HASENPFEFER SE MASOVNO PRAVI U SUNČANOM ENTITETU (Hasenpfeffer = zečetina u sosu).
PEĆNICA ZVANA, RERNA NA 350C!
'bem ti ovakve novinare.
Prosječna dnevna potrošnja od 11.000 gigavat sati u posljednja dva dana u RS je pramašila preko 15.000 gigavat sati.
Ovo su lazi i teheranske izmisljotine da napakoste suncano solarnoj tvorevini,.....SDS: RS u bezizlaznoj situaciji i prijeti joj bankrot
BETA - 13.02.2012 17:25
BANjALUKA - Srpska demokratska stranka ocijenila je da je Republika Srpska u bezizlaznoj finansijskoj situaciji i da joj prijeti bankrot.
"Neshvatljivo je da Vlada ponovo poseže za zaduženjima kako bi popunila manjak sredstava u budžetu i prikrila deficit", navodi se u današnjem saopštenju SDS-a.
Ova stranka smatra da je nedopustivo da se RS zaduži za još 100 miliona maraka (oko 50 miliona evra), podsjetivši da bi entitetski parlament na sljedećoj sjednici trebalo Vladi da da saglasnost za ovo novo zaduženje.
SDS je upozorila da je vlada Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) potrošila novac od privatizacije i "prezadužila" RS, dodavši da ukupan dug ovog entiteta iznosi blizu 4,5 milijardi maraka (oko 2,75 milijardi evra).
"Ova vlada je odgovorna za kolaps ekonomije i privrede, kao i za socijalne tenzije i štrajkove koji se šire Republikom Srpskom", ocjenjuje se u saopštenju.
SDS takođe smatra da je vlast u RS prokockala šanse i da zbog ukorijenjene korupcije nije sposobna da povede ovaj entitet u bolje dane.
"Nakon što su pare od privatizacije potrošene na zgrade administracije, neproduktivne investicije, luksuzne limuzine i predsjednikov avion, koji je jedini korisnik aerodroma Banjaluka, na podmićivanje medija, davanje kredita i otpis dugova rodbini i stranačkim prijateljima, stiže vijest da će vlast razmišljati o ekonomiji", navodi SDS, komentarišući nedavni sastanak predsjednika RS Milorada Dodika sa ekonomisitima.
SDS je ocijenila da je RS "ugrožena zatvaranjem očiju pred stvarnošću i pokrivanjem loše ekonomske politike novim zaduženjima", pozivajući predsjednika RS Milorada Dodika da smjeni "nesposobni kabinet" premijera Aleksandra Džombića.
"Što prije, to bolje za RS. Inače bi moglo da bude kasno", piše u saopštenju.
Bosnolog wrote:Ovo su lazi i teheranske izmisljotine da napakoste suncano solarnoj tvorevini,.....SDS: RS u bezizlaznoj situaciji i prijeti joj bankrot
BETA - 13.02.2012 17:25
BANjALUKA - Srpska demokratska stranka ocijenila je da je Republika Srpska u bezizlaznoj finansijskoj situaciji i da joj prijeti bankrot.
"Neshvatljivo je da Vlada ponovo poseže za zaduženjima kako bi popunila manjak sredstava u budžetu i prikrila deficit", navodi se u današnjem saopštenju SDS-a.
Ova stranka smatra da je nedopustivo da se RS zaduži za još 100 miliona maraka (oko 50 miliona evra), podsjetivši da bi entitetski parlament na sljedećoj sjednici trebalo Vladi da da saglasnost za ovo novo zaduženje.
SDS je upozorila da je vlada Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) potrošila novac od privatizacije i "prezadužila" RS, dodavši da ukupan dug ovog entiteta iznosi blizu 4,5 milijardi maraka (oko 2,75 milijardi evra).
"Ova vlada je odgovorna za kolaps ekonomije i privrede, kao i za socijalne tenzije i štrajkove koji se šire Republikom Srpskom", ocjenjuje se u saopštenju.
SDS takođe smatra da je vlast u RS prokockala šanse i da zbog ukorijenjene korupcije nije sposobna da povede ovaj entitet u bolje dane.
"Nakon što su pare od privatizacije potrošene na zgrade administracije, neproduktivne investicije, luksuzne limuzine i predsjednikov avion, koji je jedini korisnik aerodroma Banjaluka, na podmićivanje medija, davanje kredita i otpis dugova rodbini i stranačkim prijateljima, stiže vijest da će vlast razmišljati o ekonomiji", navodi SDS, komentarišući nedavni sastanak predsjednika RS Milorada Dodika sa ekonomisitima.
SDS je ocijenila da je RS "ugrožena zatvaranjem očiju pred stvarnošću i pokrivanjem loše ekonomske politike novim zaduženjima", pozivajući predsjednika RS Milorada Dodika da smjeni "nesposobni kabinet" premijera Aleksandra Džombića.
"Što prije, to bolje za RS. Inače bi moglo da bude kasno", piše u saopštenju.
Proturanje priča i vrijeđanje ljudi!![]()
РС: ОБУСТАВЕ ПРОИЗВОДЊЕ, ОТЕЖАНА ДИСТРИБУЦИЈА РОБЕ
Због ниске температуре ваздуха у Републици Српској у великом броју предузећа у свим привредним гранама дошло је до обуставе рада, док се у трговинским ланцима јавља проблем дистрибуције робе из источног дијела Српске, речено је Срни у Привредној комори Српске.
Привреда
11:34 | 13/02/2012
Извор: СРНА
Фото: СРНА
На подручју Источног Сарајева нека од највећих предузећа "Фамос", "Расклопна опрема" и "Ласта" су у немогућности да наставе са производњом, а радници су распоређени на рашчишћавању снијега у кругу предузећа.
Због немогућности загријавања производних хала не раде ни привредна друштва која се баве прерадом дрвета, док је фабрика жице "Ново Горажде" дјелимично обуставила производњу, јер због слабе путне комуникације нису у могућности да набаве потребни материјал из Италије.
У сектору трговине, поједини велики ланци имају проблема са дистрибуцијом робе, нарочито оне која долази из источних дијелова Српске, али већина великих тржних центара има довољне залихе робе, тако да успијевају да се покрију потребе за робом широке потрошње.
На подручју Приједора компанија "Арцелор Митал" обуставила је испоруку жељезне руде, предузеће "Боснамонтажа" обуставило је радове на ремонту постројења и дио радника је враћен кућама, а и у предузећу "Приједорчанка" већим дијелом су заустављени послови.
Након три посљедње велике испоруке, предузеће "Мира" из Приједора послало је раднике на продужени викенд, "Нова механика" из Козарске Дубице је због високих трошкова гријања индустријских хала посљедњих дана обуставила производњу, док је предузеће "Форест" из Костајнице такође у ремонту који траје осам дана.
Превозна предузећа у источном дијелу смањују број полазака, јер је мањи број путника, а у Привредној комори кажу да је за сада тешко дати и оквирне процјене штете.
Р.К.
DEFINICIJA GENOCIDANEDJELJA, 12 VELJAČA 2012 19:26
Majka koja je izgubila muza i 6 sinova
Naziji Beganović iz Durakovića kod Đulića/Zvornik, rođenoj 1944.
godine, četnički zlikovci su ubili muža Mustafu, rođen 1936. godine i
sinove Muriza 1963, Beriza 1966, Idriza 1967, Feriza 1969, Ramu 1971 i
Fahrudina 1973.
Po broju žrtava iz najbliže familije, šestoro sinova i muž, Nazija je doživjela najveću tragediju u našoj državi.
Sve druge riječi osim njenih su potpuno nepotrebne.
„Sve je počelo od momenta kada su nam četnici naredili da se svi, iz
petnaestak sela, skupimo u Klisu, odakle su nas 1. juna 1992. godine
zlikovci sve skupa sproveli do Bijelog Potoka kod Đulića. Tu su nas
razdvojili. Na desnoj strani su bile žene, a na lijevoj muškarci, njih
668. Muškarce su potom povezali, natovarili na kamione i odvezli u
pravcu Zvornika. Tu sam posljednji put vidjela mojih šest sinova i
muža. Iako mi se srce tog momenta bilo okamenilo, ipak sam se potajno
nadala da se neće desiti najgore. Neko je tada pitao četnike kuda vode
naše muškarce, a oni su odgovorili da ih vode na razmjenu. Od tada, do
danas, ni o jednom od mojih sinova i muža ništa nisam saznala. Niko
nije rekao da ih je vidio niti da je nešto o njima čuo. Više od 10
godina vladao je nekakav tajac. Nada da je neko do njih preživio bila
je sve manja. Tek prošle godine saznadoh da su mi u masovnoj grobnici
Crhi Vrh kod Glumine pronađeni sinovi Idriz i Muriz i muž Mustafa, čije
su kosti kasnije ukopane u šehidsko mezarje u Memićima. Sada odem do
njihovih kabura, dugo ostanem, isplačem se. Nada se da će pronaći kosti
i ostale četvorice sinova: Beriza, Feriza, Ram i Fahrudina. Nada da je
bar neko preživio skoro je presahla.“
„U početku su mi dolazili na san,a li poslije nikako. Sve sam
pokušavala ne bih li ih sanjala, ali uzalud. Ne mogu da spavam. Ako i
zaspim, to bude do ponoći. Probudim se i sve do svanuća razmišljam,
tugujem, ne znam šta da činim. Kada odem na mezarje, ne mogu se
odvojiti od njihovih kabura“
„Najveća želja mi je da nađem kosti preostale četvorice sinova. Bojim
se da nisu izgorjele, jer sam čula da su četnici neke naše muškarce
zatvarali u ciglanu. Bojim se da ih voda nije odnijela. Znam da nisu
živi. Želja mi je da nađem njihove kosti, da ih ukopam i nad kaburima
proučim za njihove duše. Unam da su mi mučili djecu. Stalno mi je na
umu kakve su im bile smrti, kakvi su bili njihovi posljednji
ovodunjalučki trenuci, da li im je bila na umu majka.“
IstocnaBosna.com

ШТАНД СРПСКЕ ПОСЈЕТИО ИЗРАЕЛСКИ МИНИСТАР ТУРИЗМА![]()
Првог дана Међународног сајма туризма "ИМТМ 2012" у Тел Авиву, штанд Републике Српске посјетио је и израелски министар туризма Стас Мисежњиков и упознао се са туристичким потенцијалима Српске.
Привреда
15:09 | 15/02/2012
Aušvic je svima dojadio,crpcka je novi genocidno-turistički hit!![]()
Извор: СРНА
Стручни сарадник Туристичке организације Републике Српске Бојана Поповић представила је израелском министру природне, културно-историјске и све остале видове туристичких потенцијала Српске, као и постојеће и недостајуће инфраструктурне капацитете.
Међу 300 излагача из Европе, Јужне Америке, Азије и Африке, штанд Републике Српске био је међу посјећенијима, а посебно су заинтересовани били израелски тур-оператери. Сајам је добио и значајно мјесто у овдашњим медијима.
Данас, другог дана Сајма, министар трговине и туризма Српске Горана Златковић размотриће са ресорним израелским колегом могућности увезивања Српске у
постојеће пакет-аранжмане у региону, те покретање намјенских пакет-аранжмана за Српску, који би укључивали и директне чартер-летове за Бањалуку. Састанку ће у присуствовати и водећи израелски
тур-оператери заинтересовани за Српску, која је за њих нова дестинација.
Према ријечима Александра Николића, стручног савјетника Представништва РС у Израелу, депопуларизација Турске као водеће дестинације израелских туриста, усљед погоршане билатералне климе, отворила је простор другима, а међу њима и новим дестинацијама у које спада и Република Српска.
Узвратна посјета министра Мисежњикова и покретање сарадње у области туризма представљала би један од облика примјене договореног током прошломјесечне званичне посјете предсједника Републике Српске Милорада Додика Израелу.
В.Д.
ako ti tako kazes da je dobro, reci cu i ja.Aleksandar Džombić tvrdi da RS nije prezadužena
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić rekao je da je zaduženje Republike Srpske kada se govori o ukupnom i unutrašnjem i spoljnom dugu oko 48 posto u odnosu na bruto domaći proizvod i istakao da Republika Srpska nije prezadužena.
Aleksandar Džombić"Govorim o ukupnom i unutrašnjem i vanjskom dugu. Vanjski dug se nešto povećao zadnje tri godine, ali je takođe smanjen unutrašnji dug zbog kontinuiranih otplata, posebno stare devizne štednje, ratne materijalne i nematerijalne štete" rekao je Džombić novinarima u Banjoj Luci.
On je istakao da Republika Srpska nije prezadužena i neće imati problema sa otplatom duga.
Džombić ističe da u junu postoji mogućnost otvaranja novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.
"Aranžman sa MMF-om ističe u junu i tada postoji mogućnost da otvorimo novi aranžman u kojem bi dobijena sredstva koristili za otplatu rata MMF-a koje dospijevaju 2013, 2014. i 2015. godine i na taj način bismo izvršili strukturiranje nekih godina gdje nam se značajnije povećava otplata ino duga", objasnio je Džombić.
Prema njegovim riječima, ni do sada nije bilo problema ni sa otplatom ino, a ni kod otplate unutrašnjeg duga i to neće biti ni u budućnosti, zato što, kako kaže Džombić, Vlada veoma aktivno upravlja dugom i sve je planirano ne samo za dvije tri godine unaprijed, nego mnogo duže.
(SRNA
Hemel wrote:ako ti tako kazes da je dobro, reci cu i ja.Aleksandar Džombić tvrdi da RS nije prezadužena
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić rekao je da je zaduženje Republike Srpske kada se govori o ukupnom i unutrašnjem i spoljnom dugu oko 48 posto u odnosu na bruto domaći proizvod i istakao da Republika Srpska nije prezadužena.
Aleksandar Džombić"Govorim o ukupnom i unutrašnjem i vanjskom dugu. Vanjski dug se nešto povećao zadnje tri godine, ali je takođe smanjen unutrašnji dug zbog kontinuiranih otplata, posebno stare devizne štednje, ratne materijalne i nematerijalne štete" rekao je Džombić novinarima u Banjoj Luci.
On je istakao da Republika Srpska nije prezadužena i neće imati problema sa otplatom duga.
Džombić ističe da u junu postoji mogućnost otvaranja novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.
"Aranžman sa MMF-om ističe u junu i tada postoji mogućnost da otvorimo novi aranžman u kojem bi dobijena sredstva koristili za otplatu rata MMF-a koje dospijevaju 2013, 2014. i 2015. godine i na taj način bismo izvršili strukturiranje nekih godina gdje nam se značajnije povećava otplata ino duga", objasnio je Džombić.
Prema njegovim riječima, ni do sada nije bilo problema ni sa otplatom ino, a ni kod otplate unutrašnjeg duga i to neće biti ni u budućnosti, zato što, kako kaže Džombić, Vlada veoma aktivno upravlja dugom i sve je planirano ne samo za dvije tri godine unaprijed, nego mnogo duže.
(SRNA
ipak si ti odmah do preCednika a svi znamo da je on...
Turistička ponuda za Višegrad:prljavi Hare wrote:TURISTIČKI HIT:POSJETITE MALI AUŠVIC!

Veličina preCednikovog lika i djela (115 kg i to poslije odležane dijarejewebby-x wrote:Zar tebi Hare trebaju dvije teme o Dodiku?
Britanski "Guardian": Angelina Jolie i glumci iz Srbije dobili prijetnje putem interneta
"Neke stvari su mi poslate, neke su postavljene na internet, potvrdila je Jolie
Autor Onasa | Objavljeno 16.02.2012. u 12:40
Holivudska zvijezda Angelina Jolie i nekoliko srbijanskih glumaca koji igraju u filmu "U zemlji krvi i meda" dobili su prijetnje putem interneta, piše britanski "Guardian".
Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Jolie je kazala da njena odluka da ne posjeti Beograd nije direktna posljedica tih prijetnji, već da ne želi da njen film bude zloupotrebljen u izbornoj kampanji u Srbiji.
"Neke stvari (prijetnje) su mi poslate, neke su postavljene na internet. Glumci mi se nisu žalili, ali čula sam od drugih ljudi da se i njima dešavalo. Jednom od njih su razbijeni prozori na automobilu, a drugom su prisluškivali telefon", rekla je Jolie.
Ona je članovima glumačke ekipe ponudila mogućnost da privremeno napuste region, ali nijedan od njih nije to želio da učini.

Evropski parlamentarci: Vehabizam u BiH je nametnuta tema
http://www.slobodnaevropa.org/content/e ... 02552.html
To je pluskvamperfekt. Skoro će 20 godina kako je ta priča stavljena ad akta. Ima Srpska mnogo toga da ponudi aktuelno i apdejtovano.
Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće na međunarodnom sajmu turizma u Zagrebu ponudu najatraktivnijih destinacija koji se ovog ljeta nude u Republici Srpskoj.
Na međunarodnom sajmu turizma, koji počinje sutra u Zagrebu, biće predstavljene destinacije aktivnog odmora sa posebnim osvrtom na ponudu raftinga - Vrbas/Tara, rute planinarskih i pješačkih staza u nacionalnim parkovima Srpske i na planinama, te ponuda kratkih odmora sa posjetom najzanimljivijim kulturno-istorijskim atrakcijama i lovištima u RS.

Nemoj tako, čovjek se maksuz registrovao na forum da nas uvjeri kako je PC naša bolja polovica, a ti o genocidu i ubijenoj djeci... što je bilo, bilo je...mir, mir, mir, niko nije kriv...duh_sa_sjekirom wrote:A evo kako izgledaju temelji RS-a:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/identifi ... /120508109
Jah, vjerovatno će u turističkoj ponudi biti i obilazak skrovišta gdje su se godinama junački skrivali durmitorski psihopata i xepojcki đeneral... A kad je ponuda ovakvih destinacija u pitanju, niko u Evropi im nije ravan...glockov kolac wrote:Nemoj tako, čovjek se maksuz registrovao na forum da nas uvjeri kako je PC naša bolja polovica, a ti o genocidu i ubijenoj djeci... što je bilo, bilo je...mir, mir, mir, niko nije kriv...duh_sa_sjekirom wrote:A evo kako izgledaju temelji RS-a:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/identifi ... /120508109
akobogda wrote:Srpska je genocidna entiteta, promocira sebe kao nezavesna drzava oko svijeta... pun kretena. kreirano je ubistvom 250,000 muslimana u bosni, skorpiona, srebrenica, itd itd.]
ne mogu ni da razmisljam o bolu kad znas da ce ti cetnik pucat u glavi
Hemel wrote:Mi je trebamo sve vise nazivati genocidna tvorevina sve dok oni koji su krivi za zlocine ne priznaju krivicu, prestanu negirati genocid, siriti lazi, traziti izgovore, prestanu stavljati so na ranu...do tada ona je za mene genocidna tvorevina.
Ne smije glas dzelata biti jaci od glasa zrtve.