kome nije problem? liku koji inace radi u bihmaku il prosjecnom kupcu koji slobodno vrijeme ne provodi vikendom ispred garaze, i koji sarafa iz hobija?citroen xm wrote:Joj priča, joj priča. Tačno je da ovom Meganu je malo teže promjeniti sijalicu, ali nije problem to uraditi na sred ceste bez servisa. Vlasnici znaju kako. Kao drugo. Daleko od toga da je Golf nekvalitetno auto. Naravno da nije, ali isto tako nije ništa kvalitetnije od drugih. Ali i da je kvalitetniji malo od drugih ja ga ne bi uzeo iz sledećih razloga. Dizajn njemački sterilan. Ponuda prostora unutra možda i najgora u klasi. Cijena najveća, a namanje daje. I da, iz generacije u generaciju to su najneudobniji automobili, a i činjenica kome je sve golf kod nas statusni simbol i kakvi ga sve papci kupuju mi govori dosta. Naravno ne mislim na sve vlasnike istog. E zbog svega toga meni je Golf na zadnjem mjestu u klasi, a VW najmrži proizvođač koji teško da bi ikada uzeo u razmatranje. I ja se ovde ne borim protiv VW-a, ja seborim protiv priča da su njemačka auta iznad svih ostalih.
sta je sa zenama, sta s nekim ko nema pojma o tome kako prici sijalici? njima isto ne bi bio problem.
vidis, na videu imas lika koji dize auto na dizalicu, skida tocak da bi poceo radit posao i ti pored svega kazes da to nije nemoguce uradit na cesti. zar je ikome potrebno da se dalje raspravlja s tobom po pitanju bilo cega?
dalje. o dizajnu kako vanjskom tako niti unutrasnjem se ne raspravlja, al kad vec povlacis pricu da ti kazem. njemci uvijek prave auta s tom vrstom dizajna. nit su lijepa nit su ruzna. jednostavno ljudi vise vremena provode kako bi radili na nekim drugim stvarima kod svojih auta. rade i na izgledu al ne toliko da bi mogao reci da prave lijepa auta. al kad kupujes auto, bil lijep krs i prosjecan(po izgledu) kvalitet?
sto se tice statusnog simbola. nigdje u svijetu golf nije statusni simbol a ne bi bio ni kod nas da nam situacija u drzavi nije ovako losa po pitanju mnogih stvari. golf je auto koje je simbol srednje klase koje kod nas skoro nema. i naravno da ce neko ko je socijalni slucaj i voza auto od 2000km mislit kako se njegov komsija kurci kad kupi golfa VI. al to nema veze s golfom nego sa stanjem u drzavi. i ovdje nije golf statusni simbol. ovdje je svako auto koje kosta preko 15 000km statusni simbol. al to je opet druga tema u kojoj bi se ozbiljno dalo poradit i svasta napisat kako bi se objasnila ona nasa: bolje kifla u hladu, nego kila mesa na suncu.