Dakle, umjesto dileme da li je Republika Srpska geNocidna tvorevina, ja bih radije da primjetimo nesto drugo - njen oblik je neprirodan i nelogican u cisto GEOGRAFSKOM smislu.
Radi se dakle o GEOCIDNOJ tvorevini.
Ja ne volim ni sto se ova zemlja dijeli na Bosnu i Hercegovinu, ali, jebemliga, stvarno postoji jasna geografska podjela na ova dva teritorija. A na sta lice ove nove granice? Djeca se igraju u jednom entitetu, lopta im ode u drugi!
I ne samo to, vise smo pali unesvjest od Dejtona i srpskog ponavljanja kako su oni drzavljani RS a ne BiH-a. A niko, ama bas niko od Srba iz NAJSRPSKIJEG podrucja - Grahova i Drvara da se usprotivi sto ti dijelovi nisu usli tamo gdje "prirodno" pripadaju, a jeste jedna Srebrenica kojoj tu nikako nije mjesto ?!
Prema tome, evo podijelimo se, ali hajde majkumu da tu ima neke logike a ne da se sve svede na princip "ko je sta jamio".
Ako ce "jamljavanje" biti jedini argument postojanja neke republike, ne vidim u cemu je problem da se rijec "jamiti" zamjeni sa rijecju "oteti", a posto znamo da otimanja nema bez zlocina, pa cak malkice i genocida...onda ne vidim cemu cudjenje sto se sve to osudjuje i osporava. I naziva kako se vec naziva.
Mi naravno nikad vise necemo biti ono sto smo bili - Bosanci i Hercegovci, ali insistirati na srpskom, hrvatskom i muslimanskom teritoriju unutar Bosne i Hercegovine moze imati nekog smisla i moglo bi se "bezbolno" uraditi na mozda 30% teritorija BiH. Sta sa ostatkom?
Podijelimo se vise ako bas moramo, ali na jedino moguci nacin - na nacin "paralelnih" svjetova ili nesto slicno ovome sto vec imamo sa mobilnom telefonijom - svi pokrivaju cio teritorij, ali svak zna koji je "njegov" telekom!
(nemam nista protiv da se ovo prebaci na neku od postojecih tema, ja nisam mogao naci koja je to pa sam otvorio novu)