Genocid u Armeniji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

LBVIEW

#76 Re: Genocid u Armeniji

Post by LBVIEW »

To ti je ista ona priča kad je 97' tv ekipa hodala gradom i ispitivala raju na ulici o kraju Drugog svjetskog rata. Ja se vraćao iz tržnice i bio jedan od onih slučajnih prolaznika kojih su pitali o Hirošimi i Nagasakiju. Ispred mene je stajao levat koji je svršavao na baćene atomke u fazonu, ''neka, ko ih jebe, ne bi se rat drugačije zaustavio''. Ja stojim iza njega i kontam dal' da ga nogom spucam...pobogu čovječe, nisu ni dvije godine prošle od kraja opsade, djeca ginula na svakom čošku, čete nas rokale s brda, pobijeno toliko naših sugrađana a tebi ok što su Ameri bacili atomsku bombu na dva grada i pobili tolikooooo civila.

U tome je fazon!

Fazon je da je JEDAN dan nakon ''crvenih stolica'' i sjećanja na naše poginule sugrađane započeo najveći jevrejski blagdan, Pasha, a da se niko nije sjetio da obilježi stradanje bh. jevreja u Drugom svjetskom ratu - pogotovo uzimajući u obzir 6. april kao datum. Naprotiv, niko se nije prisjetio ni čestitati jevrejskoj zajednici, ali je hvala bogu bilo komentara tipa ''cionistička stoka'' itd.

U tome je fazon!

To možda vama ne smeta, ali meni smeta - meni smeta činjenica da će se neki balavac popišati na milion ubijenih jermena i negirati neviđeni genocid nad njima, ali će sigurno prvi spominjati genocid nad nama. Jesmo li ljudi ili nismo?

Jako si u krivu ako misliš da je riječ o šakici neodgovornih pojedinaca. Nakon svega što smo prošli, morali bi biti stub ljudskosti i moralnosti, ma koliko god ostatak svijeta bio hladnokrvan i nezainteresovan. Ali ne, uđeš na ovaj forum i pročitaš da svaki 3. forumaš na ovoj temi negira, relativizira, opravdava, umanjuje...genocid nad jermenima. Opet te pitam, po ćemu je svaki 3. forumaš na ovoj temi drugačiji od svakog 3. forumaša na nekom srpskom forumu gdje se negira, relativizira, opravdava, umanjuje...genocid u Srebrenici?

I naravno, čovjek se onda zapita - pa jesmo li mi zdrav narod?
Ako neko kao ti uspostavi tako visoke moralne standarde,ovdje konkretno one koji se ticu osude genocida,onda sebi "crta" liniju preko koje ne moze preci, i najmanje sto se od istog ocekuje je principijelnost glede vlastitih stavova.A ti,se druze, principijeloscu ne mozes pohvaliti.Jer kako mozes i pomisliti drugima spocitavati negiranje,opravdavanje,relativizaciju i minimiziranje genocida nad Armenima, ako nalazis opravdanje,makar to bilo u vidu zrnca "kosmicke" pravde kad se blasfemisticno pitas da mozda nismo zasluzili ono sto nam se desilo 90-tih?Sta mislis kako bi zvucalo i kakvu bi raekciju prouzrokovalo slicno pitanje, samo ovaj put sa Srbima u ulozi osudenog, sve se pozivajuci na skorasnji genocid nad Bosnjacima i skoro plebicitarnu srpsku podrsku istom, te kolektivno negiranje i relativizaciju, a nerijetko i otvoreno ruganje i ismijavanje.Da za njih mozda ne vrijede druga pravila?
Dalje, mozez li,npr.,zamisliti nekog Srbina u tvojoj ulozi-kako mazohosticki usvtrdi da su zasluzili genocid u NDH, a sve zbog gore navedenog ponasanja vecine njegovih sunarodnika, cak i da se radi o najvecem protivniku srpskog nacionalizma i fasizma?
Sto se tice ovog ponasanja pojedinih medu Bosnjacima,kako na ovom forumu tako i u stvarnom zivotu, zar se,s obzirom na okruzenje i cinizam i velikih i malih naroda i moglo ocekivati drugacije? Mnogi Bosnjake smatraju za neke kolektivne "dobrice" , te se od istih ocekuje da se ne ugledaju na susjede koji u 21-vom vijeku genocidom stvaraju "drzave ",negiraju te relativiziraju pocinjeno pozivanjem na nacin nastanka drugih drzava(na ovom forumu videno bezbroj puta od ovih "umjerenih" iz RS-a). :-)
Mnogi drugi bi se prije Bosnjaka onako kolektivno trebali "posuti pepelom po glavi" s obzirom na losu "karmu" istih.
ZV Keli

#77 Re: Genocid u Armeniji

Post by ZV Keli »

Francuska insistira da se prizna genocid nad Armenima,sto oni ne priznaju genocid u Maroku ? Fasisti protjeruju Rome a onda glume demokrate.Fuj da nas demokratiji uce 'zapadnjaci' koji prednjace u broju zaklanih,ubijenih i silovanih.
Treba priznati zlocin nad bilo kim u to ne ulazim ali prvo da ovi fasisti priznaju pa neka i Istambul prizna onda.
racionalista

#78 Re: Genocid u Armeniji

Post by racionalista »

kakav genocid na jermenima. to je bio samo obracun sa secionistickim snagama u drzavi
Mrtvac Krvnik

#79 Re: Genocid u Armeniji

Post by Mrtvac Krvnik »

ZV Keli wrote:Francuska insistira da se prizna genocid nad Armenima,sto oni ne priznaju genocid u Maroku ? Fasisti protjeruju Rome a onda glume demokrate.Fuj da nas demokratiji uce 'zapadnjaci' koji prednjace u broju zaklanih,ubijenih i silovanih.
Treba priznati zlocin nad bilo kim u to ne ulazim ali prvo da ovi fasisti priznaju pa neka i Istambul prizna onda.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mrtvac Krvnik

#80 Re: Genocid u Armeniji

Post by Mrtvac Krvnik »

racionalista wrote:kakav genocid na jermenima. to je bio samo obracun sa secionistickim snagama u drzavi
to isto armeni za BIH pričaju
ZV Keli

#81 Re: Genocid u Armeniji

Post by ZV Keli »

Mrtvac Krvnik wrote:
ZV Keli wrote:Francuska insistira da se prizna genocid nad Armenima,sto oni ne priznaju genocid u Maroku ? Fasisti protjeruju Rome a onda glume demokrate.Fuj da nas demokratiji uce 'zapadnjaci' koji prednjace u broju zaklanih,ubijenih i silovanih.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta je smijesno ? Moguce da sam izvalio nesto ali bar je red da mi kazes sta sam pogrijesio,ili mislis da su Francuzi zlatni.
Mrtvac Krvnik

#82 Re: Genocid u Armeniji

Post by Mrtvac Krvnik »

ova rečenica :lol:
racionalista

#83 Re: Genocid u Armeniji

Post by racionalista »

Mrtvac Krvnik wrote:
racionalista wrote:kakav genocid na jermenima. to je bio samo obracun sa secionistickim snagama u drzavi
to isto armeni za BIH pričaju
hebe mi se za armene
ZV Keli

#84 Re: Genocid u Armeniji

Post by ZV Keli »

Mrtvac Krvnik wrote:Treba priznati zlocin nad bilo kim u to ne ulazim ali prvo da ovi fasisti priznaju pa neka i Istambul prizna onda.

Priznati zlocin,pogledati proslost fino i istinu u oci radi bolje buducnosti.
Fasisti Francuzi,naravno nakon sto su Afriku porobili,ubijali i slicno i crnce u srednjoj Africi i Arape na Magribu sta drugo da kazem za njih,plus nedavno Rome istjerali iz drzave.
Istambul ne kao grad nego kao GLAVNI grad,cesto se tako kaze kada oficijalni Istambul prizna naprimjer.
rajv0sa

#85 Re: Genocid u Armeniji

Post by rajv0sa »

Jesu li ovo "secionisticke" snage
Image
rajv0sa

#86 Re: Genocid u Armeniji

Post by rajv0sa »

ZV Keli wrote:
Mrtvac Krvnik wrote:Treba priznati zlocin nad bilo kim u to ne ulazim ali prvo da ovi fasisti priznaju pa neka i Istambul prizna onda.

Fasisti Francuzi,naravno nakon sto su Afriku porobili,ubijali i slicno i crnce u srednjoj Africi i Arape na Magribu sta drugo da kazem za njih,plus nedavno Rome istjerali iz drzave.
Istambul ne kao grad nego kao GLAVNI grad,cesto se tako kaze kada oficijalni Istambul prizna naprimjer.
Image
IstaMbul nije glavni grad Turske.
Last edited by rajv0sa on 01/09/2012 09:26, edited 1 time in total.
PeppermintSA

#87 Re: Genocid u Armeniji

Post by PeppermintSA »

bELMIN_666 wrote:
ZV Keli wrote:

Image
Istambul nije glavni grad Turske.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vitezanin

#88 Re: Genocid u Armeniji

Post by Vitezanin »

I kaze se IstaNbul. Samo da dodam.
ZV Keli

#89 Re: Genocid u Armeniji

Post by ZV Keli »

Mislio sam kao Osmanske Imperije jer Republika Turska nema veze sa ovim.A posto nisam fino objasnio u proslom postu ispao sam malo je reci glup.
Stojadin

#90 Re: Genocid u Armeniji

Post by Stojadin »

Cuj IstaMbul
Vitezanin

#91 Re: Genocid u Armeniji

Post by Vitezanin »

ZV Keli wrote:Mislio sam kao Osmanske Imperije jer Republika Turska nema veze sa ovim.A posto nisam fino objasnio u proslom postu ispao sam malo je reci glup.

To je kao da kažeš da Savezna republika Jugoslavija nema veze s genocidom u Srebrenici jer se eto drukčije taj teritorij zvao.

:run:
ZV Keli

#92 Re: Genocid u Armeniji

Post by ZV Keli »

Vitezanin wrote:
ZV Keli wrote:Mislio sam kao Osmanske Imperije jer Republika Turska nema veze sa ovim.A posto nisam fino objasnio u proslom postu ispao sam malo je reci glup.

To je kao da kažeš da Savezna republika Jugoslavija nema veze s genocidom u Srebrenici jer se eto drukčije taj teritorij zvao.

:run:
Dosta ljudi govori sa M umjesto sa N,sta je tacno ne znam i nije bas tema.
Pogrijesio sam u postu malo gore kada se nisam fino izrazio i ispao glup i necu ga editovati neka stoji kao opomena svima koji su brzopleti kao ja radi ismijavanja.

SRJ jeste kriva jer je stvorena 1992.godine tako da je postojala i te 1995. godine ali njene nasljednice ne moraju izricito biti krive,pa tako ni Turska republika u odnosu na Osmansku imperiju.

Mozemo se mi sada prepirati ko je upravu a ko nije ali bitno je da se genocid desio.
Stojadin

#93 Re: Genocid u Armeniji

Post by Stojadin »

El_comadante wrote:ako je bilo genocida nije ga izvršila današnja moderna Turska rebuplika jer kao takva nastala poslije toga eventualno su ga izvršili pripadnici Otomanske imperije i nevidim zašto bi danas neko trebao pritiskati današnju Tursku koja nije ni postojala tada. a kao što su gore pomenuli Armenci su sami krvi jer su krenuli na Otomansku imperiju, očito na nagovor Rusa, da razvale Imperiju ovi to nisu dozvolili i desilo se šta se desilo.
ako je bilo genocida nije ga izvršila današnja moderna Republika Srbija jer kao takva nastala poslije toga eventualno su ga izvršili pripadnici JNA i nevidim zašto bi danas neko trebao pritiskati današnju Srbiju koja nije ni postojala tada. a kao što su gore pomenuli Bošnjaci su sami krvi jer su tražili nezavisnost, očito na nagovor Hrvata, da razvale Jugoslaviju, ovi to nisu dozvolili i desilo se šta se desilo.

ako je bilo holokausta nije ga izvršila današnja moderna Savezna Republika Njemačka jer kao takva nastala poslije toga eventualno su ga izvršili pripadnici Vermahta i nevidim zašto bi danas neko trebao pritiskati današnju Njemačku koja nije ni postojala tada.

itd. itd.

Zar nije bolesno/pogresno razmisljanje?????
Zraak

#94 Re: Genocid u Armeniji

Post by Zraak »

Cekaj, ako ovo nije genocid sta onda jeste?
Post Reply