Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Locked
TALIB

#76 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by TALIB »

hAZNADAR wrote:Prosjecan Sunit u svijetu ne mrzi Šite - sta neko iz Malezije, Afrike, Bosne,... ima mrziti Šite o kojima i nezna puno.

Jedino vehabije - odnosno ekspozitura saudijskog rezima. Javna je tajna da iza mnogih samoubilackih akcija i masovnog ubijanja sitskih civila, rusenja sitskih djamija,.. stoje upravo Saudijci i Amerikanci.
U principusu oba rezima i saudijski i iranski jako slicni.
I jedni i drugi imaju mocan kler i "izvoze" svoju verziju vjere gdje ne stede milione.

I ponovo postavljam pitanje autoru topica - sta se jednog prosjecnog muslimana u svijetu nikih milijarda i kusur uopce tice taj grozni bratoubilacki sukob ismedju sita i vehabija?
Prosječan sunit mrzi Šiije samo su neznalice uvijek glasnije i svako se danas smatra sunijom.Svaki socijalista i komunista i demokrata otpadnik se smatra sunijom samo radi imena Ahmed.
Saudijski režim ubija one koji izvode 'samoubilačke' napade.Ako kažeš da to nije istina ja se neću pozvati na javne tajne (čitaj laži) nego ću ti donijeti dokaz da Saudijska vlada ubija takve u Jemenu i Maliju otvoreno a da prikriveno surađuju u ubijanju takvih u Afganu i Iraku.
Ako vehabije smatraš onima koji nose duge brade onda ću ti reći da vehabije danas saudijski režim smatraju otpadničkim režimom protiv kojeg treba da se ustane.
Ako vehabije danas smataš vladarima Saudije onda te pitam zašto su oni vehabije kada oni ne slijede učenje ibn Abdullwehaba?
Na kraju šta je po tebi vehabizam?
Iračke šijje otvoreno priznaju da su pomagali Amerikancima u njihovoj okupaciji Iraka jer 'vehabije' smatraju većim nevjernicima od Amera.Postoji video na YT servisu koji to dokazuje nedvosmisleno.Osim toga,kako je iza amera ostala na vlasti šiitska vlast?
Iza ubijanja šiija stoje sunije,prave pravcate sunnije,ne 'sunije' socijalisti niti demokrate,nego sunije koji se bore za uspostavu Šerijata.
Bahatost nemuslimana u u pojašnjavanju islamske vjere je prevršila svaku mjeru.Ispada da su oni naučili šta je islam u par dana na interentu bolje od muslimana čije se znanje prenosi vjero 1400 i više godine.
Last edited by TALIB on 21/02/2013 23:07, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#77 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by hAZNADAR »

TALIB wrote: Kakav crni 'bratoubilački' rat.Nema u islamu bratstva osim na monoteizmu.Jedan obožava Allaha drugi obožava grobove,mrtve učenjake,imame itd.Pa kako tu može postojati bratstvo?
Svakako da treba potencirati mir između ove dvije skupine ali tu bratstva nema niti će biti sve dok Šijje ne napuste mnogoboštvo.
evo ga :mrgreen:

Kao sto rekoh - ne postoji sitsko-sunitski sukob - vec samo sitsko-vehabijski.

Vi ste gomila ispranih mozgova i nista vise.
TALIB

#78 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by TALIB »

Arteta wrote:
TALIB wrote:
Arteta wrote:Samo isprani mozgovi se sukobljavaju zbog vjere.
Hoćeš reći da je ispravno sukobljavati se radi nafte ili zlata ili zemlje a nije ispravno radi vjere?
Ako ces imati koristi od nafte ili zlata onda je bolje nego zbog vjere, ali opet sam protiv i takvih sukoba.
Hoćeš reći da bi bilo ispravno da se muslimani i Šiije ubijaju rade nafte,ali pošto se ubijaju radi redovne izdaje Šiija i njihovog konstantnog vrijeđanja Islama i radi Istine onda to nije ispravno?

Eudhubillah!

Ovo je borba za monoteizam.To je uzvišena borba.Jedni se bore radi onoga što su stvoreni da budu božiji namjesnici na zemlji koji će provoditi Njegov zakon a drugi se bore za socijalizam vjeru Karla Marksa u kojem je Putin najnoviji 'bog'.

Ali šta to vama materijalistima znači?Vama je borba za naftu uzvišeni cilj koji opravdava ubijanje.
hneuron

#79 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by hneuron »

TALIB wrote:
hneuron wrote:Nisam ni imao namjeru generalizovati njihovu borbu zato sam i napisao "u najvećem broju slučajeva" Međutim ostaje činjenica da su prilično ujedinjeni u borbi protiv SAA. Nisam još čuo za slučaj da su tamošnji "demokrati" pokušali spriječiti ili bilo šta uradili da bi spriječili zvjerstva i autobombe "nusre" - naprotiv.samim tim i eventualna "podjela"nema realnu vrijednost.
Oprosti ali moje mišljenje je da se određenim stvarima nevezanim za vjeru npr. sukob daje vjerski karakter onda kada se žele evidentirati određene razlike koje inače nebi trebale biti važne i time prikriti realne motive - u ovom slučaju -sukoba.
Poprilično jesu ali zašto?Pa to je strateški potez.Ko bi u ovom sukobu želio još nekoga protiv sebe?Osim toga pro-sekularna grupacija Sirije se vidi muslimanima.Ali musliman nemože biti onaj ko se zalaže za sekularizam.
Danas ćeš čuti ljude koji vladare poput kraljeva Abdullaha i Jordana i Arabije i vladare Katara,Kuvajta nazivaju sunijama.Zašto?Zato što vladaju sunijama,uglavnom taj argument koriste.A sunija,musliman nemože biti onaj ko vlada po nekom drugom zakonu mimo Šerijata,makar se zvao i Muhamed.
Zbog toga danas arapski vladari podržavaju sekularne pobunjenike jer su i oni sekularni i pro-zapadno okrenuti a nikako oni ne podržavaju one koji su za Šerijat.

Zašto je autobomba ili onaj ko se raznese samo po sebi 'zvjerstvo' ovo nemogu nikako da shvatim.Objasni mi?
Zar nije veće zvjerstvo rakete tipa Scud,zemlja zemlja...?

Sukob između muslimana i Nusajrija tj Alevita je upravo vjerski sukob.To su dvije različite religije koje su u sukobu od svog nastanka.To je pravi razlog.Osim tlačenja zadnjih 40 godina Alevita nad muslimanima,to je u suštini vjerski sukob.To što ti misliš da je ovom sukobu isforsiran vjerski karakter to je tvoje viđenje koje nema osnove radi tvog nepoznavanje historije islama.
Mislim da tvoje zadnje afermacije u jednom dijelu odudaraju od onog što si predhodno napisao tako da ne mogu formulirati validan odgovor.Oprosti mi ako griješim ovdje govoriš da jedan dio pobunjenika sekularno orjentisan ne mogu biti niti su "muslimani" i finansirani su od strane isto tako"nemuslimanskih" gorenavedenih vladara .. dobro ali ko onda finansira "istinske" muslimane kojih danas u siriji ima veoma mnogo i očigledno je da odnekud pomoć primaju?
Za mene je zvjerstvo svali postupak grupe ili pojedninca kojim odnose nedužne živote- dakle one koji se nemogu braniti na ravnopravan način ma čime bili motivisani i bilo od koga dolazili.
Kaćunak

#80 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Kaćunak »

hAZNADAR wrote:
TALIB wrote: Kakav crni 'bratoubilački' rat.Nema u islamu bratstva osim na monoteizmu.Jedan obožava Allaha drugi obožava grobove,mrtve učenjake,imame itd.Pa kako tu može postojati bratstvo?
Svakako da treba potencirati mir između ove dvije skupine ali tu bratstva nema niti će biti sve dok Šijje ne napuste mnogoboštvo.

:-) :-)
TALIB

#81 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by TALIB »

hAZNADAR wrote:

Da li se ti izjašnjavaš kao musliman?
Zbog čega sam ja vehabija i zbog čega su vehabije ispranog mozga.
Mislim da argumentacija ovih par pitanja u odgovoru jednom ispranom mozgu za tebe neće predstavljati nikakav napor.
Pa onda pokaži svoju plemenitost pa mi objasni ove nejasnoće možda mi i ti opereš mozak?! :wink:
mmaar

#82 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by mmaar »

Gomila vehabijskih s.anja koja odlicno pristaju uz onu karikaturu.
mmaar

#83 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by mmaar »

TALIB wrote:
hAZNADAR wrote:

Izgleda da su u praonici mozgova na Alipasinom poceli koristiti i ultramocni Ariel. :D
hneuron

#84 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by hneuron »

Vi navalili te ono predpranje ispiranje, ode čovjek a nije mi odgovorio na moje pitanje -treba svačiju saslušati ako ima šta reći.
hneuron

#85 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by hneuron »

.
TALIB

#86 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by TALIB »

hneuron wrote:]Mislim da tvoje zadnje afermacije u jednom dijelu odudaraju od onog što si predhodno napisao tako da ne mogu formulirati validan odgovor.Oprosti mi ako griješim ovdje govoriš da jedan dio pobunjenika sekularno orjentisan ne mogu biti niti su "muslimani" i finansirani su od strane isto tako"nemuslimanskih" gorenavedenih vladara .. dobro ali ko onda finansira "istinske" muslimane kojih danas u siriji ima veoma mnogo i očigledno je da odnekud pomoć primaju?
Za mene je zvjerstvo svali postupak grupe ili pojedninca kojim odnose nedužne živote- dakle one koji se nemogu braniti na ravnopravan način ma čime bili motivisani i bilo od koga dolazili.
Naravno da ne.Tačno mi citiraj koja kotradiktira koju pa da ti pojasnim ako sam se eventualno nerazumljivo obratio.
Tako je dobro si shvatio,bolje od mnogih takozvnih 'sunija'.Musliman ne može biti sekularista makar se zvao Muhammed i makar išao u džamiju svaki dan.
Istinske muslimane financiraju istinski muslimani,vjernici.Njih nećeš vidjeti na TV-u niti na Al-Džaziri a vrlo vjerovatno ni obavještajne službe ne znaju za njih(ove) donacije.
S tim da ja kategorično ne poričem da možda postoje neki strani donatori koji imaju u interesu da nekada zbog nečega pobjede istinski vjernici pa zbog toga u određenim uslovima doniraju neki novac tim ljudima preko neke treće strane.
Historijski primjer za to su amerikanci koji su imali u interesu da Sovjeti izgube u Afganistanu pa su zbog toga preko treće strane financirali tadašnje talibane.Ovaj primjer neznalice koriste da dokažu da talibani rade za amere ili da su njihov projekat i sl.
Naravno da to nije istina,jer talibani nikada nebi i nisu direktno prihvatili novac od njih nego preko nekih ljudi iz pakistanske obavještajne službe.
Cilj im je bio i da sami napadnu Afganistan što se u konačnici i ispostavilo da je tako.

Svakako da je ubijanje civila zvijerstvo ali zašto to vežeš za tkzv. samobubilače napade?
Arteta

#87 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Arteta »

TALIB wrote: Hoćeš reći da bi bilo ispravno da se muslimani i Šiije ubijaju rade nafte,ali pošto se ubijaju radi redovne izdaje Šiija i njihovog konstantnog vrijeđanja Islama i radi Istine onda to nije ispravno?
Ne nego hocu reci da je bolje da se ljudi sa ljudima ubijaju zbog nafte nego da se Sijiti sa Sunitima ubijaju zbog necega pa bilo to i nafta.
Da naglasim da sam protiv sukobljavanja ali kada vec moram birati onda je bolje da sukobljene strane ne budu pripadnici neke grupe koja nema veze sa tim sporom.
Ja evo recimo sad imam spor sa komsijom koji je bubam budista pa cak iako nisam upravu na moju stranu trebaju da stanu svi muslimani, to je smijesno.
TALIB wrote: Eudhubillah!

Ovo je borba za monoteizam.To je uzvišena borba.Jedni se bore radi onoga što su stvoreni da budu božiji namjesnici na zemlji koji će provoditi Njegov zakon a drugi se bore za socijalizam vjeru Karla Marksa u kojem je Putin najnoviji 'bog'.

Ali šta to vama materijalistima znači?Vama je borba za naftu uzvišeni cilj koji opravdava ubijanje.
8-)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#88 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by anthraxQ »

hAZNADAR wrote:

pa cinjenica je da siti imaju problema sa svojim tumacenjem islama. i da to u mnogim stvarima izlazi van islama...

ali elem... to nije razlog da se ubija bilo ko.
TALIB

#89 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by TALIB »

anthraxQ wrote:
hAZNADAR wrote:

pa cinjenica je da siti imaju problema sa svojim tumacenjem islama. i da to u mnogim stvarima izlazi van islama...

ali elem... to nije razlog da se ubija bilo ko.

Naravno da nije.Šiije godinama ubijaju sunije u Iranu,siluju njihove žene,vješaju ih po kranovima pa jeli to po tebi dovoljan razlog da odmazdu?
Dokaz šiitske mržnje prema sunijama je da danas ne postoji sunijska džamija u Teherenu,gradu u kojem se nalazi pozamašan broj crkvi i sinagoga i drugih 'bogomolja'.
Šta reći na to.Onome ko ima pameti to je dovoljno!
hneuron

#90 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by hneuron »

TALIB wrote:
hneuron wrote:]Mislim da tvoje zadnje afermacije u jednom dijelu odudaraju od onog što si predhodno napisao tako da ne mogu formulirati validan odgovor.Oprosti mi ako griješim ovdje govoriš da jedan dio pobunjenika sekularno orjentisan ne mogu biti niti su "muslimani" i finansirani su od strane isto tako"nemuslimanskih" gorenavedenih vladara .. dobro ali ko onda finansira "istinske" muslimane kojih danas u siriji ima veoma mnogo i očigledno je da odnekud pomoć primaju?
Naravno da ne.Tačno mi citiraj koja kotradiktira koju pa da ti pojasnim ako sam se eventualno nerazumljivo obratio.
Tako je dobro si shvatio,bolje od mnogih takozvnih 'sunija'.Musliman ne može biti sekularista makar se zvao Muhammed i makar išao u džamiju svaki dan.
Istinske muslimane financiraju istinski muslimani,vjernici.Njih nećeš vidjeti na TV-u niti na Al-Džaziri a vrlo vjerovatno ni obavještajne službe ne znaju za njih(ove) donacije.
S tim da ja kategorično ne poričem da možda postoje neki strani donatori koji imaju u interesu da nekada zbog nečega pobjede istinski vjernici pa zbog toga u određenim uslovima doniraju neki novac tim ljudima preko neke treće strane.
Historijski primjer za to su amerikanci koji su imali u interesu da Sovjeti izgube u Afganistanu pa su zbog toga preko treće strane financirali tadašnje talibane.Ovaj primjer neznalice koriste da dokažu da talibani rade za amere ili da su njihov projekat i sl.
Naravno da to nije istina,jer talibani nikada nebi i nisu direktno prihvatili novac od njih nego preko nekih ljudi iz pakistanske obavještajne službe.
Cilj im je bio i da sami napadnu Afganistan što se u konačnici i ispostavilo da je tako.

Svakako da je ubijanje civila zvijerstvo ali zašto to vežeš za tkzv. samobubilače napade?
Mnogo ti hvala na odgovoru ovdje se neke stvari daju naslutiti a budući da ova vrsta razmišljanja je uvelike realnost ovdašnja korisno je znati osnovne postulate ove ideologije iz milion razloga. Helem,priznajem da, in primis ja nisam, slijedeći tvoje stanarde vjernikovanja "istinski" musliman" u smislu kako ga ti interpretiraš već "
sekularista" i sledbenik djela Ilhamije I Husein Kapetana i smatram za mnogo vrijedniju tradiciju i kulturu mojih djedova i njihovih djedova kako ljudsku tako i vjersku. Nadam se da ti ne pravi problem a ako pravi moraš znati da nas u ovoj zemlji ima mnogo pa ti odluči šta ćeš.
Drugo kojim se aršinom mjeri "istinska "vjera običnog čovjeka koji nije Vladar i ne nosi taj teret univerzalne interpretacije na temelju koje pravi zakone jer drukčije po tebi ne može biti, a uzimajući u obzir da je u tom slučaju vjera njegova peronalna duhovnost koju će jedino dokazivazi pred Bogom.
Treće kome je na ovom svijetu dato pravo i ko mu ga je dao da klasifikuje "Dobre" i "Loše" muslimane i od toga napravi razlog za uništenje drugog.
Pošto je vaša ideologija o evidentnom sukobu sa našom vjekovnom tradicijom i kulturom dali imate neke ideje ili namjere po meritumu i u čemu se one ogledaju.
A za talibane i finansiranje koje navodiš za primjer svoga. Potrudi se malo ovo je neuvjerljivo -šta mijenja ako nisu direktno primili novac nego im je došao postom ili kako već a predhodno se dogovorili dobro o svemu i na temelju tih veza napravili strategiju i bili obučeni za djelovanje. Ispade da su oni iskoristili amere za svoje svrhe a ne obrnuto.
A autobomba je terorizam bila oduvjek i biti će jer ne bira žrtve inače bi je zvali inteligentna autobomba koja osim neselektivnih žrtava ima za cilj da terorizira ne one koji su spremni i obučeni već civile stoga i epitet.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#91 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by anthraxQ »

ne mozes site gledati samo kroz prizmu Irana. Recimo imas Azerbejdzan koji je potpuno naklonjen Turskoj.

A nevjerujem ni da u Saudiji imas sitsku dzamiju. Saudija i Iran su dva pola istog nivoa.
Chisum

#92 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Chisum »

Elem kada covjek pogleda taj nesretni islamski svijet, taj cirkus koji za ostatkom planete kasni stotine godina, onda zaista nije cudno sto ga se danas gleda kao na kakvu karikaturu covjecanstva, karikaturu civilizacije, k'o na kakvu montipajtonovsku satiru, koja, pak, ne moze biti ni smijesna, jer, nazalost - prati je rijeka ozlojadjenih, osakacenih, poubijanih, nevinih zrtava... Ne zna covjek gdje bi poceo... od kretenskih "ratova" protiv crtanih likova, stripova, filmova, prehrambenih artikala, gaziranih napitaka, preko nemoci da se u bilo cemu pitaju i staraju o sebi i o svojoj sudbini - pa su im najcesce oni koje, satro, najvise mrze, ujedno i nacrtali granice, postavili vladajucu kastu i stvarali te banana drzavice - pa do vjerskih ili pseudovjerskih zakona koji sa stvarnoscu imaju veze koliko i kameno doba sa danasnjim datumom...

Sve te silne zrtve, taj jad i bijedu koja svakodnevno umire sto od gladi, sto od metaka onih koji nose ista imena kao i ona, a onda i zapadnjacke dzukele koje se se smiju i trljaju ruke, i zaista - moze se reci da vecu kolicinu glupana i nemocnika zguranih oko jednog imena, i, nazalost, jedne sudbine, ova planeta tesko da pamti.

I kad covjek gleda, cita i slusa o ovim uzasima koji se danas desavaju u islamskom svijetu, kada slusa o svom tom haosu bez kraja, koji nekada u pozadini ima takvu glupost, takvu besmislicu, da kao scenario ne bi mogao proci ni u niskobudzetnim filmovima Z produkcije, onda ne zna vise sta zvuci pateticnije - nekakav priglupi vehabija iz Svedske ili Svabije koji porucuje da je "kalifat pred vratima", ili kada ucviljena "braca" poruce da problem nije u islamskom svijetu, nego, eto, u Ovim ili Onim bjelosvjetskim zlobnicima, koji, aman, siju razdor medju dvije milijarde muslimana praveci od istih budale... znaci, kakvo jadno i nisko misljenje moras imati o sebi, kao muslimanu i nekom ko se smatra dijelom te neke fantomske Umme - koja, kako vidimo u praksi, nikada nije postojala - pa da u ovakvom odgovoru nadjes neku bolesnu satisfakciju i tu i stanes... Kao, ono, "dvije nas je milijarde, ali nas jebe kako ko stigne, sram da ih i stid bude, kako imaju obraza da nam to rade...." :-)

Zaista se bjelosvjetskim meshetarima posrecilo kako se nikada ni nadati nisu mogli - muslimani, i to poglavito ovaj fundamentalisticki sljam zvani vehabije/talibani koji su Zapadnjaci k'o kugu rasirili islamskim svijetom (stari anglosaxonski narodni recept koji uvijek pali - ako hoces da, bez prevelikih sopstvenih zrtava, ojadis, opljackas i na duge staze sjebes neku muslimansku zemlju, samo joj uvali ove popupismene "na pravom putu" troglodite), svojim ako Bog da stavom prema svemu, te medjusobnim sukobima na nivou djece u drugom osnovne, obavljaju sav posao za njih evo vec stotinama godina.
Last edited by Chisum on 22/02/2013 01:13, edited 1 time in total.
hneuron

#93 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by hneuron »

Chisum wrote:Elem kada covjek pogleda taj nesretni islamski svijet, taj cirkus koji za ostatkom planete kasni stotine godina, onda zaista nije cudno sto ga se danas gleda kao na kakvu karikaturu covjecanstva, karikaturu civilizacije, k'o na kakvu montipajtonovsku satiru, koja, pak, ne moze biti ni smijesna, jer, nazalost - prati je rijeka ozlojadjenih, osakacenih, poubijanih, nevinih zrtava... Ne zna covjek gdje bi poceo... od kretenskih "ratova" protiv crtanih likova, stripova i filmova i prehrambenih artikala, preko nemoci da se u bilo cemu pitaju i staraju o sebi i o svojoj sudbini - pa su im najcesce oni koje, satro, najvise mrze ujedno i nacrtali granice, postavili vladajucu kastu i stvarali te banana drzavice - pa do vjerskih ili pseudovjerskih zakona koji sa stvarnoscu imaju veze koliko i kameno doba sa danasnjim datumom...

Vecu kolicinu glupana i nemocnika zguranih oko jednog imena, jedne ideje i, nazalost, jedne sudbine, ova planeta tesko da pamti.

I kad covjek gleda, cita i slusa o ovim uzasima koji se danas desavaju u islamskom svijetu, kada slusa o svom tom haosu bez kraja, koji nekada u pozadini ima takvu glupost, takvu besmislicu, da kao scenario ne bi mogao proci ni u niskobudzetnim filmovima Z produkcije, onda ne zna vise sta zvuci pateticnije - nekakav priglupi vehabija iz Svedske ili Svabije koji porucuje da je "kalifat pred vratima", ili kada ucviljena "braca" poruce da problem nije u islamskom svijetu, nego, eto, u Ovim ili Onim bjelosvjetskim zlobnicima, koji, aman, siju razdor medju dvije milijarde muslimana praveci od istih budale... znaci, kakvo jadno i nisko misljenje moras imati o sebi, kao muslimanu i nekom ko se smatra dijelom te neke fantomske Umme - koja, kako vidimo u praksi, nikada nije postojala - pa da u ovakvom odgovoru nadjes neku bolesnu satisfakciju i tu i stanes... Kao, ono, "dvije nas je milijarde, ali nas jebe kako ko stigne, sram da ih i stid bude, kako imaju obraza da nam to rade...." :-)

Zaista se bjelosvjetskim meshetarima posrecilo kako se nikada ni nadati nisu mogli - muslimani, i to poglavito ovaj fundamentalisticki sljam zvani vehabije/talibani koji su Zapadnjaci k'o kugu rasirili islamskim svijetom (star recept koji uvijek pali - ako hoces da bez prevelikih spopstvenih zrtava ojadis, opljackas i na duge staze sjebes neku muslimansku zemlju, samo joj uvali ove popupismene "na pravom putu" troglodite), svojim ako Bog da stavom prema svemu, te medjusobnim sukobima na nivou djece u drugom osnovne, obavljaju sav posao za njih evo vec stotinama godina.

Validna i racionalna analiza još kada bi napisali par ideja kao djelimičnu soluciju bilo čega po meritumu onda bi bila daleko vrednija .
Samir_01

#94 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

Chisum wrote:Elem kada covjek pogleda taj nesretni islamski svijet, taj cirkus koji za ostatkom planete kasni stotine godina, onda zaista nije cudno sto ga se danas gleda kao na kakvu karikaturu covjecanstva, karikaturu civilizacije, k'o na kakvu montipajtonovsku satiru, koja, pak, ne moze biti ni smijesna, jer, nazalost - prati je rijeka ozlojadjenih, osakacenih, poubijanih, nevinih zrtava... Ne zna covjek gdje bi poceo... od kretenskih "ratova" protiv crtanih likova, stripova, filmova, prehrambenih artikala, gaziranih napitaka, preko nemoci da se u bilo cemu pitaju i staraju o sebi i o svojoj sudbini - pa su im najcesce oni koje, satro, najvise mrze, ujedno i nacrtali granice, postavili vladajucu kastu i stvarali te banana drzavice - pa do vjerskih ili pseudovjerskih zakona koji sa stvarnoscu imaju veze koliko i kameno doba sa danasnjim datumom...

Vecu kolicinu glupana i nemocnika zguranih oko jednog imena, jedne ideje i, nazalost, jedne sudbine, ova planeta tesko da pamti.

Zaista se bjelosvjetskim meshetarima posrecilo kako se nikada ni nadati nisu mogli - muslimani, i to poglavito ovaj fundamentalisticki sljam zvani vehabije/talibani koji su Zapadnjaci k'o kugu rasirili islamskim svijetom (stari anglosaxonski narodni recept koji uvijek pali - ako hoces da, bez prevelikih sopstvenih zrtava, ojadis, opljackas i na duge staze sjebes neku muslimansku zemlju, samo joj uvali ove popupismene "na pravom putu" troglodite), svojim ako Bog da stavom prema svemu, te medjusobnim sukobima na nivou djece u drugom osnovne, obavljaju sav posao za njih evo vec stotinama godina.
Ne mozes ti jadniku a da ne napravis neku generalizaciju na racun "islamskog svijeta" i muslimana...
Chisum

#95 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Chisum »

Samir_01 wrote:
Chisum wrote:Elem kada covjek pogleda taj nesretni islamski svijet, taj cirkus koji za ostatkom planete kasni stotine godina, onda zaista nije cudno sto ga se danas gleda kao na kakvu karikaturu covjecanstva, karikaturu civilizacije, k'o na kakvu montipajtonovsku satiru, koja, pak, ne moze biti ni smijesna, jer, nazalost - prati je rijeka ozlojadjenih, osakacenih, poubijanih, nevinih zrtava... Ne zna covjek gdje bi poceo... od kretenskih "ratova" protiv crtanih likova, stripova, filmova, prehrambenih artikala, gaziranih napitaka, preko nemoci da se u bilo cemu pitaju i staraju o sebi i o svojoj sudbini - pa su im najcesce oni koje, satro, najvise mrze, ujedno i nacrtali granice, postavili vladajucu kastu i stvarali te banana drzavice - pa do vjerskih ili pseudovjerskih zakona koji sa stvarnoscu imaju veze koliko i kameno doba sa danasnjim datumom...

Ne mozes ti jadniku a da ne napravis neku generalizaciju na racun "islamskog svijeta" i muslimana...
Ne mogu... Dok ga nepismeni talibani poput tebe brane - ne mogu.
Samir_01

#96 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

Chisum wrote:Ne mogu... Dok ga nepismeni talibani poput tebe brane - ne mogu.
Koga ja branim to?

Ti si taj koji stavlja znak jednakosti izmedju svih vecinski muslimanksih zemalja. Ko je tu nepismen onda?

Je li tebi jasno da su Bosna i Bosnjaci dio tog islamskog svijeta?
čikagoboj

#97 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by čikagoboj »

Ma nemojte vi nista pricati protiv vehabija... Oni su dobri kao hljeb, mrava ne bi zgazili..pa ja bi im odmah svoju kcerku dao da je pokriju, ozene i porobe u kuhinju.. To je nasa buducnost.. vehabijice, ravnogorski cetnici i ustase,, to nama treba..To su pravi vjernici...

Pa poserem vam se u ta usta škrbava svima koji brane ove nadrivjernike... Šta će drugo bošnjo nego da brani vehabijice a branio bih ih malo morgen da se radi o njegovoj glavi.. a da ne govorim o ustasama ili cetnicima...

Zato ja kazem da treba sirom vrata otvoriti za takve i slicne debile da nas uvedu u jos veca gov.. pardon, i jos vecu ljepotu i srecu nego sto smo sada.. tek ce tada bosnjo, croat i servin prepoznati da smo totalno na pogresnom putu ali tad ce bit kasno a ja ako bog da u nekoj civilizovanijoj zemlji daleko od vas i slicnih.. :bih:
Chisum

#98 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Chisum »

hneuron wrote: Validna i racionalna analiza još kada bi napisali par ideja kao djelimičnu soluciju bilo čega po meritumu onda bi bila daleko vrednija .
Ja kao neko koga se naziva kjafirom ne mogu ponuditi soluciju nekome ko sebe, nicim izazvan, gura pod jedan zajednicki imenitelj, "islamski svijet", nazivajuci bracom one s kojima se ni u putu nije sreo, prihvatajuci zlu sudbinu onih koji NE ZNAJU, njihov stogodisnji zli usud - k'o da mu je od majke... a o obicajima, istorijskom backgroundu i putu kojim se ide, da ne govorim.
Samir_01

#99 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by Samir_01 »

čikagoboj wrote:Ma nemojte vi nista pricati protiv vehabija... Oni su dobri kao hljeb, mrava ne bi zgazili..pa ja bi im odmah svoju kcerku dao da je pokriju, ozene i porobe u kuhinju.. To je nasa buducnost.. vehabijice, ravnogorski cetnici i ustase,, to nama treba..To su pravi vjernici...

Pa poserem vam se u ta usta škrbava svima koji brane ove nadrivjernike... Šta će drugo bošnjo nego da brani vehabijice a branio bih ih malo morgen da se radi o njegovoj glavi.. a da ne govorim o ustasama ili cetnicima...

Zato ja kazem da treba sirom vrata otvoriti za takve i slicne debile da nas uvedu u jos veca gov.. pardon, i jos vecu ljepotu i srecu nego sto smo sada.. tek ce tada bosnjo, croat i servin prepoznati da smo totalno na pogresnom putu ali tad ce bit kasno a ja ako bog da u nekoj civilizovanijoj zemlji daleko od vas i slicnih.. :bih:
Ma mi Bosnjaci smo vehabije na kvadrat.... nema radikalnijih muslimana na planeti od nas Bosnjaka...

A naravno poredjenje Bosnjaka sa cetnicima i ustasama ne smije da izostane... :roll:
anthraxQ

#100 Re: Šitsko- Sunitski sukob -Uvod u otvoreni rat

Post by anthraxQ »

nista covjek nije slagao Samire. istina je.

nne razumijem ove islamiste - vrijeme davno pregazilo i idelogiju i ideje a oni idalje bi da zabrane TV, da zabrane zenama voziti auto i da ih pokriju od glave do pete pa da se ne zna sta je ispod... eeeee moji "ispravno-putski-vjernici".

veze vi vise nemate ni gdje ste, ni sta vam je put. Zivite u vakumu i tjerate ljude da sto vise razlika nalaze izmedju sebe, i onda imamo sukob Sije-Sunije.
Locked