Ako neko kao ti uspostavi tako visoke moralne standarde,ovdje konkretno one koji se ticu osude genocida,onda sebi "crta" liniju preko koje ne moze preci, i najmanje sto se od istog ocekuje je principijelnost glede vlastitih stavova.A ti,se druze, principijeloscu ne mozes pohvaliti.Jer kako mozes i pomisliti drugima spocitavati negiranje,opravdavanje,relativizaciju i minimiziranje genocida nad Armenima, ako nalazis opravdanje,makar to bilo u vidu zrnca "kosmicke" pravde kad se blasfemisticno pitas da mozda nismo zasluzili ono sto nam se desilo 90-tih?Sta mislis kako bi zvucalo i kakvu bi raekciju prouzrokovalo slicno pitanje, samo ovaj put sa Srbima u ulozi osudenog, sve se pozivajuci na skorasnji genocid nad Bosnjacima i skoro plebicitarnu srpsku podrsku istom, te kolektivno negiranje i relativizaciju, a nerijetko i otvoreno ruganje i ismijavanje.Da za njih mozda ne vrijede druga pravila?To ti je ista ona priča kad je 97' tv ekipa hodala gradom i ispitivala raju na ulici o kraju Drugog svjetskog rata. Ja se vraćao iz tržnice i bio jedan od onih slučajnih prolaznika kojih su pitali o Hirošimi i Nagasakiju. Ispred mene je stajao levat koji je svršavao na baćene atomke u fazonu, ''neka, ko ih jebe, ne bi se rat drugačije zaustavio''. Ja stojim iza njega i kontam dal' da ga nogom spucam...pobogu čovječe, nisu ni dvije godine prošle od kraja opsade, djeca ginula na svakom čošku, čete nas rokale s brda, pobijeno toliko naših sugrađana a tebi ok što su Ameri bacili atomsku bombu na dva grada i pobili tolikooooo civila.
U tome je fazon!
Fazon je da je JEDAN dan nakon ''crvenih stolica'' i sjećanja na naše poginule sugrađane započeo najveći jevrejski blagdan, Pasha, a da se niko nije sjetio da obilježi stradanje bh. jevreja u Drugom svjetskom ratu - pogotovo uzimajući u obzir 6. april kao datum. Naprotiv, niko se nije prisjetio ni čestitati jevrejskoj zajednici, ali je hvala bogu bilo komentara tipa ''cionistička stoka'' itd.
U tome je fazon!
To možda vama ne smeta, ali meni smeta - meni smeta činjenica da će se neki balavac popišati na milion ubijenih jermena i negirati neviđeni genocid nad njima, ali će sigurno prvi spominjati genocid nad nama. Jesmo li ljudi ili nismo?
Jako si u krivu ako misliš da je riječ o šakici neodgovornih pojedinaca. Nakon svega što smo prošli, morali bi biti stub ljudskosti i moralnosti, ma koliko god ostatak svijeta bio hladnokrvan i nezainteresovan. Ali ne, uđeš na ovaj forum i pročitaš da svaki 3. forumaš na ovoj temi negira, relativizira, opravdava, umanjuje...genocid nad jermenima. Opet te pitam, po ćemu je svaki 3. forumaš na ovoj temi drugačiji od svakog 3. forumaša na nekom srpskom forumu gdje se negira, relativizira, opravdava, umanjuje...genocid u Srebrenici?
I naravno, čovjek se onda zapita - pa jesmo li mi zdrav narod?
Dalje, mozez li,npr.,zamisliti nekog Srbina u tvojoj ulozi-kako mazohosticki usvtrdi da su zasluzili genocid u NDH, a sve zbog gore navedenog ponasanja vecine njegovih sunarodnika, cak i da se radi o najvecem protivniku srpskog nacionalizma i fasizma?
Sto se tice ovog ponasanja pojedinih medu Bosnjacima,kako na ovom forumu tako i u stvarnom zivotu, zar se,s obzirom na okruzenje i cinizam i velikih i malih naroda i moglo ocekivati drugacije? Mnogi Bosnjake smatraju za neke kolektivne "dobrice" , te se od istih ocekuje da se ne ugledaju na susjede koji u 21-vom vijeku genocidom stvaraju "drzave ",negiraju te relativiziraju pocinjeno pozivanjem na nacin nastanka drugih drzava(na ovom forumu videno bezbroj puta od ovih "umjerenih" iz RS-a).
Mnogi drugi bi se prije Bosnjaka onako kolektivno trebali "posuti pepelom po glavi" s obzirom na losu "karmu" istih.