TOP LISTA POUZDANOSTI U 2004-oj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

nineac

Post by nineac »

Dobro si to VR6 za toyotu corollu. Garant toyta nezna napraviti ovjes, mislim ipak je to zaostala i zastarjela firma. Ja znam kada sam vozao od prijatelja toyotu corollu 1.3 iz 1991 sa 75 ks, ma e trabant brži od nje, a mala krivina moraš stati i pogurati auto da se ne prevrne. To kako leži Golf V, pa dobro to je ipak vrhunac tehnike, zlata vrijedan auto, svemirska tehnologija. Focus je imao prije golfa multilink, ali to nije bio pravi multilink, sad je kod golfa PRAVI multilink, jer to je GOLF, nemože nijedno drugo auto ležati kao Golf, a posebno ne neka tamo toyota. To za mjenjače, ma VW je perfekcija, kada ga pogledaš on odmah prebaci, a tek upravljački sistem, ma strahota, pa karting nije toliko precizan! Mislim, toyota je opasno auto, a golf, pa njemu kamion ništa nemože :lol:
Samo mi reci VR6 kako onda VW nije veća firma niti zarađuje toliko kao Toyota? Bez razvoja nema ni zarada, a toyota očito bolje razvija tehnologiju od VW-a! Da li se tebi to sviđa, jer Toyota nema 6 stepeni automatik (zapravo uskoro ulazi u upotrebu) ili DSG, to je tvoja stvar.
Šta misliš sad ja kažem VW je zastario jer nema 2.0 diesel sa 180 ks kao Toyota?
nineac

Post by nineac »

Dobro si to VR6 za toyotu corollu. Garant toyta nezna napraviti ovjes, mislim ipak je to zaostala i zastarjela firma. Ja znam kada sam vozao od prijatelja toyotu corollu 1.3 iz 1991 sa 75 ks, ma e trabant brži od nje, a mala krivina moraš stati i pogurati auto da se ne prevrne. To kako leži Golf V, pa dobro to je ipak vrhunac tehnike, zlata vrijedan auto, svemirska tehnologija. Focus je imao prije golfa multilink, ali to nije bio pravi multilink, sad je kod golfa PRAVI multilink, jer to je GOLF, nemože nijedno drugo auto ležati kao Golf, a posebno ne neka tamo toyota. To za mjenjače, ma VW je perfekcija, kada ga pogledaš on odmah prebaci, a tek upravljački sistem, ma strahota, pa karting nije toliko precizan! Mislim, toyota je opasno auto, a golf, pa njemu kamion ništa nemože :lol:
Samo mi reci VR6 kako onda VW nije veća firma niti zarađuje toliko kao Toyota? Bez razvoja nema ni zarada, a toyota očito bolje razvija tehnologiju od VW-a! Da li se tebi to sviđa, jer Toyota nema 6 stepeni automatik (zapravo uskoro ulazi u upotrebu) ili DSG, to je tvoja stvar.
Šta misliš sad ja kažem VW je zastario jer nema 2.0 diesel sa 180 ks kao Toyota?
audi_s2

Post by audi_s2 »

jesi ti cuo ikad sa bmw 1
u kompaktnoj je klasi je car sto se tice upravljivosti ovjesa da ne pricam
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Zao mi je Nineac sto ne mozes reci za VW da je zastario, jer oni vec sada imaju 2.0d sa 175 ks!
@ audi s2:
Jesi li ti kad vozio BMW 1 ili ti je neko drugi govorio da je najupravljiviji, ili si to zakljucio iz tehnickih specifikacija?
Jedva cekam da neki bolji list uporedi taj 1 sa A3 sportbac-om!Quattro naravno je izvan konkurencije.Ja jesam vozio oba auta(toyotu corolu nisam, tako da ne bih znao reci kakav ona freude am fahren pruza)..
Ja sam realan, za razliku od vecine ovdje i kazem da 120d ima bolji motor od 2.0tdi, ali koji je jaci 23ks i koji vuce bolji, ali tek iznad 2500 obrtaja, ali trosi zato..a i slazem se da VW pravi prosjecna auta, ali ipak dosta bolje ih pravi nego sto to radi opel, renault i kompanija(moje misljenje)
vier_ringe

Post by vier_ringe »

I da pitam mog uvazenog druga Nineac-a, koji bi trebao da zna,a iz prilozenog mi se cini da ne zna , cega je sve VW vlasnik?
audi_s2

Post by audi_s2 »

buraz s neke strane mjesas i ne mjesas auta ali skontao sam te

i buraz medju prvima sam ga vozio u bih al ne ovde nego u hrvatskoj
ako te zanima kod tomic i co i siguran sam da mu niko ne moze odbiti pera,a kamoli golf.

i fakat glupa pitanja postavljas kad je ninaec strucnjak za to i cini mi se da je on u drugom forumu pisao o autima koji dijele platformu s golfom

I ONDA STVARNO MORAS BITI GLUP PA DA POSTAVIS MU TO PITANJE JEDINO AKO SI MU NESTO ZAMJERIO ODNOSNO AKO JE POGRJESIO
nineac

Post by nineac »

E vier_ringe ja sam rekao "šta ako bi ja rekao da je vw zastario" Mislim da sam bio jasan da ja nemislim da je VW zastario, ali tvrditi kako je toyota zastarjela, ovakva,onakva je čisto neznanje i neiskustvo! Tamo negdje je VR6 pomenuo kako toyota eto nema automatik sa 6 brzina! I šta sad? Toyota je 3 firma na svijetu, i što je još gore po VW, nisu vlasnici "pola" evropske autoindustrije, te uz Lexus stvaraju toliki profit! To može samo uz kvalitet i razvoj. Danas ako neko neprati razvoj zna se gdje će završiti. U evropi je OPEL jedno 1000 puta bolji imidž imao od toyte, pa zbog razvoja diesela i nekih gluposti je došao na najniže grane 1999 godine, a što toyota nije nikada tako nisko pala? Nije valjda da toliko "glinenih golubova" na svijetu ima?
VR6

Post by VR6 »

dugi fino sto se razumijemo... :)

nineac tvoj je problem sto ti i kad nisi upravu to ne priznajes, cak i kad to vidis i dalje vuces po svome. Nije ti bitno jeli nesto tacno, istina ili ne, bitno je da bude po tvom. Svi argumenti koje dobijes il nisu dovoljno dobri, il ih pobijas sa onim "to je netacno", "ti lupas" i slicno.

Usput, taj 2.0 dizel sa 180 KS je predstavljen u konceptnom modelu. I Opel je predstavio jos prije 1.9 sa 211 KS, ali u serijskom modelu jos uvijek isti motor razvija "samo" 150 KS. Zasto se VW ne prodaje kao Toyota u svijetu, mislim da je jasno. VW-u je glavno Eu trziste i u USA se prodaju samo modeli koji imaju i na Eu trzistu, dok Toyota pravi par modela ISKLJUCIVO za to trziste. Tu spadaju i neki Pickup modeli i tako dalje...
whow

Post by whow »

Jedna ispravka ako moze :VW-ovo najvece trziste pored Europe i Sjeverne Amerike je Azija i naravno Kina koja je market sa najvecom stopom rasta po svim mjerilima. U sljedecih 10 godina Kina ce biti najveci Auto Market na svijetu. Poslovni ljudi is VW su ovo naravno uocili i trenutacno VW je #1 car maker in China. The big three ( GM , Ford & DC) su naravno sabrali dva plus dva i trenutacno ulazu strahovite resource u ovaj market . Ilustracije radi Kina je trenutacno druga zemlja po broju prodatih Cadilac-a u svijetu. Takoder u zadnjih nekoliko godina u Kini je oko 10 miliona ljudi postalo milonerima pricamo o Americkim $$. Sada zamisli koliki potencijal ima taj market . Japanski proizvodaci automobila su naravno svjesni ovih cinjenica ali problem je u tome sto imaju historiski hendikep. Kinezi mrze Japance (Guess why? ) te shodno tome ne ljube Japanske automobile . Nerijetki su slucajevi da vlasnici Toyota , Honda nadu svoje ljubimce sa probusenim gumama , razbijenim staklima i slicno. Hoce li razum preovladati u Kineza vidjecemo . Naravno Kinezi razvijaju "svoju sopstvenu" auto industriju . Primjerice, Kineska auto industrija je razvila ( ukrala ) SUV indentican Hondi CRV , Honda naravno tuzila Kineze al' sta im to vrijedi . Dakle moja pretpostavka je da sa Kinom koja postaje najvece svjetsko trziste svi relevantni auto proizvodaci ce morati da traze svoje mjesto na ovom marketu ako zele sacuvati i uvecati svoje globalno prisustvo. Buduci da je to jos uvijek socijalisticka zemlja u Kini ce se naravno najvise prodavati kineski automobili , No 2 ce biti VW.
Uh

Post by Uh »

Ja koliko znadem, sto ne mora znaciti da je tacno, Toyota je prva, po prodaji i kvaliteti.

Dalje,, Mazda je vlasnistvo Forda,,,, i tu joj opada kvalitet, mada im je moto "KVALITET JE Br. 1"

Mzda kasnije jos nesto pridodam.
whow

Post by whow »

Uh korekcija : no 1 po prodaji je jos uvjek GM i to uglavnom zahvaljujuci cinjenici da je Sjeverna Amerika jos uvjek najveci "Car Market" na svijetu. GM je naravno i vlasnik mogih manjih auto "tvrtkih". Toyota je prosle godina bile #2 po prodaji ali zato prva po ostvarenom profitu - ovo je veoma vazno ,Ford je bio no 3 po prodaji . Interesanto je da proizvodno krilo (manufacturing) Forda ostvarilo samo marginalni profit a financijerski department Forda je spasio ostatak kompanije zabiljezivsi solidan profit. Poenat je u tome da nije vazno koliko pravis i prodajes bitno je kako sve to izgeda kada se urade konacni racuni ( balance sheets ) : Yugo se 88 prodavao kao lud u Americi pa je bankrotirao. O kvaliteti to je vec veca diskusija i sve zavisi o tome kako se manipulise informacijama.
cowboy

Post by cowboy »

Ma Mazda majstore, bezbeli!
nineac

Post by nineac »

Šta to VR6 nije tačno, hajd de mi reci? Očito Toyota ti se nesviđa! OK, tvoj problem ili nije problem, tvoj ukus na kraju krajeva, ali po tebi ispade da Dacia Logan ima savremaniju tehniku, a dizajn je inovativniji kod Lade 2110! Međutim, ti tvrdiš neke nebuloze tipa da nevalja, da eto kupci toyte su glupi i tako to, gdje se vidi da se ti nemožeš pomiriti sa činjanicom da eto ima neko na ovom forumu (možeš misliti) ko cijeni Toyotu! Možeš misliti tog bezobrazluka? I koje su tvoje činjenice to da nekoga uvjeriš da si upravu? Ja znam da sam upravu kada kažem da je Toyota profitabilnija i kvalitetnija od VW-a, a u dosta segmenata (posebno kod tehnologije benzinaca ) bježi u razvoju VW-u! Može se tebi to sviđati ili ne, ali to su činjenice, jer činjenica je da je Toyota najprofitabilnija, da se najmanje kvare (doduse Mazda se opasno priblizila) da su dugotrajne, itd. To što je ona tebi dosadna, kakve to veze ima sa kvalitetom i tehnikom jedne Toyote? I de mi objasni što su vozači Toyote "glineni golubovi" tj. glupi? Eto, ti vozaš Alfu 155 (koliko sam skonto) koja se baš nemože pohvaliti nekom kvalitetom (posebno diesel). I šta sad neko dođe i kaže "jesi glup, kupi sebi venta" ? Jel to njegov problem što ti vozaš alfu? Nije! Stoga, više se bavi činjenicama a ne ukusom tipa "dosadan dizajn" (eto meni je Avensis poletniji od Golfa V ili passata) ili zastarjela tehnika! De mi samo objasni kakva se to toliko napredna tehnika ugrađuje u Golf V ili passat? DSG mjenjač su stavili u GTI,neko ko se nerazumije pomislit će da je VW ponovo izmislio auto koliko se priča o tome, a cijena tog GTI-ja je prava sportska :lol: takođe, imaju diesel sa PD sistemom koji je BMW ispitivao 3 godine prije uvođenja u VW vozila, pa su odustali zbog grubosti i buke, koja očito vozačima VW nesmeta, ali dobro PD u BMW-u i VW-u nije isto, ako je u VW onda je to vrhunac tehnike :lol:
A to za tržište. Jaro moj ova okrugla vukojebina koja se zove planeta zemlja ima 5 kontinenata i 1 podkontinent ili kontinenat kako hoćeš (australiju) na kojim se prodaje i VW i Toyota! VW se prodaje i u japanu kao i toyota u Njemačkoj, stoga nije Toyota u ništa boljem položaju, a VW je na američko tržište došao prije Toyote, ali ima slabije rezultate.
Takođe, Toyotini su radnici najbolje plaćeni radnici na svijetu, sa najdužim godišnjim odmorima te najsavremenijom tehnikom proizvodnje. Prosječan Toyotin radnik zaradi 30% više od proječnog VW-ovog radnika, te to ima itekakve veze sa kvalitetom! Takođe, njegovo "veličanstvo" golf nije prvi predstavnik klase koja se u evropi zove eto "golf klasa" već Toyota Corolla koja je na tržište izašla 1963 godine! "golf klasa" se samo zove u evropi, dok drugi stanovnici ove planete imaju malo objektivnije mišljenje o tom, autu!
Toyota Avensis D-4D sa 180 ks se već može kupiti u V.Britaniji, dok je Opel-ov 1.9 CDTI sa 204 ks već u prodaji kao OPC verzija!
audi_s2

Post by audi_s2 »

DOBRO JE DOBRO JE NINAEC
JA NE ZNAM STO JE S TOBOM

E ZAPEO S ZA TAJ DSG AJ DA IMA NESTO PRICAT O NJEMU AL SVAKA TI JE DSG

SMG II JE MJENJAC O KOJEM SE TREBA PRICATI
nineac

Post by nineac »

Me ne, svaki put kada se golf V treba istaknuti, odmah kažu "a DSG". Jebo više taj DSG. SMGIII je mjenjač o kojm treba pričati, a i SMG II. Ali i to ko eto po ovim VW fanovima nevalja, mislim pričali smo o tome, tako da nema potrebe više pričati o SMG mjenjaču. Suština je što nevalja jer je BMW, ali kda bi imao VW znak, odmah bi bio upola bolji samo zbog znaka :lol:
Pročitaj tektove prije, kada god se nešto oko Golf priča, uvjek je "a DSG"! Auto se tek počelo prodavati, ko zna kako će to funkcionistai u praksi! Isto multitronic, hvalospjevi, a nije mogao 80.000 km napravit kako treba!
nineac

Post by nineac »

Me ne, svaki put kada se golf V treba istaknuti, odmah kažu "a DSG". Jebo više taj DSG. SMGIII je mjenjač o kojm treba pričati, a i SMG II. Ali i to ko eto po ovim VW fanovima nevalja, mislim pričali smo o tome, tako da nema potrebe više pričati o SMG mjenjaču. Suština je što nevalja jer je BMW, ali kda bi imao VW znak, odmah bi bio upola bolji samo zbog znaka :lol:
Pročitaj tektove prije, kada god se nešto oko Golf priča, uvjek je "a DSG"! Auto se tek počelo prodavati, ko zna kako će to funkcionistai u praksi! Isto multitronic, hvalospjevi, a nije mogao 80.000 km napravit kako treba!
dugi

Post by dugi »

whow wrote:Uh korekcija : no 1 po prodaji je jos uvjek GM i to uglavnom zahvaljujuci cinjenici da je Sjeverna Amerika jos uvjek najveci "Car Market" na svijetu. GM je naravno i vlasnik mogih manjih auto "tvrtkih". Toyota je prosle godina bile #2 po prodaji ali zato prva po ostvarenom profitu - ovo je veoma vazno ,Ford je bio no 3 po prodaji . Interesanto je da proizvodno krilo (manufacturing) Forda ostvarilo samo marginalni profit a financijerski department Forda je spasio ostatak kompanije zabiljezivsi solidan profit. Poenat je u tome da nije vazno koliko pravis i prodajes bitno je kako sve to izgeda kada se urade konacni racuni ( balance sheets ) : Yugo se 88 prodavao kao lud u Americi pa je bankrotirao. O kvaliteti to je vec veca diskusija i sve zavisi o tome kako se manipulise informacijama.
Tacno, s tim da je bas na najvecem svijetskom trzistu u USA najprodavanije auto Toyota Camry. A izabrana ja i kao auto godine u USA po izboru autopraonica :-) , znaci najbolje ( najlakse ) auto za pranje, pa samo ameri mogu imati takav izbor :lol:
nineac

Post by nineac »

Takođe, Toyota Camry je auto koje se najviše krade u americi, što govori o kvaliteti!
VR6

Post by VR6 »

nineac: "Toyota Avensis D-4D sa 180 ks se već može kupiti u V.Britaniji, dok je Opel-ov 1.9 CDTI sa 204 ks već u prodaji kao OPC verzija!"
Daj argumente za ovo, pregledah im oficialne stranice i nista od ovoga ne nadjoh?? Mislim da buncas malo to si vec par puta radio. I zasto uvlacis stalno VW u raspravu?? Eto kad si vec spomenuo DSG mjenjac, to od Toyote mozemo ocekivati negdje 2025-e godine... :D

Vidim jos uvijek tvrdis da je 4 stepeni automatik cudo tehnike u 2004-oj godini, vjerovatno ces tvrditi isto i za DSG kad ga uvedu za 20-ak godina, kad ce VW i ostali imati neke ekstremno dobre mjenjace.

To sto se Alfa 155 pokazala kao nepouzdana me uopste ne zanima, ja je imam vec dosta dugo i nikakvih problema sa njom nema. Tako da me bas briga za liste pouzdanosti, ja bi opet uvijek uzeo Alfu.

A eto ta extra pouzdana Corolla je bio jedini automobil na Auto Klubovom testu izdrzljivosti na 100k km koji ih je ostavio na cesti. Odjednom stala pa su morali zvati slep sluzbu.
nineac

Post by nineac »

E de sad ti meni reci gdje sam ja to rekao da je 4 stepeni automatik čudo tehnike. Mislim da izvrćeš moje rječi, a to da se Toyota prodaje u V.B i OPEL kao OPC je izašlo u A.Klubu prije 2 mjeseca, nemogu se sjetiti koji je broj.
I šta sad ostavila ih Corolla! To samo govori koliko je kvalitetno auto, jer odmah se nađu osobe kao ti koje nabaduju to što je stalo auto. Možeš misliti stala Toyota! Aaaaaaaa, svašta! To jest čudo, da je stao golf V ili Peugeot ili OPEL nebi nikom ništa bilo, jer to je očekivati!
Mislim da ti ponestaje argumenata pa sad izvrčeš ono šta sam ja napisao. De to boldiraj ili prenesi kada sam ja napisao da je 4-stepeni automatik čudo tehnike. Inače, Toyota dolazi sa 5 stupanjskom automatikom koju sam imao prilike voziti u Toyoti Camry 3.0 V6 koju si ti vjerovatno samo na slikama vidio!
Možda Toyota nikada neće napraviti DSG! Eto VW je izbacio i Multitronic, pa šta bi? Niko više nije kopirao Mutitronic, a pitaj vlasnike Audija sa tim mjenjačem šta se dešava kada dođu servis na popravku. Gospoda iz Audija nema načina da ga popravi, nego samo komplet zamjena mjenjača dolazi u obzir! Eto, toliko o "napretku kroz tehniku"
De ti jaro moj malo manje po internetu surfuaj i malo više vozaj auta! Možda neke stavri nisu onakve kakve ih proizvođači predstavljaju.
Inače meni je Alfa 155 vrlo drago auto, i uz pažljivo održavanje može služiti bolje i ugodnije nego svi VW-ovi ili Opeli. Ali generalno je mišljenje da je ta Alfa nekvalitetna, zato sam ti rekao nevrjeđaj vozače Toyote, jer i tebi neko može reći da si glup, a to nema veze s tim koje ti auto vozaš ili voliš!
Toyota je trenutno najpouzdanije auto na svijetu, jer ovo je tema o puzdanosti. Može se tebi to sviđati ili ne, to je tako. Isto tako, ja Nissana nevolim, ali je on statistički bolji od Opela, i šta ćeš, jedno su činjenice, a drugo je ljubav!
dugi

Post by dugi »

VR6 citat:"I zasto uvlacis stalno VW u raspravu??

Iskreno i mene svaki put povuce da ubacim VW u raspravu zbog tvog nicka VR6 :-D
Vjerovatno volis golfa sa tim motorom ali motor koji iz 2.8l izvuce 173 ks, kao sto je VW-ov vr6 nije bas za pohvalu :-) Mozda je to dovoljno za USA trziste, ali za Evropu je tanko :-?
Ovo za audijev DSG je tacno, nema popravke, samo zamjena cijelog mjenjaca.
btw. sad citam malo o FSI motoru, nije se bas audi3 2.0 FSI proslavio u uporednom testu sa alfom 147 2.0 T.S i renaultom megane 2.0 16V.
Posebno na podrucju potrosnje, fabricki podatak je 6,9l a na testu je trosio 9,7l :-) priblizno kao i ostali. Toliko o FSI "stednji".
Ali_G

Post by Ali_G »

nineac wrote:Takođe, Toyota Camry je auto koje se najviše krade u americi, što govori o kvaliteti!

I Golf je auto koje se najvise krade u Bosni, valjda i to nesto govori :lol: :lol:
dugi

Post by dugi »

Ali_G wrote:
nineac wrote:Takođe, Toyota Camry je auto koje se najviše krade u americi, što govori o kvaliteti!

I Golf je auto koje se najvise krade u Bosni, valjda i to nesto govori :lol: :lol:
Tacno, govori o tome koliko su dobro konstruisane brave :-D
Obiju se za 10-ak sekundi :-)
nineac

Post by nineac »

Zar je bosna mjerodavno tržište??? Gospodin koji je to rekao nije vjerovatno upoznat sa činjenicom da se u bosni godišnje proda blizu 7.000 automobila! Što bi statistika sa takvog tržišta uopće s euzimala u razmatranje, a kamoli bila mjerodavna?
Inače, postoje ljudi koji su mjerili za koliko s ekoje auto obije.
Tako vlasnici golfa II mogu ostati bez svog auta za 3 sekunde ako ga obija stručna osoba, dok vasnici Golfa IV isto mogu zaboraviti svoje auto u roku od 6 sekundi ako osoba posjeduje uređaj za probijanje kodova. Najžalosnije, ista zaštita je i na dosta skupljem Audija A6, tako da je on od limuzina gornje srednje klase najnezaštićeniji! Inače, prisustvovao sam kada je jedan gospodin koji se bavi ugradnjom alarma otključao A6 2001. godište jednim potezom, tako što je precviko neku žicu ispod prednjeg lijevog blatobrana. Nemam pojma šta je, ali je vlasnik auta najblaže rečeno popizdio kada je to vidio!
Valjda i to govori o kvaliteti :lol:
ado-šampion

Post by ado-šampion »

dugi wrote:
VR6 wrote:
dugi: Ocito "golubovi"preovladavaju
Zato sam bas i naveo prodaju u Eu, a ti "golubovi" izaberu Busha opet za predsjednika drzave. Amerima je mnoge stvari lakse prodati reklamom, al da ne ide isto sa europljanima uvjerio se GM, koji sada zbog cudne politike pravi reforme i ukida preko 10 hiljada poslova.

Sta imam protiv Toyote, nista, samo mi malo ide na zivac kad je neki ovdje dizu u nebo pored toliko boljih automobila na trzistu. Neko je vec napisao, nude zastarjelu tehniku. Isto da poredis Yugu i BMW 3 iz 90-e godine, BMW je mnogo bolji automobil, dok je Yugo tehnicki zaostao.

Vec sam spominjao automatske mjenjace i jos neku jadnu tehniku koju Toyota i danas koristi, a mnogi su je vec otpisali prije 5 ili vise godina. I Golf bi bio extra pouzdan da danas jos uvijek koristi tehniku iz Golfa 2 koja je ispitana 100%, ali gdje je tu napredak?? Toyota u nekim modelima mjenjac nije promjenila vec xx godina, na ovjes stavi jos jedan selen blok i to je kao otkrice tehnike. Samo malo usminkaju i eto ga, novi model.
Prvo Toyota koristi "JADNU"tehniku VVT-i koja je vrhunac sto se tice benzinaca, ( 1.8 motor sa 192 ks)koje se to kompanije mogu pohvaliti tim da mogu napraviti motor koji se moze vrtiti do 8500o/min uz garanciju tri godine ili 100.000km. Samo Honda i donekle BMW i Alfa. Ostali ... 6500o/min plafon.
Moj Daihatsu se bez problema zavrti do 7300/min uz garanciju 3 godine ili 100000 km :D
Post Reply