadnje kolo sa rezultatima kao 9:0 ili pobjedama u gostima timova koji su trebali ispast sa 5:0 ??? A jest bilo stvari smijesnih u onoj ligi.
stakasa

#768 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Zjaju su jednostavno zajebali, naso se izmedu razlicitih interesa, potpuno nespreman na tu vrstu borbe. Steta. Bio je odlican igrac. Sportskim rjecnikom - neizbrusen dragulj. Napravila bi Zvjezda od njega igraca da je osto
radostan dan

#769 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

da ne kvotam svakog pojedinačno, ovako ću -

miralem zjajo, iskra bugojno...iskra bugojno ušla u prvu ligu i pod pozitivnim nabojem i željom da se ne obruka, prvih par kola i više, možda i čitavu polovinu jesenje sezone odigrala fantastično dobro, tako da su bili u vrhu, sad da ne lupam ali tu negdje - drugi, treći, četvrti...

zjajo, što reče kolega, mršav, plav, vižljast...kosica a la krojf, samo što je bio ružan - pofino...
strašan talenat...ja koliko pamtim, sam je piksi imao nešto malo veću pompu kada je dolazio.

ov što kenjac piše - bila zvezda jaka, nije joj mogao fsj ništa...da. bila je jaka, ali na njenu sreću - bila je i u pravu.
osim par klubova koja su tužila zvezdu zbog igranja zjaje (a igrao je jer je zvezda stala iza i njega i svoje odluke) zvezdu je tužio i ksamaks iz švajcarske zbog igranja miralema protiv njih u kupu uefa (čini mi se, možda je bio i kup šampiona).
i zvezda je dobila spor i pred fsj i pred uefom.

šta bi sa čovjekom, ostaje misterija...ništa nije pokazao, možda bljesnuo na jednoj-dvije nevažne utakmice, ostalo - ne prosjek, nego ispod prosjeka...selidba u dinamo - ista stvar.

dalje, isto pitanje kenjca - oko namještenih utakmica...već 5 strana, možda i više, pričamo samo o fudbalu u jugi, čime smo debelo uzurpirali ovu temu, pa i zloupotrijebili.
kad bi postojala neka dobra vila u vidu moderatora, da nam ovih 5 strana prebaci na jednu drugu temu, bio bi divan, krasan, slavljen, a i kupio bi sevapa i sve ostalo pride.
elem, kenjac pita - šta bi sa onim namještenim utakmicama, evo teme, evo linka http://forum.klix.ba/cuvene-namjestene- ... 15768.html, a moderatori ako čitaju mole se da prebace ovo fudbalsko prisjećanje sa zadnjih par strana ove teme na temu čiji je link postavljen...

u vezi stonera i njegovog pitanja, za koje je znao odgovor...
da, bila su dva kanala. nisam mogao da stignem da sve upratim, jednostavno - bilo je toliko zanimljivih stvari, filmova, utakmica, emisija.
danas imam 150 kanala, i sem sportklub kanala, nema se šta gledati.
stakasa

#770 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Nece vise o fudbalu. Mada je to glavni yu stavka
Profesor Baltazar!!!
I u Svedskoj kultni crtani
KENJAC

#771 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote:Nece vise o fudbalu. Mada je to glavni yu stavka
Profesor Baltazar!!!
I u Svedskoj kultni crtani
Bravo majstore ! Ja i dan danas mom sinu kazem da je isti onaj konj :-D iz Baltazarovog crtanog ! Znas ona koji strasno dobro trci a onda naidje leptir i ovaj za njim , zanesenjak , i dok se on zajebava sa leptirom svi ga konji preteknu !
P.S Koje razocarenje kad cekas crtani u 7,15 i kontas hoce li bit Pera Djetlic ili Dusko Dugousko ili Wali Gator... a ono ... Baltazar. Sjooo sjeba moga. Tad ga uopste nisam cijenio !
nosara

#772 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

radostan dan wrote: da, bila su dva kanala. nisam mogao da stignem da sve upratim, jednostavno - bilo je toliko zanimljivih stvari, filmova, utakmica, emisija.
Ovo je mit... Dva kanala, ok, ali programe su pravili svi tv centri... Nismo svi gledali isto... Da su partizani htjeli, bilo je "mesa" i za daleko vise kanala... Nije televizija bila toliko bitna, ponuda je bila kvalitetnija izvan tog svijeta... Kina, pozorista, utakmice, more drugih aktivnosti...

Ovo danas potpuno tacno... 150 kanala, 100 odbaci, ostalo je sport, info (svi guslaju isto), par muzickih vrijednih gledanja i dokumentarni programi...
stakasa

#773 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

nosara wrote:
radostan dan wrote: da, bila su dva kanala. nisam mogao da stignem da sve upratim, jednostavno - bilo je toliko zanimljivih stvari, filmova, utakmica, emisija.
Ovo je mit... Dva kanala, ok, ali programe su pravili svi tv centri... Nismo svi gledali isto... Da su partizani htjeli, bilo je "mesa" i za daleko vise kanala... Nije televizija bila toliko bitna, ponuda je bila kvalitetnija izvan tog svijeta... Kina, pozorista, utakmice, more drugih aktivnosti...

Ovo danas potpuno tacno... 150 kanala, 100 odbaci, ostalo je sport, info (svi guslaju isto), par muzickih vrijednih gledanja i dokumentarni programi...
I ja sam mislio ovo napisat ali me je kolega preduhitrio. Iskren da budem, ne raduje me istina da se sve vise i vise slazem sa nosarom :D . Preispitacu se.
Yu televizija je bila slaba, aljkava, dosadna... Sama cinjenica s kakvim smo mi odusevljenjem prihvatali jednu splacinu od Dinastije govori o standardima. Ali... Vanpansionska ponuda je bila vrh. Kina su bila puna. Yu kinematografija je izbacivala barem 4 - 5 dobrih filmova godisnje a pratili su se i strani trendovi, mozda sa par mjeseci zakasnjenja ali sve vrijedno spomena je dolazilo i u najzabacenija mjesta. Pozorista su bila dobra, muzika odlicna. Danas se kroz maglu sjecamo simfonijskih orkestara a to je tada bila svakodnevnica, gomila djece se je trpala po solfedu i casovima gitare. KUD-ovi koji su obisli citav svijet, horovi, tehnicke sekcije po skolama i - domaci sport prema kome su se godisnji odmori krojili. Nije bilo dosadno
nosara

#774 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

stakasa wrote:
nosara wrote:

I ja sam mislio ovo napisat ali me je kolega preduhitrio. Iskren da budem, ne raduje me istina da se sve vise i vise slazem sa nosarom :D . Preispitacu se.
Yu televizija je bila slaba, aljkava, dosadna... Sama cinjenica s kakvim smo mi odusevljenjem prihvatali jednu splacinu od Dinastije govori o standardima. Ali... Vanpansionska ponuda je bila vrh. Kina su bila puna. Yu kinematografija je izbacivala barem 4 - 5 dobrih filmova godisnje a pratili su se i strani trendovi, mozda sa par mjeseci zakasnjenja ali sve vrijedno spomena je dolazilo i u najzabacenija mjesta. Pozorista su bila dobra, muzika odlicna. Danas se kroz maglu sjecamo simfonijskih orkestara a to je tada bila svakodnevnica, gomila djece se je trpala po solfedu i casovima gitare. KUD-ovi koji su obisli citav svijet, horovi, tehnicke sekcije po skolama i - domaci sport prema kome su se godisnji odmori krojili. Nije bilo dosadno
Bas tako... Crveni su "hljeba i igara" shvatali ozbiljno, cak su se drznuli da dobiju olimpijadu... :D
stakasa

#775 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Interesantno da ta ista olimpijada nije izrodila nijednog sportistu vrijednog spomena, da je bar omasovila zimski sport, ma nista. Ona jadna Bibija Kerla bi jedva stizala na startne pozicije mjenjajuci discipline :D
Locked