Šta to VR6 nije tačno, hajd de mi reci? Očito Toyota ti se nesviđa! OK, tvoj problem ili nije problem, tvoj ukus na kraju krajeva, ali po tebi ispade da Dacia Logan ima savremaniju tehniku, a dizajn je inovativniji kod Lade 2110! Međutim, ti tvrdiš neke nebuloze tipa da nevalja, da eto kupci toyte su glupi i tako to, gdje se vidi da se ti nemožeš pomiriti sa činjanicom da eto ima neko na ovom forumu (možeš misliti) ko cijeni Toyotu! Možeš misliti tog bezobrazluka? I koje su tvoje činjenice to da nekoga uvjeriš da si upravu? Ja znam da sam upravu kada kažem da je Toyota profitabilnija i kvalitetnija od VW-a, a u dosta segmenata (posebno kod tehnologije benzinaca ) bježi u razvoju VW-u! Može se tebi to sviđati ili ne, ali to su činjenice, jer činjenica je da je Toyota najprofitabilnija, da se najmanje kvare (doduse Mazda se opasno priblizila) da su dugotrajne, itd. To što je ona tebi dosadna, kakve to veze ima sa kvalitetom i tehnikom jedne Toyote? I de mi objasni što su vozači Toyote "glineni golubovi" tj. glupi? Eto, ti vozaš Alfu 155 (koliko sam skonto) koja se baš nemože pohvaliti nekom kvalitetom (posebno diesel). I šta sad neko dođe i kaže "jesi glup, kupi sebi venta" ? Jel to njegov problem što ti vozaš alfu? Nije! Stoga, više se bavi činjenicama a ne ukusom tipa "dosadan dizajn" (eto meni je Avensis poletniji od Golfa V ili passata) ili zastarjela tehnika! De mi samo objasni kakva se to toliko napredna tehnika ugrađuje u Golf V ili passat? DSG mjenjač su stavili u GTI,neko ko se nerazumije pomislit će da je VW ponovo izmislio auto koliko se priča o tome, a cijena tog GTI-ja je prava sportska

takođe, imaju diesel sa PD sistemom koji je BMW ispitivao 3 godine prije uvođenja u VW vozila, pa su odustali zbog grubosti i buke, koja očito vozačima VW nesmeta, ali dobro PD u BMW-u i VW-u nije isto, ako je u VW onda je to vrhunac tehnike
A to za tržište. Jaro moj ova okrugla vukojebina koja se zove planeta zemlja ima 5 kontinenata i 1 podkontinent ili kontinenat kako hoćeš (australiju) na kojim se prodaje i VW i Toyota! VW se prodaje i u japanu kao i toyota u Njemačkoj, stoga nije Toyota u ništa boljem položaju, a VW je na američko tržište došao prije Toyote, ali ima slabije rezultate.
Takođe, Toyotini su radnici najbolje plaćeni radnici na svijetu, sa najdužim godišnjim odmorima te najsavremenijom tehnikom proizvodnje. Prosječan Toyotin radnik zaradi 30% više od proječnog VW-ovog radnika, te to ima itekakve veze sa kvalitetom! Takođe, njegovo "veličanstvo" golf nije prvi predstavnik klase koja se u evropi zove eto "golf klasa" već Toyota Corolla koja je na tržište izašla 1963 godine! "golf klasa" se samo zove u evropi, dok drugi stanovnici ove planete imaju malo objektivnije mišljenje o tom, autu!
Toyota Avensis D-4D sa 180 ks se već može kupiti u V.Britaniji, dok je Opel-ov 1.9 CDTI sa 204 ks već u prodaji kao OPC verzija!