osim toga, pola ovih igraca odavno nisu starteri..cyprus wrote:Kakve su ovo zastave ispod? Nigdje veze![]()
kad ste tako dobri prognozeri, bujrum na http://soccerpool.dany.ba
Moderators: Charuga, Tomahawk11
osim toga, pola ovih igraca odavno nisu starteri..cyprus wrote:Kakve su ovo zastave ispod? Nigdje veze![]()

apsolutno pravo svakog da bira reprezentaciju za koju ce igrati, ako za to postoje barem minimalne osnove...
Kad gledam Ramosa ko da gledam tamo nekog čobana sa onih planina Paragvaja ili Perua. Sigurno mu je neko od predaka sa tih prostora, sličnost je nevjerovatna.skenderija04 wrote:Novi imidz Sergia Ramosa za EURO 2012
ne gotivim ga ni ja aliBosanski_kralj wrote:Kad gledam Ramosa ko da gledam tamo nekog čobana sa onih planina Paragvaja ili Perua. Sigurno mu je neko od predaka sa tih prostora, sličnost je nevjerovatna.skenderija04 wrote:Novi imidz Sergia Ramosa za EURO 2012
Nisam mislio sa onim postom ništa loše, nego jednostavno ima fizički izgled karakterističan za narod Anda. Znaš on ljude što nose široke crvene ogrtače, velike šešire i zvaču listove koke?PriNc_ba wrote: ne gotivim ga ni ja alimozes li nam molim te predociti neku sliku tih cobana sa tih planina iz Paragvaja ili Perua da vidimo tu slicnost
![]()
Sve sami Njemci.Arijevci pravicyprus wrote:Kakve su ovo zastave ispod? Nigdje veze![]()
Hico rotira u grobu
Samo jedna ispravka, Kloseov otac je Svabo koji je kao iseljenik otisao u Polsjku.benjamin1992 wrote:Idemo redom i logikom:
Cacau- rodjen u Brazilu, roditelji u Brazilu, tek 2009. dobio svapsko drzavljanstvo, znaci pravi strendzer u ekipi.
Miroslav Klose- rodjen u Poljskoj, roditelji Poljaci. Profesionalnu karijeru zapoceo u svapskom klubu, igrao za 4 razlicite svapske ekipe (Bayern, Werder, Kaiserslauten, Homburg). Karijeru je izgradio u Njemackoj, ime je stekao prvenstveno u Werderu, zasto da ne igra za Njemacku? Ne znam da li ga je i ako nije zasto nije Poljski savez zvao u svoje redove.
Lukas Podolski- Rodjen u Poljskoj, roditelji Poljaci, od djetinjstva u Njemackoj, prve fudbalske korake napravio u Njemackoj, igrao i za mladje reprezentacije Njemacke. Ne znam da li je, i ako nije, zasto nije poljski savez reagovao na vrijeme. Sto se tice klubova, kao i sa Mirom, nista van Njemacke i bundeslige- Koln i avantura u Bayernu.
Sami Khedira- rodjen u glavnom gradu- NE TUNISA, nego pokrajine Baden-Wurtmeberg, Stuttgartu. Mati Svabica, babo Tunizanin. Prije odlaska u Real, igrao za VFB Stuttgart i TV Oeffingen.
Mesut Ozil- starci Turci, rodjen u Gelzenkirhenu. Prije prelaska u Real, igrao samo u svapskim ekipama, u Real otisao iz Werdera.
Aogo- mati Nijemica, stari Nigerijac. Od pocetka karijere do sada igrao samo za njemacke ekipe i mladje reprezentacije.
Serdar Tasci- situacija kao kod Ozila, samo sto je rodjen u Esslingenu. Do sada samo njemacke ekipe, i U19, U21.
Trochowski- Rodjen u Poljskoj, roditelji poljaci, situacija kao kod Mire i Podolskog.
Gomez- babuka iz Spanije, mati iz Njemacke, rodjen u Njemackoj, igrao samo za Njemacke klubove i mladje reprezentativne selekcije Njemacke.
Marko Marin- rodjen kod nas, odrastao, trenirao i igra tamo. Od iduce sezone je na Otoku.
Jerome Boateng- opet fifti-fifti. Tajo iz gane, mama iz Dojcalnda. On rodjen u Berlinu, a u berlinskim klubovima i pocinje fudbalske korake. Vjerovali ili ne, i on se odlucio za Njemacku.Buraz mu igra za Ganu.
Ne znam koji je cilj ovakvih slika, prije svega daju netacne informacije (kad vidis sliku, pomislio bi da niko od tih 12 igraca nema veze sa Njemackom, sto uz malo guglanja i wikipedije provjerite, i naravno vidite da nije tacno), a kao drugo, taman da su i sa Marsa, kakve to veze ima. Hitler se okrece u grobu, je'l?![]()
Eto, da se ne bi Hico okreto, Loew ce njemu za hatar izvest samo plavooke i plavokose igrace, prave arijevce.
Vremena takvih razmisljanja su davno prosla, a u zemlji u kojoj zivi i radi oko 5 miliona Turaka, te sigurno jos toliko drugih naroda (Grka, Talijana, Rusa, Poljaka, Balkanaca), sasvim je normalno da im i reprezentacija bude izmijesena.
Treba mozda i Angela Merkel reci da ne navija za Njemacku, ko Jean-Marie Le Pen 2000. za Francusku, "jer u ekipi ima 9 majmuna i 2 igraca", misleci pritome valjda na tamnopute igrace, a zaboravio kreten fasisticki, da mu nije bilo tih "majmuna", da ne bi prismrdili tituli najboljeg na Starom kontinentu.
Bezze vam je i prica i slike koje postavljate.
I ja imam četvrtinsko porijeklo iz Hrvatske... Jel to znači ako mi nekad budu objavljivali sliku negdje, da trebaju staviti hrvatsku zastavu umjesto bosanskohercegovačke?ultima_palabra wrote:A što su rasistički?Jesu li ovo zastave zemalja porijekla ovih igrača? Niko ne kaže da oni ne bi trebali igrati za Njemačku...